Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija,

Pas mus irgi niekad nebuvo problemu del baldu/ sienu gadinimo. Bustas nuosavas. Flomasteriai visada buna nepasiekiamoje vietoje, o piesti einam kartu ( nesamoningam amziuje) . Lipdukus taipat parodziau kur galima klijuoti kur ne- zodziu problemu neturime, manau viskas priklauso nuo tevu poziurio.

Nuomininkai isties buna maziau atsakingi, nes bukai neisivaizduoja kiek kainuoja baldai bei remontai. Jei bent karta irengtu buta nuo 0, o dat toki kuriame svajoja gyventi, o dar su Kompensavimo salyga sutarty...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 29 spalio 2015 - 09:07
Susidaro įspūdis, kad normalius nuomininkus turi tik Ciccio. Visi kiti išnuomoję butus laukiniams statybininkams ar studentams. Tai kas kaltas, kad pas jus nesinuomoja nei advokatai, nei gydytojai ar vidurinės grandies vadovai?
Dabar jei butas neturi konkrečios paskirties ateityje (neliks vaikams, nesikraustys seni tėvai ir pan.), tai kokio reikalo tokį turtą laikyti? Ypač provincijoje, kur kiek gauni, tiek turi įdėti atgal remontui? Ne lengviau parduoti ir sukišti tuos pinigus į tokį investicinį objektą, kuris padengtų infliaciją. Ir turėsite tuos pačią pinigų vertę ir po 20 metų. Dabar gi kai kurių butai - gryni pasyvai, siurbiantys pinigus. Ir nervus.
Atsakyti
investicinis projektas- poperiukai?
mano vyras vis domisi-labai nestabylus verslas....o butas garantuotai tures verte.
visada didele maza kapeika uz ji gausi...

man tie investyciniai projektai= i kazino nueiti, arba loetrijos bilietu prisipirkti.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 29, 10:47)
o butas garantuotai tures verte.

Nebent ego butas. O kokia grąža iš ekonominės klasės 60 kvadratų Pašilaičių gale, man yra mįslė.
Atsakyti
konservavimas $. su akcijom gali visikai (.) likti
tiesa, jei atskleistumete paslapti kur siuo metu moka didesni % nei is butu nuomos, buciau labai dekinga, ir ne tik as viena manau:)

ne na tai aisku gali i brilikus investuoti, i auksa (tik neduok dieve poperini). kad tas aparatas veiktu, turi tureti ka prarasti, su fraze nieko tokio kita karta pasiseks smile.gif. bet jei turi buta ir daugiau nieko -tada investiciniai poperiukai lygiaverti ruloniukui prie unitazo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 29 spalio 2015 - 10:31
QUOTE(ego @ 2015 10 28, 23:45)
atsiprašau, jūsų namuose ar nuomojamame bute? 

ego, žinoma savo namuose mirksiukas.gif
Mano brolis Palangoje turi prabangiai įrengtą butą, tai kol vaikai maži, net nevažiuoju ten, nes greičiausiai kur nors ką nors sugadintų....
Atsakyti
QUOTE(Žiuljenas @ 2015 10 29, 09:25)
Visi kiti išnuomoję butus laukiniams statybininkams ar studentams. Tai kas kaltas, kad pas jus nesinuomoja nei advokatai, nei gydytojai ar vidurinės grandies vadovai?

Netiesa, pas mane puikūs nuomininkai. Pakartojau tai n kartų. Atsitikti 'nelaimių' gali kievienam - ir su vaikais, ir be vaikų. Turiu galvoje - ATSITIKTI. Kalbame apie tai, kaip suderinti kompensavimo mechanizmus ir pan.
Atsakyti
QUOTE(rūtelė.ramunėlė @ 2015 10 29, 11:28)
Mano brolis Palangoje turi prabangiai įrengtą butą, tai kol vaikai maži, net nevažiuoju ten, nes greičiausiai kur nors ką  nors sugadintų....

blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Žiuljenas @ 2015 10 29, 11:16)
O kokia grąža iš ekonominės klasės 60 kvadratų Pašilaičių gale, man yra mįslė.

jeigu butas paveldėtas, tai paremontuoji jį (arba ne) ir išnuomoji; iš to gauni $

Jeigu pirkti nuomai, tada reikia paskaičiuoti, ar apsimoka.
Pažįstami pirko butuką nuomai tam, kad nemarinuotų savo turimų pinigų. Kiti pažįstami nusipirko pora mažų butų viename mieste, ir juos išnuomavo, o patys gyvena ir nuomojasi būtą kitame mieste, kur dirba ax.gif visi butai mažos kvardratūros, jie buvo pirkti miegamuosiuose rajonuose.
Atsakyti
QUOTE(rūtelė.ramunėlė @ 2015 10 29, 10:28)
ego, žinoma savo namuose mirksiukas.gif

