Mamos, ka skanaus gaminate pietums? Pasidalinkite !
Kartais truksta ideju, ka cia tokio pasidaryt pietums :-/
As vat vakar ka gaminau : vistu kulseles itriniau prieskoniais (spec., vistienai, truputis vorcesterio padazo, dziovinti krapai, cesnakine druska) ir palaikiau apie valanda.
Tada y orkaite ir kepiau. Likus 15 min iki pabaigos - kulseles aptepiau skystu medumi ir uzbarsciau sezamo seklom ant virsaus, dar pakepiau.
Garnyrui ryziai.
Ir padazas : keptuvej pakaitinau sviesta, saukstely miltu, supyliau grietinele. Iberiau truputy krapuku, vegetos. Ir ant galo primeciau daug skilteliu mandarinu. Skanaus !!!!! Mums visai patiko !!!!
na ir apetita man pakelei . net seiles pradejo rinktis.
ir as parasysiu viena receptuka is visteles [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/foodman.gif[/img]:
vistienos krutineles file supjaustau kubeliais (~0.5 cm) ir apvolioju vistienos prieskoniais, palaikau ~ 0.5 val. uzmaisau blynu (paprasta) tesla ir sudedu vistyte. kepu ikaitame aliejuje. valgom su grietine. niam-niam! [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/lickout.gif[/img]
ir as parasysiu viena receptuka is visteles [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/foodman.gif[/img]:
vistienos krutineles file supjaustau kubeliais (~0.5 cm) ir apvolioju vistienos prieskoniais, palaikau ~ 0.5 val. uzmaisau blynu (paprasta) tesla ir sudedu vistyte. kepu ikaitame aliejuje. valgom su grietine. niam-niam! [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/lickout.gif[/img]
O as vistienos blynelius darau taip:supjaustau krutinele mazais gabaliukais,prieskoniu,imusu kiausini,majonezo idedu na gal puse indelio,krakmolo 2 didelius su kaupu saukstus,viska sumaisau ir kepu kaip blynelius.Valgom su ryziais.
As tai labai nemegstu sukiotis aplink puodus. Tai stengiuosi paruosti pietus bent jau dviem dienom. Tarkim pritroskinu dideli puoda mesos (su morkom, svogunais, jei turiu cukinija, šampinjonais) .Taigi pirma diena valgom su bulvem ( keptom, kose, pagal seimynos pageidavima). Likusi troskini dedu i saldytuva. Kita diena isverdu grikiu ir reikiama mesos kieki pasildau mikrobangeje ( ne puode). Taigi trecia diena ( jau mesos buna like nedaug), isverdu ryzius ir suverciu i puoda su mesa galima ipilti siek tiek pieno, va ir plovas! Mano vyras neisrankus maistui, tai mums taip tinka. Zinoma ne kas trecia diena taip verdu, bet i pora savaiciu karta - tikrai
Dar galiu pasiulyti viena greita recepta. Tiesa jis tiks tik megstantiems kepeneles.
Pakelis vistienos kepeneliu, nuplauti, ir sumalti (patogiausia su kombainu, bet tiks ir mesmale).
+druskos,
+prieskoniu,
+smulkintas svogunas,
+cesnako (as naudoju dziovintus miltelius, bet tinka ir skiltele)
+kiausinis,
+manu kruopu, kokie du saukstai, kad tirsciau ir galma butu kept blynus ( kartais dar idedu dribsniu - aviziniu, ar kitu , kokiu turiu)
Pilam i keptuve aliejaus ir kepam blynelius. Gali pasirodyti, kad sunkoka apversti, bet kai viena puse gerai apkepa, apversi nesunku, arba idek daugiau manu kruopu. Valgyti is kart su majonezu, darzovem, vyrui su krienais.
Labai greitas patiekalas ir mano vaikai megsta.
Pakelis vistienos kepeneliu, nuplauti, ir sumalti (patogiausia su kombainu, bet tiks ir mesmale).
