as tam reikalui nusipirkau purskiama Vanish. bet nieko nepadejo... reikia normaliu balikliu balinti. tik, kad man ne vien baltuose rubuose tos demes. o ir tarkim dryzuotuose kur balta ir ruzava, ar balta ir zydra. tai kazkaip baisu su balikliu balint, nes tada ir spalvas nugrauz... as aklinai baltu rubu vien del sitos bedos vengiu
siandien visa diena pragulejau lovoj kaip lavonas. man vel pasaulis sukosi. nesuprantu kas cia vyksta. man nuo vaikystes taip budavo, bet neiskirsdavo visai dienai. protarpiais uzeidavo, o dabar, kai uzeina tai as visa diena is lovos nepakylu. tai saltis krecia, tai karstis musa. ir sukasi viskas. uzrasiau vyra pas nauja daktara. bandysiu ir as pas ji eiti. reikia darytis termina ir pradet tirtis. gal kraujas nusilpes ar koks cia velnias darosi. bet jau kazkaip per daznai.
Man problemos su geltonomis pazastimis baigesi ir nezinau kodel. Kadangi man i darba kadien balta palidine detis tenka, tai problemos ja pakeiciant kita isvengti nera sansu. Daug skaiciau, daug bandziau. Kazkaip niekas nepadejo, arba padejo viskas kartu. Skalbiu nemaziau 40 laipsniu, dar geriau 60, tik su Persil baltiems, pilu Sill demiu isemejo (jis man ir spalvotiems labai gerai viska isima) ir skalauju su antibakterine skalavimo priemone. Kartais dar gera sauksta ar du, priklausomai nuo to, kiek pilna skalbykle, sodos ipilu, kartais su baltu uzuolaidu skalbimo priemone isskalbiu, kartais specialu balikti imetu (sita tikrai retai) ir jau keli metai nebeturiu jokiu problemu su prakaito dememis.
Nesirkit, moteros Nors man tai visai lafa su paskutiniu biuleteniu. Blogai nesijauciu, tik balsas streikuoja. Siaip ketvirtadieni jau i darba, bet dar vis uzbuksuoja. Temperaturos nera. Siandien darbe paskambinau ir pasakiau, kad ketvirtadieni ateisiu. Jau gera gabala antikos filosofijos konspekto egzaminui pasidariau Visai man patinka namuose sedeti: ir i darba nesinori, ir sazine negrauzia, kad po triju savaiciu atostogu dar pusantros biuleteni pasiemiau:ax:
Beje, is filosofijos ivado egzamino 9 gavau. Laiminga kaip livaras - sunkiai man ten sekesi tuos antikinius tekstus analizuoti, per tarpinius kontrolinius isvis dvieju autoriu nepataikiau. Dabar dar psichoanalizes ivado atsakymo laukiu. Jei nepramete, bus sausy tik vienas egzas likes. Anglu jau vietoje isisilaikiau. Desimt gavau. Visi sako, kad nieko kito ir nesitikejo, bet, patikekit, nebuvo tik nueiti ir pabazarinti. Pabazarinti angliskai man nebutu beda, bet apie filosofines temas, kai niekada nebazarinus, tai teko nemazai terminu pasimokyti ir svarbiausia apie ka bazarinsi pasiruosti.
