Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

Ir mes rašėm diktantą thumbup.gif susirinkom 9-iese thumbup.gif darbus siunčiam į Lietuvą, dalyvaujam raštingiausio užsienio lietuvio konkurse. Pernai mūsų mokyklos mokinė buvo tarp penkių geriausiai parašusių iš užsienio lituanistinių mokyklų mokinių ir buvo apdovanota kelione į Lietuvą. Kaip patiko mergaitei!! Koks stimulas mokytis toliau!! Ačiū, Bangele, už tarptautinę pagalbą 4u.gif 4u.gif 4u.gif

O šiandien jau Kaziuko mugė netoli nuo mūsų, tai aplankėm kaimynus, po kelių savaičių mugė šurmuliuos pas mus ax.gif

QUOTE(Aurute @ 2016 02 28, 09:41)
Jau nusipirkau bilietus: Velykoms vykstam pas vaikus ir mžuosiu anūkus.  drinks_cheers.gif

QUOTE(Nikune @ 2016 02 28, 11:00)
Aurute, ir vėl savo brangiausią iškrapštysi iš namų  biggrin.gif

Tą patį pagalvojau hihihi.gif kaip čia taip pavyko mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikune @ 2016 02 28, 13:00)
Aurute, ir vėl savo brangiausią iškrapštysi iš namų  biggrin.gif

Teks jam krapštytis mirksiukas.gif . Nėr ko per šventes vienam trūnyt... O tai kas jam kiaušus dažys?... hihihi.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1768 – sudaryta Baro konfederacija.

Šią dieną pasaulyje

1932 – Salvadore po karinio perversmo valstybės ir vyriausybės vadovu tapo generolas Maximiliano Hernández Martínez.

user posted image

Aurute, lotuliukas.gif
Atsakyti
Mūsų pavasaris visai neskuba schmoll.gif šiandien ryte šlapio sniego buvo, ryt iki +10, o trečiadienį vėl snigs visą naktį.... doh.gif tikrai užbaliavojo kažkur pavasaris hihihi.gif

Bangele, kaip diktantas? Pas mane skyryba skyryba skyryba... nepridėjau tiek brūkšnelių kiek reikėjo. Ir gramatinės kelios klaidos yra. Bet visumoj smagu taip žinias pasitikrinti topsecret.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(bangelee @ 2016 02 26, 20:02)
Eglut, aš rašysiu ax.gif , bet kaip ir kasmet namie prie kompo ir tik savo malonumui.Sutarėm, kad  malkų kirst važiuosim po pietų, tai spėsiu.Na, tas po pietų tai simboliškai, pavalgysim , pašersim gyvulius ir norėtumėm apie pirmą dienos būt miške ax.gif  Aišku, jei oras leis, nes pereitą savaitgalį ištisai ir lijo, ir snigo, tai į mišką iš viso neišvažiavom.
O mes gyvenam visai nelinksmom nuotaikom, matėm išspausdintą rajono mokyklų uždarymo, reorganizavimo planą trims metams į priekį verysad.gif Po trijų metų rajone turėtų nelikti nė vienos pagrindinės mokyklos kaime, mieste tik progimnazijos ir  išgrynintos gimnazijos, o miesteliuose gimnazijos, kur yra visos 12 klasių.O kur reiks eiti mokytis baigus aštuonias klases tokiam neypatingai gabiam mokinukui? g.gif Pas mus artimiausias miestelis už 18 kilometrų, miestas su savo išgryninta gimnazija arčiau, bet ten ne visi pageidaujami, atsirenka pagal pažangumą g.gif
Taigi, blogiausiu atveju, nuo rudens aš bedarbė, geriausiu-darbo turėsiu dar tris metus.Galų gale, mažėjant klasių komplektams, turėtų mažinti  ir etatus g.gif
Ir kažkaip liūdna darosi, kai į tą pačią mokyklą ėjo mano vyras, klasėse buvo po 24 mokinius,  kūrenama buvo malkomis, , būdavo, kad klasėse tebūdavo ir po 7 laipsnius šilumos, tualetas lauke už kokių 50 metrų, vanduo atsigerti bačkutėje su kraneliu.Kai mokyklą lankė mūsų vaikai, jau buvo vanduo šaltas  iš artezinio, tualetas dar lauke, 1995-1996 metų žiemą suvedė radijatorius, pradėjo šildyti elektra, klasėse dar buvo apie 15 vaikų.Dabar turim plastikinius langus, šildomės granulėmis, ir temperatūra nenukrenta žemiau dvidešimties, šiltas, šaltas vanduo, vidiniuose tualetuose net bide pastatyti, o vaikų nebėra verysad.gif Yra klasių kur tik trys vaikai, tai jos sujungtos.Pradinukų dar mažiau doh.gif Nuo rudens nebeturėsim devintos klasės, nors dešimtokai dar bus, o toliau bus dar blogiau, vis mažėsim ir mažėsim...
Nelabai liūdžiu.O gal atsivers naujas gyvenimo etapas, gal turėsiu laiko išmokt megzti naująją mezgimo mašina g.gif Darbo stažą turiu, jei nesugalvos padidinti, o rasti darbo mano amžiauje jau šansų nebėra g.gif

