Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegijos pleputės

QUOTE(artemide23 @ 2015 12 02, 21:17)
Parduotuveje galima paimti tik 2 pokus vienu metu, todel ir raso, kad reikia per kelias parduotuves pereiti smile.gif

O tai jai imi skirtinngo dydzio pvz 2 du pokus ir 4 du pokus ar taip irgi negalima
Atsakyti
Laba diena,
skaitinėju Jūsų temas, kadangi ateityje mąstau apie gyvenimą NO. Draugas ten dirba jau ne vienus metus, galima sakyti, yra įsitvirtinęs, turi gerą darbą ir t.t. Nors širdis linksta prie Lietuvos, bet perspektyvos geresnės NO.
Mane labiausiai neramina pagrindinis klausimas, kuris tikriausiai Jums jau įkyrėjęs, kaip su tais vaikais... Aš protu suvokiu, kad civilizuotoj šalyje negali būti imamasi tokių drastiškų priemonių šiaip sau, bet kaip mama labai bijau "o jei...", gal mamos daugiau papasakotų dėl vaikų auginimo NO? Su vaiko tėvu esu išsiskyrusi, tai dar čia kliūtis dėl vaiko išsivežimo į užsienį, nes jei exas neduos notariško sutikimo, negalėsim su vaiku gyventi NO?
Taip pat turiu klausimą Igniux, Jūs esate buhalterė? Kol kas dar be atestacijos NO? Gal galite papasakoti kaip sekėsi susirasti darbą, ką esate baigusi ir pan.? Aš baigusi finansų magistrą, buhalteriauju kol kas tik metus laiko, bet pati matau, kad sparčiai tobulėju, dėl to kažkaip esu optimistiškai nusiteikusi mokytis ir kitos šalies buh. ypatybių.
Planai išvykti į NO yra 1-2 metų bėgyje, kadangi noriu patobulėti ir profesinėje srityje ir išmokti norvegų kalbą (jau pradėjau mokintis biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2015 12 02, 23:23)
O tai jai imi skirtinngo dydzio pvz 2 du pokus ir 4 du pokus ar taip irgi negalima

nesvarbu kokio dydzio, neziuri prie kasos niekas. pasakys, kad parduos tik du ir viskas. o tai kiek galvojat pakuociu prasyti? nes jei tik 4, tai per pora kartu nupirks ir viskas. mes esam irgi saviems kazkada pirke, bet emem 2 ir 3 dydi, ten maziukai pakiukai, po mazdaug 30vnt. tai mes ju gal 20 emem. lakstem po parduotuves, kad is vieno vaziavimo viska supirkti. sakiau, daugiau tikrai niekam nebepirksiu... visu pirma, jauciausi kaip kokia nusikaltele... be to, daug ant kuro iseina.
Atsakyti
QUOTE(crumpett @ 2015 12 03, 08:28)
Taip pat turiu klausimą Igniux, Jūs esate buhalterė? Kol kas dar be atestacijos NO? Gal galite papasakoti kaip sekėsi susirasti darbą, ką esate baigusi ir pan.? Aš baigusi finansų magistrą, buhalteriauju kol kas tik metus laiko, bet pati matau, kad sparčiai tobulėju, dėl to kažkaip esu optimistiškai nusiteikusi mokytis ir kitos šalies buh. ypatybių.
Planai išvykti į NO yra 1-2 metų bėgyje, kadangi noriu patobulėti ir profesinėje srityje ir išmokti norvegų kalbą (jau pradėjau mokintis biggrin.gif)

Nelengvas kelias buvo, tik per praktika gavau darba smile.gif O taip daug kur vaiksciojau - niekur nereikejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Igniux @ 2015 12 05, 13:27)
Nelengvas kelias buvo, tik per praktika gavau darba smile.gif O taip daug kur vaiksciojau - niekur nereikejo smile.gif

Įsivaizduoju, kad tikrai nenukrito darbas iš dangaus.
O jei palyginti, dirbti buhaltere Lietuvoje ar Norvegijoje lengviau? Na, kalbu apie bendra jausmą, koks krūvis tenka, ataskaitų/deklaracijų mąstai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(crumpett @ 2015 12 05, 16:00)
Įsivaizduoju,  kad tikrai nenukrito darbas iš dangaus.
O jei palyginti, dirbti buhaltere Lietuvoje ar Norvegijoje lengviau? Na,  kalbu apie bendra jausmą,  koks krūvis tenka, ataskaitų/deklaracijų mąstai ir pan.

