Įkraunama...
Įkraunama...

buto pardavimas: per agentūrą ar patiems?

QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 11 09, 15:59)
Jei pardavėja būtų pasiūliusi protingą kainą, tą sodybą būtų pardavusi greitai ir brangiau nei kad gavo dabar.

tą ir norėjau pasakyti drinks_cheers.gif
puikus pavyzdys, kaip užsikėlus kainą galima pardavinėti ilgai ir nuobodžiai, vietoje to, kad parduoti per protingą terminą už realią kainą.
Beje, galbūt ta 50 proc. nuolaida susijusi su krize?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2015 11 09, 16:53)
puikus pavyzdys, kaip užsikėlus kainą galima pardavinėti ilgai ir nuobodžiai, vietoje to, kad parduoti per protingą terminą už realią kainą.

Kaina kaip tokios sodybos buvo gera, tik man žiauriai didelė. Ir žmonės važiavo ir žiūrėjo, nes kai domėjausi, man datas savininkės brolis padiktavo, kada ten važiuos rodyti pirkėjams ir man siūlė nuvažiuoti pažiūrėti. Žinau, kad pirkėjai siūlė ir net labai geras kainas, bet savivinkai nenusileido.....Vat norėjo griežtai tos sumos. beje, nemažai žinau pardavėjų, kurie metų metus laikosi savo kainų, ir neparduoda pigiau nė už kiek. Kodėl po to nebepardavinėjo, nežinau. Bet aš po to jau su šeimininke bendravau ir iš jos pirkau, ne iš brolio. Ji gyveno Vilniuje, o brolis arčiau to kaimo, tai ir užsiiminėjo pardavimu.
Oi čia buvo labai seniai, dar doleriais mokėjom. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rūtelė.ramunėlė: 09 lapkričio 2015 - 16:29
Paprotinkite, ką ypatingo gali pasiūlyti tarpininkai, ko negalime padaryti mes patys? Kiek man skambino tarpininkų, visi aiškino, kad perfotkins butą (nors man, subjektyviai žiūrint, skelbime fotkės geros kokybės, vaizdas be jokių skalbinių, ismėtytų žaislų ir pan.), aišku išims mūsų skelbimą ir po kiek laiko ìdės naują skelbimą su naujomis fotkėmis. Kai pradėdavau aiškintis, ką jie darys toliau, nei vienas nepasakė konkrečiai, tik visi siūlė susitikti ir pasikalbėti. Neturiu tiek laiko, kad susitikčiau su daugiau nei 20 tarpininkų, kad išsirinkčiau geriausią pasiūlymą.
Ką gi jie toliau daro? Reklamuoja? Ieško pirkėjų tarp savo klientų? Jei taip, tai kas jiems trukdo tai daryti ir nepasirašius sutarties su mumis?
Nuo lapkričio 1 nepaskambino ji vienas pirkėjas. Kainos dar nenuleidome. Man tikrai labai keista, aš įsivaidzuoju, kad jei pvz aš noriu buto, bet jis man kiek per brangus, tai asbent jau paziureciau tą būta, kuris man patiko nuotraukose, pasikalbėti su su pardavėju , pasiderėciau dėl kainos. Mūsų atveju - absoliutus nulis. Neįsivaizduoju kokia stebuklingą išeitį man gali pasiūlyti brokeriai
Atsakyti
QUOTE(katyte pelyte @ 2015 11 28, 22:18)

Nuo lapkričio 1 nepaskambino ji vienas pirkėjas. Kainos dar nenuleidome. Man tikrai labai keista, aš įsivaidzuoju, kad jei pvz aš noriu buto, bet jis man kiek per brangus, tai asbent jau paziureciau tą būta, kuris man patiko nuotraukose, pasikalbėti su su pardavėju , pasiderėciau dėl kainos. Mūsų atveju - absoliutus nulis. Neįsivaizduoju kokia stebuklingą išeitį man gali pasiūlyti brokeriai

