Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Apklausa: Kur žadat praleisti, atšvęsti Kalėdas ir/ar Naujuosius metus? (30 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Siaubas, Ruta blink.gif Man, tiesa sakant, vemti nuo visu tu isverstaskuriu norisi. Apie socialine atsakomybe pasakoja, o paciu galvose vien babkes sukasi, kas kiek is visos tos situacijos turtu prisikraus. Visi tie "toleristai" per televizoriu lygiai taip pat: kviecia buti tolerantiskais, o pabandyk ka pries pasakyti, suvalgys ir net vardo nepaklaus. Jei tik kam kas nepatinka iskart naciu apsaukia. Man sis laikotarpis pamazu raganu deginimus gudziuose viduramziuose primena.
Is kitos puses, kai parasei, kiek babkiu is to viso reikalo pasiimti galima, gal ir man iki Ikeos palekti ir koki 10 lovu nuspirkti biggrin.gif doh.gif Uzteks cia apie morale mastyti, gal is tiesu prie lovio pulti reiketu.
Papildyta:
QUOTE(RasaZFR @ 2015 10 20, 12:41)
Zirne, tu LT studijuoji??? Tik dabar  supratau, kai apie  Sevcenkos ir Studentu gatves parasei. As  maniau, kad tu kokiam uni Vokietijoje.

Taip, Vilniuje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2015 10 20, 11:54)
Is kitos puses, kai parasei, kiek babkiu is to viso reikalo pasiimti galima, gal ir man iki Ikeos palekti ir koki 10 lovu nuspirkti biggrin.gif  doh.gif Uzteks cia apie morale mastyti, gal is tiesu prie lovio pulti reiketu.
Labai slogios nuotaikos pastarosiom dienom vaikštau, bet tavo pasisakymą perskaičius balsu juokiaus, nesusilaikiau biggrin.gif Paskaitinėjau, kad ne visos šalys (Land?)/miestai vienodai moka, kai kur mažiau, kai kur daugiau. Berlyne už naktį/lovą gauna ir 25- 30 eurų, kitur mažiau, apie 15 Eur. už parą. Tai pas mus mieste čia labai tikrai gerai moka. Matyt todėl, kad viskas perpildyta. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2015 10 20, 13:54)
Is kitos puses, kai parasei, kiek babkiu is to viso reikalo pasiimti galima, gal ir man iki Ikeos palekti ir koki 10 lovu nuspirkti biggrin.gif  doh.gif Uzteks cia apie morale mastyti, gal is tiesu prie lovio pulti reiketu.

lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
RutaT, uzjauciu kad jum taip ispuole. Galbut pokyciai atnes ir ka nors netiketai gero, zinai kaip buna.. - to ir palinkesiu.

Deja, bet zmogus taip suredytas, kad siekia sau naudos. Ir tokiu besipelnanciu is kito bedos, is "Notstand", visada atsiranda. Tokie zalciai paskui ir milijonieriais tampa...

QUOTE(zirne @ 2015 10 20, 12:54)
Man, tiesa sakant, vemti
negaliu patiketi, kad cia Tu taip rasai. Visad linksedavau galva po tavo postu ir zavedavausi, kaip tu moki issireiksti, tavo studijos atrodo lyg labai logiska tavo asmenybes dalis. Bet sitai... As suprantu kai zmones kazko nepalaiko, ir pati turiu sia tema dvejopa nuomone, ir man nepatinka dauguma politiku siulomu krizes suvaldymo priemoniu..bet sitaip kategoriskai...dar pasakyk, kad "Merkel muss raus" unsure.gif

Cia neseniai FB prie kazkokios fotkes (gal Humans of New York?) paskaiciau komentara...kazkas panasaus i: "Kai mokiausi istorijos, niekaip nesupratau, ka dare visa likusi zmonija, kai siaute holokaustas.. O dabar, mes vel esame ta visa likusi zmonija!" - mano nuomone, taip taiklu.. Ziurim, klapsim akim, bijom, dejuojam..ir nieko nedarom..tik duris tvirciau uzremiam, ir langus uzdarom - nieko nematau, nieko negirdziu. Tie puliniai Afrikoj ir Rytuose taip ilgai kaupesi, turejo gi kazkada visas s... pradedi teketi, kai niekas nieko nedare, o tik slapcia is ginklu pardavimo pelnesi doh.gif

