Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija,

QUOTE(Niurkt @ 2016 02 24, 13:26)
Svarstome dar dėl to rišimosi smile.gif Bet čia labiau toks principo reikalas, kova prieš sistemą biggrin.gif
Surinktume pradiniam, bet esminis klausimas ar butas ar namas smile.gif Skaičiuojant viską normalų namą pasistatyt kartu su žeme, gaunasi pigiau negu normalus butas, naujos statybos, kur kas trečias butas stovi tusčias, kas antras rangovas/NT vystytojas bankrutavęs, bet kainos užvarytos ant maximumo.

Todėl dar kiek stebiuosi kad mažai kas taiko išperkamąją nuomą. Pvz Klaipėdos BIG'o namai 3 stovi, vienas iki 50% apgyvendintas, antras gal 3% o trečias jau "kirmija". Iš esmės principas tas pats kaip paskolos, tik visi laimi ir žmogui palūkanos mažesnės ir garantuotai dvigubai butų parduotų būtų. Manto namai centre irgi bankrutavę, realiai, apgyvendinimas jei 20% siekia tai papločiau. Ir tokių pavzdžių n.

Na šiai dienai esmė ta kad iki to namo ar buto reikia subrandinti mintis ir sudėt taškus, bet iki to laiko reikia gyventi pas kažką, bent kelis metus dar planuojame nuomotis, jeigu tik bus normalus variantas, jeigu nieko nerasime tada jau teks spartint pamąstymus, nes tokių sumų kokių dabar prašo už silpnus-vidutinius butus tikrai nesiruošiame mokėti.

Beje dauguma tie kurie čia nuomoja  ir yra prisiėmę paskolų, nebeišsimokėjo, išvarė su šeimom dirbt į užsienį ir dabar nuomuoja tuos butus už kuriuos dar moka tas paskolas. Ir tai tikrai nėra gera praktika ar geras pavyzdys. Ir vat nelabai norisi mum sekti tokiu pat pavyzdžiu biggrin.gif Na bus matyt kaip bus ateityje.

smile.gif taip taip, būten jūs ir svarstot butas ar namas. Gyvenat nuomojamam vieno kambario butuke, neišgalit mokėt už didesnį butą, bet taip, be abejo - statykit namą.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2016 02 17, 20:48)
kodel nubausti? taip susitarta, ir tiek. Jeigu sutarty irasome, kad nornt issikelti pries laika arba suranda kitus nuomininkus - arba praranda depozita - kita kalba.

Jeigu nuomininkė išeidama pasiūlo potencialius kitus nuomininkus neturi teisės "bausti", nes kaip ir nelieka "prastovos" ax.gif

QUOTE(prilijo @ 2016 02 19, 15:28)
Laba.Ar turit kas patirties su trumpalaike nuoma ? Ar galetumet pasidalint nuomone?

čia kaip pasižiūrėsi ar kaip nuomininkas, ar kaip nuomotojas smile.gif

jeigu kaip nuomotojas tai neigiamai
- butas bus greitai nugyventas
- nuomininkus pasitikti ir išleisti reiks kažkam ir ganėtinai dažnai
- turi nusiteikti, būti valytoja, skalbėja arba samdyti kas tai darys
- suma sumarum pinigai labai panašūs, nes reikia įsivertinti ir parstovas (na žinoma, nežinau ką turite omenyje trumpalaikė nuoma)

p.s. čia ką matau kaiminystėje, kur nuomojami butai trumpalaikiai nuomai. Ai dar nepaminėjau, apie dažnai vykstančias fiestas, nes atvaro jaunimėlis "pasitūsinti"
Atsakyti
QUOTE(Niurkt @ 2016 02 24, 13:26)
Pvz Klaipėdos BIG'o namai 3 stovi, vienas iki 50% apgyvendintas, antras gal 3% o trečias jau "kirmija". Iš esmės principas tas pats kaip paskolos, tik visi laimi ir žmogui palūkanos mažesnės ir garantuotai dvigubai butų parduotų būtų. Manto namai centre irgi bankrutavę, realiai, apgyvendinimas jei 20% siekia tai papločiau. Ir tokių pavzdžių n.

