Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegijos pleputės

QUOTE(crumpett @ 2016 04 11, 09:53)
Bet aš nesuprantu, kaip mokina kitakalbį norvegų kalbos, jei vaikas supranta tik lietuviškai ir darželyje, tarkim, nėra lietuviškai šnekančio žmogaus (kiek žinau, tai didesnėse komunose, kuriose gyvena daug lietuvių, tai ir daržely būna lietuviškai šnekančių)...
O Norvegijoje mokykla/darželis ne nuo 7 val. ryto prasideda? Kaip tuos vaikus prikelti ir suruošti tokiu laiku biggrin.gif
Ir į mokyklą, kaip suprantu, eina nuo 6 metų? Mes planavome su vaiku NO būti iki kol reikės eiti į mokyklą Lietuvoje, t.y. 7 metų.

Korteles su paveiksleliais turedavo. I turus einant daiktus vardindavo. Nepasigedau niekad lietuviskos padejejos. Kaip tik dziaugiaus kad vieni is Lt buvo, greiciau kalba ismoko. Lenkiukams yra draudziama tarpusavi lenkiskai kalbetis.

Sfo (prailginta grupe) ir darzelis pas mus nuo 6.30 dirba. Maniskiai buna pries 7, veiksmas jau pilnai vyksta. Vakare 7 jau miega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitaj @ 2016 04 11, 22:14)
Korteles su paveiksleliais turedavo. I turus einant daiktus vardindavo. Nepasigedau niekad  lietuviskos padejejos. Kaip tik dziaugiaus kad vieni is Lt buvo, greiciau kalba ismoko. Lenkiukams yra draudziama tarpusavi lenkiskai kalbetis.

Sfo (prailginta grupe) ir darzelis pas mus nuo 6.30 dirba. Maniskiai buna pries 7, veiksmas jau pilnai vyksta. Vakare 7 jau miega smile.gif

Aha, maniskis irgi 7 jau gulasi smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif
QUOTE(jovitaj @ 2016 04 11, 22:14)
Korteles su paveiksleliais turedavo. I turus einant daiktus vardindavo. Nepasigedau niekad  lietuviskos padejejos. Kaip tik dziaugiaus kad vieni is Lt buvo, greiciau kalba ismoko. Lenkiukams yra draudziama tarpusavi lenkiskai kalbetis.

QUOTE(artemide23 @ 2016 04 11, 22:55)

Šita dalis fainiausia biggrin.gif
Atsakyti

Labas mergaites!

QUOTE(artemide23 @ 2016 04 11, 23:55)

Nzn ,mano niekada negule 7 valanda,budavo pervargus ,bet be 9 val niekaip....
Atsakyti
QUOTE(mazoji feja @ 2016 04 12, 08:59)
Labas mergaites!

Maniskis visada anksti guldavosi smile.gif Bet mes ir nuo dieninio miego atsisakem gan anksti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(crumpett @ 2016 04 11, 10:53)
Bet aš nesuprantu, kaip mokina kitakalbį norvegų kalbos, jei vaikas supranta tik lietuviškai ir darželyje, tarkim, nėra lietuviškai šnekančio žmogaus (kiek žinau, tai didesnėse komunose, kuriose gyvena daug lietuvių, tai ir daržely būna lietuviškai šnekančių)...
O Norvegijoje mokykla/darželis ne nuo 7 val. ryto prasideda? Kaip tuos vaikus prikelti ir suruošti tokiu laiku biggrin.gif
Ir į mokyklą, kaip suprantu, eina nuo 6 metų? Mes planavome su vaiku NO būti iki kol reikės eiti į mokyklą Lietuvoje, t.y. 7 metų.

Mes buvom gave darzelyje lietuve aukletoja, specialiai darzelis ja samde, net mums neprasant.
Atsakyti
QUOTE(mazoji feja @ 2016 04 12, 06:59)
Labas mergaites!

