cia biski apie depozita.. tai man buvo sumoketa uz 2 men, tai uz vasari nuoma iskaiciuoju iki 21 dienos, uz sausi mokescius, net jai isejus man saskaita ateis tik kovo vidury, tai man to depozito kaip ir mazai gaunasi.. dabar tik supratau kad reikia imti uz 3 menesius vsitik, tada jei , dabar sneku apie gerus nuomuotojus, jei jie sumasto iseiti, tada man pasidengs islaidos ju paskutines...o kiek reikia moketi su verslo liudijimu nuomai uz ta VL??? paskaiciau apie deklaravima pradzioj temos tai supratau kad per deklaracija irasau suma ir susimoku 15 proc... na eisiu pasisneket su tom mergaitem, jos dirbancios ir mokosi, dabar gyvena barake.. nori ramybes, bute aisku ramu ir gera.. sutarsiu zodiskai, uzsirasysiu duomenis ir ... mokejimai i pieki uz 3 men ir paskui kas menesi be jokiu islygu turiu- neturiu....baldu negaila, remontu nera, indu nepalikus nors ir siuliau pirmai nuomininkei nes pati per 2 dienas isikrausciau pilnai is to buto, palikau tik dujine, skalbykle, gartraukis, virtuves baldai, spintos, miegamo lova, sekcijyte jaunuolio- nes gyvenom abu su sunum iki paskutines nuomojimo dienos, va ka pakeiciau tai vamzdyna su kanalizacija ir unitaza- truko mano akyse vonioj vamzdis nuomininku isikelimo diena, naujus kranus vonioj ir virtuvej dar sudejom jau ant nauju vamdziu.. bet cia mano pareiga .. atsiprasau jei isdesciau savo gal ir dar kvailokus samprotavimus, nesu jauna amzium bet nauja nuomotoja megeja, dar yra tas MANO BUTAS ir gaila, nors ten nera ko gaileti, dabar gyvenanti mergaite pasake kad normalus butukas, jaukus ir remontu nuomojamam butui nera ko daryti ... na gera pradzia gal puse darbo, bet va vel abejoju ar man reikia nervu apie kuriuos cia paskaiciau, nes buta paprasciausia turiu issaugoti sunui, jis dar gyvena pas mus, nenoriu paleisti dar vieno gyventi, leidziasi nepaleidziamas dar istikruju tai tuo ir naudojuosi.
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 16, 12:58)
Kaip sudėtinga skaityti, kai rašytojas beraštis nepripažįstantis skyrybos ženklų.
aciu uz pastabas, atejau ne pyktis ir ne gramatikos mokintis, jus supratote ko as norejau tikrai, jusu postus skaiciau sitoj temoj ir man jie priimtini buvo siap pagal poziuri, dar karta aciu uz pastabas.
QUOTE(***nora*** @ 2016 02 16, 13:49)
cia biski apie depozita.. tai man buvo sumoketa uz 2 men, tai uz vasari nuoma iskaiciuoju iki 21 dienos, uz sausi mokescius, net jai isejus man saskaita ateis tik kovo vidury, tai man to depozito kaip ir mazai gaunasi.. dabar tik supratau kad reikia imti uz 3 menesius vsitik, tada jei , dabar sneku apie gerus nuomuotojus, jei jie sumasto iseiti, tada man pasidengs islaidos ju paskutines..
Paprastai, nuoma mokama mėnesiu į priekį, t.y. sausio viduryje ar pabaigoje ateinate pasiimti mokesčių už gruodį ir nuomos jau už vasarį. Tokiu atveju jums ir su 2mėn depozitu nebūtų tiek problemų, nes nuomą už vasarį jau būtumėt gavusi. Niekas nelaukia, kol praeis tas mėnuo, kad paimti už jį nuomą. Ateityje patariu imti nuomą į priekį, o mokesčius tada, kada tiekėjai juos priskaičiuoja ir atsiunčia sąskaitas
QUOTE(Zirzille @ 2016 02 16, 16:27)
aciu labai labai
QUOTE(PRANAITE @ 2016 02 17, 12:03)
ne visi nuomininkai blogi, ne visi nuomotojai plėšikai. Visaip būna. jei ta dabartinė mergaitė siūlo nuomininkus, tai kodėl nori taip nubausti žmogų už tai kad laiku neinformavo apie išsikėlimą?
kodel nubausti? taip susitarta, ir tiek. Jeigu sutarty irasome, kad nornt issikelti pries laika arba suranda kitus nuomininkus - arba praranda depozita - kita kalba.