jei as kazko ieskau pirkti, tai ieskau uz tokia kaina, kuria galiu sumoketi. Deretis as nemegeja, juolab, kad ne visad tikimybe, jog kaina nules.O eiti ir apziurineti buta, kurio nezadu pirkti... man tai yra nemandagu ir gaila laiko. Ir ne as viena tokia, gal todel ir nesulaukiat pirkeju. Beja, ieskodama buto as jau is karto uzdedu filtra iki kokios kainos butas turi buti, tai brangesniu net nematau.
Tokia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 11 29, 12:15)
jei as kazko ieskau pirkti, tai ieskau uz tokia kaina, kuria galiu sumoketi. Deretis as nemegeja, juolab, kad ne visad tikimybe, jog kaina nules.O eiti ir apziurineti buta, kurio nezadu pirkti... man tai yra nemandagu ir gaila laiko. Ir ne as viena tokia, gal todel ir nesulaukiat pirkeju. Beja, ieskodama buto as jau is karto uzdedu filtra iki kokios kainos butas turi buti, tai brangesniu net nematau.
Tokia mano nuomone.

Pritariu drinks_cheers.gif
Aš taip pat uždedu filtrą kiek maksimaliai galiu mokėti, o kas ne mano nosiai, tų net skelbimų nežiūriu. Ką jau kalbėti apie apžiūras gyvai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(katyte pelyte @ 2015 11 28, 23:18)
Paprotinkite, ką ypatingo gali pasiūlyti tarpininkai, ko negalime padaryti mes patys? Kiek man skambino tarpininkų, visi aiškino, kad perfotkins butą (nors man, subjektyviai žiūrint, skelbime fotkės geros kokybės, vaizdas be jokių skalbinių, ismėtytų žaislų ir pan.), aišku išims mūsų skelbimą ir po kiek laiko ìdės naują skelbimą su naujomis fotkėmis. Kai pradėdavau aiškintis, ką jie darys toliau, nei vienas nepasakė konkrečiai, tik visi siūlė susitikti ir pasikalbėti. Neturiu tiek laiko, kad susitikčiau su daugiau nei 20 tarpininkų, kad išsirinkčiau geriausią pasiūlymą.
Ką gi jie toliau daro? Reklamuoja? Ieško pirkėjų tarp savo klientų? Jei taip, tai kas jiems trukdo tai daryti ir nepasirašius sutarties su mumis?

Na manau jie tikriausiai atveda į protą tokius neadekvačius pardavėjus, kurie įsivaizduoja,kad jų turtas neįkainuojamas, užsisdeda nenormalią kainą ir skundžiasi, kad jiems niekas neskambina.
Atsakyti
QUOTE(picca @ 2015 11 29, 17:11)
Na manau jie tikriausiai atveda į protą tokius neadekvačius pardavėjus, kurie įsivaizduoja,kad jų turtas neįkainuojamas, užsisdeda nenormalią kainą ir skundžiasi, kad jiems niekas neskambina.

Parašiau normalaus atsakymo, o ne pasityciojimo. Jei negalite parašyti nieko protingesnio , tai išvis nerašykite
Atsakyti
QUOTE(katyte pelyte @ 2015 11 28, 23:18)

Šitoje temoje, kiek ankstesniuose postuose buvo gerų minčių dėl pardavimo per brokerius be sutarčių

Jei šiek tiek per aukšta, tai galima ryžtis apžiūrėti, bet jei stipriai per aukšta, tai vistiek gi suvoki, kad nenuleis per pusę ar trečdaliu, ir negaišini nei savo nei pardavėjo laiko. Ieškojau be filtrų, tiksliau su didele atsarga, nuleido apie 10 proc., bet tai buvo dugno laikai. Pardavinėjo per brokerę,kuri tikrai puikiai sustygavo visą procesą tiek man tiek parduodantiems. Aišku pardavėjams tai kainavo.

