Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija,

Palaukciau ta diena ir jo gero kreipciausi į atitinkamas institucijas. Uzstatas neduodamas tam,kad nuomotojas kazka nusipirktu. Jei zalos nera,privalo atiduoti ir nera ko cackintis. 

Atsakyti
Svarbiausia - nuomotoja atrodė normali moteris, turinti šeimą, savo įmonę. Jokių nesutarimų per visą nuomos laikotarpį nebuvo. Mums nesuvokiama, kaip šitaip galima elgtis.Tikrai kreipsimės tiek į policiją, tiek į vmi.
Atsakyti

Isvaizda nieko nereiskia. Jeigu reikstu, zmones niekad neapsigautu.

O kas liecia uzstato,tai manau, kad viskas turi buti atliekama ta pacia dieną - nuomotoja apziuri ar nera padaryta zala, nuomininkai atiduoda raktus, gauna atgal uzstata, visi atsisveikina ir po reikalo. 

Atsakyti
o kaip su mokesciais, juk paskaiciavimai uz vandeni ir kt ateis tik kita men?
Atsakyti

Pas mus tai taip kas menesi niekas vandens kainos nekeičia, tai galima ir patiems susiskaiciuot. O keli centai ten ar ten tera tik smulkmena.

Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 06 24, 14:57)
<p>Pas mus tai taip kas menesi niekas vandens kainos nekeičia, tai galima ir patiems susiskaiciuot. O keli centai ten ar ten tera tik smulkmena.</p>


As palikdavau uzstato dali iki kol kita men. mokesciu paskaiciavimai ateis. Tai pazymedavau rastu sutartyje. Paskui sumokejus, likuti atiduodavau. Nes uzstatas budavo 4 X mokesciu maximali suma.
Atsakyti
Kolegės, gal gelėtumėte parašyti kuri nors, kokias formas ir kada pildote su verslo liudijimu. Kažkaip informacija išsklaidyta, tai noriu pasinaudoti kitų patirtimi. Atsiprašau ir iš anksto dėkoju. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2017 06 23, 08:45)
O kas liecia uzstato,tai manau, kad viskas turi buti atliekama ta pacia dieną - nuomotoja apziuri ar nera padaryta zala, nuomininkai atiduoda raktus, gauna atgal uzstata, visi atsisveikina ir po reikalo. </p>


Užsienyje užstatas atiduodamas maždaug po 2-3 mėn., išsiaiškinus, kad tikrai nėra padaryta kokios nors paslėptos žalos. O jeigu kas nors sugadinta, išskaičiavus remontą. Manau, kad Lietuvoje teisinga būtų užstatą atiduoti kitą mėnesį, atsiskaičius už visas paslaugas ir kt.
Atsakyti

Del uzsleptos zalos labai taikliai pasakyta. Tikrai juk galima nesuziuret,kad pvz.koks stalcius islauztas ar pan. 

Deretu sutartyje numatyti uzstato atidavimo terima. 

Atsakyti
QUOTE(ego @ 2017 06 24, 20:32)

Užsienyje užstatas atiduodamas , išsiaiškinus, kad tikrai nėra padaryta kokios nors paslėptos žalos. O jeigu kas nors sugadinta, išskaičiavus remontą. 

Pas mus kartą taip ir buvo...Užstato negrąžinom, kol neapžiūrėjom buto, o nuomininkai skambino ir vis ragino grąžint...Vyras pastebėjo, kad sugadintos balkono durys ir rankena su užraktu. Butas naujas, langai ir durys taip pat nauji. Nuomininkai matomai nemokėjo tų durų atidarinėti (dažnai pas juos lankydavosi giminaitis su mažais savo vaikais) - tai rankeną į viršų kelia, tai žemyn - na ir išlaužė. Tai negana to, dar bandė patys taisyti - dar labiau sugadino - visi varžtai , rankena - viskas šaibom išėję....Tai mes pasakėm, kad pakviesim meistrą, jis pataisys, išrašys sąskaitą ir tada galutinai su jais atsiskaitysim....Kai paminėjom meistrą - tai dingo ir dingo - suprato, kad taisymas kainuos brangiau už jų tą užstatą. Dar iš to užstato turėjome sumokėti kitą mėnesį komunalinius mokesčius...
Visada reikia viską labai gerai apžiūrėti....
Atsakyti
Būtumę buvę visiškai nieko prieš, kad užstatą būtų grąžinusi kitą mėnesį ar po dviejų, jeigu taip būtume susitarę. Tačiau mes susitarėme, kad grąžins sekančią dieną (mokesčius paskaičiavome ir sumokėjome į priekį, uždėjome viršaus). Kantriai laukėme tris savaites, kokių tik pasiteisinimų neišgirdome. Deja, nuomotoja dingo kaip į vandenį. Aferistų turbūt nereikėtų teisinti. Ir tikrai išvaizda nieko nereiškia.
Atsakyti
QUOTE(summer.in.paris @ 2017 06 21, 16:16)

Ką patartumėte daryti?

Jei žinot, kad turi įmonę (info galima rast internete), ten nuvažiuokit ir pareikalaukit pinigų - dar būtinai įsijunkit mobiliąjame diktofoną. Tada pagąsdinkite, kad turite pakankamai įrodymų dėl jos neteisėto verslo (nuomos).
Jei nepadės - nueičiau į VMI ir parašyčiau pareiškimą, kad ji nuomoja nelegaliai. Įrodymus turit.
Atsakyti
QUOTE(summer.in.paris @ 2017 06 22, 21:29)
Svarbiausia - nuomotoja atrodė normali moteris, turinti šeimą, savo įmonę.

Parašykite apie ją "juodajame nuomotojų ir nuomininkų sąraše". Viešumas didžiausia bausmė. (tik jeigu moderatorė neištrins, ne kartą užimančių geras pareigas pavardės dingo iš to sąrašo).
Atsakyti