Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

Labas rytas,

Šventės

Burundis – Darbo diena;
Senovės Latvija – Gregoru Diena;
Mauricijus – Valstybės diena.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1794 – T. Kosčiuskos sukilimo Lenkijoje pradžia;
1894 – Coca-Cola pirmą kartą parduota buteliuose;
1913 – Kanbera tapo Australijos sostine;
1918 – Maskva paskelbta SSRS sostine;
1938 – „Anšliusas“: Vokietijos kariuomenė užima Austriją, kitą dieną paskelbiama apie Austrijos aneksaciją;
1940 – Suomija pasirašo su Tarybų Sąjunga taikos sutartį labai nepalankiomis sąlygomis: perduoda Tarybų Sąjungai beveik visą Suomijos Kareliją;
1967 – Suhartas pakeitė Sukarną Indonezijos prezidento poste;
1968 – Mauricijus tapo nepriklausoma valstybe;
1994 – Anglikonų bažnyčia įšventino pirmąsias 33 moteris kuniges;
1999 – Čekija, Vengrija ir Lenkija įstojo į NATO.

user posted image
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1362 – kryžiuočiai pradėjo Kauno pilies griovimą, trukusį iki balandžio 16 dienos, pradėdami kovų prieš Lietuvą etapą, trukusį beveik 20 metų;
1401 – prasidėjo žemaičių sukilimas prieš kryžiuočius;
1564 – Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis Žygimantas Augustas paskelbė deklaraciją dėl unijos, atsisakydamas savo dinastinių teisių į Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę;
1896 – Vilniuje pradėjo veikti pirmoji telefonų stotis.
1918 – Amerikos lietuvių Seimas balsavo už Mažosios ir Didžiosios Lietuvos sujungimą nepriklausomoje valstybėje ir kreipėsi į JAV vyriausybę skatindamas pripažinti tokią nepriklausomą Lietuvą;
1949 – padarytas pirmasis radijo įrašas – Aleksandro Puškino kūrybos ištraukas skaitė aktorius ir režisierius Borisas Dauguvietis;
1990 – Kūno kultūros ir sporto komitetas bei Tautinis olimpinis komitetas nutarė, jog Lietuvos sportininkai nebedalyvaus TSRS čempionatuose;
2004 – tiesioginis televizijos tiltas „Kristus-Europos viltis“ sujungė Vatikaną ir dešimt į Europos Sąjungą stojančių valstybių, tarp jų ir Lietuvą.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1781 – astronomas seras Viljamas Heršelis (William Herschel) atrado Urano planetą;
1865 – Amerikos pilietiniame kare pietinės valstijos nenoromis leidžia į savo kariuomenę įtraukti juodaodžius;
1930 – buvo uždaryta Maskvos darbo birža.
1933 – Jozefas Gebelsas paskirtas Trečiojo Reicho informacijos ir propagandos ministru;
1938 – Austrijoje pateiktas įstatymo projektas dėl Austrijos susivienijimo su Vokietijos imperija;
1940 – baigėsi Rusijos ir Suomijos karas;
1960 – Čikagos „White Sox“ beisbolo komandos žaidėjai pirmieji pasaulyje apsivilko marškinėlius, kuriuose virš numerių buvo ir žaidėjų vardai;
1961 – 79 metų Pablas Pikaso (Pablo Picasso) Nicos mieste vedė 37 metų Žakliną Rokė (Jacqueline Rocque);
1974 – Paryžiuje atidarytas Šarlio de Golio (Charles de Gaulle) oro uostas;
1979 – oficialiai pradėjo veikti Europos valiutų sistema;
1990 – sovietų parlamentas balsavo už daugiapartinės sistemos legalizavimą;
2013 – Jorge Mario Bergoglio išrinktas naujuoju popiežiumi ir pasirinko Pranciškaus vardą.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikune: 13 kovo 2016 - 11:58
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Laba dienelė,

Šventės

π (pi) diena (neoficialiai).

