Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Apklausa: Kur žadat praleisti, atšvęsti Kalėdas ir/ar Naujuosius metus? (30 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Kaimo dama @ 2015 11 09, 16:36)

As piktinuosi, nes zlugdomas verslas, nes klaikiai isnaudojami zmones dirbantys tokioms firmoms kaip Zalado, Amazon ir pan., nes pastininkai turi tampyti didziausias dezes pirmyn atgal, nes internetu pirkti nori visi, bet dirbti tokiose istaigose vengiama ir dar daug kitu priezasciu...

Del ukinininku ir interneto. LABAI stambiu ukininku reikia buti, kad galetum pasisamdyti tiek zmoniu, kurie tau nuolatos tvarkytu tavo tinklapi, priimtu uzsakymus ir isveziotu prekes. Realiai imanoma, kai jungiamasi i dideli koperatyva. Taciau galutiniam pirkejui tokiu atveju nera jokio skirtumo: prekes is daugybes maisytu ukiu ar is supermarketo. Realybeje normaliam ukininkui Vokietijoje tai neimanomas variantas. Pasiskaitykit, kiek jiems uz piena moka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaZFR: 09 lapkričio 2015 - 16:55
klausykit, ar reikalingas beibiam toks dalykas? http://www.hm.com/de...article=84534-B ziuriu visokiu papigiai drabuzeliu puskes dukrytei, ir sita pamaciau. Nzn ar naudojamas, ar nespaudzia tie susegimai?

haha lotuliukas.gif http://www.hm.com/de...article=35462-B
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 09 lapkričio 2015 - 18:44
Moocho,petnesas galiu uz dyka atiduot. Kazkada nupirkau ir niekas nenesiojo.Nereikalingas daiktas. schmoll.gif Schlosse pas jus maciau dzinsu su petnesom kartu.Visai neblogai atrode.

Rasa,pas mane netoliese yra ükininkas.Jis pardavineja savo mesa.Parasyta buna jü tinklapy,kada pjaus kiaule,jauty.Parasai emaila ir atveza uzsakyma pats.Mes vaziuojam patys pas jy.Turi stiklainiuose dar primarinuotü visokiu desru,padazu.
Bulves ir atveztu ükininkas,kiek reiktu.Prie namu pasidares deze su keliom rüsim bulviu.Ymeti pinigus,uz maiso ir namo.Atradau skania rüsy bulviu pas jy ir kitokiu neperku. thumbup.gif Isskyrus ir tevü darzo.
Atsakyti
moocho,ziurint kokia mama,viena mama des tas petnesas,kita ne.Be abejo suknele pirkt.
As visados uzdedavau per Kaledini laika.Ivairiausiu dydziu turiu ir dar kokiu graziu nuotrauku galima prirotografuot su ta suknele.
Atsakyti
Kepiau siandien situos sausainiukus http://www.kochbar.d...erentatzen.html
Galiu tik parekomenduoti. Labai lengvai viskas, skanus ir be miltu smile.gif
Atsakyti
Siandien istrauke viena protini danti, gydytojas traukimo metu man vis galva paglostydavo kaip kokia mama. Truputi keista, bet visai malonu buvo smile.gif

As petnesu nepirkciau, nepirkciau ir tos kaledines sukneles, dabar vos ne kiekviena ja perka, rengia ir fotografuoja, man jau toks truputi nuvalkiotas reikalas pasidare.

Vakar buvom pas fotografe, bendrai fotografavomes ir keleta kalediniu nuotrauku padarem. Kazkaip keistai jautemes - uz lango +16, saule sviecia visai dar tu Kaledu nesijaucia. Labai laukiu foto, idomu kas gavosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 09 lapkričio 2015 - 20:50
QUOTE(RasaZFR @ 2015 11 09, 16:54)
As piktinuosi, nes zlugdomas verslas, nes klaikiai isnaudojami zmones dirbantys tokioms firmoms kaip Zalado, Amazon ir pan., nes pastininkai turi tampyti didziausias dezes  pirmyn atgal, nes internetu pirkti nori visi, bet dirbti tokiose istaigose vengiama ir dar daug kitu priezasciu...

