Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Apklausa: Kur žadat praleisti, atšvęsti Kalėdas ir/ar Naujuosius metus? (30 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(moocho @ 2015 10 21, 23:11)
Na zinokit, toks siurpuli paliekantis filmas. Visi ziurovai is sales isejo tyledami. Baisu, kai nebezinai kur dokumentika, o kur aktoriai..  Paziurekit bent kai kada nors per tv rodys. Isgerciau ko nors, bet nieko ner namie biggrin.gif

Paziurejau treilerius, tai neatrodo labai rimtas filmas, ir zanras jo Comedy smile.gif

QUOTE(RasaZFR @ 2015 10 22, 08:57)
Labas rytas,
gyvenimas vel normalus  smile.gif Galiu veikti smile.gif
Oi, Orkinta, kaip tau pritariu. As universitete filosofija pora semesttru turejau. Nemegau.  Ne mano dalykas.  Nesupratau ir turbut iki dabar nesuprasciau as tu  filosofu.Taigi as irgi zemai lenkiu galva pries tai studijuojancius.
As turbut sioj srity suvokietejau, bet man irgi kirba tas pats klausimas: "O kam to reikia? Ka su tuo veliau veiksi? Studijos tik del studiju?" Bet Zirne atsakyma zino ir tai svarbiausia. 
Perverciau kruva tinklapiu ieskodama ideju, ka naujo valgyt pagaminti. Eisiu dar i  krautuve pasidairyti smile.gif

Rasa, kas buvo, sirgai? Nors ir as panasiai jauciuosi, po paskutiniu pora savaiciu smile.gif

As tai turbut irgi galeciau buti amzina studente biggrin.gif Butu labai neidomu, jeigu visi zmones sedetu namuose ir nieko daugiau nesidometu, pastudijavau, turiu darba ir uztenka ax.gif Kam tada visos knygos, kursai, kad ir pavyzdziui senjorams. Arba hobiai? Zmones lipa i kalnus, keliauja... kam jiems viso to reikia? smile.gif
Gal pvz. zmogui neuztenka vien perskaityti knygas apie filosofija, norisi is pagrindu zinoti, susitikti su bendraminciais ir pan. Jeigu tik leidzia salygos, kodel ne. Visi savo laisvalaiki praleidzia pagal savo poreikius ax.gif Renkasi didesnius ar mazesnius Challenge 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaka: 22 spalio 2015 - 10:53
Pasaka, ten nebent satyrine komedija. Pasijuokti tikrai yra kada. Bet kuo toliau link pabaigos, tuo labiau tas juokas strigti pradeda.....

As noriu mokytis, bet nezinau ka sad.gif jau su sefu snekejau, sakiau man biski oro truksta, noriu kazka kitko veikt..nustebo, sako sukonkretink. Sakau, nu bl nezinau biggrin.gif

Orkinta, kai nesitiki, tai gerai ir gaunas thumbup.gif kaip jum sekas, sunus nieko daugiau ta nelaiminga tema neklausinejo?..
Atsakyti
man gal butu keisciau jei tarkim studijuoti filosofija (ar bet ka kita) neturint tikslo veliau tokio darbo dirbti, butu pradejus kokia jauna mergina ar vaikinas. tada tikrai atrodytu kam svaistyti laika ir jegas, ir vietoje to, kad daugiau investuoti ir kaustytis pasirinktoje srityje, atiduoti jegas, pinigus ir laika visai kitam dalykui. nes kokiem 20-meciam taip draskytis per dvi profesijas mazumele keista, nes tos pagrindines, pirmosios dar nebuna gerai ivalde. neturi patirties. tada tikrai reikia apsispresti kam skiri prioriteta.
bet, kai zmogui virs 40, ar apie 40 (zirne nesuklydau? 4u.gif ) ir jis jau savo kelia atrades, savo srityje pakankamai stiprus, pasirinkta profesija tenkina ir nieko keisti nebesinori, o ir vyresniems vargu ar taip lengva keisti profesija. tada kodel ne? tada jau tas antras mokslas tikrai tampa tik kaip hobis, laiko praleidimas. man visai logiskai atrodo. mokslas del saves. ne del pinigu, ne del darbo (nes darba ir pinigus jau turi, jau dirbi kazka kita kas irgi patinka).

as vakar kepiau anties krutinele ir dariau spanguoliu padaza. patiekiau su salotomis. bet man siaip sau buvo. siaip skanu, bet as nedakepiau. ta dariau specialiai, vyrui mano patiko. bet as eilini karta isitikinau, kad man nepatinka. kita karta reiketu gaminti atskirai dvi porcijas. viena, saviske, dar ikisciau i orkaite 10min. tada butu liuks.

