4m vienareikšmiškai per mažai, jei šalia nėra papildomos vietos automobiliui. Vien pats automobilis yra 4-5 metrai. Nevisada varysit automobilį į garažą juk. Plius atvažiuos svečių karts nuo karto. Palikit vietos automobiliams pakankamai.
QUOTE(aga&aga @ 2016 06 13, 19:06)
Sakykite kiek palikote metru nuo ivaziavimo vartu iki namo t.y. garazo? Nes sklypas nera didelis , mastem palikti apie 4 m bet architekte vis sako kad reikia apie 6 m palikti kad butu galima laisvai masinas neivaziavus i garaza pastatyt, bet man tai atrodo labai daug, patarkite kiek m palikote Jus ?
Mažas automobilis (Polo, C3, Yaris ir pan.) - 4 m ilgio, normalaus dydžio (Passat, Avensis, Superb ir pan.) - ~4.8 m ilgio. Jūs nebent su kokiu smart'u važinėjate ar visą gyvenimą į garažą mašiną varyti ruošiatės, tai galite ir 4 m pasilikti
QUOTE(aga&aga @ 2016 06 13, 18:06)
Sakykite kiek palikote metru nuo ivaziavimo vartu iki namo t.y. garazo? Nes sklypas nera didelis , mastem palikti apie 4 m bet architekte vis sako kad reikia apie 6 m palikti kad butu galima laisvai masinas neivaziavus i garaza pastatyt, bet man tai atrodo labai daug, patarkite kiek m palikote Jus ?
Aišku, kad kuo daugiau paliksite priešais garažą, tuo erdviau ir patogiau bus. Bet tada kitoje namo pusėje prarasite erdvės. Aš irgi daug svarsčiau ir nusprendžiau, kad man terasos erdvės pusė svarbesnė nei mašinos, t.y. kad noriu daugiau erdvės pietų pusėje, daugiau žalios žolės. Todėl nuo vartų iki automobilių stoginės tik 3,10 m atstumas. Tai reiškia, kad iš gatvės galima įvažiuoti tik tiesiai į stoginę. Joje tilps 2 automobiliai. Mano vartai bus nustumiami į šoną, todėl tarp vartų galės likti stovėti dar vienas svečių automobilis, t.y. neuždarius vartų iš viso tilps 3 automobiliai: 2 stoginėje ir vienas tarp vartų. Jei bus daugiau svečių, ne mano reikalas, kur jie statys automobilį, nors vietos ir šalikelėje yra.
Labai svarbus dalykas yra ne tik atstumas nuo vartų iki garažo ar stoginės, bet ir vartų plotis. Mano atveju būtų geriausia, jei vartų plotis būtų bent 3,5 metrai, o 4 metrai - pasaka. Neišėjo nei 3,5, nei 4 m. Pavyko išspausti 3,27 m pravažiavimą. Buvau pasistatęs kuolus ir bandžiau įvažiuoti gyvai pro 3,10 ir 3,27 m tarpą. Man be vargo pavyko įvažiuoti pro abu tarpus, nors platesnis pravažiavimas- patogesnis. Kai bandžiau įvažiuoti, stoginės viduje stovėjo plytelių meistro automobilis. Be jokių problemų įvažiavau ir priekiu, ir atbulas. Keli kartai praktikos ir vėliau galima įvažiuoti tikrai lengvai.
Mano patarimas būtų toks: darykite tuos 4 metrus iki įvažiavimo, darykite į šoną nuvažiuojančius vartus, kurių plotis būtų 4 m arba bent jau 3,5 m. Ne bus patogu kaip Valdovų rūmuose, bet tikrai ne pasaulio pabaiga. O geriausia: pasistatykite kelis kuolus kur laukuose ar kaime, ar dar kur nors ir pabandykite patys. Visos abejonės dings.
QUOTE(cibulis @ 2016 06 13, 22:41)
Mano patarimas būtų toks: darykite tuos 4 metrus iki įvažiavimo, darykite į šoną nuvažiuojančius vartus, kurių plotis būtų 4 m arba bent jau 3,5 m. Ne bus patogu kaip Valdovų rūmuose, bet tikrai ne pasaulio pabaiga. O geriausia: pasistatykite kelis kuolus kur laukuose ar kaime, ar dar kur nors ir pabandykite patys. Visos abejonės dings.
Turiu tik pastebėti, kad tamstos atveju yra stoginė be vartų, t.y. platus ir patogus įvažiavimas ir jokių vartų pakėlinėjimo. O paklausime suponuojama, kad planuojamas garažas su vartais - t.y. įvažiavimas dar susiaurinamas (nebent garažas vienam automibliui). Nežinau kokio ploto namas planuojamas, berods pagal naujausius STR'us iki 140 kv.m. reikia dviejų parkavimo vietų, o paskui kiekvienam 35 kv.m. plotui po vieną papildomą vietą reikia planuoti (čia apsauga nuo gudruolių, kurie privačiuose kvartaluose daugiabučius pradėjo statyti). Taigi žiūrėkit, gal architektė ir nomaliai rekomenduoja...