+druskos,
+prieskoniu,
+smulkintas svogunas,
+cesnako (as naudoju dziovintus miltelius, bet tinka ir skiltele)
+kiausinis,
+manu kruopu, kokie du saukstai, kad tirsciau ir galma butu kept blynus ( kartais dar idedu dribsniu - aviziniu, ar kitu , kokiu turiu)
Pilam i keptuve aliejaus ir kepam blynelius. Gali pasirodyti, kad sunkoka apversti, bet kai viena puse gerai apkepa, apversi nesunku, arba idek daugiau manu kruopu. Valgyti is kart su majonezu, darzovem, vyrui su krienais.
Labai greitas patiekalas ir mano vaikai megsta.
as tai pat ruosiu kepeneles,tiktruputi kitaip.sumalu kepeneles,dedu maltu lasinuku,iberiu druskos,kvepianciuju pipiru,idedu svoguna ir pora skilteliu cesnako taip pat sumaltus,paskui miltu ir mase gaunasi tirsta kaip blynu.labai patogu jas kepti,paskui patusinu su kokiu nors padazu.valgom su bulvemir darzovem.
Zuvytes receptas:
Zuvies file supjaustyt lazdelem (vieno kasnio gabaliukais), paniruot i kiausinio plakini, tada i saulegrazas ir dziuveselius. Kepti aliejuj. Labai skanu! Vietoj saulegrazu galima naudot sezamo seklas.
Skanaus
Zuvies file supjaustyt lazdelem (vieno kasnio gabaliukais), paniruot i kiausinio plakini, tada i saulegrazas ir dziuveselius. Kepti aliejuj. Labai skanu! Vietoj saulegrazu galima naudot sezamo seklas.
Skanaus
Greitai pagaminami jūros gėrybių Lazanija suktinukai
8 sausi lazanija makaronai,
450 g krabų lazdelių ,
1 stiklinė neriebaus ricotta sūrio,
3 dideli kiaušinių baltymai,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių,
¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių,
¼ arbatinio šaukštelio česnakų miltelių,
¼ šaukštelis raudonėlio,
425 g neriebaus itališko pomidorų padažo,
¼ stiklinės tarkuoto parmezano sūrio.
Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakelio. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Dideliame dubenyje šakute gerai išmaišykite likusias septynias sudedamąsias dalis. Užtepkite šiek tiek mažiau nei po trečdalį puodelio ant kiekvieno makarono viršutinio trečdalio. Tvirtai susukite ir sudėkite į keptuvę. Ant suktinukų užtepkite pomidorų padažą. Uždenkite ir kepkite 30 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Skanaus!
parasykite ar skanu buvo.
8 sausi lazanija makaronai,
450 g krabų lazdelių ,
1 stiklinė neriebaus ricotta sūrio,
3 dideli kiaušinių baltymai,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių,
¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių,
¼ arbatinio šaukštelio česnakų miltelių,
¼ šaukštelis raudonėlio,
425 g neriebaus itališko pomidorų padažo,
¼ stiklinės tarkuoto parmezano sūrio.
Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakelio. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Dideliame dubenyje šakute gerai išmaišykite likusias septynias sudedamąsias dalis. Užtepkite šiek tiek mažiau nei po trečdalį puodelio ant kiekvieno makarono viršutinio trečdalio. Tvirtai susukite ir sudėkite į keptuvę. Ant suktinukų užtepkite pomidorų padažą. Uždenkite ir kepkite 30 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Skanaus!
parasykite ar skanu buvo.
Iš žuvies :
[u][/u] : Riebi zuvis, pavyzdziui skumbre, geriausiai tinka kepti ant groteliu, nes ji iskepa greitai ir nereikia papildomu riebalu.
4 porcijos : 450 gr., skumbres file, smulkiai sutarkuota 1 citrinos zievele ir sultys , 3 saukstai svieziu sukapotu petrazoliu. 12 vynuoginiu (nedideliu) pomidoru, 8 juodosios alyvuoges be kauliuku, druskos ir maltu juoduju pipiru.
1. Supjaustykite zuvy 4 cm ilgio gabaleliais ir sudekite y dubeny kartu su puses citrinos zievelemis ir sultimis, puse petrazoliu ir pipiru, uzdenkit dubeny, palikit marinuotis 30 min.,
2. Sumaukit zuvies gabalelius ant astuoniu ilgu mediniu ar metaliniu iesmuku, kaitaliodami su pomidorais , alyvuogem. Kepkit kebabus ant karstu kepimo groteliu, 3-4 minutes, kartais visapversdami.
