Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Apklausa: Kur žadat praleisti, atšvęsti Kalėdas ir/ar Naujuosius metus? (30 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Orkinta @ 2015 11 09, 00:32)
As laaabai daug ka perku internetu. Bet ta darau butent is pykcio tom paciom parduotuvem, nes jos realiai turi tik labai maza dali prekiu gyvai. Tai as suprantu, kad jie mane, kaip kliente patys skatina pirkti online. Dar kaip taisykle graziausi daiktai tik online...

O niekada nebandei tokio pamastymo kitu kampu pasukti: parduotuves uzsako maza dali prekiu, nes pirkejai vis tiek internete apsipirkineja. Ne parduotuves mus skatina internete pirkti, bet, galbut, mes skatiname jas kuo maziau uzsakineti.

Man labiausiai nepatinka, kai zmones apziuri, apciupineja, issimatuoja parduotuveje, o tada ta pati daikta namuose per interneta uzsisako, nes tada kokius 2 eurus sutaupo ir taip patogiau.
As irgi perku tamm tikrus daiktus internetu, taciau kol kas esu tik vienas vaiko kelnes atgal issiuntus, nes visai nenutaikiau dydzio. Per tris metus.
Nesakau, kad visi privalo pirktis parduotuvese, taciau jeigu ir toliau vis sia linkme rutuliosis ir tokiu greiciu, tai greitai ir sviezia mesa internetu uzsakinesime.
Atsakyti
Is vienos puses mes parduotuves skatiname kuo maziau prekiu uzsakineti, is kitos parduotuves mus skatina internetu uzsisakineti. Gi ne iskart zmones pradejo internete apsipirkineti, sakyciau netgi labai sunki ta pradzia buvo. Tai kodel dabar ta internetine prekyba taip subujojo? Matomai privatus kazko nesuprato, arba uzmigo ant lauru ir tik dabar pradeda atsibusti ir saukti, kad internetas juos zudo. Sakyk ka nori, bet labai daug, ypac mazu boutiku, dar po siai dienai nesuprato, kas yra klientas.
Idomi man Douglas politika tuo klausimu: perki parduotuveje, gauni kupona internetui, perki internetu, gauni kupona parduotuvei. Sakyciau labai protinga taktika.
Tie, kur parduotuvese isimatuoja, o paskui internete uzsisakineja, ir man nepatinka.
Nezinau kaip su rubais, bet, pavyzdziui, perkant technika, tai parduotuvese gali deretis. As pasiziuriu, kiek kas Amazonej kainuoja, tada parduotuvej kalbuosi. Ir sakyciau labai jau ten ju ribos lankscios.
Va masinos draudima taip pat i internetini galvoju keisti. Virs 300€ pigiau nei dabartinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zirne: 09 lapkričio 2015 - 01:39
QUOTE(zirne @ 2015 11 09, 01:31)
Va masinos draudima taip pat i internetini galvoju keisti. Virs 300€ pigiau nei dabartinis.

Va, sitoj vietoj pritariu. Mes vakar kaip tik tai padarem. Virs 500 euru sutaupom dviem masinom. Bet cia, itariu, buvo kaltas musu brokeris.
Atsakyti
Jus paziurekit ar gerai visus duomenis del draudimo suvedet,gal ko nepraleidot.Masinu draudimas ziauriausias,kiek ten reikia viska uzpildyti.Beje visi makleriai ant masinu labai mazai uzdirba,10 € uz viena masina,jiems visokie autobusai ir didesnes masinos didesni provision duoda.Aplamai makleriai mazai suinterisuoti masinu draudimu,darbo daug,pelno mazai.

Jei man reiktu apsipirkti parduotuveje,tai reiktu Olandijoje gyventi.Pirmiausia atitinka mano skoni,ko ieskau dazniausiai randu,visi dydziai,ne masinei publikai,kazkas issiskyriancio pilnos parduotuves.
Laikai keicias,pries srove nepaplauksi.Mano anyta labai prijaucia visoms mazoms parduotuvytems,ji geriau ten dvigubai sumokes,nors outletas visai salia,bet ji dziaugsis,kad kazkiek padejo parduotuves savininkei.Jos myliamiausios firmos:gerry weber,betty barclay....Aisku tokiu atveju maza.Nezinau ar isejus i pencija dar taip galetu elgtis.Nes visgi tokie islaidavimai su finansais susije....
Atsakyti
QUOTE(addicted @ 2015 11 09, 10:21)
Jei man reiktu apsipirkti parduotuveje,tai reiktu Olandijoje gyventi.Pirmiausia atitinka mano skoni,ko ieskau dazniausiai randu,visi dydziai,ne masinei publikai,kazkas issiskyriancio pilnos parduotuves.

Man paciai neteko susidurti su moteriskais ju drabuzeliai, bet vaikiski tai labai ir man patinka. Karstadt“e vis buna vaikisku olandisku drabuzeliu.