Taigi, kai savo namuose leidžama vaikams paišyti/kalti/pjauti/ardyti ir pan., tai galima traktuoti kaip kūrybinį laisvos asmenybės auklėjimą smile.gif Jūsų šeimos reikalas.
Kai svetimuose - tai traktuojama kaip niokojimas sad.gif
Manau, svarbu, kad vaikai tą skirtumą suprastų. Nelabai norėčiau, kad į svečius atėję vaikai minutei nusisukus mano bute imtų indėnus žaisti ir laužus kūrenti, arba nuspręstų konstruktoriumi pabūti ir PC/TV plaktuku panagrinėtų smile.gif
Čia mes kalbame apie nuomojamus butus ir atsakomybę už juose esantį turtą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 29 spalio 2015 - 12:10
QUOTE(FLight @ 2015 10 29, 00:23)
O štai nuomininkai galvoja kitaip.  Jie tikrai kitaip vertina turtą, kuris yra svetimas, ne jų. Jie žino, kad bet kada nudrengtą būstą gali pakeisti nauju, DAR nenudrengtu. Pripiešė vaikas ant sienų - na ir kas, kitąmet pasieškos kito buto su gražiom sienom. Ne aš pirkau, ne aš įrenginėjau, ne aš remontuosiu - tai koks gi skirtumas? Vaikui gi pasireikšti reikia, ant sienų, baldų ir grindų, na ir duris su peiliu paraižyti, kaip matome iš Ego patirties - gi saviraiška, drožinėjimas, kodėl gi ne?  bigsmile.gif Ir pagaliau - o už ką tada nuoma mokama? Lupi pinigus - tai nebūk skriaga, negailėk savo baldų ir interjero, susiremontuosi, ne problema.  cool.gif

O kam tada skirtas depozitas? Nejaugi yra tokių žioplių, kurie sumoka depozitą kokių 3mėn nuomos dydžio ir sąmoningai leidžia vaikams piešti ant sienų žinodami, kad depozito neatgaus?
Žinoma, jei buto savininkas depozito nepaima ar neaptaria su nuomininku, kad sienų perdažymas bus atliekamas iš depozito pinigų, tai pats kaltas.
Atsakyti
Buto verte tarkim 100.000 .jei skaiciuosime atsipirkima 10 proc. per metus (kas is principo fantastika, nes 7-8 [proc. jau labai gerai o esant brangiam bustui siekia ir 3 proc.) taigi prie 10 proc. per metus gaunama suma 10 000. na arba 833/men. na tarkim kas men nuo sios sumos atidema 83.33 remintams ir metu gale turime 1000 + depozitas 2 men ( t.y. 1600).

ir.. tik trumpam isivaisduokime potencialu "niekdari"nuomininka. vidury ziemos (t.y. dar ir sildymo bei mokesciu nemaza suma, tarkim apie 500) dingsta - ispeckiojes, sienas (perdazymas 800), subraizes parketa (400)+ isivesdamas/ sudauzydamas tv, saldfytuva, kita technika...

nebukime naivuoliais, kad turimas depozitas tai padengs.

Papildyta:
o jei nuoma ne 10 proc. o buto kaina ne 100 000 (o saldytuvai, tv ir remontai deja panasiai kainuoja).

o 100 000 pinigu litais
is nuoma na 830 o 500 t.y. 160 euru/ men. tuomet 10 proc. nuo metines nuomos apie 200, o depozitas uz 2 men 160+160 lygu 360. t.y. TIK 500 euru apsaugine juosta.

Na tik minkstaja dali tegu tik sugadina ir vidurziemi iseina u dildymo skola uz einamaji ir buv. men. viskas. minusas.
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 29, 13:35)
O kam tada skirtas depozitas? Nejaugi yra tokių žioplių, kurie sumoka depozitą kokių 3mėn nuomos dydžio ir sąmoningai leidžia vaikams piešti ant sienų žinodami, kad depozito neatgaus?
Žinoma, jei buto savininkas depozito nepaima ar neaptaria su nuomininku, kad sienų perdažymas bus atliekamas iš depozito pinigų, tai pats kaltas.

svajokliai, 3menesio depozito nieks neduoda, bei pagal istatyma lyg irgi neleistina.
1nas i prieki, vienas uz einama menesi.

dazniausiai ta 1na is dvieju atiduodi agentui (jei per toki), ir lieki visai be depozito...tokia REALI situacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 29 spalio 2015 - 14:01