3.Mazam dubenely sumaisykit likusias citrinu sultis su citr., zievele, petrazolem ir pipirais, pagal skony yberkit druskos, uzpilkit padaza ant kebabu. Patiekit karstus su virtais ryziais, ar lakstiniais makaronais ir zaliomis salotomis.
SKANAUS !!!
[u][/u] : Riebi zuvis, pavyzdziui skumbre, geriausiai tinka kepti ant groteliu, nes ji iskepa greitai ir nereikia papildomu riebalu.
4 porcijos : 450 gr., skumbres file, smulkiai sutarkuota 1 citrinos zievele ir sultys , 3 saukstai svieziu sukapotu petrazoliu. 12 vynuoginiu (nedideliu) pomidoru, 8 juodosios alyvuoges be kauliuku, druskos ir maltu juoduju pipiru.
1. Supjaustykite zuvy 4 cm ilgio gabaleliais ir sudekite y dubeny kartu su puses citrinos zievelemis ir sultimis, puse petrazoliu ir pipiru, uzdenkit dubeny, palikit marinuotis 30 min.,
2. Sumaukit zuvies gabalelius ant astuoniu ilgu mediniu ar metaliniu iesmuku, kaitaliodami su pomidorais , alyvuogem. Kepkit kebabus ant karstu kepimo groteliu, 3-4 minutes, kartais visapversdami.
3.Mazam dubenely sumaisykit likusias citrinu sultis su citr., zievele, petrazolem ir pipirais, pagal skony yberkit druskos, uzpilkit padaza ant kebabu. Patiekit karstus su virtais ryziais, ar lakstiniais makaronais ir zaliomis salotomis.
SKANAUS !!!
CIA DAR RADAU KELIS LAZANIJOS RECEPTUS
LAZANIJA SU MESOS IDARU:
200 g pakepintos maltos mėsos,
100 g pjaustyto rūkyto kumpio,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus ,
2 morkos ,
1 saliero šaknis ,
2 ropiniai svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
2/3 stiklinės pomidorų padažo,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
muškato riešuto (tarkuoto) pagal skonį,
petražolių, kmynų, lauro lapelių pagal skonį,
1 stiklinė baltojo vyno,
tešlos gabalėliai su špinatais.
Visas daržoves nuplauti ir nuvalyti. Aliejuje pakepinti supjaustytą svogūną, salierą, morkas, į mišinį sudėti mėsą, kumpį, tarkuotą muškato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Po 20 minučių supilkite pomidorų padažą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite ant mažos ugnies. Po to supilkite sultinį, vyną, prieskonines žoleles perriškite, taip pat sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar valandą. Baigiant troškintis išimkite žoleles.
Lazanijos plokšteles išvirkite pasūdytame vandenyje, įpylę keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir ant jo išdėkite plokšteles. Ant jų dėkite sluoksnį mėsos įdaro, palaistykite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu bei sviesto kruopelėmis. Po to uždėkite dar sluoksnį plokštelių, įdaro ir t.t. Patiekalą baikite formuoti sūrio sluoksniu. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Patiekite karštą.
Lazanija su cukinija, grybais ir sūriu
15 g (džiovintų) baravykų,
2 nedidelės cukinijos,
2 saldieji raudonieji pipirai,
1 ropinis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
1 šaukštas čiobrelių,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
230 g minkšto sūrio,
1 stiklinė pomidorų sulčių,
200 g grietinės,
muškato riešuto pagal skonį,
12 plokštelių lazanijos makaronų.
Pamerkite džiovintus baravykus. Cukiniją ir pipirus supjaustykite kubeliais. Svogūną, česnaką ir grybus supjaustykite. 10 minučių aliejuje pakepkite svogūną, česnaką, cukiniją, pipirą ir grybus. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais ir palikite ataušti.
Kubeliais supjaustykite sūrį. Sumaišykite su pomidorų sultimis, grietine, druska, pipirais ir muškato riešutu. Ištepkite pailgą formą aliejumi.