Na jau, iš kur tokios žinios apie tuščius būstus?
Vienas jau pilnai išparduotas, o kiti du po pusę. Man kaip tik atrodo, kad šioks toks trūkumas naujų, ekonomiškų būstų Klaipėdoje. Kai tik naujas projektas, įlendu pasižiūrėt į statytojų puslapius, tai kaip minimum pusė jau būna išparduota.
Atsakyti
QUOTE(Niurkt @ 2016 02 23, 16:11)
Tarkime ieškote nuomininko ir tikitės gauti nu pvz.: 300 EUR /mėn.
Ar išnomuotumėte butą tikrai normalimes žmonėms, tarkime porai, kurie buto ieškotų už 200 EUR/mėn. ilgam laikui ir nebūtų jokių rūpesčių? Klausimas tiesiog ar pasitikėtumėte ir leistumėte gyvent ar užsibrėžtumėte ir būtinai ieškotumėt už norimą sumą?

Kazkiek pasideret tikrai galima wink.gif

QUOTE(liepsnelee @ 2016 02 24, 16:11)
Na jau, iš kur tokios žinios apie tuščius būstus?
Vienas jau pilnai išparduotas, o kiti du po pusę. Man kaip tik atrodo, kad šioks toks trūkumas naujų, ekonomiškų būstų Klaipėdoje. Kai tik naujas projektas, įlendu pasižiūrėt į statytojų puslapius, tai kaip minimum pusė jau būna išparduota.

drinks_cheers.gif
Isijunkit ir paziurekit bet koki nauja projekta Vilniuje. Labai daug butu buna rezervuotu ir jau nupirktu, net kai namas dar nepastatytas mirksiukas.gif
Atsakyti
Kolegės, gal kuri nors turite patirties ar galite trumpai pakomentuoti? Išgelbėtumėte mano savaitgalį, nes neturiu kantrybės po biurokratinius popierius landžioti.
Planuojame revoliucijas savo nuomos reikaluose. Galvoju apie verslo liudijimą, nes iki šiol mokėdavau 15 proc. deklaruojant. Labai neapsimoka, bet dar labiau bijau visokio popierizmo. doh.gif
Klausimas toks: regis, skaičiau, kad yra verslo liudijimo mokesčio lengvatos studentams. Bet man užstrigo info, kad tai negalioja užsienyje studijuojanties savininkams. Ar tai teisybė? Mes galvojame verslo liudijimą imti sūnaus studento vardu (jis irgi turi butą), kurį nuomotų. Plius galima įtraukti vieną šeimos narį, t. y. mane, jeigu teisingai suprantu?
Finansiškai tai būtų idealu, taigi bandau rinktis info. Bet taip nuobodu knaisiotis po vmi svetainę
Gal kuri nors susidūrėte, žinote.
Būčiau labai dėkinga.
Gero savaitgalio visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 27 vasario 2016 - 15:07
QUOTE(Niurkt @ 2016 02 24, 14:26)
Surinktume pradiniam, bet esminis klausimas ar butas ar namas smile.gif Skaičiuojant viską normalų namą pasistatyt kartu su žeme, gaunasi pigiau negu normalus butas, naujos statybos,

Beje dauguma tie kurie čia nuomoja  ir yra prisiėmę paskolų, nebeišsimokėjo, išvarė su šeimom dirbt į užsienį ir dabar nuomuoja tuos butus už kuriuos dar moka tas paskolas. Ir tai tikrai nėra gera praktika ar geras pavyzdys. Ir vat nelabai norisi mum sekti tokiu pat pavyzdžiu biggrin.gif Na bus matyt kaip bus ateityje.

o tai būtina neturint pinigų pirkti super butą ar gerą namą? Galima nusipirkti butą pagal esamas galimybes, be paskolos 30 metų - senesnės statybos, ne pačiam prestižiškiausiame rajone. O vėliau jei finansinė situacija pagerės, parduoti ir nusipirkti geresnį ar statytis namą. Arba išnuomoti už aukso kainą tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2016 02 24, 13:14)
Jeigu nuomininkė išeidama pasiūlo potencialius kitus nuomininkus neturi teisės "bausti", nes kaip ir nelieka "prastovos"  ax.gif

kodel??? smile.gif tai mano sutartyje ne bauda smile.gif o netesybos. netesybos, o ne prastovos "apmokejimas".

gali siulyti, gali nesiulyti, bet jei sutarty numatyta, kad sutarti pries laika nutraukus uzstatas lieka, tai ir teiseta to reikalauti.