Sausy visa sesija padare, man tinka, nereikes vien del egzo i LT vaziuoti, visas paskaitas atklausysiu. Tikiuosi nepakeis
Beje, gal kuri buta Vilniuje nuomojat? Ar zinot, kas nuomoja? Paskutini karta gyvenau bendrabuty. Biski nyku, tokie tarybiniai tie bendrabuciai ir ziauriai salta. Sausio menesiui dairausi alternatyvu. Is principo tai tas bendrabutis velniai nemate trim savaitem, visai normaliai as ten isgyvenau, svarbiausia viskas ranka pasiekiama: per 10 minuciu jau univere, pesciomis; 10 minuciu ir centre, taip pat pesciomis, tik nyku be televizoriaus, internetas tik per laida, savaite tik per mobilu komunikavau, kol is pusbrolio laida susiorganizavau (maximoj neradau), bendravimui dar butu puse bedos, bet knygu daug skaityti reikejo, kelias internete gavau, tai mobiliam skaityti... padek dieve... tualetas vienas visam aukstui ir i dusa reikia i rusi eiti. Baisiausia, kad ziauriai salta buvo. Skaityti galejai tik po keliomis antklodemis ir tai sunkiai, nes pirstai salo. Viena vakara su visomis knygomis i kabaka vakarieniauti isvairavau, specialia ieskojau, kad apsvietimas geras butu
Nesirkit, moteros Nors man tai visai lafa su paskutiniu biuleteniu. Blogai nesijauciu, tik balsas streikuoja. Siaip ketvirtadieni jau i darba, bet dar vis uzbuksuoja. Temperaturos nera. Siandien darbe paskambinau ir pasakiau, kad ketvirtadieni ateisiu. Jau gera gabala antikos filosofijos konspekto egzaminui pasidariau Visai man patinka namuose sedeti: ir i darba nesinori, ir sazine negrauzia, kad po triju savaiciu atostogu dar pusantros biuleteni pasiemiau:ax:
Beje, is filosofijos ivado egzamino 9 gavau. Laiminga kaip livaras - sunkiai man ten sekesi tuos antikinius tekstus analizuoti, per tarpinius kontrolinius isvis dvieju autoriu nepataikiau. Dabar dar psichoanalizes ivado atsakymo laukiu. Jei nepramete, bus sausy tik vienas egzas likes. Anglu jau vietoje isisilaikiau. Desimt gavau. Visi sako, kad nieko kito ir nesitikejo, bet, patikekit, nebuvo tik nueiti ir pabazarinti. Pabazarinti angliskai man nebutu beda, bet apie filosofines temas, kai niekada nebazarinus, tai teko nemazai terminu pasimokyti ir svarbiausia apie ka bazarinsi pasiruosti.
Sausy visa sesija padare, man tinka, nereikes vien del egzo i LT vaziuoti, visas paskaitas atklausysiu. Tikiuosi nepakeis
Beje, gal kuri buta Vilniuje nuomojat? Ar zinot, kas nuomoja? Paskutini karta gyvenau bendrabuty. Biski nyku, tokie tarybiniai tie bendrabuciai ir ziauriai salta. Sausio menesiui dairausi alternatyvu. Is principo tai tas bendrabutis velniai nemate trim savaitem, visai normaliai as ten isgyvenau, svarbiausia viskas ranka pasiekiama: per 10 minuciu jau univere, pesciomis; 10 minuciu ir centre, taip pat pesciomis, tik nyku be televizoriaus, internetas tik per laida, savaite tik per mobilu komunikavau, kol is pusbrolio laida susiorganizavau (maximoj neradau), bendravimui dar butu puse bedos, bet knygu daug skaityti reikejo, kelias internete gavau, tai mobiliam skaityti... padek dieve... tualetas vienas visam aukstui ir i dusa reikia i rusi eiti. Baisiausia, kad ziauriai salta buvo. Skaityti galejai tik po keliomis antklodemis ir tai sunkiai, nes pirstai salo. Viena vakara su visomis knygomis i kabaka vakarieniauti isvairavau, specialia ieskojau, kad apsvietimas geras butu
Zirne, paklausiu 1 pazystamos del buto Vilniuje (prie TV boksto)
QUOTE(Atenyte @ 2015 10 19, 22:34)
Zirne, paklausiu 1 pazystamos del buto Vilniuje (prie TV boksto)
Skamba naglai, bet dar del susisiekimo gal gali paklausti, man i Sevcenkos arba i Studentu gatves i univera reiketu nusigauti, gerai butu, kad nereiketu dvi valandas vaziuoti
QUOTE(zirne @ 2015 10 19, 22:55)
labas rytas,
sveikinimai su gerais rezultatais taip ir toliau
aš visdėlto sulaukiau skambučio dėl darbo, ryt laukia pokalbis
QUOTE(zirne @ 2015 10 20, 00:47)
Skamba naglai, bet dar del susisiekimo gal gali paklausti, man i Sevcenkos arba i Studentu gatves i univera reiketu nusigauti, gerai butu, kad nereiketu dvi valandas vaziuoti
klausiau. Deja butas uzimtas Betgi ne karo metas, rasi kazka
Zirne, smagu
Sergancioms sveikatos as praejusias dvi savaites ziauriai su gerkle atsikankinau, o dabar jau pora dienu dantenas skauda, panasu lengvas uzdegimas ties vienu danciu.