Lazanijos plokšteles išvirkite pasūdytame vandenyje, į jį įpilkite keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Išdėkite lazanijos plokštelėmis dugną, ant jo užpilkite įdaro, sūrio ir grietinės. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti grietinė ir sūris. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Galima papuošti čiobreliais.
Lazanija su vištiena
1,5 kg vištienos,
300 ml baltojo vyno,
1 ropinis svogūnas,
1 saliero kotelis,
pipirų ir lauro lapų pagal skonį,
druskos pagal skonį,
450 g žalių svogūnų arba porų pagal skonį,
150 g sviesto,
1 česnakas,
90 g miltų,
175 g tarkuoto sūrio,
50 g čederio sūrio,
280 ml neriebios grietinėlės,
4 šaukštai parmezano sūrio,
3 šaukštai žemės riešutų,
200 g lazanijos plokštelių
Užpilkite vištieną vandeniu, puse porcijos vyno, įdėkite pipirų, lauro lapų, svogūną, salierą ir 1 šaukštą druskos. Užvirkite ir uždengus dangčiu 1 valandą troškinkite. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite vištą mažais gabaliukais. Nusunkite 1 litrą vištienos sultinio.
Suleiskite lazanijos plokšteles į karštą vandenį, keletą minučių palaikykite, nuvarvinkite ir suleiskite į šaltą vandenį. Supjaustykite svogūną ar porą ir 10 minučių pakepinkite 50 g sviesto su susmulkintu česnaku. Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite likusį sviestą ir jį ištirpinkite kitoje keptuvėje. Kartu su svogūnais pakepinkite miltus, kol jie įgaus auksinę spalvą apie 1 minutę. Supilkite likusį vyną ir sultinį. Užvirkite ir pavirkite 4-5 minutes nuolat maišydama. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite čederio sūrį, 125 g tarkuoto sūrio, grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Šiek tiek padažo įpilkite į kepimo formą. Po to sluoksniais sudėkite lazaniją, vištieną, svogūnus, parmezano sūrį ir padažą. Viršutinį sluoksnį turėtų dengti lazanijos plokštelė ir padažas. Pabarstykite viršų likusiu sūriu ir riešutais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol plutelė įgaus auksinį atspalvį.
Lazanija su šampinjonais
400 g lazanijos plokštelių,
400 g šampinjonų,
1 česnako skiltelė,
1 šaukštas smulkintų petražolių,
230 ml bešamelio padažo,
1 šaukštas sviesto,
tarkuoto parmezano sūrio pagal skonį,
druskos, pipirų pagal skonį,
1 taurelė konjako.
Paruoškite bešamelio padažą, nuvalykite grybus ir supjaustykite skiltelėmis. Šiek tiek pakepinkite juos keptuvėje su trupučiu sviesto ir smulkintais česnakais, padruskinkite, įpilkite konjako ir toliau kepinkite, o prieš pat pabaigą sudėkite petražoles. Sumaišykite su padažu, pagardinkite druska.
Išvirkite lazanijos plokšteles pasūdytame vandenyje, į jį įpilkite keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Po to sluoksniais išdėkite jas į aliejumi išteptą formą, o tarp jų pilkite padažą su grybais. Viršutinį tešlos sluoksnį gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždėkite keletą gabalėlių sviesto. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Venecijos lazanija
260 g kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
240 g špinatų,
100 g sūrio,
80g grietinėlės sviesto,
120 g pomidorų,
600 g viščiukas,
1-2 ropiniai svogūnai,
druskos, pipirų pagal skonį.
Špinatus sutrinkite. Ant stalo kauburėliais papilkite miltų, ant jų padarykite piltuvėlius ir į juos dėkite špinatų masę, įmuškite kiaušinius ir pabarstykite druskos, užmaišykite tešlą. Ją iškočiokite, palikite šiek tiek pastovėti ir supjaustykite 10 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis. Išvirkite šias juosteles pasūdytame vandenyje.
