Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Apklausa: Kur žadat praleisti, atšvęsti Kalėdas ir/ar Naujuosius metus? (30 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Atenyte @ 2015 11 29, 22:41)
taigis nevalgys tu zvakiu, koks skirtumas is kokiu jos riebalu... Geriau nupirk kokios prabangios arbatos, kur 100 gr. 27 e kainuoja  biggrin.gif
ai ji biski isprotejus doh.gif nors nezinau, gal ir px jai kai nevalgoma, bet bijau rizikuot. Prabangiu arbatu jau porakart dovanojau, visokiu detox ir tralivali biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 11 30, 02:02)
ai ji biski isprotejus doh.gif nors nezinau, gal ir px jai kai nevalgoma, bet bijau rizikuot. Prabangiu arbatu jau porakart dovanojau, visokiu detox ir tralivali biggrin.gif

nu tai belieka tapkes ir vibratorius lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 11 29, 23:27)
ko nesuprantu - na kodel veganai/vegeratarai nevalgo gyvuliniu produktu, bet daro tieeeeeek daug ju atitikmenu, na pvz visokios ten desros, "mesos", net dabar Kaledoms - "Entenbrust"..wtf?..

ir dar siaip klausimas kilo. Ar visos krikstijot savo vaikus? ir visus dar kudikius?

Moocho, sita dalis man irgi nnesuprantama, kam reikia galminti visokias veganiskas desreles, hamburgerius ir pan. Ir dar mesos skonio...

Lukas buvo metuku, kai krikstijom.
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 11 27, 21:55)
aisku idealu kuomet vaikas kalba ir ta ir ta kalba, bet.... musu atveju kalba lietuviskai, bet blogai kalba vokiskai.

vis norejau paklausti,- o lietuviskai gerai kalba? ar daro tas pacias klaidas/netaria garsu ar kokia ten pas jus problema ir lietuviu kalba? g.gif

QUOTE(moocho @ 2015 11 29, 22:27)

ieskau draugei veganei dovanu (tiksliau, ieskojau veganisku zvakiu, bet nieko grazaus neradau g.gif , nezinau, gal nemoku ieskoti..noreciau ko nors prabangaus..),

ir dar siaip klausimas kilo. Ar visos krikstijot savo vaikus? ir visus dar kudikius?

turbut blogai ieskai unsure.gif pvz taip ant greicio,- hamburge: http://www.revivocandela.com )

As krikstijau urmu, vyresnelis buvo 9 metu, mazoji 2. Panasiai kaip ir su vedybom,- del praktiniu isskaiciavimu, artimuju spaudimo ir dovanu lotuliukas.gif rolleyes.gif

QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2015 11 29, 22:41)
Ieskojau mergytei elementaraus saliko prie kaklo ir neradau niekur pirkt  doh.gif

megzk biggrin.gif

QUOTE(moocho @ 2015 11 29, 23:02)
Prabangiu arbatu jau porakart dovanojau, visokiu detox ir tralivali biggrin.gif

o kokiu nors veganu odos uzrasu knyguciu/ kosmetikos ar ko pan nenori dovanot?

QUOTE(Atenyte @ 2015 11 29, 23:10)
nu tai belieka tapkes ir vibratorius  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif geras komplektas

QUOTE(RasaZFR @ 2015 11 30, 07:20)
Moocho, sita dalis man irgi nnesuprantama, kam reikia galminti visokias veganiskas desreles, hamburgerius ir pan.  Ir dar mesos skonio...

man regis cia tiems, kurie sirdyje ne veganai, bet itikina save kad reikia tokiais but unsure.gif
Prie to pacio,- man labai reikia maisto be baltymu receptu. Ir kad butu toks sotesnis maistas, ne salotos unsure.gif Be sriubu/makaronu/kugelio/ bulku/ryziu/ kiausinio tryniu nieko daugiau neismastau unsure.gif internetas irgi potustis....gal kas turit kokiu ideju/receptu? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 30 lapkričio 2015 - 09:18
Upse, o kodel be baltymu? Visai be? Tai tada tinka visi receptai su angliavandeniais, kokios nors uzkepeles.. Nesugalvoju dabar taip greit ax.gif g.gif