o siaip ideju irgi nulis...butu galima aisku internete, knygose ju pasisemti, bet visiskai neturiu noro. gaminu praktiskai, kad badu nemirt. ir stengiuos, kad nebutu kaloringa.
mazinu suvalgomos kiaulienos kieki. daugiau apsistojau ties vistiena, zuvim. daug darzoviu. isbandziau pagaliau kuskuso kose (vaikui visai nepatiko. mums su vyru visai nieko). siandienai turiu vistienos krutinele. tik dar nesugalvojau ka su ja padaryt...
Atsakyti
Man atrodo, yra du skirtingi dalykai: vienas - lavinimasis, kitas - studijos. Pirmasis teikia malonuma, antruoju - prisideda egzaminu laiikymo stresas. Jeigu zinai, kodel, kokiu tikslu tai darai, tai ir stresas gali teikti malonuma.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 10 22, 09:53)
Orkinta, kai nesitiki, tai gerai ir gaunas  thumbup.gif kaip jum sekas, sunus nieko daugiau ta nelaiminga tema neklausinejo?..

su sunum viskas gerai. buna kartais pasako, kad ech... nebeturim katytes. buvo kazkada maisteli is spintos istraukes, paziurejo, sako, nera katytes. ir viskas.
o va zaidimus visus is telefonu, ir ipado istryniau, suslepiau visus playstation'us ir nieko net pauostyt neduodu. tai verke kruvinom asarom doh.gif doh.gif doh.gif as jau net dirza nesiausi, per kede voztelejau, nes taip reke, kaip isprotejes doh.gif sakiau kaimynai tuoj atleks, galvos, ka ji cia su vaiku daro. jau nei negirdejo nei nemate manes. bet kai dirzu i kede supykus trenkiau, tai ties tuom ir pasibaige. pamate, kad mama nejuokauja (fiziskai niekad nebaudziu, nepagalvokit.) jau visa savaite vaikas nebuvo i ranka jokios technikos paemes. baigia su visais turimais zaislais, delionem ir t.t. perzaist. truko man kantrybe. vyras dar bande, kad gal nereikia taip drastiskai ir t.t. sakiau nieko, isgyvens. va kaip jaunimas siais laikais auga. mire katyte - dzin. istryne mama zaidimus - katastrofa!!!
dabar antradieniais vedu i sporta (turner). tai jam ziauriai patinka. uzrasiau laukiam eileje i muzikos mokykla (konservatorija). kas antra ketvirtadieni vezu i ''vorschule''. antradieniais dar logopede. zodziu, tegu mokosi biggrin.gif
o mes normaliai. visdar be sildymo. termometras namie rodo 20 laipsniu, tai ner baisu. bet del sildymo tai dilema, nes niekas neranda bedos. mano vyras prie visu turimu talentu, baigia ir katilus isnagrinet biggrin.gif vakar visa vakara ziurinejo internete ju schemas ir ieskojo bedos. ismaste, kazkoki dalyka, bet labai geruoju nekvepia. blogiausias scenarijus, kad gali tekti griaut sienas, grindis ir vamzdziuose bedos ieskot doh.gif cia nepamirstant, kad namie nauji remontai padaryti... doh.gif doh.gif doh.gif nes katilas tai veikia, kazkas blogai su vamzdynu. kazkas gal sumaisyta. tai va...ojojoj....
o vakar tai nauja palta, batus, tase ir t.t. nusipirkau. gyvensiu biggrin.gif
Atsakyti
tai paro pirkinius. Gal ir man reikia bigsmile.gif

och tu blembacki, kantrybes su sunum smile.gif bet gerai padarei 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
paltas sitas: paltas

matavausi nemazai. tarkim zaros patiko, bet iskart atmeciau, nes ziauriai plunksnos lenda. net parduotuvej paltas visas pukais aplipes ir islinde plunksnu galiukai matosi.
o situo esu labai patenkinta. o ir kaina thumbup.gif

batu neparodysiu. nes turbut nera online ju. lygiapadziai, bet labai patenkinta. ant kojos dailiai man ziurisi. ir patogus labai.

aaaa tiesa dar ka parodysiu. na nepaslaptis, kad as retsykiais apsiperku vaiku skyriuje. na man tinka ju rubai 170-176 mergaitem blush2.gif tai HM negalejau atsispirti vienai liemenei.
ups, nera online jos. nu parodysiu fotke. nes vakar draugei siunciau, jos dukra tokia turi tik juoda biggrin.gif tai va, jei kuri susigundysit, ieskokit HM mergaiciu skyriuje smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orkinta: 22 spalio 2015 - 11:41
thumbup.gif
dar tase idek
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 10 22, 10:40)
thumbup.gif
dar tase idek

a tase netyciukas. matavausi megztini ir ta tase salia buvo. nugriebiau, bet nesu tikra ar man labai patinka.... juodos reikejo geriau doh.gif ir neapziurejau, kad viduje sonai su laisvom skylem. uztrauktukas per viduri, o sonuose rankas laisvai ikist gali. man nesaugu taip. tai gal grazinsiu....

tase

ir dar parasysiu. HM berniukiska pizama su kosmosu yra. zinokit, ji pasirodo su fosforu ir visos tos planetos piesinukai tamsoje sviecia blink.gif mano vaikas kosmose wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2015 10 22, 09:57)
As turbut sioj srity suvokietejau, bet man irgi kirba tas pats klausimas: "O kam to reikia? Ka su tuo veliau veiksi? Studijos tik del studiju?" Bet Zirne atsakyma zino ir tai svarbiausia. 

