Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija,

Gerai, kad pranese, reikės skelbti tik e-maila :) arba skelbti tik laikrasciuose.

 O jei rimtai, jeigu skelbime nenurodyta nuomos suma, zmones gali sakyti,kad nenuomojo uz pinigus,o tiesiog ileido gyventi sumokant mokescius.

Be to, tai, jog skelbe dar nereiskia,jog tikrai isnuomojo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 02 birželio 2017 - 19:54
Butent. Gali sakyt, kad persigalvojo, neisnuomojo.
Atsakyti

Arba isnuomojo, nuomininkas pora menesiu pagyveno nuomos nemokedamas ir pabego. O seimininkai numojo i viska ranka, nes bylinejimaisi ilgai truktu. Ir daugiau nenuomoja. Pajamos buvo nulis, tai ka cia deklaruot.

Straipsnis bauginimui.

Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2017 06 02, 18:32)
Informacija dvejojantiems, ar reikia mokti mokesčius už nuomą smile.gif
Valstybinė mokesčių inspekcija kartu su Kauno technologijų universitetu (KTU) išanalizavo tinklapyje www.skelbiu.lt pateiktus būsto skelbimus, susiejo šią informaciją su skelbimuose nurodytais telefonų numeriais ir pateiktomis gyventojų pajamų mokesčio deklaracijomis. Robotukų, kurie analizavo skelbimus ir juos lygino su piliečių deklaracijomis, išvados bejausmės, bet skausmingos. „Paaiškėjo, kad apie 4000 mokesčių mokėtojų nedeklaravo nuomos pajamų ir nesumokėjo apie 1 mln. Eur mokesčių“, – sakė Vytenis Zaskevičius, VMI Atrankos ir paramos auditui departamento Analitikos modeliavimo skyriaus vedėjas.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...a.d?id=74799424

rolleyes.gif be abejo, deklaruoti butina. Tik straipsnis sakyciau, toks prevencinis labiau biggrin.gif. Nes nei laikotarpio, uz kuri identifikavo tiek "seselio", nei ivertinta tikimybe, kad nuomoja ne savininkas-o firma, agentas ir pan.

Aisku dziugu, jei tai ne tik prevencine priemone-o realiai bus isieskomas nusleptas pajamu mokestis.
Atsakyti
tai tada reiks agentui patiket, negu savo tel.skelbt.
Atsakyti
panašu, kad čia ne nuomos forumas, o 'kaip išvengti mokesčių mokėjimo?' smile.gif
Esu kategoriškai už tai, kad mokesčius reikia mokėti, nes kaip tik 'bobutės' ir iškreipia rinką.
Taip, tai skauda finansiškai, pvz., Viniuje verslo liudijimas 700 EUR.... taigi jo neišsiėmęs ir nuslėpęs mokesčius gali butą pigiau nuomoti už sąžiningą nuomotoją ir dar išlošti.
Dėl deklaravimo: kažką neteisingai, mano galva, susakė jums savivaldybėje apie originalus ar. pan. Deklaruoti reikia arba elektroniškai, arba su savininku ateiti, arba jo sutikimą gauti. Kitu atveju atsirastų daug sukčių, norinčių prisideklaruoti savininkui nežinant ir su fiktyvia sutartimi. Teismų maratonai prasidėtų.
Aš deklaravau nuomininkus elektroniškai.
O užregistruoti sutartį Registrų centre tikrai gali ir nuomininkas, ir nuomotojas. Yra nedidelis mokestis. Bet noriu pasidalinti patirtimi - nepamirškite, kad paskui reikia nueiti ir išregistruoti. Automatiškai tai nedaroma, nors sutartis ir terminuota. Aš nežinojau, maniau, kad pasibaigus terminui automatiškai RC baigiasi sutartis irgi. Bet ne, už metų gavau mokesčių inspekcijos paklausimą, kodėl nemoku mokesčių... tai turėjau rašyti paaiškinimą, siųsti dokumentus, kad nuomos sutartis baigėsi prieš pusantrų metų, tik neišregistravau buvusių nuomininkų. Tarp kitko, išregistruojant vėl reikia kažkiek mokėti blink.gif
O man iškilo toks klausimas: ar pasirūpinote namo energinio naudingumo sertifikatu? Suprantu, kad tai absoliuti nesąmonė, bet pagal įstatymus, reikia jį turėti nuomojant butą. O dar didesnė nesąmonė, kaip taip sutvarkyta: jeigu neturi laiko, noro ir pinigų atlikti tikrus matavimus, atestuotos firmytės nieko nedarydamos išduoda tiesiog popierių-sertifikatą, kuriame parašo pačią žemiausią klasę 'G'. Su tikru namo energiniu naudingumu tai neturi nieko bendro, bet reikalaujama pažyma yra, o kažkieno kišenėje už tą absoliučiai neinfomatyvų biurokratinį popiergalį 30 EUR irgi yra. Absurdas. http://www.spsc.lt/c...o...401&lang=lt
Aš išsiėmiau, paguoda tai, kad ji galioja 10 metų.
Sėkmės visoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 04 birželio 2017 - 12:27