As irgi nesuprantu, kaip gali buti vegetariska desrele doh.gif daug tokiu matau bio pardej ax.gif

Savaitgali buvom pas Kolje sveciuose wub.gif Weihnachstmarkt buvom, kiek zmoniu blink.gif
Dabar pas mus dar kita savaite sveciuosis tikriausiai ax.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 11 30, 10:15)

Matyt reiks, bet siulu salikui irgi neturiu, reik pirkt smile.gif

Gal kas gali paaiskinti ka galetu reiksti prie Zusatzversicherin Tarif zymuo TG 42? Tai kazkokios dienos, tik klausimas kokios ir draudime man minejo, kad pasikeitus statusui i selbständig turetu buti TG 60. Pasirodo mano draugas 15 metu (tai tikrai!) turi Zusatzversicherung ir pats pamirses, o as tai suzinojau tik atsitiktinumo deka, kai saskaitoj nebuvo pinigeliu ir paskambino vadybininke del apmokejimo smile.gif Visumoj laiku, nes tvarkau dabar popierius del jo dantu tvarkymo, tik man nepatiko vietinis musu vadybininkas, nenoriu su juo toliau bendraut ir aiskintis. Man toks vaizdas susidare, kad jis pamates tuos popierius del dantu tvarkymo, nenorejo sprest mano klausimu. Kazin ar tvarkydama dokumentus tam Zusatzversicherung galiu kaip nors ji apeiti gal kas zinot? Dabar dali klausimu derinau su visai kita vadybininke telefonu. Galiu pasakyt, kad kiekvienas vadybininkas vis kitaip sneka, gal penki vadybininkai atsake neigiamai i mano prasyma, kol prisikasiau prie vienos vadybinininkes kuri sutvarke viska kaip noriu. Uzsiknisimas doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
kalbant apie kirksta tai as visas mazas krikstyjau, pirmaja 1,5men, antraja kita diena suejo 1men, o dabar va beveik 3 iesejo nes galvojom kur kuristyti smile.gif As manau jei abu tevai to pacio tikejimo tai nera ko laukti, bet va jei skiriasi tikejimas nzn ar buciau isvis krikstijus gal laukciau kol pats vaikas supras ir pasirinks g.gif Nes pvz viena pazistama vaiak pakrikstijo pagal tevo tikejima, bet kiek pastebejau kad ji vistiek daugiau katalike, tai nesuprantu kam tada krikstyti ir aukleti kitaip g.gif
Ir man asmeniskai graziau kai kudikius kriktija, o ne jau peraugusius vaikus biggrin.gif juk krikstas pirmos nuodemes nuplovimas(nors nesupranu kokia ta pirma nuodeme ju, gimimas? g.gif ), nesu as labai jau apsikauscius ant tu tikejimu ir paprociu, nelabai mus kas ir mokino, pasakojo blush2.gif
Atsakyti
Uupse, aciu tau, nu radau vakar tik visokias nesamones, butent kazko tokio ir ieskojau.
Cia ta mano drauge pas arabus, tapkiu jai tikrai nereikia biggrin.gif , del to kito ji apsidziaugtu, bet ji muitinej konfiskuos lotuliukas.gif

Del kriksto, paklausiau, nes man kazkaip logiskiau kai krikstomas asmuo bent minimaliai supranta, kas vyksta smile.gif uztai idomu buvo, kaip jus elgiates..
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 11 30, 10:44)
man kazkaip logiskiau kai krikstomas asmuo bent minimaliai supranta, kas vyksta smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jo, su tuo karu Lietuvoje tai ryskiai persudoma. As pas mama tik trumpai zinias viena ausim girdejau, kaip tik buvo tos kratos Belgijoje, tai po ju visa seima kalbejo, kad reikia vandens ir ilgalaikio galiojimo maisto produktu uzsipirkti, nes va dabar tai jau tikrai bus karas, bus uznuodytas geriamasis vanduo. O dar visur tie policininkai su kalasnikovais... LT toookiaaa panika, DE palyginus yra visiska ramuma ax.gif

