Mano vaikas is darzelio pareina visada su melynem ant koju, net nezinau kurios melynes is darzelio, o kurias jisai namie uzsidirba, net nekreipiu demesio. Juk matosi, kad melynes nuo griuvimo. Norvegijoje vaikai irgi su melynem laksto
Su darzelio darbuotojom reikia bendrauti, klausti, kaip vaikui praejo diena ir t.t.
Musu darzelyje tik viena diena reikia ideti maisto, tai dedu sumustinius, agurkus, morkas, suri megsta...
Norvegai tikrai neperka visko, ko vaikai praso. Tad nieko cia baisaus.
Yra galimybe, kad vaikui paskirs asistenta, gal ir lietuviskai kalbanti (priklauso kokia komuna ir kiek ji pinigu turi), kad padetu pradzioje.
Visi vaikai verkia pradzioje, duodamos kelios dienos adaptacijai, kai tevai buna kartu su vaiku. Kaikurie vaikai verkia kelias savaites/menesius, kai juos palieka darzelyje. Visi vaikai skirtingi ir darbuotojai ta supranta.
Esu dirbusi darzelyje, kur buvo atvede lenku berniuka, kokiu 3 metu. Norvegiskai nieko nesuprato ir verkdavo kai mama iseidavo. Tai manes darbuotojos prase gan daznai padeti, nes as truputi kalbu lenkiskai. Po kazkiek laiko tapo lengviau, priprato.
QUOTE(crumpett @ 2017 05 29, 08:53)
Laba diena,
esu kažkada jau lyg rašiusi šioje temoje, bet negavau atsakymo... Gal galėtumėt trumpai apšviesti dėl vaiko auginimo ypatumų NO? Viskas, kas susiję su smurtu, man suprantama ir aišku. Bet pvz. kiek, kaip bendrauti su darželio darbuotojais? Kokį maistą dedate vaikams į darželį?
Mano vaikas dabar išmokęs guostis "man mama nenupirko to ir to", tai jeigu darželyje pasakytų taip ar jau būčiau po padidinamuoju stiklu?
Jeigu vaikas namie pargriūna, užsigauna ar turiu paminėti tai darželyje, kad ant kojos yra mėlynė nuo griuvimo?
Išvis kaip 4-mečiai nemokantys norvegų, anglų kalbos adaptuojasi? Jeigu vaikas paliekamas darželyje verktų, nes tarkim bijotų pasilikti su nepažįstamais, nemokėdamas jų kalbos, tai jau blogai?