MAno taipat be 9 niekur, na ziema puse 9 anksčiausiai, nors pirtų nemiegojo nuo praktiškai 1,6 m.Pamenu pirmus mėnesius darzely , pasiimi po 16 val, atveži namo ir po stalu girdi jau parpia po 5 min. biggrin.gif
Atsakyti
Sweikos mergaites na va mes kaip savaite atsikrautem i no . Susisiekem su komuna ir snd jau buvau susitikime del dukros mokyklos ji keliaus i trecia klase jau nuo pirmadienio .Dabar laukiu atsakymo del mazelio kuris dar turetu speti 2men paeiti i darzeli bet kolkas atsakymo negaunu o nuo rugpjucio prades lankyti pirma klase .lyg po truputi isikurinejam 😊
Atsakyti
QUOTE(anze20 @ 2016 04 13, 22:36)
Sweikos mergaites na va mes kaip savaite atsikrautem i no . Susisiekem su komuna ir snd jau buvau susitikime del dukros mokyklos ji keliaus i trecia klase jau nuo pirmadienio .Dabar laukiu atsakymo del mazelio kuris dar turetu speti 2men paeiti i darzeli bet kolkas atsakymo negaunu o nuo rugpjucio prades lankyti pirma klase .lyg po truputi isikurinejam 😊

Ir kaip jaučiatės? Kaip vaikai priėmė pokyčius?
Atsakyti
Sveikos smile.gif
tikiuosi nepyksite kad ilindau i jusu namus, bet atejau su klausimu, vyras praeitais metais grizo dirbti i NO, mes nebevykome, likom LT su dukriuku. sia savaite gavau laiska is mokesciu ir nieko nebesuprantu, kazkada buvau pildziusi mokescius del 10proc ir del perkelimo i antra mokesciu pakopa kaip vyras kad pagrindinis moketojas. dabar zinau 10proc nebepriklauso bet isliko pagrindinis seimos islaikytojas, noreciau vel tai susitvarkyti, bet neatsimenu kaip ta daryti, kaip pateikti tuos mokescius ir iki kada galima koreguoti juos. dar lyg kazkada buvo skaiciuotuvas kuris apskaiciuodavo grazinama suma. taip pat kaip zinoti ar mums graizins ar mum reikes patiems damoketi mokescius. buciau labai dekinga jei galetumet paaiskinti, nes dabar iejus i altinn nieko nebepamenu
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(afi @ 2016 04 16, 17:15)
Sveikos smile.gif
tikiuosi nepyksite kad ilindau i jusu namus, bet atejau su klausimu, vyras praeitais metais grizo dirbti i NO, mes nebevykome, likom LT su dukriuku. sia savaite gavau laiska is mokesciu ir nieko nebesuprantu, kazkada buvau pildziusi mokescius del 10proc ir del perkelimo i antra mokesciu pakopa kaip vyras kad pagrindinis moketojas. dabar zinau 10proc nebepriklauso bet isliko pagrindinis seimos islaikytojas, noreciau vel tai susitvarkyti, bet neatsimenu kaip ta daryti, kaip pateikti tuos mokescius ir iki kada galima koreguoti juos. dar lyg kazkada buvo skaiciuotuvas kuris apskaiciuodavo grazinama suma.  taip pat kaip zinoti ar mums graizins ar mum reikes patiems damoketi mokescius. buciau labai dekinga jei galetumet paaiskinti, nes dabar iejus i altinn nieko nebepamenu
4u.gif

O tai gal norit pildyt kaip pendleri?Jis juk turbut vazineja pas jus i Lt kartas nuo karto?Mes pirmus metus nezinojom,kad taip galima pildyt.Pildziau 10%,bet tai daug maziau mokesciu atgaudavo.Su pendleriu daugiau.Jei domina-galiu padet pildyt.Pati kaiptik siandien baigiau pildyt.Irgi buvau uzmirsus kaip pernai pildziau,tai teko puse nakties paieskot smile.gif.

Del 2mokesciu klases reikia rasyt i 5.1 punkta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 16 balandžio 2016 - 20:54
QUOTE(crumpett @ 2016 04 14, 08:51)
Ir kaip jaučiatės? Kaip vaikai priėmė pokyčius?

Na vaikai labai nesuregavo nes gyvenam prie pusbroliu ir man cia paciai kazkaip labiau patinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anze20: 18 balandžio 2016 - 22:00