Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Apklausa: Kur žadat praleisti, atšvęsti Kalėdas ir/ar Naujuosius metus? (30 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Tybuka @ 2015 11 30, 09:21)
Upse, o kodel be baltymu? Visai be? Tai tada tinka visi receptai su angliavandeniais, kokios nors uzkepeles.. Nesugalvoju dabar taip greit  ax.gif  g.gif

ai, vaistu isisavinima blokuoja baltymai, reikia su minimaliu ju kiekiu bandyt suktis.

QUOTE(moocho @ 2015 11 30, 10:44)
Uupse, aciu tau, nu radau vakar tik visokias nesamones, butent kazko tokio ir ieskojau.
Cia ta mano drauge pas arabus, tapkiu jai tikrai nereikia  biggrin.gif , del to kito ji apsidziaugtu, bet ji muitinej konfiskuos  lotuliukas.gif
Del kriksto, paklausiau, nes man kazkaip logiskiau kai krikstomas asmuo bent minimaliai supranta, kas vyksta smile.gif uztai idomu buvo, kaip jus elgiates..

i sveikata 4u.gif
Man tai atrodo kad jei tevai giliai tikintys/religingi, tada, tokie klausimai nei nekyla,- kudikis krikstijamas kuo anksciu, nes gyvent su ta nuodeme grynas nuostolis unsure.gif
QUOTE(RutaT @ 2015 11 30, 13:47)
O aš pati tai galėčiau juoda duona su avokadu maitintis. Nei trinu tą avokadą, nei maišau su kuo nors, riekelėm dedu ant duonos ir valgau. Upps, va, tau be baltymų  biggrin.gif Dar mano vaikai valgo žalias morkas pjaustytas šiaudeliais su majonezu. Majonezo pati nevalgau (smirda jis man senoviniu grindų skuduru doh.gif ), vaikai LT kažkur paragavo ir dabar prašo prie morkų blink.gif Irgi pakankamai sotu ir mažai baltymų.

oi, aciu, geros mintys, as ir pati tokius maistus megstu bigsmile.gif ir majoneza biggrin.gif
Dar lasinius prisiminiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippa @ 2015 11 30, 14:44)
blink.gif Nuo ko ginkluojasi? Nuo pabegeliu ar nuo teroristu? Man tai vietiniai neonaciai su beisbolo lazdomis baisesni zu pabegelius cool.gif
As gal kitoje Vokietijoje gyvenu ax.gif Pas mus ramu. Ir musu kaime ramu, ten bendruomene prieme 500 pabegeliu, iki siol labai graziai sugyvena. Mokykloje taip pat kas nori, gali vaikus zaidziant mokyti vokieciu kalbos, pvz. mazoji per ilgaja pertrauka delioja lego.
Aisku, kad ne viskas idealu, bet kad ginkluotis reiketu  g.gif
Žmonės suplaka viską į vieną. Pas mus čia regione praktiškai kasnakt įsilaužia į kokį nors privatų namą, pavogia grynuosius ir papuošalus ir tiek to. Nei su pabėgėliais, nei su teroristais nieko bendro, kažkokios gaujos iš Rumunijos ar panašiai tuom užsiima. O paskui anyta atvažiuoja ir sako, žinai, juodaodį Kauflande mačiau biggrin.gif

Na, bet gal įtakos žmonių baimei turi ir tai, kad mūsų regione (Tiuringijoj) labai vengiama viešumos pabėgėlių klausimų. Viskas daroma paslapčiom. Pvz., mūsų mieste ilgą laiką oficialiai kalbėjo apie 1000 pabėgėlių, o dabar pasirodė, kad bus beveik 4000. Taip pat oficialiai neskelbiama, kad žmonės iškraustomi iš savivaldybei priklausančių butų, kad ten apgyvendint pabėgėlius arba, kad firmos iškraustomos iš biurų pastato ir jis verčiamas pabėgėlių namais. Žmonės mato visa tai ir kalbasi tarpusavyje. Ir mato, kad tiesa nuo to kas rašoma spaudoje, skiriasi. Tokia terpė labai palanki sklisti visokiom paskalom ir baimėm.
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2015 11 30, 15:47)
O Lietuvoj tai sąmoningai sėjama panika ir baimė. Kažkuriai LT kaimynei tai yra patogu. Panašu, kad tai pačiai, kuriai būtinai reikėjo išprovokuot konfliktą su Turkija.

O aš pati tai galėčiau juoda duona su avokadu maitintis. Nei trinu tą avokadą, nei maišau su kuo nors, riekelėm dedu ant duonos ir valgau.

*As ir manau, kad samoningai sejama baime ir panika Lt.