Krikstas... Mano panos ir meceteje, ir baznycioje 'krikstytos' lotuliukas.gif Ir joms idomu, ir seneliams ramu lotuliukas.gif . Realiai vis tiek nesilanko nei meceteje, nei baznycioje. As visada sakiau ir sakau, kad Dievas yra vienas, o visa kita - smulkmenos mirksiukas.gif

Viskas, susideliojom per laisvadienius kelione, uzsisakem nakvynes. Jauciu, po atostogu man reikes dar vienu atostogu lotuliukas.gif . Per 4sav. apvaziuosim 5 valstijas. Pradzioje sita kelione mane buvo gerokai pridusinusi, nes viskas nauja, daug ir baisiai brangu, bet kai pradejom planuoti - tai pradejau laukti as jos net labai wub.gif Tik iki kitu metu pas mus visos brangesnes dovanos, ivairus pirkiniai isbraukti. Pavasari dar dumiam i LT, o visam kitam didelis STOP. Kelione vis tiek yra baisiai brangi cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 30 lapkričio 2015 - 14:12
Nu kur jau ramu čia Vokietijoj... Žiniasklaida, tai tyli, nes kitokia nuomonė DE nepageidaujama, o žmonės tai labai neramūs. Mano uošviai iš provincijos (miestelis su 20 000 gyventojų), tai jie paskutiniai iš kaimynų name signalizaciją įsivedė. Ir, kaip supratau, ten jau visi po truputį ir ginkluojasi, bent jau kokiais tai pipiriniais pistoletais g.gif

O Lietuvoj tai sąmoningai sėjama panika ir baimė. Kažkuriai LT kaimynei tai yra patogu. Panašu, kad tai pačiai, kuriai būtinai reikėjo išprovokuot konfliktą su Turkija.

Aš tai kaip tik su baltymais maiste visą laiką vargstu. Mano vaikai galėtų morkom, įvairiais vaisiais, baltų miltų produktais ir nutella maitintis. Pienu užsigerdami. Tai aš vis kokį kiaušinį ar mėsos gabalėlį įsiūlau (mėsą tik kartą per savaitę). Kad baltymų gautų įmaišau vis kur SKYR tokį varškę/jogurtą.

O aš pati tai galėčiau juoda duona su avokadu maitintis. Nei trinu tą avokadą, nei maišau su kuo nors, riekelėm dedu ant duonos ir valgau. Upps, va, tau be baltymų biggrin.gif Dar mano vaikai valgo žalias morkas pjaustytas šiaudeliais su majonezu. Majonezo pati nevalgau (smirda jis man senoviniu grindų skuduru doh.gif ), vaikai LT kažkur paragavo ir dabar prašo prie morkų blink.gif Irgi pakankamai sotu ir mažai baltymų.
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2015 11 30, 12:47)
Nu kur jau ramu čia Vokietijoj...
Ir, kaip supratau, ten jau visi po truputį ir ginkluojasi, bent jau kokiais tai pipiriniais pistoletais  g.gif

blink.gif Nuo ko ginkluojasi? Nuo pabegeliu ar nuo teroristu? Man tai vietiniai neonaciai su beisbolo lazdomis baisesni uz pabegelius cool.gif
As gal kitoje Vokietijoje gyvenu ax.gif Pas mus ramu. Ir musu kaime ramu, ten bendruomene prieme 500 pabegeliu ir iki siol labai graziai sugyvena. Mokykloje taip pat kas nori, gali vaikus zaidziant mokyti vokieciu kalbos, pvz. mazoji per ilgaja pertrauka delioja lego.
Aisku, kad ne viskas idealu, bet kad ginkluotis reiketu g.gif

Avokada ir as megstu, siandien per pietus su pomidorais ir juoda duona kaip tik sukirtau nestuke.gif Majonezo namie nerasta, maniskes net nezinotu su kuom ji valgyti (apart bulvytes fri su majonezu ir keciupu kokiam lunaparke lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 30 lapkričio 2015 - 15:59