QUOTE(looo @ 2015 10 29, 16:36)
uz 100oooeu, gali jau praktiskai betka nusipirkti. o jei paciam dar ir irengti nuo 0, tai NA LABAI GERAI GALI , su marmurais ir t.t.
trumpiau tariant nuo tokios sumos nuomos kaina 400(visada)-600euro. jei nori nuomai tai tik 1-2kambariu. 3-4problematiski.
OK, supratau, tai jūsų atsiųstuose pavyzdžiuose ir kainuoja apie 10000 EUR. Nedideli, necentriniai, eiliniai butukai. Bet fainūs, supratau, tokie paklausūs nuomai.
Na, o kad nuomos kaina už nedidelį butą, pvz., Šiaurės miestelyje yra apie 500 EUR, man naujiena. Maloni, sakyčiau. Aišku, atskaičiavus 15 proc. pelno mokestį nuomotojui lieka apie 400 EUR. O nuomotojas moka apie 600 EUR su visokiais mokesčiais. Man atrodo, kad jaunai šeimai su vaikeliu, pvz., tai labai didelis finansinis krūvis prie Lietuvos atlyginimų vidurkio.
Papildyta:
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 29, 16:47)
Ir kaip dažnai jums pasitaiko tokie nuomininkai, kurie ne tik ant sienų piešia, bet ir apsivogti nevengia pasirašę nuomos sutartį savo vardu?
Tai kad dažnai nereikia, užtenka vieno karto, kad visam gyvenimui nuoskaudą, nepasitikėjimą turėtum ir nuostolius skaičiuotum. Rašė čia kolegė apie suniokotą butą.
Gal blogų patirčių yra tik maža dalis, bet jos labai skausmingos žmonėms. ir jas daugiau viešina.
Papildyta:
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 29, 16:47)
I Jei nuominkas negali sumokėti savininko prašomo depozito dydžio, tai ir reikia susimąstyti ar toks nuomininkas gali gyventi tavo bute.
100 proc. sutinku. Labai teisingas pastebėjimas. Tarp kitko, už sūnaus studento nuomos sutartį Nyderlanduose aš atsakau: mano garantijos, banko sąskaita, parašai ir pan.