panašu, kad čia ne nuomos forumas, o 'kaip išvengti mokesčių mokėjimo?'
Esu kategoriškai už tai, kad mokesčius reikia mokėti, nes kaip tik 'bobutės' ir iškreipia rinką.
Taip, tai skauda finansiškai, pvz., Viniuje verslo liudijimas 700 EUR.... taigi jo neišsiėmęs ir nuslėpęs mokesčius gali butą pigiau nuomoti už sąžiningą nuomotoją ir dar išlošti.
Dėl deklaravimo: kažką neteisingai, mano galva, susakė jums savivaldybėje apie originalus ar. pan. Deklaruoti reikia arba elektroniškai, arba su savininku ateiti, arba jo sutikimą gauti. Kitu atveju atsirastų daug sukčių, norinčių prisideklaruoti savininkui nežinant ir su fiktyvia sutartimi. Teismų maratonai prasidėtų.
Aš deklaravau nuomininkus elektroniškai.
O užregistruoti sutartį Registrų centre tikrai gali ir nuomininkas, ir nuomotojas. Yra nedidelis mokestis. Bet noriu pasidalinti patirtimi - nepamirškite, kad paskui reikia nueiti ir išregistruoti. Automatiškai tai nedaroma, nors sutartis ir terminuota. Aš nežinojau, maniau, kad pasibaigus terminui automatiškai RC baigiasi sutartis irgi. Bet ne, už metų gavau mokesčių inspekcijos paklausimą, kodėl nemoku mokesčių... tai turėjau rašyti paaiškinimą, siųsti dokumentus, kad nuomos sutartis baigėsi prieš pusantrų metų, tik neišregistravau buvusių nuomininkų. Tarp kitko, išregistruojant vėl reikia kažkiek mokėti
O man iškilo toks klausimas: ar pasirūpinote namo energinio naudingumo sertifikatu? Suprantu, kad tai absoliuti nesąmonė, bet pagal įstatymus, reikia jį turėti nuomojant butą. O dar didesnė nesąmonė, kaip taip sutvarkyta: jeigu neturi laiko, noro ir pinigų atlikti tikrus matavimus, atestuotos firmytės nieko nedarydamos išduoda tiesiog popierių-sertifikatą, kuriame parašo pačią žemiausią klasę 'G'. Su tikru namo energiniu naudingumu tai neturi nieko bendro, bet reikalaujama pažyma yra, o kažkieno kišenėje už tą absoliučiai neinfomatyvų biurokratinį popiergalį 30 EUR irgi yra. Absurdas.
http://www.spsc.lt/c...o...401&lang=ltAš išsiėmiau, paguoda tai, kad ji galioja 10 metų.
Sėkmės visoms