Toks vaizdas, kad pas vietini ukininka tai visi labai nori dirbti lotuliukas.gif Apie isnaudojima uztenka prisiminti kaip sparagu derlius imamas ir vis gristancia minti, kad zemes ukyje reiketu vel panaikinti minimalu atlyginima...
Kazkada prancuzu ukininkas televizoriuje piktinosi, kad vokieciai minimalaus atlyginimo nemoka ir prancuzams del to sunku issilaikyti rinkoje (cia apie pasienio regionus kalba ejo).
Vietinese parduotuvelese taip pat daugumoje tik minimumas mokamas ir tik minijob pagrindu.
Mane taip pat biesina zmoniu isnaudojimas. Bet ar tik Amazone tai vyksta? Kiek kur pasiziuriu - visur tas pats, ir, pasakysiu, koncernuose padetis, palyginus su privaciais verslininkais, dar visai puse velnio.
Jei pastininkas netures deziu tampyti, tai labai greitai pastas padidins jo aptarnaujama zona ir sumazins personala.
Mano namu feja dirba viesbutyje - restorane: vasara ir per sventes aria uz du, o ziema eina i darbo birza antspauduku rinkti.
Dar istorija su savo masina prisiminiau. Prakiuro duslintuvas. Nuvariau i vietini garaziuka. Susitariau, kad uz tris simtus suvirins. Griztu po savaites namo ir randu pasto dezuteje saskaita - 600€! Susitariau tai zodziu - mano bedos. Smagiausia, kad uz poros menesiu po ju suvirinimo mano masina nepraejo TÜVo del duslintuvo! BMW suvirino uz 200€ blink.gif
Pasijutau taip paremusi vietini versla, kad dar karta ten nevaziuosiu ir dar kita atkalbesiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zirne: 10 lapkričio 2015 - 01:46
QUOTE(zirne @ 2015 11 10, 02:45)
Mano namu feja dirba viesbutyje - restorane: vasara ir per sventes aria uz du, o ziema eina i darbo birza antspauduku rinkti.

Bet cia greiciausiai taip del sezoniskumo. Pas mus atvrksciai ziema darbuotojams ypac didelis kruvis, apyvartos 5-8 kartus didesnes nei vasara, bet negali tam momentui prisirinkt nauju zmoniu, reikia laiko apmokymams, perprast situacija, plius vasara nebutu ka jiems daryt. Is sono visaip gali atrodyt, bet nera cia taip paprasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 10 lapkričio 2015 - 08:43
QUOTE(zirne @ 2015 11 10, 03:45)
Prakiuro duslintuvas. Nuvariau i vietini garaziuka. Susitariau, kad uz tris simtus suvirins. Griztu po savaites namo ir randu pasto dezuteje saskaita - 600€! Susitariau tai zodziu - mano bedos. Smagiausia, kad uz poros menesiu po ju suvirinimo mano masina nepraejo TÜVo del duslintuvo! BMW suvirino uz 200€ blink.gif
Pasijutau taip paremusi vietini versla, kad dar karta ten nevaziuosiu ir dar kita atkalbesiu...

Eik tu sau kokias kainas jie lupa doh.gif
As irgi pas juos daugiau kojos nekelciau schmoll.gif Esam karta 3000 e susimokeje uz variklio remonta....
Turiu savo meistriuka, kuriuo negaliu atsidziaugti. Auksiniu ranku meistras. Viska moka, ima juokingai mazai. Kartais uzmetu koki 10-20 e nes net nepatogu tiek mazai duoti blush2.gif
Tu pasikalbek su kokiais vietiniais kroatais ir paklausk kur jie savo masinas taiso. Gal uzrodys gera ir nebrangu meistra. Pas juos kraujyje masinu taisymas
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2015 11 10, 01:45)
Apie isnaudojima ...

Kiekvieno asmeninis pasirinkimas, kurioj vietoj prideti ar atimti.
Jeigu paisytume apskritai kiekvieno neteisingumo, tai geriausia susirinkti daiktus ir ieskoti kokios olos giliai Alpese, kurenti lauzeli, medzioti, zodziu - grizti i akmens amziu.
Atsakyti
Sveikos,

Siandien man dviguba svente - rezultatus B2 egzo gavau, kad islaikiau ir sutarti naujo darbo gavau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaimo dama @ 2015 11 10, 19:10)
Sveikos,

Siandien man dviguba svente - rezultatus B2 egzo gavau, kad islaikiau ir sutarti naujo darbo gavau  cool.gif

Nu, saunuole 4u.gif
Atsakyti