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1386 – Jogaila karūnuotas Lenkijos karaliumi;
1896 – pradėjo veikti pirmoji telefonų stotis Vilniuje, aptarnavusi 150 abonentų;
1921 – Argentina pripažino Lietuvą de jure.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1489 – Kipro karalienė Katerina Kornaro (Catherine Cornaro) pardavė savo karalystę Venecijai;
1891 – Lamanšo sąsiaurio dugnu nutiestas telefono kabelis, sujungęs Europos žemyną su Didžiąja Britanija;
1900 – JAV įvedė aukso standartą savo pinigams padengti;
1939 – Vokiečių pajėgos galutinai okupuoja Čekoslovakijos provincijas Bohemiją ir Moraviją;
1945 – ant Bylefeldo (Vokietija) geležinkelio viaduko numesta sunkiausia Antrojo pasaulinio karo bomba – ji svėrė beveik 11 tonų;
1965 – Izraelis sutiko užmegzti diplomatinius santykius su Vakarų Vokietija;
1993 – priimta pirmoji Andoros konstitucija;
2004 – Vladimiras Putinas perrinktas Rusijos prezidentu.

user posted image

Atsakyti
Tik Ingrida su Nikūne dar kursto šios temutės židinį g.gif verysad.gif Pusę metų tie patys namučiai doh.gif
Tai gal naujos temutės iš vis nebereikia kurti, visos paspoksom per langelį, papusryčiaujam Ingridos pasiųlytu maistu, kartais kokią įdėją nugvelbiam, sau prisitaikom, iš Nikūnės žinučių sužinom, kas kažkada pasaulyje atsitiko, tik nieko neparašom, deja verysad.gif
O man šiandien metukai sukako biggrin.gif , nuo to laiko kai skraidyt užsimaniau ax.gif Ir tikrai negaliu sakyti, kad gerai būtų, jei galėčiau tuos metus išbraukti iš gyvenimo g.gif Buvo visai geri metai, na ir kas, kad tris mėnesius teko su ramentais pavaikščiot, bet nugyvenau gražiausią savo gyvenimo vasarą, nes nebereikėjo skubėti, galėjau pasidžiaugti savo darbais.Turbūt nieko gyvenime nebūna šiaip sau-viskam yra priežastis, duodamas ženklas, perspėjimas, tik ne visada sugebam tai suprasti g.gif
Dabar vėl gautas naujas ženklas, gyvuliams ligos įsimetė, gal tai ženklas pradėti kitokį gyvenimą g.gif Jau buvau furgoną parduoti į mėsą užsakius, bet paskutinę naktį stebuklas įvyko, atsakiau blush2.gif Dabar susirgo kitas gyvulys blush2.gif Kitoj temoj gerą mintį parašė, kad žemės ūkis yra ne pelno siekimas, o gyvenimo būdas, nes gyveni iš nuostolių, bet to žemės ūkio atsisakyti negali, jis tarsi įaugęs į širdį g.gif Atrodo, atsisakysi visko, tai atsisakysi ir savęs...Aš nebebūsiu aš ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras

Aš irgi jaučiuosi kalta, kad mažai rašau blush2.gif . Naujienas paskaitau, o parašyt nėr ko... blush2.gif
Taip, Bangele, ženklai mus perspėja. Tik reik juos teisingai suprast. O tai dažnai pritaikom taip, kaip mums naudinga... g.gif
Aš va ruošiuos kelionei pas sūnus į Airiją. Bet apie tai jau rašiau, rodos. Pirmadienį išskrendam. 4u.gif

Vakar mano vyrelis su draugu žvejojo su nuotykiais. doh.gif Prisigaudė Rusnėj stintų, o kai susiruošė namo - žiūūūū mašinos raktelio nebėr. Pametė. Ir atsarginio nėra, ir laikas jau vėlus... Draugo sūnus atvažiavo parsivežt lotuliukas.gif . Šiandien po darbo lėkė ieškot. lotuliukas.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Laba diena
Na, retai parašom, bet tur būt, dažnai pagalvojam, kaip tai ar anai sekasi???? biggrin.gif Norėčiau, kad temutė nesibaigtų, man jūs visos nesate svetimos, dažnai mokausi iš jūsų.....

Buvau per šventes Vilniuje, aplankiau vaikus ir anūkus. Mažiausias anūkėlis dar nepilnų 4mėn. amžiaus, o sveria per 9kg. Milžinukas. Sunku tokį nešioti, užuojauta martelei. Buvo susirgęs, net ligoninėje pagulėjo, dabar sveikas ir linksmas, šypsosi ir nori bendrauti. . Dieve, kaip malonu glausti prie savęs tokį mielą padarėlį.

Retai rašau, turiu daug darbų , labai noriu iki išėjimo pensijon (Juk nebe daug liko biggrin.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif ) sutvarkyti viską(visus nepaskelbtus duomenis apiforminti, sėklų pavyzdžius inventorizuoti, atiduoti į saugyklą ir taip toliau....)