Jūsų skelbime iš pradžių nurodytas plotas 81.61, o tekste 61.61.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 11 29, 10:15)
Tokia mano nuomone.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Y2K @ 2015 11 29, 17:08)
Šitoje temoje, kiek ankstesniuose postuose buvo gerų minčių dėl pardavimo per brokerius be sutarčių

Jei šiek tiek per aukšta, tai galima ryžtis apžiūrėti, bet jei stipriai per aukšta, tai vistiek gi suvoki, kad nenuleis per pusę ar trečdaliu, ir negaišini nei savo nei pardavėjo laiko. Ieškojau be filtrų, tiksliau su didele atsarga, nuleido apie 10 proc., bet tai buvo dugno laikai. Pardavinėjo per brokerę,kuri tikrai puikiai sustygavo visą procesą tiek man tiek parduodantiems. Aišku pardavėjams tai kainavo.

Jūsų skelbime iš pradžių nurodytas plotas 81.61, o tekste 61.61.

man irgi del to ploto keistai pasirode. beje tame paciame name kiek supratau yra ir kitas toks pats parduodamas tik uz 114k biggrin.gif
oj optimistai zmones, nors gal ras koki durneli.
Atsakyti

na, nereikia iš karto teisti žmonių. Gal žmogus pirko butą per patį piką, pats tiek mokėjo, dabar gi negali parduot pigiau ir likti skolingas bankui. Įvairių situacijų būna.

Katyte pelyte - taip, kaip Pašilaičiuose kaina kiek didoka, tikrai gali būti sunkiau parduoti tokį butą, bet tikrai neįmanoma. Bet šioje vietoje siūlau visgi neatsisakyti agentų paslaugų (aišku reikia tik pasirinkti gerą). Taip siūlau, nes buto kaina yra didesnė nei aplinkui esančių namų, dėl to reikia atvesti žmogų ir įtikinti jį kodėl už jį tiek verta mokėti. Va tas atvedimas ir sunkiausias reikalas. Agentai dirba taip, kad veda per kelis savo turimus butus, išsiaiškina pirkėjo poreikius ir galimybes ir pradeda siūlyti. Gal būt pirkėjas visai negalvos apie Pašilaičius, bet agentui parodžius jūsų butą su terasa - visai susidomės. O dabar žmonės, kurie ieško buto šiame rajone tikrai dairosi į pigesnius, juolab jų ir pasiūla irgi gana nemaža.
Atsakyti
Dabar esminis klausimas, kiek savo laiko norite ir galite skirti šio buto pardavimui? Jeigu laikas - ne problema, tai vis kelkite savo skelbimą į viršų, ir laukite. Jei problema, tada reikia priimti kažkokius sprendimus - ar tai kainą koreguoti, ar į brokerius kreiptis, ar įdėti skelbimą į daugiau portalų ir pan.

Daugumai pirkėjų kaina yra esminis kriterijus. Kai ieškojau buto, dėjausi kainų ribas; pažiūrėdavau, aišku, ir į brangesnius, kad turėčiau supratimą, kokia pasiūla, bet tik tiek.

Dar vienas dalykas - Jūsų butas tvarkingas, bet stiliukas toks, koks buvo madingas prieš 15-20 metų, ypač vonios plytelių ir kai kurių baldų (neįsižeiskite)... Tad jei planuočiau pirkti Jūsų butą, primesčiau, kiek man reikėtų pinigų remontui... Tad jeigu Jūsų butas man būtų ir taip per brangus, ir priedo dar reikėtų jame planuotis remontus, tai Jums neskambinčiau, ir tiek.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumzirge: 30 lapkričio 2015 - 10:22
QUOTE(Zirzille @ 2015 11 29, 12:59)
Pritariu  drinks_cheers.gif
Aš taip pat uždedu filtrą kiek maksimaliai galiu mokėti, o kas ne mano nosiai, tų net skelbimų nežiūriu. Ką jau kalbėti apie apžiūras gyvai  schmoll.gif

\
drinks_cheers.gif
Mes taip pat dabar paieškose - tai užsidedam max 3-5 tūkst. viršaus.. ir kitų nežiūrim 4u.gif nes tikiu, kad išimtinais atvejais 2-3 tūkst. galima nuderėti, arba jei labai tinka tas butas - tiek papildomų pinigėlių rasti. Bet į brangesnius nevarvinam seilių, nes o kam? mirksiukas.gif
Atsakyti