Viščiuko mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, pakepkite, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir, kai jie pagels, sudėkite miltus, pomidorus ir šiek tiek druskos. Po to supilkite sultinį ir troškinkite, kol mėsa taps minkšta. Padažas turi būti nelabai tirštas, mėsos iš jo išimti nereikia.
Išvirusias lazanijos juosteles nusunkite, nusausinkite, pavoliokite aliejuje, dėkite ant lėkštės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir maltais juodaisiais pipirais. Padažas patiekiamas atskirai padažinėje.
skanaus mamytes!
LAZANIJA SU MESOS IDARU:
200 g pakepintos maltos mėsos,
100 g pjaustyto rūkyto kumpio,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus ,
2 morkos ,
1 saliero šaknis ,
2 ropiniai svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
2/3 stiklinės pomidorų padažo,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
muškato riešuto (tarkuoto) pagal skonį,
petražolių, kmynų, lauro lapelių pagal skonį,
1 stiklinė baltojo vyno,
tešlos gabalėliai su špinatais.
Visas daržoves nuplauti ir nuvalyti. Aliejuje pakepinti supjaustytą svogūną, salierą, morkas, į mišinį sudėti mėsą, kumpį, tarkuotą muškato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Po 20 minučių supilkite pomidorų padažą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite ant mažos ugnies. Po to supilkite sultinį, vyną, prieskonines žoleles perriškite, taip pat sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar valandą. Baigiant troškintis išimkite žoleles.
Lazanijos plokšteles išvirkite pasūdytame vandenyje, įpylę keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir ant jo išdėkite plokšteles. Ant jų dėkite sluoksnį mėsos įdaro, palaistykite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu bei sviesto kruopelėmis. Po to uždėkite dar sluoksnį plokštelių, įdaro ir t.t. Patiekalą baikite formuoti sūrio sluoksniu. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Patiekite karštą.
Lazanija su cukinija, grybais ir sūriu
15 g (džiovintų) baravykų,
2 nedidelės cukinijos,
2 saldieji raudonieji pipirai,
1 ropinis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
1 šaukštas čiobrelių,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
230 g minkšto sūrio,
1 stiklinė pomidorų sulčių,
200 g grietinės,
muškato riešuto pagal skonį,
12 plokštelių lazanijos makaronų.
Pamerkite džiovintus baravykus. Cukiniją ir pipirus supjaustykite kubeliais. Svogūną, česnaką ir grybus supjaustykite. 10 minučių aliejuje pakepkite svogūną, česnaką, cukiniją, pipirą ir grybus. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais ir palikite ataušti.
Kubeliais supjaustykite sūrį. Sumaišykite su pomidorų sultimis, grietine, druska, pipirais ir muškato riešutu. Ištepkite pailgą formą aliejumi.
Lazanijos plokšteles išvirkite pasūdytame vandenyje, į jį įpilkite keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Išdėkite lazanijos plokštelėmis dugną, ant jo užpilkite įdaro, sūrio ir grietinės. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti grietinė ir sūris. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Galima papuošti čiobreliais.
Lazanija su vištiena
1,5 kg vištienos,
300 ml baltojo vyno,
1 ropinis svogūnas,
1 saliero kotelis,
pipirų ir lauro lapų pagal skonį,
druskos pagal skonį,
450 g žalių svogūnų arba porų pagal skonį,
150 g sviesto,
1 česnakas,
90 g miltų,
175 g tarkuoto sūrio,
50 g čederio sūrio,
280 ml neriebios grietinėlės,
4 šaukštai parmezano sūrio,
3 šaukštai žemės riešutų,
200 g lazanijos plokštelių
Užpilkite vištieną vandeniu, puse porcijos vyno, įdėkite pipirų, lauro lapų, svogūną, salierą ir 1 šaukštą druskos. Užvirkite ir uždengus dangčiu 1 valandą troškinkite. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite vištą mažais gabaliukais. Nusunkite 1 litrą vištienos sultinio.