Einam rytoj ta tema i "Er ist wieder da", knygos neskaiciau (knygu ir taip neskaitau biggrin.gif ),..uztai skaiciau, kad ten ipinta ir tikru scenu - ruosdamiesi filmui jie vaiksciojo su aktorium po gatves..ir ji ten "issilge tvarkos" pilieciai buciavo ir verke, ji pamate.......................... doh.gif

Atsakyti
Moocho, aš nebandau vertinti šitos situacijos nei politiniu nei istoriniu atžvilgiu. Laikas parodys. Gal bus taip, kad žmonija paklaus, kodėl pabėgėliams nepadėjome, bet gali būti ir taip, kad paklaus, kodėl nepasipriešinome jų invazijai.
Vemti mane verčia nuo konkrečių išverstaskūrių, kurie į kamerą šneka, kad gelbėja ir vykdo savo humanistinę pareigą, o iš tiesų tik apie pasipelnymą galvoja. Beje, mane nuo tokių net tik pabėgėlių temoje vemti verčia. Pagalba, mano manymu, būtų įleisti tuos pabėgėlius gyventi už tai gaunant tik "žalos atlyginimą". Nežinau ar čia lietuviškai gerą terminą parinkau, vokiškai "Aufwandsentschaedigung" būtų. Kur nueisime, jei esami nuomininkai bus išrūkomi lauk, nes už pabėgelius daugiau moka? Man, tiesą sakant, baisu šitą mintį toliau vystyti. Ar nepasidarys Rūtos aprašyta situacija masiniu reiškiniu? Aišku, gaila žmonių, bet ar tikrai tiek gaila, kad užleistume jiems savo būstą?
Man iš principo nepatinka situacijos, kai galima būti tik vienos nuomonės, nes kitu atveju būsi prie kryžiaus prikaltas. Oficialiai deklaruojama tolerancija, bet realiai "visi, kas ne už mus, yra prieš mus". Įdomiai man ir tie atrodo, kur vakar keikė rusus, turkus bei "visokius arabus", o šiandien už "toleranciją" galvą guldo. Kažkaip man tai daugiau i smegenų praplovimą panašu, nei į vertybių perkainojimą.
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2015 10 20, 21:26)
(...) Kur nueisime, jei esami nuomininkai bus išrūkomi lauk, nes už pabėgelius daugiau moka? Man, tiesą sakant, baisu šitą mintį toliau vystyti. Ar nepasidarys Rūtos aprašyta situacija masiniu reiškiniu? Aišku, gaila žmonių, bet ar tikrai tiek gaila, kad užleistume jiems savo būstą?
Nuomininkų "išrūkymas" jau vyksta, buvo aprašyti keli atvejai Die Welt ir Focus, bet, panašu, kad tai nėra tik tie keli netyčia į spaudą prasprūdę atvejai. Panašu, kad tai jau visuotinai paplitusi praktika. Mano uošvių miestelyje rytų Vokietijoje savivaldybė iškrausto iš jai priklausančių butų ten virš 20 metų gyvenančius žmones taip atlaisvindama butus pabėgėliams. Vietinėje spaudoje apie tai "nei cypt". O gyvena ten daugiausia stipriai nepasiturintys pensininkai, kurie teisininkui pasisamdyti nei pinigų, nei supratimo neturi. Mūsų mieste per rajono susitikimą pabėgėlių klausimu žmonės, daugiausia pensininkai, gyvenantis savivaldybės daugiabučiuose, taip pat klausė ar jiems bus liepta išsikraustyti. Vietos meras nepasakė "tikrai ne". Pasakė tik tiek, kad šiame susitikime kalbėsim apie tris objektus, kurie tikrai taps namais pabėgėliams.