As pvz labai isranki nuomininkams. Na, ir kad ex nuomininkas ras ka pasiulyt, p man neitiks? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2016 02 27, 18:49)

As pvz labai isranki nuomininkams. Na, ir kad ex nuomininkas ras ka pasiulyt, p man neitiks?  g.gif

Logiška. Nuomininkus renkasi nuomotojas, o ne buvę nuomininkai smile.gif
Atsakyti
sveikos, as visti isileidau tas kitas mergaites vietoj manosios- siap taip , sutartyje apie isejima ankciau atseit numatyta kad negrazinsiu depozito, bet velgi sugryztu prie to kad man ta sutartis vistik neturinti galios jei ji niekur neregistruota, pakolkas mano tokia nuomone, tai dabar pasirasiau sutarti, bet kaip tik uz komunalinius mokescius kad mokes, nuomos neitraukiau, bet jom pasakyta- nebus jokiu nuolaidu ir palaukit ar neturiu, nesumokat gale menesio sakaitos uz komunalinius ir prizadeta man zodziu papildomai-daiktai uz duru ir pakeiciu spynas ir manau niekas manes net nesusantazuos su tokia sutartim, niekur nepasiskus nes nesumokejai komunaliniu- ismetu, kodel tureciau laikyti? , depozita paemiau uz 2,5 men pagal mano nuomos kaina, mokesti palikau ta pati kaip ir pirmajai nuomininkei, siap nebuciau gal ieskojus daugiau zmoniu jei ne tos pasiulytos, geriau gal laikyt uzrakinta iki tol kol prireiks, dabar isipareigojau, bet tik 6 men, nes nezinau kas bus po to laiko gal nenoresiu ju, siap pati suprantu kad gal mano butas nevertas dideliu pinigu arba as negodi, tokie patys ir dar blogesni nuomojami brangiau, taip ir maniskes mergaites pasake kad yra butu, bet kainos bent jom neikandamos nors gal ten ir graziau bet cia viskas ko reikia tik neprabangiai, cia gal neiskreipta rinka kaip raso kuri nori nuomotis, visa rinka iskreipta, parduotuvese kaina pakilus viskam ne tik jum bet ir mum, na pasiimkit paskola, bet juk tai nelabai realu ir visem nedalina jau dabar ir dar reikia inasui tureti nemazai pakankamai tai nera kitos iseities kaip moketi maziau ir gyventi mazesniame bute arba didesnis butas uz daugiau pinigeliu...man irgi vyrui ligoniui reikia 2 pampersu per diena o israso kompensuojamus tik po 1 i diena, taigi bent as tai susitaikyciau ko gero kad butas stovetu tuscias nei nezinomi ir be garantiju zmones, as naujoke sitam reikale, bet nenoriu problemu nes savo turiu iki kaklo, o buta reikia islaikyti keleta meteliu, arba galiu jau dabar savo pilnameti vaika ileisti gyvent, bet ir uz savo negarntuoju jei nekontroliuosiu kad nepridarys skolu, o sito gal laboiausia bijau, nenoriu paskui lakstyti ir tvarkyti uz dyka, cia apie savo vaika rasau, merginas isvyrti bus lengviau, bet manau gal nereikes, siap kaip ir rekomendacijos atejo, malonios, jaunos... gal rekomendacijos nuomininkui is senojo nuomotojo butu privalumas nuomojant kita buta, b et ko gero tai nei nera nei praktikuojama, nors man tai butu labai svarbu, kaip ir aukle vaikui ieskociau, tik pagal rekomendacijas, nu gal nuojauta dar i zmogu paziurejus... atsiprasau kad jei yra klaidu, siriamieji zenklai nesudeti teisingai, nemoku rasybos taisykliu, jau pamirsau.
Atsakyti
QUOTE(***nora*** @ 2016 02 28, 10:32)
..........bet velgi sugryztu prie to kad man ta sutartis vistik neturinti galios jei ji niekur neregistruota, pakolkas mano tokia nuomone, .....