Kaimo dama, laikysim spygas uz tave
Mergytes darzelyje pasikeite virejos ir naujomis nepatenkintos aukletojos bei tevai pradejo skustis. Tai sutare su aptarnaujancia firma, kad senosios virejos kuri laika vis atvyks ir apmokys naujasias, o tevams paprase pasiulyti meniu. Siandien paziurejau siulymus, tai toks vaizdas, kad vaikai vien makaronus valgo
Cia dar prie to pacio, kaip suprantu vokieciai nelabai zino grikius ir juos valgo?
Sergancioms sveikatos as praejusias dvi savaites ziauriai su gerkle atsikankinau, o dabar jau pora dienu dantenas skauda, panasu lengvas uzdegimas ties vienu danciu.
Kaimo dama, laikysim spygas uz tave
Mergytes darzelyje pasikeite virejos ir naujomis nepatenkintos aukletojos bei tevai pradejo skustis. Tai sutare su aptarnaujancia firma, kad senosios virejos kuri laika vis atvyks ir apmokys naujasias, o tevams paprase pasiulyti meniu. Siandien paziurejau siulymus, tai toks vaizdas, kad vaikai vien makaronus valgo
Cia dar prie to pacio, kaip suprantu vokieciai nelabai zino grikius ir juos valgo?
Anksčiau jau minėjau, kad į mūsų biurų pastatą atkels pabėgėlius. Vakar buvo visų nuomininkų, nuomotojų ir miesto atstovų susirinkimas. Nuomininkai patys įvairiausi, mokesčių konsultantė, laikraštis, architektų biuras, pora IT firmų ir dar visokių kitokių, daugiau nei 2/3 biurų užimta. Daugeliui pastate dirbančių žmonių žinia, kad būtent šis pastatas bus atiduotas pabėgėliams, buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Kas ten darėsi Žmonės šaukė, moterys sėdėjo su ašarom akyse... O pastato valdytojas ir rajono meras vis tą patį per tą patį apie socialinę mūsų visų atsakomybę kalbėjo. Pradžioje žadėjo, kad visi galėsim likti, tik vienas aukštas bus pabėgėliams. Vakar pasakė, taip, galit likti, bet tik iki tol, kol baigiasi nuomos sutartis. "Bis alle sind weg". O tuo tarpu, kol tos sutartys baiginėsis, jie įrengs dušus ir į laisvus/atsilaisvinančius biurus (kambarius) statys po keturias lovas ir ten iš karto atsikels pabėgėliai. Pvz., mūsų koridoriui, kuris iki šiol buvo netgi rakinamas atskirai, visi koridoriai turi stiklines duris ir yra rakinami, yra 13 kambarių išdalinti kaip biurai, o trys laisvi, tai į tuos laisvus jau po poros savaičių atsikels pirmieji gyventojai. Mes galim likti ir sau ramiai dirbti. O jei mes "Fremdenfeindlich", tai jie labai malonūs ir leidžia mums nutraukti sutartį prieš laiką! Kur neleis. Už vieną naktį/vieną lovą jie gauna 25 Eur. Tai, pvz., mūsų 2 dideli kambariai, 8 lovos, 200 EUR per parą... Per mėnesį 6000 Eur
Ieškom kitų patalpų. Mėginsim iš nuomotojo išspaust persikraustymo ir nekilnojamojo turto maklerio mokestį... Problema tame, kad mūsų mieste labai sunku gauti nedidelį ofisą. Ir bet kokį sunku. Jeigu gražiuoju nesutiks, reiks eit pas teisininką. Nes pirmiausia nuomotojas nesilaiko sutarties sąlygų, mes išsinuomavom biurą biurų pastate, o jie dabar pakeitė paskirtį į "biurų ir gyvenamasis". Būtų gerai, jei visi kartu nusisamdytų vieną gerą teisinę firmą, bet kaži, rytų vokiečiai labai įpratę kad jiem šika ant galvų... Ai.
Ieškom kitų patalpų. Mėginsim iš nuomotojo išspaust persikraustymo ir nekilnojamojo turto maklerio mokestį... Problema tame, kad mūsų mieste labai sunku gauti nedidelį ofisą. Ir bet kokį sunku. Jeigu gražiuoju nesutiks, reiks eit pas teisininką. Nes pirmiausia nuomotojas nesilaiko sutarties sąlygų, mes išsinuomavom biurą biurų pastate, o jie dabar pakeitė paskirtį į "biurų ir gyvenamasis". Būtų gerai, jei visi kartu nusisamdytų vieną gerą teisinę firmą, bet kaži, rytų vokiečiai labai įpratę kad jiem šika ant galvų... Ai.
