Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija,

QUOTE(Realesne @ 2015 11 16, 23:31)
biggrin.gif  tikrai nesaugos n+k laiko. Tikslaus laiko nezinau. Niekada nebus kad konsultanto atsakymas bus kaip istatymas. Nonsensas tikrai yra toks teiginys.

biggrin.gif
Papildyta:


Nesigincinsiu bet man notare taip pasake. Skambinau uzsifiksavau. Buvo ir abejoniu, kad atejus deklaracijai nepripiestu moket mokescio nors konsultante tvirtino kad nereiks. Notare net dok. Isege data ir laika. Atejus deklaracijai mokescio neskaiciavo man tai ta info praktiskai nepatikrinau ar butu ka pakeite. Tiesiog sakau kaip man patare. Turekit uomeni esant reikalui galima pasiklaust tokio dalyko pas juristus.
Atsakyti
tai as jums ir atsakingai pareiskiu - istatymus priima TIK seimas, juos pasiraso prezidentas. Joks irasytas skambutis niekada neprilygs istatymui. Ko gero, jus netiksliai suoratote, ka notare jums nprejo pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2015 11 17, 00:16)
tai as jums ir atsakingai pareiskiu - istatymus priima TIK seimas, juos pasiraso prezidentas. Joks irasytas skambutis niekada neprilygs istatymui.  Ko gero, jus netiksliai suoratote, ka notare jums nprejo pasakyti.


Viskas ok. Nesu as tokia durna kad nesuprasciau kas priima istatymus 😉 tiesiog mano atveju buvo reikalas su vmi ir mokescio taikymu GALBUT iskilus problemai ir prireikus teisme as galeciau juos traukt kaip trecia sali nes buvau suklaidinta. Nu nesipleciam. As tikrai neteigiu 100 proc tik paminejau.
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2015 11 16, 20:03)
Skambinant i vmi ar sodra ir gavus atsakyma (jie yra irasinejami) tiesiog uzsirasykite data ir val kada skambinot. Ateiti ir teisme ir notaruose ju atsakymas turi but priimtas taip pat kaip rastiskas istatymas.

priklausomai nuo įstaigos telefoniniai įrašai saugomi nuo 6 iki 12 mėn. Be to, neteisingas konsultantės išaiškinimas niekaip neatleis nuo atsakomybės.
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2015 11 16, 16:52)
Aš daryčiau, kaip parašyta, o ne kaip pasakyta smile.gif
Ten galima skambinti tris kartus tuo pačiu klausimu ir gauti tris skirtingus atsakymus. Paskui aiškink, kad esi ne dramblys smile.gif

Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus Mokesčių informacijos centro (toliau – MIC) telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.
jei kiltu nesusipratimu, reikia atsiminti tik data kada skambinta
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 11 16, 17:26)
Kai ta pati VMI pareikalaus pagrįsti savo pajamas ar apskritai sumanys patikrinti tavo veiklą, ar teisingai mokėjai mokesčius ir neslėpei pajamų, galėsi tuomet ir paaiškinti, kad "Skambinau 1882, ir man pasakė".
Finansiniai dokumentai saugomi 10 metų.

Gal nuomai su IMONEMIS, o ne privatais ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2015 11 17, 11:01)
Gal nuomai su IMONEMIS, o ne privatais ?  smile.gif

o kur taip yra išskirta, kad saugojimo taisyklės yra įmonėms, bet ne individualia veikla užsiimančiais? Visų įstatymų nežinau, jei mestelsi nurodą, būsiu dėkinga.
Atsakyti
nerandu temos apie zemes nuoma, tai klausiu cia:is kur suzinoti kiek galiu gauti uz zemes ukio paskirties zemes nuoma, zeme kedainiu raj. nzn.ar normali suma ta, kuria gaunam uz nuoma?
Atsakyti
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2015 11 17, 16:55)
nerandu temos apie zemes nuoma, tai klausiu cia:is kur suzinoti kiek galiu gauti uz zemes ukio paskirties zemes nuoma, zeme kedainiu raj. nzn.ar normali suma ta, kuria gaunam uz nuoma?


Jei nomuojat privaciam ukininkui tai asmeninis jusu susitarimas. Priklauso nuo ploto, ar jis ukininkas aplink tik vienas suinteresuotas ir pan. Mociute vyro nomuoja irgi kazkur ten galiu klustert.
Atsakyti
jei galit paklauskit, nuomoja apie 4 hektarus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _wHiTe RoSe_: 17 lapkričio 2015 - 15:46
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2015 11 17, 16:44)
jei galit paklauskit, nuomoja apie 4 hektarus.

Už tokį plotą mes gauname 120 eur/ ha. Tiesa ne jūsų apskrityje.
O kiek jus gaunare už tokį plotelį?
Tiesa, uz didesni plotą pas mus moka dar daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 11 17, 14:19)
o kur taip yra išskirta, kad saugojimo taisyklės yra įmonėms, bet ne individualia veikla užsiimančiais? Visų įstatymų nežinau, jei mestelsi nurodą, būsiu dėkinga.

nes jei nuomosite imonei, turite surasyti jiems pinigu kvituka, o privatui neprivaloma , nebent to pareikalautu...tai kaip ir gaunasi dokumentas kuri reikia saugoti 10 metu..ir VMI taip pasake, kad sutarciu jiems nereikia pateikineti ... o ir ka jie gali tikrinti ? kokiu mokesciu gali slepti? juk SUMOKU JU paciu nustatyta "kaina" ir verciuosi ta veikla...iki sumos neislipancios i PVM moketoju gretas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2015 11 17, 17:33)
nes jei nuomosite imonei, turite surasyti jiems pinigu kvituka, o privatui neprivaloma , nebent to pareikalautu...tai kaip ir gaunasi dokumentas kuri reikia saugoti 10 metu..ir VMI taip pasake, kad sutarciu jiems nereikia pateikineti ... o ir ka jie gali tikrinti ? kokiu mokesciu gali slepti? juk SUMOKU JU paciu nustatyta "kaina" ir verciuosi ta veikla...iki sumos neislipancios i PVM moketoju gretas  doh.gif

Jei nuomosite įmonei, tai greiciausiai pinigus gausite pavedimu.
O sutartys gali buti reikalingos, jei VMI prašys pagrįsti metinę deklaraciją. O kad jie turi teise patilkrinti tikiuosi žinote.
Atsakyti