Sveikutes, pasidalinsiu ir as savo receptais
Vakar pietums dariau "siuskes" kitur dar vadina svilpikais. Isverdu bulves su lupenom, kai atvesta sumalu, galima ir sutrinki kaip kose, tada dedu kiausini (aisku priklauso nuo bulviu kiekio), miltu, druskos. Isminkau tada isvolioju "desra"
paploju ir supjaustau istrizais gabaleliais gaunasi rombo formos. Tada apkepti ikaitintame aliejuje. Valgom su sviestu ir grietine, sezono metu su gryby padazu
labai skanu
Dar musu seimynos labai megstami korbonadai kepti orkaiteje:
Mesos gabalelius pamusu, paprieskoniuoju ir palieku marinuotis, tada keptuveje pakepu svogunus ir morkas i pabaiga dedu siek tiek keciupo, druskos. Mesyte dedu i skarda, aptepu saukstu majonezo, dedu troskintas darzoves ir dedu kepti, likus kepti kokiom 5 min uzdedu surio ir atgal i orkaite kol issilydys ir paskrus.
Kitas variantas toks pats tik vietoj darzoviu troskintu dedu marinuota svoguna. Ji supjaustau, dedu majonezo ir pipiru daugokai, palieku marinuotis tiek pat kiek ir mesa, o toliau eiga ta pati
Kas megstate cukinija tai parasysiu kaip as darau, bet tik vasara
nes tada skaniausios darzoves, su parduotuviniais pomidorais viena karta bandziau ir nepatiko
Tai vat supjaustau cukinija riekelem (ratukai gaunasi) seklu neisimu (kai sviezia cukinija jos buna labai minkstos ir skaniai iskepa), tada barstau druska pipirais, apvolioju miltuose ir apkepu abi puses ikaitintoje keptuveje su trupucio aliejaus arba sviesto, kol kepa pasidarau toki padaziuka, i majoneza idedu smulkinto cesnako ir gerai ismaisau, kai cukinija iskepa dedu kepti gan dideli pomidora supjaustyta riekelem (kad riekele uzdengtu kuo didesne dali cukinijos) ji taip pat trumpai pakepinu, tada sluoksniuoju: ant cukinijos riekeles tepu majonezo daugokai ir dedu kepta pomidora. Prirasiau daug, bet greit viskas vyksta ir labai skanu