atleiskit, bet jus rasote nesamones. unsure.gif
Atsakyti
na gal nesuprantu, bet tada paaiskinkit kaip ta sutartim pasinaudoti? tikrai nesuprantu, kas jos laikosi? jei pabegs, jei islauzys viska tai per teismus eiti? na man sakykim negaila to ka ten palikau, as specialiai remontu nedariau ir baldu nepirkau, palikau viska iseidama is to buto, na buitine technika- 2 saldytuvai, skalbykle automatine aisku, dujine su elektrine orkaite, garintuvas, miegamojo baldeliai, sekcija, virtuvinis kompletas baro stalas grazus dvigubas- to gal gaila butu bet pasiimti neturejau kur, pati gyvenau iki paskutines minutes, turejau 2 dienas isikraustymui kai atsirado kas noretu gyventi, vamzdyna ir kanalizacija naujai pakeiciau tik per tas 2 dienas ir wc unitaza nauja pastaciau nes trukes buvo, kaip pati, tai saugojau ir gyvenau istikruju kaip ant parako statines. O dabar ,kad ir mano atveju, isejo anksciau ir ka.. depozita kuris buvo sumoketas isskaiciavau uz jau atejusius mokescius uz sausio men ir niekas man papildomai nieko nemokejo ir dar klausimas ar uzteks kitam menesiui kai ates sakaita sumoketi, sake, jei truks, atsiusiu pinigu...bet istikruju gaudyk veja laukuose,na bet gal ir atsiustu, ir fb draugu neismete dar... va ka pamaciau, tai kad reikia imti vistik uz 3 menesius tada depozita... o ka , turejau mustis, nu atveze raktus, atidave ir viskas- o sutare buvom kad ta diena kai iskraustys as ten atvaziuosiu, tai buvo pirmadienis sios savaites, o padare kitaip, susirinkus daiktus savo atveze raktus, ka turejau daryti, policija kviesti, dziaugiuosi kad nepabego dar ir su raktais, spyna daigiau kainavusi butu sarvuotom durim... nuejau i buta, na siap nieko, nelabai svariai palikta, na pavaliau, virtuvej plokste luzus prie kriaukles, na virsus ploktes laminavimas... todel is karto pagalvojau kad man gana svetimu, bet paskambino jos prirodytos merginos ir is kart atvazevo... ileidau, susimokejo, viska isaiskinau kaip bus ir ne kitaip su mokejimais ir kad nebus jokiu neturiu ir palaukit, na ir sakau kad visai graziai pasibaige, kai cia paskaitau tai baisu kas darosi ir isvyt neina ir nemoka ir sutartys nepadeda jei jose parasyta kad gali nemoketi iki 3 men, as cia forume prisiskaiciau, as nelauksiu jokiu menesiu, gale menesio nesumoka ir viso gero, daiktus surenku ir i laiptine.. ir nemanau kad galetu pasiskusti kad ju daiktus vagiu ar ka nors, cia kazkaip kitaip turetu ta sutartis sudaryta buti, gal oficialios kazkokios, o dabar prisigaudziau visokiu nuomoniu ivairiuose kampuose, ta sutarti gavau irgi alia advokato sudaryta, ilga, daug beletristikos, o realiai tai gavosi kaip gavosi ir dziaugiuosi kad graziai visai sakyciau , smulkme...atsiprasau vel kad gal issakau savo nuomone, bet man idomi ir jusu, aciu kad atrasote ir cia uzsukate ir randate laiko parasyti.
Atsakyti
del VL man labai patogu kad VL galima nusipirkti internetu ir nereikia lekt ir sedet eilese VMI biggrin.gif
plius patogu tai kad VL gali pirkti kas menesi, ar kiek dienu tau reikia.. paskutiniu metu nenutaikom su nuomininkais biggrin.gif tai perku VL menesiui ar max 2iems. jei ikrenta ne nuomos menuo, tai tam menesiui ir neperku VL.

mes ir, ko gero, g.gif g.gif g.gif turime bedu su nuomininkais, nors nesenai isnuomavome, bet su mokejimais jau beda.... jauciu, kad kraustysim smile.gif jau geriau tuscias nei bedos su iskraustymu biggrin.gif
Atsakyti