Maniskis, o ypac jo draugas, irgi palaiko rysi su vietiniais pardavejais, kepejais, kavinem ir pan., vieni pas kitus lankosi. Bendrai tai labai smagu toks rysys smile.gif

O visumoj tai tikrai, laikai keiciasi, bet ir prekyba internetu keiciasi ir keisis. As paskutini karta kai apsipirkinejau musu butike, savininke minejo, jog jie turi spec. kataloga pagal kuri uzsakineja. Palaipsniui atsiranda prekiu skirstymas. Aisku dali prekiu bus, matyt, galima isigyti visur ir internetu, ir parduotuvej, bet kita dalis, matyt, bus individualizuota. Pati rinka ta palaipsniui diktuoja.
Atsakyti
Bet pries isibegejant prekybai internetu visi gi vaiksciojom i parduotuves, rasdavom savo dydziu ir kazka originalesnio, neatrodem visos vienodai. Galimybiu bent jau Vokietijoje yra labai daug, cia jau tiik musu pasirinkimas, kas labiau prie sirdies, patogiau ar naudingiau.
As irgi prijauciu mazoms parduotuvelems. Duonos gaminius ir mesa stengiuosi pirkti isskirtinai musu kaimo kepyklelej ir mesinej. Kartais vaziuoju i gretimai esancia ferma svieziu produktu: vaisiu, darzoviu ir pan. Taip tai kainuoja daugiau, taciau as bent zinau, kur ta vista begiojo ir kuo ji buvo maitinta. As matau, kad ju karves po laukus ganosi, ir kiaules vasar irgi lauke buna, o ne istisai tamsoj, po dirbtine sviesa, seriamos dirbtiniu maistu su ivairiais priedais.
Zinoma, tai nereiskia, kad as vengiu supermarketo.
Taciau tai, kas vyksta prekyboj (visose jos srityse) yra tik pirkeju reikalavimu ir iprociu pasekme.
Skundziames ivairiais priedais produktuose, chemikaluose plaunamom salotom, bet gi patys norim gerai atrodanciu ir ilgai beissilaikanciu produktu. Ir dar uz zema kaina. Ko reikalaujame, ta mums ir siulo.
Mazos parduotuveles kaimuose nyksta, ukininkai prekiaujantys savo produkcija tiesiai is ukio - ju mazeja, nedideles parduotuveles miestuose "suryja" marketai. Ir tai yra tik musu, pirkeju, elgesio pasekme.
Atsakyti
Cia tokia tema,kad galima iki negalejimo diskutuoti.
Musu kaimuke visos Gaststätte su barais uzsidare.Zmones nebevaiksto.
Butu reikeje ir mano uosviams uzdaryti,bet,kai yra kambariu,tol gyvuoja.
Zmones nebevaiksto gert gerimu ar alaus ar kabos.Mano uosviai arba turi koki Starbuccs ar koki irish pub padaryti,kad klientura sugrizta.Laukai keiciasi,niekuo nepadrysi.Vienos durys atsidaro,kitos uzsidaro....
O mano drauge pasakojo,kad jos mama augina vistas,tai kai visciukams uzduoda kazkokio maisto,uzauga ir issipuvia per kelias dienas.As is viso abejoju apie kazka ekologiska....
Iosviu kiausiniu tiekejas,ukininkas nuveza visiems aplinkui ir reweje jo paletes stovi....
Atsakyti
As internetu perku kartais,nes parduotuvese dazniausiai to daikto ar rübo,nerandu.Ir namuose galiu ramiai pasimatuot.Ta paltuka kur pirkau is Zalando,büciau emus pacioj parduotuvej.Bet spalvos buvo juoda ir pilka.Sitü spalvü pas mane beveik nera.Isskyrus juoda ziemine striuke.
Panoms perku rübus ir tankiai is Cundos.Jos namie pasimatuoja ir ramu.O ir prekes ne tos,kur parduotuvej.Dicke taip dejo y virsü,kad parduotuvej pavargsti matuotis rübus. doh.gif Batus sau sakausi ir internetu dazniausiai.Mano kojos problematiskos ir as turiu namie nors kelis kartus ramiai pavaiksciot su jais.
Pernai pasidariau vieno kojos pirsto operacija ir su batais sunku.Dydziai neatitinka. doh.gif Viena peda pasidare ilgesne.Batus perku 41 ir y kaire koja lipinu padukus specl.
Mesa perku is vietiniu maisto parduotuveliu.Vistiena perku tik is ükininko.Jo vistos auginamos Freiland ir skonis,kokybe thumbup.gif
Bulves perku ir tik is vietinio ükininko.Is parduotuves man jos smirdi. blush2.gif Kaledoms uzsisakiau is vietinio zmogaus anciu.Skonis jü thumbup.gif Mokesiu brangiau,bet zinau ka valgysiu.
O jei vaziuojam y LT su masina visada parsivezu is tevü marinuotu agurku,burokeliu.Tevai su sese priruosia.Taip pat visada büna pora saldytü vistü.