QUOTE(RutaT @ 2015 10 20, 10:50)
O jei mes "Fremdenfeindlich", tai jie labai malonūs ir leidžia mums nutraukti sutartį prieš laiką! Kur neleis. Už vieną naktį/vieną lovą jie gauna 25 Eur. Tai, pvz., mūsų 2 dideli kambariai, 8 lovos, 200 EUR per parą... Per mėnesį 6000 Eur
Kai pirmasyk parasei, issyk pagalvojau, kad cia toks taktinis nuomotojo manevras. Jam geriau apsimoka isnuomot visa pastata uz gera kaina pabegeliams, bet nutraukt sutartis su jumis nenaudinga del kompensaciju ir tikisi, kad esant tokiai situacijai dauguma patys ramiai pasitrauks. Reikia visiems susivienyt ir imtis priemoniu, nes cia tikrai ne pagalba, o nuomotojo piniginiai interesai pirmoje vietoje!
Laikykites!
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2015 10 20, 09:02)
Kai pirmasyk parasei, issyk pagalvojau, kad cia toks taktinis nuomotojo manevras. Jam geriau apsimoka isnuomot visa pastata uz gera kaina pabegeliams, bet nutraukt sutartis su jumis nenaudinga del kompensaciju ir tikisi, kad esant tokiai situacijai dauguma patys ramiai pasitrauks. Reikia visiems susivienyt ir imtis priemoniu, nes cia tikrai ne pagalba, o nuomotojo piniginiai interesai pirmoje vietoje!
Laikykites!
Taip, tu visiškai teisi. Čia iš nuomotojo pusės iniciatyva, noras pasipelnyti. Miestas iš savo pusės tikrai nebūtų pradėjęs šio pastato bent kol kas judinti, nes visgi miestui reikia ir darbo vietų ir mokesčių mokėtojų. Nemanau, kad net ir visi kartu apsigintumėm. Miesto valdžia irgi patiria spaudimą iš "Landesregierung", visgi per šiuos metus 100 000 gyventojų miestas, kuriame nėra tuščių stovinčių namų, ir jau gerą dešimtmetį aptarinėjama būsto problema, per šiuos metus turi priimti 2000 pabėgėlių. O ir teisininką gali būt nelengva surasti, nes šiuo atveju jis būtų apšauktas naciu, o gal ir dar kuo pagrasinta iš "aukščiau". Aš tai raminu savo diedą ir tyliai ieškau naujo ofiso. Bet ką daryti, pvz. fizikinės laboratorijos savininkei, kuri turi kelių šimtų kvadratinių metrų laboratoriją..? :unsure Laikykites!
Tarp žmonių auga baimė ir neapykanta pabėgėliams su jais net tiesiogiai nesusidūrus, net ne dėl pabėgėlių netinkamo elgesio ar dar ko nors, o dėl verslininkų/valdžios nesiskaitymo su žmonėmis. Nors šiaip nepasakyčiau, kad mintis apie 500 neturinčių kuom užsiimti stiprių vyrų kaiminystę mane žavi... Maždaug tiek planuojama į tą pastatą sutalpint.
QUOTE(RutaT @ 2015 10 20, 11:25)
Tarp žmonių auga baimė ir neapykanta pabėgėliams su jais net tiesiogiai nesusidūrus, net ne dėl pabėgėlių netinkamo elgesio ar dar ko nors, o dėl verslininkų/valdžios nesiskaitymo su žmonėmis. Nors šiaip nepasakyčiau, kad mintis apie 500 neturinčių kuom užsiimti stiprių vyrų kaiminystę mane žavi... Maždaug tiek planuojama į tą pastatą sutalpint.
Sutinku, Ruta, spaudimas yra labai didelis, bet cia grynai piniginiai interesai ir tuom uzsiemus kompensacija tikrai turetumet gauti. Aisku, tokie reikalai visai nemalonus ir atima daug jegu bei nervu, tad kartais geriau nusispjaut i tai. As kuo toliau, tuo maziau stengiuosi veltis i tokius reikalus, geriau tas jegas kokiam geram reikalui naudoju nors ir apmaudu buna del situacijos.
Su paskutiniu punktu visiskai sutinku, nesuvaldyta tuo klausimu situacija.
QUOTE(zirne @ 2015 10 19, 22:47)
Zirne, tu LT studijuoji??? Tik dabar supratau, kai apie Sevcenkos ir Studentu gatves parasei. As maniau, kad tu kokiam uni Vokietijoje.