**Gali pabandyk ant duonos uzsitepti Brunch Kräuter ir tada avokada det, man taip labai labai skanu smile.gif

QUOTE(Pippa @ 2015 11 30, 16:44)
blink.gif Nuo ko ginkluojasi? Nuo pabegeliu ar nuo teroristu? Man tai vietiniai neonaciai su beisbolo lazdomis baisesni uz pabegelius cool.gif

Netoli musu yra apgyvendinti pabegeliai ir jie pastoviai apsiperka netoliese esancioje parduotuveje. Kaip tik savaites pabaigoje buvom su mazaja apsipirkti, tai visokiausiu negraziu komiksu, uzrasu aplink parduotuve prilipdyta. O parduotuves aiksteleje pastatytas konteineris drabuziams buvo issyk sudegintas, siandien pastebejau, kad ir kitas nuo seno stovejes konteineris padegtas buvo.
Labai dviprasmiska situacija, taip saugiai nesijaucia zmones kaip anksciau... turejau minti draugui bilietus i futbola padovanot, Berlyne nusimato Vokietija - Anglija rungtynes, bet persigalvojau.... îeskosiu kitos dovanos blink.gif
Atsakyti
Siandiena atejo laiskas is AOK uz greitaja, kai kvieciaus per gimdyma biggrin.gif 10e smile.gif
Atsakyti
Mes krikstijom 2 metu, Gabriele labai bijojo kunigo, vis kartojo: ''bek is cia'' biggrin.gif O Viktorija,tai nenorejo kriksto mamai ant ranku,vis baznycioj vaiksciot norejo biggrin.gif ir labai zvakes domino smile.gif

Jo savaitgalis labai fainai praleke smile.gif Planuojam i svecius 12-13, noreciau i baseina koki,masazo blush2.gif rolleyes.gif

Siais metais su dovanom susivelinau,vaikams meciau ka pirkt, treciadieni pora valandu turesiu laisvu reiks nuvaziuot nupirkt ax.gif
Atsakyti
Moocho, tavo visos mintys apie vaikus...😃 . Didziaja krikstijau 10 menesiu, mazaja 8 menesiu. Jei atsukciau laika atgal, gal is vis nekrikstyciau. Ruosiuosi neleist prie komunijos, kazi nieko blogo nebus😨.

Papildyta:
QUOTE(KolJe @ 2015 11 30, 20:08)
Mes krikstijom 2 metu, Gabriele labai bijojo kunigo, vis kartojo: ''bek is cia'' biggrin.gif O Viktorija,tai nenorejo kriksto mamai ant ranku,vis baznycioj vaiksciot norejo biggrin.gif ir labai zvakes domino smile.gif

Jo savaitgalis labai fainai praleke smile.gif Planuojam i svecius 12-13, noreciau i baseina koki,masazo blush2.gif  rolleyes.gif

Siais metais su dovanom susivelinau,vaikams meciau ka pirkt, treciadieni pora valandu turesiu laisvu reiks nuvaziuot nupirkt ax.gif

As siemet jokiu apciuopiamu dovanu neprksiu. Vaikai gaus pasivazinejima su Haskiais. O su vyru gal, kaip ir praeitais metais, kur nors dviese nuleksim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Notė: 30 lapkričio 2015 - 22:36
QUOTE(Pippa @ 2015 11 30, 13:06)
Dievas yra vienas, o visa kita - smulkmenos mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif

QUOTE(RutaT @ 2015 11 30, 13:47)
O aš pati tai galėčiau juoda duona su avokadu maitintis. Nei trinu tą avokadą, nei maišau su kuo nors, riekelėm dedu ant duonos ir valgau.
as dar biski cesnaku (is malunelio, dziovintu, su biski pipiru) ir druska pabarstau essen.gif essen.gif

QUOTE(Pippa @ 2015 11 30, 14:44)
As gal kitoje Vokietijoje gyvenu ax.gif
kitoje, kitoje mirksiukas.gif

QUOTE(uups @ 2015 11 30, 14:54)
Man tai atrodo kad jei tevai giliai tikintys/religingi, tada, tokie klausimai nei nekyla
o kazi, kiek cia giliai tikinciu/religingu ir vat butent del sakramento kaip jo esmes krikstijanciu g.gif pamenu tik Amalia ar kaip ten, kaip man del sekminiu ar kazko velniu dave doh.gif lotuliukas.gif ar daugiau kaip rasei, del spaudimo/baliaus/dovanu lotuliukas.gif

QUOTE(l-u-x @ 2015 11 30, 19:35)
Siandiena atejo laiskas is AOK uz greitaja, kai kvieciaus per gimdyma biggrin.gif 10e smile.gif
nu va, o buvo kas kitas sumas minejo, tai puiku thumbup.gif

