Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai pietums

siandieniniai pietus - makaronai su darzoviu ir tuno padazu.

Isverdam makaronus, prisikapojam kokiu turim zoleliu - as dedu petrazoliu, kalendru, baziliko- jas metam i isvirtus nukostus makaronus, ismaisom ir trumpam paliekam. Kol makaronai vire mes jau pradejom gaminti padaza smile.gif - i keptuve dedam kepti kokias turim darzoves...as dejau cukinija kubeliais, kelis pomidorus irgi kubeliais (jei netingit nulupkit jiems zieveles...jei tingit - galit ir nelupti irnesakyk.gif ), poro stieba... Galima deti saldytu darzoviu pakeli...bet kadangi dabar svieziu darzoviu metas, tai valgom ta, kas uzderejo darze... Viska patroskinam kol darzoves suminksteja... Labai skanu imesti alyvuogiu...tada verciam ant darzoviu pora skardiniu tuno...ismaisom,leidziam apsilti kelias min...aisku - druska,pipirai, as dar dedu cesnako... Ir galu galiausiai pora saukstu grietines arba lydyto surelio arba surio itarkuoti...paskutini karta ismaisom, dedam i lekstes makaronus, ant virsaus padaza ir valgom.... Esme tokia, kad kuo daugiau siam patiekale darzoviu, kuo jos ivairesnes - tuo skaniau...
Atsakyti
QUOTE(Toma1234 @ 2011 08 17, 11:26)
Šnd pietums gaminsiu balandėlius su varške ir kumpiu , žuvienę su cukinijom . O desertui varškinį tinginį  thumbup.gif

o kas per varskinis tinginys?
Atsakyti
as zuvi patroskinau su darzovemis ,ryziai,ir burokeliu salotos.
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif kugeli kepem ,ir burokeliu sriuba virem
Atsakyti
QUOTE(cadra @ 2011 08 31, 11:35)
4u.gif  4u.gif  4u.gif kugeli kepem ,ir burokeliu sriuba virem

Šioje temoje reikia rašyti receptus. Temoje "Ką gaminome vakar,ką gaminsime šiandien?, Skanios idėjos kasdienai renkasi čia smile.gif" reiktų rašyti ką gaminote be receptų.
http://www.supermama...howtopic=748102
Atsakyti
O as siandien gaminu savo ismastyta balandeliu alternatyva biggrin.gif Is farso su prieskoniais, cesnakais, svogunais ir batono suformuoju paprastus kotletukus. Apkepu ir dedu i puoda su briuselio kopusteliais. Dar primetu truputi pjaustytu morku, jei reikia gabaliuka sultinio kubelio, keciupo ir grietines. Skonis gaunasi panasus kaip balandeliu, o vargo perpus maziau bigsmile.gif

Atsakyti
Mes dažniausiai pietums gaminamės tai, ką galima valgyti ir kitą dieną. Dabar, kai daržovių sezonas dažnai verdam įvairias trintas sriubas - moliūgų, morkų, brokolių, šiaip įvairių daržovių. Taip pat darom troškinius - daržovės plius vištiena, kalakutiena, kartais įdedu laukinių ryžių. Dažnai kepam tą pačią vištieną, kalakutieną (laba skanu įpjovus mėsą įdėti morkų, salierų, džiovintų slyvų) - kol karšta, valgom su daržovėm, šaltą dedam ant sumuštinių (nevalgom pirktinių dešrų). Aišku, neapsieinam be makaronų, ypač kai nėra laiko ar noro ką nors gamintis - vasarą pasigaminu naminio pesto, užsišaldau ledo formelėse ir esant reikalui gaunasi labai greita vakarienė smile.gif Kartą per savaitę stengiamės valgyti žuvį - aš mėgstu skumbrę, menkę, jūrų lydeką (aišku perkam šaldytą, kepam dažniausiai orkaitėje su daržovėm), mėgstam silkę - perkam tą neišnagrinėtą, su galvom ir terliojamės ilgai ir nuobodžiai, bet man ji skaniausia būna tongue.gif pasidarom su burokėliais, morkom ir svogūnais, saulėgrąžom arba senoviškai su svogūnais tongue.gif Man dar patinka šaldiklyje turėti kokių nors pusgaminių - naminių virtinukų su varške, koldūnų, pesto, sultinio, balandėlių ir pan.
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2011 09 13, 19:25)
Mes dažniausiai pietums gaminamės tai, ką galima valgyti ir kitą dieną. Dabar, kai daržovių sezonas dažnai verdam įvairias trintas sriubas - moliūgų, morkų, brokolių, šiaip įvairių daržovių. Taip pat darom troškinius - daržovės plius vištiena, kalakutiena, kartais įdedu laukinių ryžių. Dažnai kepam tą pačią vištieną, kalakutieną (laba skanu įpjovus mėsą įdėti morkų, salierų, džiovintų slyvų) - kol karšta, valgom su daržovėm, šaltą dedam ant sumuštinių (nevalgom pirktinių dešrų). Aišku, neapsieinam be makaronų, ypač kai nėra laiko ar noro ką nors gamintis - vasarą pasigaminu naminio pesto, užsišaldau ledo formelėse ir esant reikalui gaunasi labai greita vakarienė smile.gif Kartą per savaitę stengiamės valgyti žuvį - aš mėgstu skumbrę, menkę, jūrų lydeką (aišku perkam šaldytą, kepam dažniausiai orkaitėje su daržovėm), mėgstam silkę - perkam tą neišnagrinėtą, su galvom ir terliojamės ilgai ir nuobodžiai, bet man ji skaniausia būna tongue.gif pasidarom su burokėliais, morkom ir svogūnais, saulėgrąžom arba senoviškai su svogūnais tongue.gif Man dar patinka šaldiklyje turėti kokių nors pusgaminių - naminių virtinukų su varške, koldūnų, pesto, sultinio, balandėlių ir pan.