Atsakyti
Nemanau, kad makleris del kainos labai ka padaryti gali. Bent su musiskiu mes snekejom ir jo atstovaujama kompanija yra tiesiog brangi, pasiziurejo jis ka mums internetine kompanija siulo ir sake, kad viskas ten su ta sutartim gerai. Del 50 euru butume neuzsieme...
prijungiau lietuviska klaviatura prie savo notebook ir kazkas jo smegenuose susimaise. dabar tik viena ranka rasyti galiu, nes kita fn klavisa nuspaudus turiu laikyti, kitaip hieroglifais raso doh.gif
Atsakyti
kas liecia maista, tai man rodos labai daug zmoniu pradejo ''gryzt i prota''. vienu tarpu visi tie prekybcentriai, greito maisto restoranai taip isbujoje buvo. visiems buvo dzin maisto kokybe. o dabar vis daugiau zmoniu pradeda mastyti ka valgo. arba bent man toks ispudis pasidare. visi pradejo noreti bioproduktu. nemazai vien bio parduotuviu atsidare, ar tuose paciuose prekybcentriuose vis dazniausiai bio skyriu gali rasti, ar ukininku tiekiamu prekiu.
as labai pasiilgstu ukininku gaminiu, man net prekybcentriuose randami bio kiausiniai zymiai skiriasi nuo pigiausiu, o dar jei rasciau tiesiai is ukininko, jauciu butu visai liuks. aisku kaina ju triguba, bet jei mano vaikas per kelias savaites suvalgo 1 kiausini, tai geriau jau jis bus tikras (na kiek tai imanoma)...
mes viska darom per makleri, ir galiu garantuoti, kad nuo ju ziauriai priklauso kaina. mes jau visus draugus pazystamus kontaktais apdaline. bet gal tiesa, kad priklauso su kokiom firmom dirba.
Atsakyti
zirne,aisku imkit kur pigiau.
Cia visa ir esme,del ko mes dairomes aplinkui,ieskom,lyginam,tokia musu prigimtis.Kam pinigus bereikalingai kazkam dovanot,jei uz tas pacias paslaugas pigiau radot.
Kad ir draudimo firmas zlugdom,pasirinkdami internetines...Juokauju,aisku.Cia ne tau skirta biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Rasa temą aktualią užvedei biggrin.gif aš prisijaukinau internetinę prekybą, dėl laiko stokos tiesiog unsure.gif neįsivaizduoju kiek man reiktų apibėgiot parduotuvių, kad man ką patinkančio rast, gal tiksliau, aš noriu kokybės, bet už žemą kainą smile.gif man tokios paieškos internete nemažai trunka, o ką šnekėti apie parduotuves doh.gif pvz. užsimaniau aš nike sportbačių laisvalaikiui, peržiūrėjus kokiom kainom tie sportbačiai jau beveik persigalvojau, kad imsiu kitos firmos, bet kad spalvos ir kaina tiktų ir ką manot, nieko gero neradau doh.gif po ilgų ieškojimų radau vieną internetinę parduotuvę, beje jie turi ir 2 parduotuves normalias DE!! Tai niekaip nesuprantu to pasipiktinimo internetine prekyba, nes aš atradau jų internetinį puslapį, o be jo niekaip aš būčiau iki jų nenuvažiavus į kitą DE galą. Tai aš parėmiau ir juos ir koks skirtumas, kad internetu pirkau, nes man būtų kelionė iki tos parduotuvės kainavus daugiau negu tie batai doh.gif arba aš nesupratau kuo piktinamasi toje internetinėje prekyboje g.gif koks skirtumas kokiu būdu pinigai ateina tai firmai, žinai, pas mus savaitgalį į parduotuves miestan išeit tai katastrofa, žmonių pilna, tai grūstis man tarp tų minių nėra visiškai noro schmoll.gif

Dėl maisto tai taip, bet įsivaizduok tokį verslo modelį pvz. ūkininkas įkuria internetinę parduotuvę ir tau viską atveža į namus ir nesuprantu kas čia blogo, jau geriau, kad jie stovi su tom daržovėm lauke ir šąla, na pas mus atvažiuoja šeštadieniais į tokią aikštę ūkininkai. Aš mielai ir užsisakyčiau, nei tampyčiau pati tas daržoves. Nors dabar bulves pirkom per tokią pažystamą, tai ūkininkas ir surinko visų užsakymus ir atvežė visiems į namus, bet jis veža pvz.rudenį po derliaus nuėmimo tik vieną kartą ir ne po kilogramą aišku, o maišais. Na kol ne paskutinis nuėmimas tų bulvių tai veža ir į tą rajoną kartą per savaitę ir mažiau galima nusipirkt.

Atsakyti