Įkraunama...
Įkraunama...

Vilnius stato namus

Neypatingiems statiniams statybų vadovas vis dar reikalingas, techninė priežiūra nebe. Statybų draudimas privalomas (bent teisiškai).

Teisingai. Mums geriausią statybų draudimą pasiūlę BTA. 

Atsakyti
QUOTE(Cilis @ 2018 07 23, 19:02)
<p>Neypatingiems statiniams statybų vadovas vis dar reikalingas, techninė priežiūra nebe. Statybų draudimas privalomas (bent teisiškai).
</p>

Ačiū už info 4u.gif
pasižymiu biggrin.gif
Atsakyti
Neradau tinkamos temos, tai čia paklausiu.

1. Kur Vilniuje perkate pakalimo dailylentes?
2. Kaip darote su dažymu: patys dažote ar vežate į pramoninį dažymą?
3. Kiek sluoksnių tepate?
4. Kokius dažus naudojate?

Man reikia didelio kiekio - apie 80 kv. metrų lentučių. Jos bus plokštumoje ir nematys saulės.
Atsakyti
Patys dažėmės du kartus iš gerosios pusės ,vieną kartą iš blogosios .Naudojau Sikkens dažus . http://www.part.lt/i...cd46e609532.jpg
Atsakyti
Visur, tik ne Medzio centre. Yra pigiau, ir atveža.
Dažyta Altax, 2k. Jei ne saulėj- laikys puikiai.
Įdealu, jei dar šiauštos dailylentės...
Atsakyti
Tai sakote pačiam geriau dažyti nei pramoninis dažymas? Mano atveju bus 133 lentos, kurių ilgis po 6 metrus, o plotis 9,5 cm. Bus ką dažyti. Tinkliuką nuo vamzdžių dėjot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 rugpjūčio 2018 - 14:08
Nesakom, kad rankinis dažymas geriau, bet....

Be jokiu tinkliuku - dažymas patalpoj buvo

QUOTE(cibulis @ 2018 08 30, 14:06)
Tai sakote pačiam geriau dažyti nei pramoninis dažymas? Mano atveju bus 133 lentos, kurių ilgis po 6 metrus, o plotis 9,5 cm. Bus ką dažyti. Tinkliuką nuo vamzdžių dėjot?

Atsakyti
Pramoniniu būdu dažo taip: visas keturias puses vieną kartą impregnuoja, tada tris puses (abu šonus ir apačią) dažo du kartus. Už 1 kv. metrą imą 4,3 euro. Mano atveju išeina 326 eurai.

Dažau pats Sikkens dažai. 20 l impregnanto - 140 eurai. Sikkens 5 l riešuto spalvos (kodas 010) kainuoja 78-80 eurų. Pakaktų 18 l, bet reikės pirkti 20 l. Taigi dar 312 eurų. Iš viso 452 eurų + savo darbas.

Kodėl dažyti pačiam išeina brangiau?
Atsakyti
Dažėme patys vieną kartą iš abiejų pusių Remmers lazūra. Viena pusė dailylentės šiaušta, kita - obliuota. Antrą kart dažysime jau ant namo. Čia filmukas ir info apie dažymo aparačiuką. Labai pasitesino - užtruksit 2-3 valandas.
Atsakyti
Kol kas ir man Remmers lazūra labiausiai patiko. Tik čia produktas trys viename. Klausimas ar geras dalykas. Aišku pakalimams turėtų tikti. O tu fasadui šituos dažus naudosi? Ne manai, kad per prasti? Tas aparatas ir man patiko. O kiek kainuoja to aparato nuoma: 50+45? Iš viso 95 eurai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 rugpjūčio 2018 - 10:31
QUOTE(cibulis @ 2018 08 31, 11:30)
Kol kas ir man Remmers lazūra labiausiai patiko. Tik čia produktas trys viename. Klausimas ar geras dalykas. Aišku pakalimams turėtų tikti. O tu fasadui šituos dažus naudosi? Ne manai, kad per prasti? Tas aparatas ir man patiko. O kiek kainuoja to aparato nuoma: 50+45? Iš viso 95 eurai?

Naudojau šią lazūrą ir nemanau, kad ji prasta. Kaina - taip 50+45. Volelius pasilieki - juos perleidau už trečdalį kainos.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 08 31, 20:16)
Naudojau šią lazūrą ir nemanau, kad ji prasta. Kaina - taip 50+45. Volelius pasilieki - juos perleidau už trečdalį kainos.

Niekam nerekomenduoju fasadui naudoti lentų. Vieno kaimyno namas atrodo kaip supuvęs. Kitas šiomis dienomis perdažo. Lentos dažytos prieš 4-5 metus. Štai tau ir fasadas. Mano baltas tinkas daug geriau atrodo, o jei būtų asfaltas, o ne žvyrkelis, iš viso būtų kaip naujas. Prieš savaitę tik dulkių nutekėjimus po palangėmis nuploviau per kelias valandas ir tiek žinių. Kodėl pasirinkai medieną fasadui? Šitos lazūros, kur pasirinkai, tekstūra dažyvė ar pilnas uždažymas?
Atsakyti