Kaip suprantu, tas dokumentas duodamas buto pirkejui arba nuomininkui. Bet tai toks negirdetas dalykas, jog abejoju, kad nuomininkas apie ji žino ir tikisi gauti. Aš nebuvau girdejus........

Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 06 04, 17:05)
<p>Kaip suprantu, tas dokumentas duodamas buto pirkejui arba nuomininkui. Bet tai toks negirdetas dalykas, jog abejoju, kad nuomininkas apie ji žino ir tikisi gauti. Aš nebuvau girdejus........</p>


Taip, Jūs teisi, tikriausiai 90 proc. nėra girdėję, o 99 proc. nuomotojų to nedaro... Bet reikalavimas yra, ir esant kokiam nors rimtaim ginčui gali sukelti problemų. Ir registruojant RC jo pareikalavo iš mano nuomininkų.
Atsakyti

Bet sutarti RC gali registruoti ir savininkas. Tada, kaip suprantu, nereikalaus? 

Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 06 06, 08:17)
<p>Bet sutarti RC gali registruoti ir savininkas. Tada, kaip suprantu, nereikalaus? </p>


Nežinau blink.gif Aš esu RC registravusi prieš kokius šešerius metus, tada dar nebuvo to įstatymo. Paskui ilgokai nenuomavom, nes remontavom etc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 06 birželio 2017 - 19:27

Registruoti nuomos sutarti labiau suinteresuoti buto savininkai, tai manau,kad galima ir be tokios pazymos issiverst. Net neisivaizduoju koks jos "naudingumas". 

Atsakyti
Sveiki. Turim rimtą problemą dėl nuomotojos negrąžinamo depozito. Iš nuomoto buto išsikraustėme prieš tris savaites, raktus atidavėme. Atsisveikinome geranoriškai, susitarėm, kad kitą dieną grąžins depozitą. Negrąžino. Po poros dienų paprašė banko sąskaitos, pažadėjo per kelias dienas pervesti. Pinigų iki šiol neatgauname. Pasiteisinimai nuo to, kad šiuo metu neturi pinigų ir kai tik gaus iš naujojo nuomininko, atiduos, iki to, kad jau pervedė, bet įvyko kažkokia tarpbankinė klaida. Pastarasias porą dienų nebeatsako į skambučius ir žinutes. Šiandien parašėme žinutę, kad jeigu iki rytojaus neatgauname savo pinigų, kreipsimės į atitinkamas institucijas.
Nuoma ir visi mokesčiai buvo mokami visada laiku grynaisiais. Butas buvo prižiūrimas kaip savas, jokių finansinių nuostolių nepadarėme. Su nuomotoja visada sutardavome gerai.
Turime ranka pasirašytą nuomos sutartį, kurioje nurodoma depozito suma. Taip pat telefone išsaugotas žinutes, kuriose vis žada, kad jau pervedė ir rytoj tikrai gausime pinigus, kurių vis nėra.
Ką patartumėte daryti?
Atsakyti