Ten kur as dirbu - kruvis nemazas, bet ir LT nemaza sbuvo smile.gif Kruvio nelabai galiu palyginti, galiu tik palyginti, kad psichologiskai geriau NO jauciuosi ir mano darbas atitinkamai ivertintas, o LT dauguma darbdaviu buvo reksniai, kuriems net neidomu, ar padarei - ieina pro duris ir iskart rekia apie tai, ka as dar vakar padarius bunu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Igniux @ 2015 12 05, 19:57)
Ten kur as dirbu - kruvis nemazas, bet ir LT nemaza sbuvo smile.gif Kruvio nelabai galiu palyginti, galiu tik palyginti, kad psichologiskai geriau NO jauciuosi ir mano darbas atitinkamai ivertintas, o LT dauguma darbdaviu buvo reksniai, kuriems net neidomu, ar padarei - ieina pro duris ir iskart rekia apie tai, ka as dar vakar padarius bunu biggrin.gif

Tipinis vadovas Lietuvoje... Pas mane, kadangi dirbu buh.paslaugas teikiancioje imoneje, tai is tvarkomų 9 firmu tik 3 sefai normalūs... biggrin.gif kaip tik vakar vienas reke 5 minutes, kol galiausiai sako "oi, ne i ta eilute pasiziurejau". O jau nekalbu apie tai, kad uždirbti neina, kad uztektu ne tik pragyvenimui, bet ir rubui geresniam, kelionėms, namams ir pan.
Skaiciau kazkur, kad NO buhalterijoje painiausias DU skaičiavimas?
Atsakyti
QUOTE(crumpett @ 2015 12 05, 21:07)
Tipinis vadovas Lietuvoje... Pas mane,  kadangi dirbu buh.paslaugas teikiancioje imoneje,  tai is tvarkomų 9 firmu tik 3 sefai normalūs... biggrin.gif kaip tik vakar vienas reke 5 minutes,  kol galiausiai sako "oi,  ne i ta eilute pasiziurejau". O jau nekalbu apie tai,  kad uždirbti neina,  kad uztektu ne tik pragyvenimui,  bet ir rubui geresniam,  kelionėms,  namams ir pan.
Skaiciau kazkur,  kad NO buhalterijoje painiausias DU skaičiavimas?

DU visiskai kitos taisykles nei LT, taip smile.gif
Atsakyti
Gal kas esat profsajungoj? kaip ten kas vyksta,kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Igniux @ 2015 12 06, 19:30)
DU visiskai kitos taisykles nei LT, taip smile.gif

O gal galite atsakyti, kai turėsite laiko, kokia tvarka NO norint ten dirbti buh.užsieniečiui? Kokius papildomus egzaminus reikia išlaikyti, jei turi patvirtintą lietuvišką diplomą? Nuo 2014 m. kaip suprantu, būtina ne mažesnė nei 1 metų praktika pas autorizuotą buhalterį? Ir kokius kursus Jūs lankėte?
Atsakyti
QUOTE(Mide @ 2015 12 07, 19:06)
Gal kas esat profsajungoj? kaip ten kas vyksta,kiek kainuoja?

As esu cia, bet svieziai, tai kol kas nieko nezinau biggrin.gif Uzpildai forma, istoji ir gauni laisku su visa informacija, dovanu istojimo proga ir kvietima i banka, nes jie sutartis turi, tai kruva ivairiausiu pasiulymu siulo.
Atsakyti
QUOTE(simasta @ 2015 12 09, 07:21)
As esu cia, bet svieziai, tai kol kas nieko nezinau  biggrin.gif Uzpildai forma, istoji ir gauni laisku su visa informacija, dovanu istojimo proga ir kvietima i banka, nes jie sutartis turi, tai kruva ivairiausiu pasiulymu siulo.

B vakar istojo. Uzkniso sefas juodai doh.gif
Ryt i LT, keliom dienom galvas pravedinsim, siaubingai pavargsim ir grysim dirbt biggrin.gif
Atsakyti