Su NT dabar ramesnis gyvenimo periodas, bet buvo, kad per 2 metus buvo parduoti 3NT objektai ir nupirkti kiti 2 butai.
Parduodant nesinaudojome brokerių paslaugomis. Pirkėjai atsirado per 1 mėnesį. jei galvoje bent kažkiek yra košės, dokumentų sutvarkymas yra juokų darbas.
Po to atėjo pirkimo etapas. Deja, teigiamų atsiliepimų apie brokerius pasakyti negaliu. Radus tinkamą variantą ir skambinant skelbimuose nurodytais numeriais dviems skirtingoms agentūros, agentai per savaitę nesugebėjo parodyti buto. Išvada: būtų praradę potencialius pirkėjus. Gerai, kad pirkėjai buvo atkaklūs ir patys susirado savininkus. Savininkai džiaugėsi ir plojo rankomis, nes anot jų, brokeriai buvo atvedę tik kelis pirkėjus per 3 mėnesius.
Išvada: jūsų, kaip pardavėjo, mokami komisiniai brokeriui gali būti nuolaida potencialiam klientui ir taip jus greičiau sukirsite rankomis.
Iš asmeninės patirties brokerių kultūra: man, kaip pinigus mokančiam asmeniui, prie laiptinės pasirašinėti popieriukus su mano asmens kodu, kad nepirksiu aš buto be tarpininko, nėra priimtina. Man nepatinka, kada aš turiu skambinti brokeriui ir turėti pokalbį: noriu apžiūrėti būstą tą ir tą valandą. Tada brokeris skambina savininkui, tada derina savininko laiką. Savininkas negali. Siūlo savo laiką, savininkui tinka, man tinka, bet jau brokeriui netinka. Absurdas ir laiko gaišimas.
Šis mano postas ir požiūris netinka pardavinėjant: patalpas skirtas verslui, kada savininkas yra toli ir jis dalyvauja tik pasirašant popierius dėl nuosavybės teisės perleidimo pas notarą arba parduodamas būstas/NT objektas yra didelės vertės.
Konkrečiai tik asmeninė patirtis ir nuomonė