Eglut, aš rašysiu
, bet kaip ir kasmet namie prie kompo ir tik savo malonumui.Sutarėm, kad malkų kirst važiuosim po pietų, tai spėsiu.Na, tas po pietų tai simboliškai, pavalgysim , pašersim gyvulius ir norėtumėm apie pirmą dienos būt miške
Aišku, jei oras leis, nes pereitą savaitgalį ištisai ir lijo, ir snigo, tai į mišką iš viso neišvažiavom.
O mes gyvenam visai nelinksmom nuotaikom, matėm išspausdintą rajono mokyklų uždarymo, reorganizavimo planą trims metams į priekį
Po trijų metų rajone turėtų nelikti nė vienos pagrindinės mokyklos kaime, mieste tik progimnazijos ir išgrynintos gimnazijos, o miesteliuose gimnazijos, kur yra visos 12 klasių.O kur reiks eiti mokytis baigus aštuonias klases tokiam neypatingai gabiam mokinukui?
Pas mus artimiausias miestelis už 18 kilometrų, miestas su savo išgryninta gimnazija arčiau, bet ten ne visi pageidaujami, atsirenka pagal pažangumą
Taigi, blogiausiu atveju, nuo rudens aš bedarbė, geriausiu-darbo turėsiu dar tris metus.Galų gale, mažėjant klasių komplektams, turėtų mažinti ir etatus
Ir kažkaip liūdna darosi, kai į tą pačią mokyklą ėjo mano vyras, klasėse buvo po 24 mokinius, kūrenama buvo malkomis, , būdavo, kad klasėse tebūdavo ir po 7 laipsnius šilumos, tualetas lauke už kokių 50 metrų, vanduo atsigerti bačkutėje su kraneliu.Kai mokyklą lankė mūsų vaikai, jau buvo vanduo šaltas iš artezinio, tualetas dar lauke, 1995-1996 metų žiemą suvedė radijatorius, pradėjo šildyti elektra, klasėse dar buvo apie 15 vaikų.Dabar turim plastikinius langus, šildomės granulėmis, ir temperatūra nenukrenta žemiau dvidešimties, šiltas, šaltas vanduo, vidiniuose tualetuose net bide pastatyti, o vaikų nebėra
Yra klasių kur tik trys vaikai, tai jos sujungtos.Pradinukų dar mažiau
Nuo rudens nebeturėsim devintos klasės, nors dešimtokai dar bus, o toliau bus dar blogiau, vis mažėsim ir mažėsim...
Nelabai liūdžiu.O gal atsivers naujas gyvenimo etapas, gal turėsiu laiko išmokt megzti naująją mezgimo mašina
Darbo stažą turiu, jei nesugalvos padidinti, o rasti darbo mano amžiauje jau šansų nebėra