Bet esant tokiai itemptai NT nuomos rinkos situacijai.... nuomininkai i normalu butu raute raunasi, ju ieskot nereikia, tai tokia islyga nelabai...
Laba.Ar turit kas patirties su trumpalaike nuoma ? Ar galetumet pasidalint nuomone?
Turiu tokį klausimą
Tarkime ieškote nuomininko ir tikitės gauti nu pvz.: 300 EUR /mėn.
Ar išnomuotumėte butą tikrai normalimes žmonėms, tarkime porai, kurie buto ieškotų už 200 EUR/mėn. ilgam laikui ir nebūtų jokių rūpesčių? Klausimas tiesiog ar pasitikėtumėte ir leistumėte gyvent ar užsibrėžtumėte ir būtinai ieškotumėt už norimą sumą?
Dar klausimas jeigu turit butą nuomai ar stengiatės pačios/patys nuomuoti, ar siūlote draugams ar iškarto atiduodate agentūroms apsiimti šiuo reikalu?
Ar išnomuotumėte butą tikrai normalimes žmonėms, tarkime porai, kurie buto ieškotų už 200 EUR/mėn. ilgam laikui ir nebūtų jokių rūpesčių? Klausimas tiesiog ar pasitikėtumėte ir leistumėte gyvent ar užsibrėžtumėte ir būtinai ieškotumėt už norimą sumą?
Dar klausimas jeigu turit butą nuomai ar stengiatės pačios/patys nuomuoti, ar siūlote draugams ar iškarto atiduodate agentūroms apsiimti šiuo reikalu?
QUOTE(Niurkt @ 2016 02 23, 18:11)
Turiu tokį klausimą
O iš kur žinoti ar ta pora bus normali ir nekels rūpesčių? Manot, kad geranoriškai nuleidus nuomos kainą galima tikėtis didesnio nuomininkų patikimumo? Jei tai būtų kažkas iš pažįstamos aplinkos, norėtų nuomotis ilgam laikui ir žinočiau, kad tie žmonės patikimi, tuomet greičiausiai rinkčiausi mažesnes nuomos pajamas ir saugumą, jei nepažįstami - jokių garantijų, kad išnuomojus pigiau neturėsi rūpesčių
QUOTE(Zirzille @ 2016 02 23, 17:41)
O iš kur žinoti ar ta pora bus normali ir nekels rūpesčių? Manot, kad geranoriškai nuleidus nuomos kainą galima tikėtis didesnio nuomininkų patikimumo? Jei tai būtų kažkas iš pažįstamos aplinkos, norėtų nuomotis ilgam laikui ir žinočiau, kad tie žmonės patikimi, tuomet greičiausiai rinkčiausi mažesnes nuomos pajamas ir saugumą, jei nepažįstami - jokių garantijų, kad išnuomojus pigiau neturėsi rūpesčių
Nu jo, čia esminis klausimas kaip žinoti
Nes mes esam susidūrę su tokia problema, kad ieškome didesnio buto, bet kainos nenormaliai sukeltos (ne šeip brangu, o nenormalu) ir toks jausmas kad dauguma savininkų iš baimės sukėlę kainas kad neateitų kažkokie blogiečiai, nors mano manymų nuomos kaina tikrai neapsrendžia kas per žmonės ateis, tikimybė gal ir didesnė surast kažką, bet tikrai ne lemiantis veiksnys.
Šiuo metu nuomojamės 1k. butą jau virš 2,5 metų ir nenori net paleist mūsų savininkė, bet tiesiog priartėjo metas kad reikia didesnio, bet matant kainas tai kosmosas. Šiai dienai pigiau yra turėt paskolą ir savo būstą negu nuomotis butą. Rinka žiauriai iškreipta )) O kainos minimum padvigubėjo