Man irgi jau tas pats, kol studijavau tol studijavau, dabar nebenoriu ar nematau tikslo. Bet jei zmonem tai patinka, tai labai sveikintina, zinios - sviesa. O trumpalaikiai kursai, seminarai tai visai kas kita. Man asmeniskai labai patinka visokie amatai, gal kada gyvenime turesiu galimybe juvelyrikos pasimokyt, labai noreciau.
Atsakyti
Žinokit kaip pavydžiu toms, kurios gali džiaugtis gražiais daikteliais biggrin.gif Aš vakar perėjau parduotuves ir niekas manęs nepatraukė. Aš irgi mėgstu H ir M vaikų skyrių, man tinka 170 ūgio kelnės, per išpardavimus galima normalius džinsus už 5 Eur gaut. Tiesa, ieškojau sau dvigubų žieminių kelnių, bet dar/jau neradau.

Ai, dar su savo ofisu jus patrukdysiu. Praeitą savaitę per susirinkimą sakė, kad pirmiausia vieną aukštą pavers miegamaisiais. O tie biurai kurie ten yra gali likti iki kol sutartis pasibaigs. O vakar gavom laišką, labai "seilėtą", kad jie labai besirūpindami mūsų gerove (nepamenu dabar vokiško išsireiškimo, bet labai išieškotas), kad atskirti zonas tarp pabėgėlių ir biurų, siūlo mums kitą savaitę apžiūrėti patalpas pirmam aukšte. Persikraustyt jie, aišku, padėtų. O ten arba biurai su langais nuo žemės per visą sieną, arba kiti biurai labai keistam priestate kieme, su vaizdu į garažus ir šiukšlių konteinerius. Mes specialiai ieškojom biuro ne pirmame aukšte, dabartiniame trečiame aukšte be saugumo mes dar turim nuostabų vaizdą į miesto centrą ir kalnus. Ir turint omeny visus išpuolius prieš naujai atidaromus pabėgėlių centrus čia Rytų Vokietiojoje... Tai mes atsakėm, kad ačiū, ne, atsakėm, kad mūsų įstaiga ir taip labai tarptautinė ir mes ne "fremdenfeindlich" visiškai, kaip tik, mūsų dauguma darbuotojų/praktikantų su "Migrationshintergrund" biggrin.gif Nu rimtai, vyras pusiau danas, aš lietuvė, du praktikantai iš Š. Afrikos, tik vienas vokietis biggrin.gif Žiūrėsim kaip toliau bus. Jie puikiai žino, kad negali taip imt ir mūsų į gatvę išmest, sutartis yra sutartis. biggrin.gif Nuo kitos savaitės, ko gero, reiks ir tikrą praktikuojantį teisininką "įjungt" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RutaT: 22 spalio 2015 - 12:23
Ruta na as labai linkiu kad kuo greiciau rastumet nauja ofisa, o sitie jum bent islaidas apmoketu 4u.gif ir kad viskas kuo maziau nervu kainuotu..

o kas yra dvigubos kelnes? niekad tokiu nemaciau/nesimatavau? g.gif

kalbant HM, as nusiziurejau ten pora dalyku, nu bet taip nenoriu moket uz siuntima, ir jokio koduko dabar nera doh.gif jau savaite prekes i krepseli sudetos, bijau kad neispirktu lotuliukas.gif vietoj parduotuvej tu dalyku neradau..arba tiksliau uzkniso ieskot, HM visad taip viskas sugrusta, online daug paprasciau doh.gif

Orkinta, aha ir man tokia tase butu nesaugi..nors atrodo visai graziai smile.gif
As labai grauziuosi, kad nenusipirkau koralines-morkines tases kai buvau Dubajuj verysad.gif buciau be mb buvus, buciau nusipirkus doh.gif nu dabar ka ziuriu, niekas nepatinka, va ir siandien is bestsecret dvi atejo, suds.. vasarine ten tokia buvo, bet neiseina ji man is galvos.. kita menesi kolege i Dubaju skrenda, jauciu iduosiu as jai pinigu, jei dar ta tase bus, kad man parveztu blush2.gif jos net internete niekur ner, tik visokios kitokios spalvos.
Atsakyti