QUOTE(jovitaj @ 2016 04 09, 16:54)
Tokie patys kaip ir visam pasauly, MYLETI JUOS REIKIA 😀
O jei rimtai gyvenam taip pat kaip ir Lt. Buna ir pabaram jei negero kazka daro ir nuobaudos yra, pvz kompiuterio paemimas. Su kiek norvegu esu kalbejusi tai ir pas juos viskas taip pat. Su darzelio sukletojom ir SFO esu kalbejusi apie auklejima. Tai nieko naujo jie nepasako.
Vasara grize buvom Druskininkuose, tai uz 3 paras sveciu namuose sumokejom ta pati ka velyku savaitgali Ålesund, Radison Sas 4zvaiduciu viesbuti. Tai buvau soke. Uz 10 min akumutorine masinele sumokejau 10 euru. Buciau zinojus kaina net nebuciau leidusi, cia garaze stovi net neidomu.
Na, dėl mylėjimo tai problemų nėra
Žinot, kai visa žiniasklaida varo ant NO, tai atrodo, jog tiems vaikams išvis nieko negali pasakyti.
O tai kokios nuobaudos pagal norvegus jau yra vertinamos kaip smurtas prieš vaikus? Nekalbu apie mušimą. Pvz. ar galima vaiką nuvesti į jo kambarį ir palikti ten, kol nusiramins? Jei vaikas parduotuvėje pradeda rėkti, jei ko nors negauna, kaip tai atrodo jų akimis? Jeigu vaikas dažnai serga ar tai jau būtų vertinama kaip netinkama priežiūra?
Ar vaikai namuose turi padėti tėvams, pvz. susitvarkyti savo kambarį, plauti indus ir pan.
Dar kažkur girdėjau, kad negalima vaikų bučiuoti, berniukai negali sėdėti tėčiui ant kelių?
O kaip jūsų vaikai adaptavosi naujoje aplinkoje, darželyje/mokykloje? Mūsiškei 3,5 metų, baisu, kad patirs didelį stresą dėl pokyčių ir dėl kalbos nemokėjimo...
Dėl kainų, tai Lietuvoje visiškas kosmosas, tikrai kuo toliau tuo darosi labiau neįmanoma gyventi. Tiksliau gal ne tai, kad neįmanoma, bet iš principo atrodo nesąmonė draskytis darbe, kai negali daug ko sau leisti už tokias algas.