Labas, mergaitės.
Nenusimink, Bangele, užsidaro durys, atsidaro langas:) Gal tikrai atarsi laiko mezgimui, dasidės ir euras vienas kitas. Aš ir taip neįsivaizduoju, kaip tu viską spėji, net į mišką važiuoji. Ir diktantantui laiko radai.
Eglute, įsivaizduoju, kaip ilgies Lietuvos.
Aurute, liūdna, kai vaikai toli ir negali dažnai džiaugtis juos matydama, bet pažvelgus iš kitos pusės, turit su savo MB , kur nuvažiuoti. Gyvenimas nenuspėjamas, nieko negali žinoti, gal sugalvos vaikai į Lietuvą grįžti. Svarbu, kad jiems būtų gerai ten, kur gyvena.
Ingrida, kaip visada, nepamiršta pusryčių, O Nikunė primint apie įvykius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(siena @ 2016 02 16, 19:51)
Su švente visas 4u.gif
Šiandien išsiviriau pietus ir su visais puodais ,bliūdais pas mamą.Jau senutė ta mano mama.Gyvena viena, pas nieką eiti nenori.Toks pastovus kaltės jausmas manyje.Bijau palikti vieną ,kartu gyventi neišeina.Oi ta senatvė....Prinešam malkų,vandens,nuperkam maisto ir viskas. smile.gif

Siena labai suprantu tą tavo kaltės jausmą, mano mama , kol galėjo irgi niekur nenorėjo. O juk ir mes pačios nenorėtumėm, kad iš savų namų išvežtų. Skaudi tema. O tavo mamytė toli nuo tavęs gyvena?
Bangele, kaip tavo mamukas?

Papildyta:
QUOTE(bangelee @ 2016 02 16, 21:00)
Nors mano mama dar nebuvo tiek sena, 75-76 metai tada buvo, bet dėl sąnarių nebegalėjo vaikščioti, tai mes du metus kas savaitę važiuodavom pas ją prinešti malkų ir nupirkti maisto iš parduotuvės.Šaltas vanduo  ir kanalizacija buvo.Vasarą, aišku, dar reikėjo daržą pasėt, nuravėt, rudenį nurauti, gėles nuravėt, žolę nupjauti.O ugnį dar pasikurdavo ir valgyt pasidarydavo.Bet pabaigoj turbūt mažai bepasidarydavo g.gif , nes parsivežėm visai nusilpusią ir nebegalinčią atsisėsti.Reikėdavo padėt atsisėst, atsistot.Bet pas mus atsigavo, ir tai jau pati padaro, nereikia pagalbos.Išimtys, aišku, buvo, koma buvo, uždegimai, ligoninėj pora kartų gulėjo.Dabar jau 3,5 metų pas mane gyvena ax.gif Skaito knygas, aš parnešu iš bibliotekos, bet greit pavargsta ir daaaug miega g.gif Turbūt kokį 15-16 valandų per parą g.gif , nemiga tikrai jos nevargina.Mane neramina tas jos vis didėjantis poreikis miegui g.gif
Mama irgi nenorėjo niekur važiuoti, norėjo savo namuos gyventi.Bet, kai apvirto ir nebepajėgė atsikelti, suprato, kad taip gali negyvai sušalti ir pati paskambino, kad mes pasiimtume.Tada išgulėjo, kol kaimynė atėjo ir ją rado, neilgai, kokią valandą gal g.gif

Čia atsakymas į mano klausymą. Nebuvau paskaičius. O ką daktarai sako, kad taip daug miega?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 01 kovo 2016 - 10:48
Ogo kiek įvykių.
Bangele, gal ne taip viskas blogai, gal vis gi kas pasikeis.
Aurute, liūda kai vaikai toli, kad tik jiems viskas būtų gerai.
Manieji vaikai čia, bet kas žino kaip bus toliau.
Pas vyrą eilinį kart su darbais problemos, o aš laukiu pensijos, ji laprkičio mėn. ir taip noriu išeiti ir dirbti su šilku ir dar vėlimas traukia. Jei diedui nesusitrvakys teks nors pusę etato, bet toliau dirbti
Atsakyti
Labas rytas,

Šventės

Romos Imperija – Naujieji Metai;
Korėja – Nepriklausomybės judėjimo diena (Samiljeol; 삼일절).