Suleiskite lazanijos plokšteles į karštą vandenį, keletą minučių palaikykite, nuvarvinkite ir suleiskite į šaltą vandenį. Supjaustykite svogūną ar porą ir 10 minučių pakepinkite 50 g sviesto su susmulkintu česnaku. Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite likusį sviestą ir jį ištirpinkite kitoje keptuvėje. Kartu su svogūnais pakepinkite miltus, kol jie įgaus auksinę spalvą apie 1 minutę. Supilkite likusį vyną ir sultinį. Užvirkite ir pavirkite 4-5 minutes nuolat maišydama. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite čederio sūrį, 125 g tarkuoto sūrio, grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Šiek tiek padažo įpilkite į kepimo formą. Po to sluoksniais sudėkite lazaniją, vištieną, svogūnus, parmezano sūrį ir padažą. Viršutinį sluoksnį turėtų dengti lazanijos plokštelė ir padažas. Pabarstykite viršų likusiu sūriu ir riešutais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol plutelė įgaus auksinį atspalvį.
Lazanija su šampinjonais
400 g lazanijos plokštelių,
400 g šampinjonų,
1 česnako skiltelė,
1 šaukštas smulkintų petražolių,
230 ml bešamelio padažo,
1 šaukštas sviesto,
tarkuoto parmezano sūrio pagal skonį,
druskos, pipirų pagal skonį,
1 taurelė konjako.
Paruoškite bešamelio padažą, nuvalykite grybus ir supjaustykite skiltelėmis. Šiek tiek pakepinkite juos keptuvėje su trupučiu sviesto ir smulkintais česnakais, padruskinkite, įpilkite konjako ir toliau kepinkite, o prieš pat pabaigą sudėkite petražoles. Sumaišykite su padažu, pagardinkite druska.
Išvirkite lazanijos plokšteles pasūdytame vandenyje, į jį įpilkite keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Po to sluoksniais išdėkite jas į aliejumi išteptą formą, o tarp jų pilkite padažą su grybais. Viršutinį tešlos sluoksnį gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždėkite keletą gabalėlių sviesto. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Venecijos lazanija
260 g kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
240 g špinatų,
100 g sūrio,
80g grietinėlės sviesto,
120 g pomidorų,
600 g viščiukas,
1-2 ropiniai svogūnai,
druskos, pipirų pagal skonį.
Špinatus sutrinkite. Ant stalo kauburėliais papilkite miltų, ant jų padarykite piltuvėlius ir į juos dėkite špinatų masę, įmuškite kiaušinius ir pabarstykite druskos, užmaišykite tešlą. Ją iškočiokite, palikite šiek tiek pastovėti ir supjaustykite 10 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis. Išvirkite šias juosteles pasūdytame vandenyje.
Viščiuko mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, pakepkite, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir, kai jie pagels, sudėkite miltus, pomidorus ir šiek tiek druskos. Po to supilkite sultinį ir troškinkite, kol mėsa taps minkšta. Padažas turi būti nelabai tirštas, mėsos iš jo išimti nereikia.
Išvirusias lazanijos juosteles nusunkite, nusausinkite, pavoliokite aliejuje, dėkite ant lėkštės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir maltais juodaisiais pipirais. Padažas patiekiamas atskirai padažinėje.
skanaus mamytes!
Mesos kukuliai alaus tesloje
1bandele, 3 kiausiniai, 1sukstelis cukraus, 100g miltu druskos 1/4 l sviesaus alaus, 1l, aliejaus, 400g maltos mesos 1sauksats astriu garstyciu, prieskoniu
bandele ismirkyt saltam vandeni, kiausinius issukt su cukrum miltais ir alum ir druska
malta mesa ismaisyt su bandele garstyciom ir prieskoniais ismaisyti ir suformuoti 20kukuliu, kukulius panardint i alaus tesla ir deti i verdanti alieju ir kept kol paskrus
1bandele, 3 kiausiniai, 1sukstelis cukraus, 100g miltu druskos 1/4 l sviesaus alaus, 1l, aliejaus, 400g maltos mesos 1sauksats astriu garstyciu, prieskoniu
bandele ismirkyt saltam vandeni, kiausinius issukt su cukrum miltais ir alum ir druska
malta mesa ismaisyt su bandele garstyciom ir prieskoniais ismaisyti ir suformuoti 20kukuliu, kukulius panardint i alaus tesla ir deti i verdanti alieju ir kept kol paskrus