QUOTE(Labanoriska @ 2017 02 05, 18:51)
Leksa, Jūsų parašymas atkreipė mano dėmesį - rašėte į kažikieno paklausimą - kas moka mokestį už nuomininko suradimą, Jūs rašėte , kad buto savininkas.
Prieš kelias savaites draugei su mažu lėliuku staigiai reikėjo persikraustyti , ieškojome buto ir susidūrėme su ta situacija , kad visi jai priimtini butai buvo nuomojami per tarpininkus. Žinoma, ji išsirinko, ir žinoma, sumokėjo 170 eur, už tą "tarpininkavimą" nors ne ji juk kreipėsi į tarpininką, o buto savininkai.
Pataisykite mane, jei aš galvoju neteisingai ...jei tą mokestį reiktų mokėti nuomotojui, galbūt jis atsakingiau pasirinktų nuomininką ir greičiau "iškišti" butą bet kam - tarpininkui nebūtų suteiktos sąlygos ? kaip manote?
patikslinsiu. Jei jus esat buto savininkas, norit isnuomot buta ir kreipiaties i tarpininka, kad jums padetu, tai mokesit ir jus, ir tarpininkas. Jei i tarpininka nesikreipsit, o jis pats jum paskambins ir pasiulys, kad ras nuomininka, jus galit sakyt: OK, bet as jum nieko nemoku, jus sau uzmokesti pasiimkit is nuomininko. Jis 99,9 proc. sutiks ir tada paims mokesti tik is nuomininko. Aisku, jei jam paskambinus sutiksit sumoket uz nuomininko radima, jis sutiks tuos pinigus paimti. Tokios jau dziungliu/nuomos taisykles
Tarpininkui nesvarbu kas moka, svarbu greitai iskist buta, parduot ar isnuomot ir paimt pinigus. O jei nuomotojas pats iesko nuominiko, tai jis neima kazkokio pradinio mokescio, kad isnuomoja, tik uzstata. Bet tada jis gali kelti didesnius reikalavimus, daryti apklausa potencialiam klijentui. Bet irgi tame yra pliusas, nes kai kalbat su buto savininku, tai daugiau visko galit paklaust apie pati buta, isitikint, kuriam laikotarpiui pasirasoma nuomos sutartis ir t.t. Tarpininkui tai neaktualu. Jei be tarpininko, tie 170 euru butu is viso sutaupyti.