Stoginė tai ne garažas. Ji visada atvira ir ji nebus užkrauta visokiu chlamu kaip labai didelis kiekis garažų yra užkrauti ir tarnauja kaip sandėliai
Manau, čia esmė yra kokio dydžio sklypas. Jei kokie 6 arai, kaip populiaru soduose - tada gal ir verta taupyt tą metrą ar du. Bet jei didelis sklypas, tai nelabai matau priežasčių daryti tokį mažą atstumą iki garažo vartų.
Manau, čia esmė yra kokio dydžio sklypas. Jei kokie 6 arai, kaip populiaru soduose - tada gal ir verta taupyt tą metrą ar du. Bet jei didelis sklypas, tai nelabai matau priežasčių daryti tokį mažą atstumą iki garažo vartų.
QUOTE(Verteris @ 2016 06 13, 22:51)
Turiu tik pastebėti, kad tamstos atveju yra stoginė be vartų, t.y. platus ir patogus įvažiavimas ir jokių vartų pakėlinėjimo. O paklausime suponuojama, kad planuojamas garažas su vartais - t.y. įvažiavimas dar susiaurinamas (nebent garažas vienam automibliui). Nežinau kokio ploto namas planuojamas, berods pagal naujausius STR'us iki 140 kv.m. reikia dviejų parkavimo vietų, o paskui kiekvienam 35 kv.m. plotui po vieną papildomą vietą reikia planuoti (čia apsauga nuo gudruolių, kurie privačiuose kvartaluose daugiabučius pradėjo statyti). Taigi žiūrėkit, gal architektė ir nomaliai rekomenduoja...
Visas namo plotas 240 kv. Bet gyv. ploto maziau, kaip suprantu jie skaiciuoja nuo bendro ploto? Tai jsi palikt 6 m. tai kaip tik 2 papildomos vietod masinom
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2016 06 13, 21:57)
Mažas automobilis (Polo, C3, Yaris ir pan.) - 4 m ilgio, normalaus dydžio (Passat, Avensis, Superb ir pan.) - ~4.8 m ilgio. Jūs nebent su kokiu smart'u važinėjate ar visą gyvenimą į garažą mašiną varyti ruošiatės, tai galite ir 4 m pasilikti
Na masinos ne mazos , aciu padejote apsispresti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 06 13, 22:53)
Sklypas yra 8 aru dar uz namo 2 arai zalios zonos . Siaip jai paliekam tuos 6 m prie ivaziavimo tai uz namo prie terasos lieka apie 9 m ir dar plius uz musu ribos apie 9 m zaliosios zonos .
QUOTE(aga&aga @ 2016 06 13, 22:20)
Sklypas yra 8 aru dar uz namo 2 arai zalios zonos . Siaip jai paliekam tuos 6 m prie ivaziavimo tai uz namo prie terasos lieka apie 9 m ir dar plius uz musu ribos apie 9 m zaliosios zonos .
Įvertinkite, kad į priekį pastumtas namas neatsidurtų per arti medžių? Galbūt žaliojoje zonoje yra medžių ir jie mes šešėlį ant langų? Ypač aktualu tai bus žiemą, kai norėsis saulės, o ją valgys medžiai.
QUOTE(cibulis @ 2016 06 13, 23:42)
Įvertinkite, kad į priekį pastumtas namas neatsidurtų per arti medžių? Galbūt žaliojoje zonoje yra medžių ir jie mes šešėlį ant langų? Ypač aktualu tai bus žiemą, kai norėsis saulės, o ją valgys medžiai.
Medziu nera, bet patys mastem zalioji zona apsodint pusaitemis, bet manau pavesis nekris is tos puses , nes diena saule svies daugiausiai is desines puses namo
Sveiki,
Pradedantiems statybas.
Už simbolines kainas
Statybinė mediena sausa nadota betono liejimui pertvarom,žiedams etc.
Ilgis 2-6 m susukta įvairaus dydžio skydais.
Norintiems sutaupyti mokėta tarp 200-300 eur už lentas .
Šiaip įvairių lentelių padėsiančių skydų montavimui kitokiais išmatavimais.
Bakas vandeniui vieno kubo didelis.
867142702
Vilnius / Pavilnys
Pradedantiems statybas.
Už simbolines kainas
Statybinė mediena sausa nadota betono liejimui pertvarom,žiedams etc.
Ilgis 2-6 m susukta įvairaus dydžio skydais.
Norintiems sutaupyti mokėta tarp 200-300 eur už lentas .
Šiaip įvairių lentelių padėsiančių skydų montavimui kitokiais išmatavimais.
Bakas vandeniui vieno kubo didelis.
867142702
Vilnius / Pavilnys
Is kokiu blokeliu geriau statyti nama? Fibo , Arko ar keraminiu ?
QUOTE(aga&aga @ 2016 06 16, 21:52)
Is kokiu blokeliu geriau statyti nama? Fibo , Arko ar keraminiu ?
Is keraminiu Lode
QUOTE(*jolantab* @ 2016 06 16, 21:02)
Is keraminiu Lode
Is tinkuotoju puses geriau arko