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai
1581 – įsteigtas Lietuvos vyriausiasis tribunolas;
1958 – įsteigta Lietuvos TSR kinematografininkų sąjunga;
1990 – įsteigtas Lietuvos bankas;
1995 – įsteigtas TV kanalas LNK TV;
1996 – atidaryti Atviros Lietuvos fondo namai Vilniuje;
2005 – KGB rezervo veiklą tyrusi LR Seimo sudaryta laikinoji komisija patvirtino, kad KGB rezervas buvo sovietų saugumo mobilizacinė dalis, o tai, kad jai priklausė aukšti šalies pareigūnai, nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1498 – Vasko de Gama (Vasco da Gama) keliaudamas į Indiją išsilaipino dabartiniame Mozambike;
1555 – Nostradamas paskelbė pranašysčių knygą;
1565 – įkurtas Rio de Janeiro (Rio de Žaneiro) miestas (Brazilija);
1815 – Napoleonas išsilaipino Prancūzijoje po metus trukusios tremties Elbės saloje;
1873 – E. Remingtonas ir jo sūnūs Niujorke pagamino pirmąją rašomąją mašinėlę;
1880 – Pensilvanija tapo pirmąja JAV valstija, panaikinusia vergovę;
1945 – pirmą ir paskutinį kartą pakyla ir sudūžta vokiečių Bachem Ba 349;
1947 – savo veiklą pradėjo Tarptautinis valiutos fondas;
1954 – JAV pasiskelbė Bikini atole Ramiajame vandenyne susprogdinus vandenilinę bombą;
1963 – JAV atlikta pirmoji pasaulyje kepenų persodinimo operacija;
1992 – Bosnijos musulmonai ir kroatai balsavo už atsiskyrimą nuo Jugoslavijos.

user posted image
Atsakyti
MamaEgle, buvau per geros nuomonės apie save biggrin.gif .Padariau net dvi gramatines klaidas blush2.gif , kurgi parašiau dviem žodžiais ir šiapus ant a sugebėjau nosinę užkrauti doh.gif O su skyryba tai blogiau galvojau kad bus. Rašiau, kad brūkšnių per daug pridėjau, bet, pasirodo, jų dar pritrūko biggrin.gif , nereikėjo skliaustų, užteko kablelio,aš vienur daugtaškius dėjau(man atrodo, kad abu paskutiniai sakiniai daugtaškiais turėjo baigtis ), o tekste juos dėjo kitur g.gif Radau tik diktanto tekstą, pagal jį tikrinau.O pernai buvau radusi, kur dar parašyta, kad galimi keli skyrybos varijantai, kad galima dėt kablelį arba brūkšnį.Šiam diktantui neradau kol kas g.gif Rodžiau , ką parašiau lietuvių mokytojoms, tai jos nusprendė, kad skyryba sunki ax.gif
Aš taisiausi savo diktantą raudonu tušinuku, tai bendras vaizdas visai nieko, neraudonuoja, raudono iš beveik nematyti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,retai besusirašom.Diktantą klausiau,megzdama. biggrin.gif Man skyryba tai aplamai tamsus miškas.
Ruošiamės vestuvėms.
Mamą ištiko insultas.Nesmarkus,palietė tik kalbą.Krito, prasiskėlė galvą.Negalėjom prisiskambinti tai nuvažiavęs brolis rado,dabar jau gal nebeliks viena gyventi. g.gif
Atsakyti
Siena console.gif O mama dabar ligoninėj?
Išteka dukra? Kada? Mano vidurėlė irgi planuoja, bet pareiškimų dar nenunešė, tai neaišku ar šiais metais dar suspės g.gif
Mole, nieko neklausiau.Man atrodo, kad jei nevemia, nepykina ir valgo, tai jau gerai, nedrįstu net skųstis ax.gif Patikėk, kai matydavau, kad mama suvalgo kąsnį maisto, o paskui ir tą patį išvemia, kai pykina net pagalvojus apie maistą, kai jėgos senka iš bado, tai man dabar atrodo, kad yra rojus ax.gif Mėsos nenori, nevalgo, bet kitokį maistą jau ne kąsniais valgo, o normaliai į lėkštę įdedu.Ir saldumynus žiauriai mėgsta, o serga cukralige doh.gif
Atsakyti