gal galima placiau apie tuos naminius pusgaminius, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 09 13, 20:32)
gal galima placiau apie tuos naminius pusgaminius, buciau labai dekinga 4u.gif

Bandysiu detaliau papasakot smile.gif Kai daromės kokius nors virtinukus (su varške, mėlynėmis) koldūnus (su mėsa) paprastai pasigaminame daugiau, dalį suvalgome, o kitus sudedu ant lentelės ir į šaldiklį, kai sušąla, sudedu porcijomis į šaldymo maišelius atgal į šaldiklį. Taip pat darau su balandėliais - kai gaminam, dalį "žalių" balandėlių sudedu į maišelius ir užšaldau. Šaldome naminį pesto padažą - šviežius bazilikus, kedro riešutus, česnakus, kietąjį sūrį ir alyvuogių aliejų sumalu su kombainu ir supilu į ledo formeles, kai sušąla, sudedu porcijomis (mums dviems užtenka vakarienei dviejų kubelių) į maistinę plėvelę ir į dėžutę (dėžutę dėl to kad jos pakankamai sandariai užsidaro ir kiti produktai neprisigeria česnakų kvapo). Taip pat šaldau ir sultinį - kai verdu jautieną (ją naudojam sumuštiniams į darbą ir sriubai) lieka didelis puodas gero sultinio, kai jis atvėsta padalinu į kelis šaldymo maišelius ir užšaldau, labai patogu greitai sriubai smile.gif Dar šaldau moliūgą - supjaustau kubeliais (maždaug tiek, kiek reikia sriubai dviems) ir vėl į maišelius ax.gif Mano mama šaldo cepelinus (aš jų namie negaminu), čeburekus (skonis lieka tas pats), žemaičių blynus ir pan. Būtų smagu sužinoti gal dar yra kokių šaldytų pusgaminių receptų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2011 09 13, 21:03)
Bandysiu detaliau papasakot smile.gif Kai daromės kokius nors virtinukus (su varške, mėlynėmis) koldūnus (su mėsa) paprastai pasigaminame daugiau, dalį suvalgome, o kitus sudedu ant lentelės ir į šaldiklį, kai sušąla, sudedu porcijomis į šaldymo maišelius atgal į šaldiklį. Taip pat darau su balandėliais - kai gaminam, dalį "žalių" balandėlių sudedu į maišelius ir užšaldau. Šaldome naminį pesto padažą - šviežius bazilikus, kedro riešutus, česnakus, kietąjį sūrį ir alyvuogių aliejų sumalu su kombainu ir supilu į ledo formeles, kai sušąla, sudedu porcijomis (mums dviems užtenka vakarienei dviejų kubelių) į maistinę plėvelę ir į dėžutę (dėžutę dėl to kad jos pakankamai sandariai užsidaro ir kiti produktai neprisigeria česnakų kvapo). Taip pat šaldau ir sultinį - kai verdu jautieną (ją naudojam sumuštiniams į darbą ir sriubai) lieka didelis puodas gero sultinio, kai jis atvėsta padalinu į kelis šaldymo maišelius ir užšaldau, labai patogu greitai sriubai smile.gif Dar šaldau moliūgą - supjaustau kubeliais (maždaug tiek, kiek reikia sriubai dviems) ir vėl į maišelius ax.gif Mano mama šaldo cepelinus (aš jų namie negaminu), čeburekus (skonis lieka tas pats), žemaičių blynus ir pan. Būtų smagu sužinoti gal dar yra kokių šaldytų pusgaminių receptų ax.gif

aciu labai, ismeginsime 4u.gif
Atsakyti
o kaip saldyti cepelinus? Saldau nevirtus, tai kai sudedu virti, jie visi pasileidzia, ir gaunas kose, gal bandyti isvirtus saldyti?
Atsakyti
QUOTE(joliteee @ 2011 09 14, 13:33)
o kaip saldyti cepelinus? Saldau nevirtus, tai kai sudedu virti, jie visi pasileidzia, ir gaunas kose, gal bandyti isvirtus saldyti?

Mano mama šaldo nevirtus - verdant į vandenį įdeda kelis šaukštus krakmolo, kažkaip nepasileidžia jie g.gif
Atsakyti