Atsakyti
Vakar viena toki video reportaza kazkas irgi pasidalino ta tema http://www.epochtime...n-a1277711.html
Atsakyti
Na zinokit, toks siurpuli paliekantis filmas. Visi ziurovai is sales isejo tyledami. Baisu, kai nebezinai kur dokumentika, o kur aktoriai.. Paziurekit bent kai kada nors per tv rodys. Isgerciau ko nors, bet nieko ner namie biggrin.gif
Atsakyti
i zirnes studiju tema. pamenu, kai turejau filosofijos dalyka studijuojant, tai mums visiems grupiokams cia buvo kazkas tokio blink.gif neikandomo ir nesuprantamo. vistik filosofija isskirtinis mokslas/menas. ir ne visi gali ta filosofija suvokt.
zodziu reikejo rasyt kazkoki atsiskaityma is keletos filosofu, pagristi, paaiskinti, isnagrinetu ju mintis ir teiginius. kazkokia gal istrauka.... tiksliai nepamenu. na tai ka. sedziu, skaitau ir suprantu, kad nieko nesuprantu doh.gif as ta istrauka gal 10k perskaiciau... ziuriu visi jau raso, raso. mane jau ir panika ima, nieko nesugalvoju ka parasyti ir jokia ideja galvon nelenda. kaip viska isreiksti zodziu, kada ir pats realiai turi prifilosofuoti. nieko kito nebeliko tik rasyti bet ka, nes kazka parasyti turi.
buvau tikrai nusiteikus neislaikyti dalyko, nes niekaip negalejau patiketi kad tos mano ''skrebyzavones'' gali atnesti kazkoki padoru pazymi.
reziume baigesi taip:
Antanaitis - 4
Petraitis -5
Onaityte - 5
xxxxx -
xxxxx - 4
xxxxx - 6
xxxxxx - 5
.....ir n kitu - 5
Orkinta - 10 !!!
as tokiom akim blink.gif , visi grupiokai minia i mane tokiom akim blink.gif . buvo tik vienas garsus NU NIEKO SAU! ir aisku sekantis piktokas: ''o sakei, kad nieko nesupratai'' biggrin.gif o as juk nemelavau. as tikrai iki dabar nesuvokiu ka as ten tokio ''priburiau''. bet filosofijos daugiau gyvenime nebenoriu. ne mano dalykas. uztad pagarba zirnei uz toki moksla 4u.gif
mano viena buvusi klasioke studijavo/studijuoja antikos ar kazka panasaus filosofija. man rodos ji dabar net vercia lotyniskus/antikinius straipsnius, rastus. dalyvauja toje veikloje, gal net uzima kazkokias svarbias pareigas, nes daznai matau jos foto facebooke visokiuose seminaruose kalbant. zodziu rimtai mergina pasikauste. man tai oj....per sudetinga cia viskas.

Atsakyti
Labas rytas,
gyvenimas vel normalus smile.gif Galiu veikti smile.gif
Oi, Orkinta, kaip tau pritariu. As universitete filosofija pora semesttru turejau. Nemegau. Ne mano dalykas. Nesupratau ir turbut iki dabar nesuprasciau as tu filosofu.Taigi as irgi zemai lenkiu galva pries tai studijuojancius.
As turbut sioj srity suvokietejau, bet man irgi kirba tas pats klausimas: "O kam to reikia? Ka su tuo veliau veiksi? Studijos tik del studiju?" Bet Zirne atsakyma zino ir tai svarbiausia.
Perverciau kruva tinklapiu ieskodama ideju, ka naujo valgyt pagaminti. Eisiu dar i krautuve pasidairyti smile.gif

Atsakyti
Prisimenu ir as univere, reikėjo rašyti kažkokį filosofijos darbą, sėdžiu ir galvoju nu nieko nesuprantu ko jie cia nori, bet kaip ir Orkinta gera pažymi gavau, 9.

Rasa, jei rasi kokiu idėjų ir man pasakyk, nes viskas jau taip nusibodę..
Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2015 10 22, 09:46)
Rasa, jei rasi kokiu idėjų ir man pasakyk, nes viskas jau taip nusibodę..

Nieko gero nesumasciau. Siandien darysiu mazus jautienos kotletukus su ryziais ir Karottengemüse. Bet pirmadieni dariau Schweinelende, pagal sita recepta http://www.chefkoch....toskanisch.html
Tik apkepus idejau i orkaite 60 min 80 laipsniu temperaturoj. Gaminau jau ne pirma karta, labai skaniai gaunasi. Mano vaikas tai isvis del sitos mesytes pamises. Zd., rekomenduoju.
Siaip nieko idomaus dar neradau. Man gi reikia islaviruoti tarp dvieju bernu (mazasis nemegsta padazu ir visokiu primakalautu patiekalu) ir mano vegetarizmo. Kartais visai nebelieka ideju smile.gif

Atsakyti