Įkraunama...
Įkraunama...

Vilnius stato namus

QUOTE(_Viktorija_ @ 2016 04 18, 20:48)
zinau pagal reikalavimus tai privaloma 3m nuo sklypo ribos, mes stateme priestata ant sklypo ribos su valstybine zeme tai apie 3-4men uzeme kol leidima gavome

Jeigu yra detaliojo sprendiniai, reikia jais vadovautis. Galvoju ar verta kažką keisti, ar tiesiog statyti 4m nuo ribos.
Atsakyti
QUOTE(Artur15 @ 2016 04 18, 20:34)
Gal kas žinote ar sudėtinga gauti leidimą namą pastatyti arčiau sklypo ribos, nei kad nurodyta detaliajame plane? Pagal detalųjį užstatymo teritorija yra 4m nuo ribos, o aš norėčiau statyti 3m nuo ribos.

Pas mane panaši situacija - pagal prieš -niolika metų darytą detalujį užstatymo zona parodyta ties 3 ribomis 4 metrai, o ties viena - ar ne 6,5m doh.gif Architektas sakė, kad detalusis planas yra viršesnis už visus kitus dokumentus ir reikia juo vadovautis, o jei nori legaliai statytis pagal str'o reikalaujamus 3 metrus, reikia keisti detalųjį. Įmanoma, bet laikas ir pinigai... Kažkaip užsiminė tuo metu kad apie pusmetis mažiausiai užtruktų.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 04 18, 22:07)
Pas mane panaši situacija - pagal prieš -niolika metų darytą detalujį užstatymo zona parodyta ties 3 ribomis 4 metrai, o ties viena - ar ne 6,5m  doh.gif  Architektas sakė, kad detalusis planas yra viršesnis už visus kitus dokumentus ir reikia juo vadovautis, o jei nori legaliai statytis pagal str'o reikalaujamus 3 metrus, reikia keisti detalųjį. Įmanoma, bet laikas ir pinigai... Kažkaip užsiminė tuo metu kad apie pusmetis mažiausiai užtruktų.

Vadinasi papraščiau bus daryti kaip nurodyta smile.gif
Atsakyti
Gal kas turi rekomendaciju itempiamu lubu? Taip nesinori imti is skelbiu be rekomendaciju.
Atsakyti
QUOTE(_Viktorija_ @ 2016 04 18, 21:49)
Gal kas turi rekomendaciju itempiamu lubu? Taip nesinori imti is skelbiu be rekomendaciju.

Šiame tinkląraštyje yra Jums naudingos informacijos
Atsakyti
QUOTE(Artur15 @ 2016 04 18, 19:53)
Jeigu yra detaliojo sprendiniai, reikia jais vadovautis. Galvoju ar verta kažką keisti, ar tiesiog statyti 4m nuo ribos.

Na, pas jus klausimas dėl 1-o metro, nemanau kad verta dėl tiek labai pergyvent ir bandyt keist...žinokit, pas mus pagal detalų neužstatymo zona nuo sklypo pradžios 10 metrų (o sklypas tik 10a) bigsmile.gif iš pradžių atrodė, kad tai bus labai daug ir pan, bet dabar atsidžiaugt negalim - turim pakankamai vietos ir su auto apsisukt, ir krepšinį pažaist cool.gif

QUOTE(_Viktorija_ @ 2016 04 18, 21:49)

Pas mus vieni užsakinėjo iš Clipso - patenkinti, bet kainų deja nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Artur15 @ 2016 04 18, 19:53)

Jei neklystu, mano vienas kaimynas pastatė namą arčiau nei leidžia detalus. Sprendimas paprastas - raštiškas (gal net notarinis) kaimyno sutikimas. Jei turite kaimyną ir jis neprieštarauja, tai pasirašykite sutikimą ir nebus jokių problemų. O detaliau jums pasakytų savivaldybe ar pakanka kaimyno parašo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 19, 10:24)
Jei neklystu, mano vienas kaimynas pastatė namą arčiau nei leidžia detalus. Sprendimas paprastas - raštiškas (gal net notarinis) kaimyno sutikimas. Jei turite kaimyną ir jis neprieštarauja, tai pasirašykite sutikimą ir nebus jokių problemų. O detaliau jums pasakytų savivaldybe ar pakanka kaimyno parašo.

Dar turi būti laikomasi priešgaisrinių atstumų, kurie neleidžia mažesnio atstumo kaip 6m vieno tipo pastatams (mano gyvenamas namas kaip tik papuolė į šią sritį) kitiems pastatams šie atstumai didesni.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 19, 10:24)

Mes irgi taip darėm wink.gif
Atsakyti
Bet jūs net leidimo negalit gaut statyt arčiau ribos, nei leidžia detalus. Net su kaimyno sutikimu. Kas būtų, jei kaimynai visi pasirašytų lapelius, kurie leistų bet kur statyti namus? Kam tada detalus? smile.gif Gal ir klystu, bet atrodo nelogiška kažkaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 19 balandžio 2016 - 11:52
Pagal STR kaimyno sutikimo reikia tik namą statant arčiau nei 3m iki sklypo ribos. Todėl šiuo atveju kaimynų sutikimo nereikia. Bet yra detaliojo sprendiniai. Šalia kitų namų nėra, todėl dėl priešgaisrinių atstumų problemų nebūtų.
Kiek radau informacijos, tai turbūt tektų keisti detalųjį. Tik dėl neesminių pakeitimų gal procedūros paprastesnės būtų. Bet tai vis tiek užtruks laiko, todėl 1m nebus to vertas.
Atsakyti
Gal kas žino gerai dirbenčius ir nebrangius apdailininkus Vilnius?Ačiu
Atsakyti