QUOTE(RasaZFR @ 2015 11 09, 16:54)
As piktinuosi, nes zlugdomas verslas, nes klaikiai isnaudojami zmones dirbantys tokioms firmoms kaip Zalado, Amazon ir pan., nes pastininkai turi tampyti didziausias dezes pirmyn atgal, nes internetu pirkti nori visi, bet dirbti tokiose istaigose vengiama ir dar daug kitu priezasciu...
Toks vaizdas, kad pas vietini ukininka tai visi labai nori dirbti
Apie isnaudojima uztenka prisiminti kaip sparagu derlius imamas ir vis gristancia minti, kad zemes ukyje reiketu vel panaikinti minimalu atlyginima...
Kazkada prancuzu ukininkas televizoriuje piktinosi, kad vokieciai minimalaus atlyginimo nemoka ir prancuzams del to sunku issilaikyti rinkoje (cia apie pasienio regionus kalba ejo).
Vietinese parduotuvelese taip pat daugumoje tik minimumas mokamas ir tik minijob pagrindu.
Mane taip pat biesina zmoniu isnaudojimas. Bet ar tik Amazone tai vyksta? Kiek kur pasiziuriu - visur tas pats, ir, pasakysiu, koncernuose padetis, palyginus su privaciais verslininkais, dar visai puse velnio.
Jei pastininkas netures deziu tampyti, tai labai greitai pastas padidins jo aptarnaujama zona ir sumazins personala.
Mano namu feja dirba viesbutyje - restorane: vasara ir per sventes aria uz du, o ziema eina i darbo birza antspauduku rinkti.
Dar istorija su savo masina prisiminiau. Prakiuro duslintuvas. Nuvariau i vietini garaziuka. Susitariau, kad uz tris simtus suvirins. Griztu po savaites namo ir randu pasto dezuteje saskaita - 600! Susitariau tai zodziu - mano bedos. Smagiausia, kad uz poros menesiu po ju suvirinimo mano masina nepraejo TÜVo del duslintuvo! BMW suvirino uz 200
Pasijutau taip paremusi vietini versla, kad dar karta ten nevaziuosiu ir dar kita atkalbesiu...