Kasdien matau virtines Žąsų padebesiuose skrendant, jau jaučiasi tikras pavasaris, nors dar ir šaltoka. Ant palangės dygsta pomidorų daigai...

Atia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VDG @ 2016 03 15, 11:26)
Laba diena
Na, retai parašom, bet tur būt, dažnai pagalvojam, kaip tai ar anai sekasi???? biggrin.gif Norėčiau, kad temutė nesibaigtų, man jūs visos nesate svetimos, dažnai mokausi iš jūsų.....

Buvau per šventes Vilniuje, aplankiau vaikus ir anūkus. Mažiausias anūkėlis dar nepilnų 4mėn. amžiaus, o sveria per 9kg. Milžinukas. Sunku tokį nešioti, užuojauta martelei. Buvo susirgęs, net ligoninėje pagulėjo, dabar sveikas ir linksmas, šypsosi ir nori bendrauti. . Dieve, kaip malonu glausti prie savęs tokį mielą padarėlį.

Retai rašau, turiu daug darbų , labai noriu iki išėjimo pensijon (Juk nebe daug liko biggrin.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif ) sutvarkyti viską(visus nepaskelbtus duomenis apiforminti, sėklų pavyzdžius inventorizuoti, atiduoti į saugyklą ir taip toliau....)

Kasdien matau virtines Žąsų padebesiuose skrendant, jau jaučiasi tikras pavasaris, nors dar ir šaltoka. Ant palangės dygsta pomidorų daigai...

Atia biggrin.gif

Smagiai praleidai laiką.
Na duos dievas tai ir aš jau turėsiu marčią (tarp savęs su diedu ją taip ir vadinam smile.gif )
Atsakyti
Laba dienelė,

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1919 – paskelbtas pirmasis naujokų, gimusių 1897 ir 1898 m., šaukimas į Lietuvos kariuomenę;
1925 – įsteigta Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės draugija, veikusi iki 1940 m.;
1941 – Panevėžio dramos teatre suvaidintas pirmasis spektaklis – Juozo Miltinio režisuotas Nikolajaus Pogodino „Sidabrinis slėnys“;
1941 – išimti iš apyvartos lietuviški pašto ženklai;
1943 – uždaryta Lietuvos veterinarijos akademija;
1990 – SSRS liaudies deputatų suvažiavimas priėmė rezoliuciją, kuria Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atkūrimas paskelbtas neteisėtu ir negaliojančiu. Už šią rezoliuciją balsavo 1463 deputatai, prieš – 98, susilaikė – 128;
1992 – pirmą kartą oficialaus vizito į Lietuvą atvyko NATO generalinis sekretorius Manfredas Verneris (Manfred Woerner);
2001 – pirmojo į Lietuvą oficialaus vizito atvyko Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

44 m. pr. m. e. – sąmokslininkai nužudė Romos imperatorių Gajų Julijų Cezarį (Gaius Julius Caesar);
1493 – Kristupas Kolumbas (Christopher Columbus) grįžo į Europą po pirmosios kelionės į Naująjį Pasaulį;
1820 – Meinas tapo 23 JAV valstija;
1892 – Amerikiečių išradėjas Džesis Reno užpatentavo eskalatorių;
1907 – Suomijos tapo pirmąja Europos šalimi, suteikusia moterims balsavimo teisę;
1937 – Čikagos ligoninėje įsteigtas pirmasis centralizuotas kraujo bankas;
1990 – Michailas Gorbačiovas išrinktas pirmuoju Tarybų Sąjungos prezidentu;
1933 – Adolfas Hitleris paskelbė Vokietiją Trečiuoju reichu, uždraudė kairiuosius laikraščius ir košerinį maistą.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(VDG @ 2016 03 15, 11:26)
Mažiausias anūkėlis dar nepilnų 4mėn. amžiaus, o sveria per 9kg. Milžinukas.

Mano mažiausias irgi milžinukas. Kiek dabar sveria neklausiau, bet nuotraukose su dviem savaitėm vyresne pussesere, tai atrodo, kad gerokas amžiaus skirtumas į kitą pusę. Tik visai basagalvis. Labai jau laukiu, kada pamatysiu... 4u.gif

QUOTE(tavi @ 2016 03 15, 11:43)
Na duos dievas tai ir aš jau turėsiu marčią (tarp savęs su diedu ją taip ir vadinam smile.gif )

Aš irgi marčiomis vadinu jau savo vaikinų moteriškes. Gyvena kaip šeima, tai jau ir marčios. Gal nuvažiavus kokių naujienų išgirsiu... g.gif
Atsakyti