QUOTE(Notė @ 2015 11 30, 21:32)
Moocho, tavo visos mintys apie vaikus...😃 . Didziaja krikstijau 10 menesiu, mazaja 8 menesiu. Jei atsukciau laika atgal, gal is vis nekrikstyciau. Ruosiuosi neleist prie komunijos, kazi nieko blogo nebus😨.
ee..visos..ka?? biggrin.gif cia man egzistencinis klausimas matai uzejo biggrin.gif
nu, neleisk, susiruos pati, kai sugalvos kad reikia ax.gif

Beieskodama kvepalu MB mamai abu riesus skirtingais pasipurskiau, tai dabar pati sau smirdziu ph34r.gif siaip gal nieko kvepia, na bet man per stiprus - tada atrodo, kad kvepiu kaip bobute biggrin.gif
Papildyta:
DeiveX, ka veiki, kaip sekas ax.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 11 30, 21:47)
Beieskodama kvepalu MB mamai abu riesus skirtingais pasipurskiau, tai dabar pati sau smirdziu ph34r.gif siaip gal nieko kvepia, na bet man per stiprus - tada atrodo, kad kvepiu kaip bobute  biggrin.gif

ar nupirkai kokius,ar tik bandei ax.gif patiko kokie....jei ne,pauostyk prie progos ,situs
user posted image

as cia pries keleta sav sau pasidovanojau, labai patiko smile.gif tik nepasakyciau ar cia bobutiski ar ne g.gif as isvis neskiriu ,kokie kvepalai, kokiam amziui skirti ax.gif
Atsakyti
aciu kad uzrodei, reiks pauostyt kitakart. Nepirkau dar, tik kokiu 20 isuosciau doh.gif neprilipo niekas..nors as aisku ne sau ieskau..
Visi tie sunkesni kvapai, skaitosi prabangesni, ne paaugliski. Tie kur ilgaiiii laiko ir intensyvus.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 11 29, 22:27)
ieskau draugei veganei dovanu
ir dar siaip klausimas kilo. Ar visos krikstijot savo vaikus? ir visus dar kudikius?

nors tau netiks, bet siaip pasakoju biggrin.gif vaikui nupirkau duso zele/sampuna veganiskus. mano vaikui kaip kokiam leliukui nuo prausikliu ant galvos luobas dedasi. tai ieskau vis ko nors naturalesnio biggrin.gif

as praeitais metais vaika krikstijau. 5 metu. bet tik delto, kad tiesiog ilgai seimoj nesutarem reikia/nereikia. bet, kai pamatem kiek bedu norint suaugusiam nekrikstytam apsizenyti, tai pagalvojau, kad gal labai tam vaikui gyvenime nesutrugdys, kad bus pakrikstytas.

QUOTE(uups @ 2015 11 30, 08:15)
vis norejau paklausti,- o lietuviskai gerai kalba? ar daro tas pacias klaidas/netaria garsu ar kokia ten pas jus problema ir lietuviu kalba? g.gif 

lietuviskai irgi su klaidom. ir tarimas sunkesnis. bet kalba daug. gal tik kad zodynas irgi skurdokas.
avokada ir as megstu. su silke pvz wub.gif arba irgi siaip ant duonos.
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2015 11 30, 20:32)
Moocho, tavo visos mintys apie vaikus...😃 .

Aha, as ta pati pagalvojau. Kiba nestuke.gif biggrin.gif

As tai del dovanu rami kaip belgas ax.gif I Lietuva jau viskas nuvezta/issiusta, mudu su diedu einam i teatra, o vaikams nuo visu seneliu, tetos ir musu nupirkau po issvajotus sportbacius. Zinau, kad labai nori, prie Snipes vitrinos vis kabo, bet nepraso, nes brangu. Bet uztikau gerokai nukainuotus, tai prigriebiau. Prie to dar tikriausiai nupirksiu mums visiems bilietus i sokolado muzieju.
Panos, kodel lietuviai, lenkai, rusai ir t.t. tiek keikiasi? Praeita savaite stovejau metro stoteleje ir salia stovejo 5 lietuvaiciai... Kas antras zodis bl..., k..., n..., p.... blink.gif Atrodo 'normalus' vaikinai. Dar pagalvojau, kad DE be scheiße daugiau ne vieno keiksmazodzio neesu girdejus, net nezinau ar dar kokie yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 01 gruodžio 2015 - 11:14
As didziaja dali dovanu irgi jau turiu.. Nors dabar tai visai dar nera tos sventines nuotaikos..
Uz 20 dienu i LT thumbup.gif

Mane kartais tai nervina, kad as suprantu rusiskai biggrin.gif nes irgi buna, kad sedi kokie vyrai ar moterys ir kas antras zodis keiksmazodis..Gal isivaizduoja jie, kad niekas nesupranta ir sneka tada belenkaip?..
Atsakyti