Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

Labas rytas
Bangele, laidotuvės toks liūdnas dalykas, tenka susitaikyti, kuo artimesnio netenkam, tuo sunkiau....

Dukra (tiksliau, žentas)su draugais stintauja Pervalkoje, pagavo 30 žuvelių biggrin.gif thumbup.gif Vis vien smagu thumbup.gif

O mūsų iškyla miške labai netikėtai pasisekė. Oras nuvykus buvo puikus, nemažai sniego, saulė, nuostabiai apsnigęs miškas. Pabuvau tikroje žiemoje. O kai grįžom namo - nė kąsnelio sniego, švariai nulyta žemelė biggrin.gif
Atsakyti
VDG, visuomet malonu pabuvoti miške. drinks_cheers.gif Ypač, kai tokie puikūs orai. O dar jei sniego radot... bigsmile.gif

MS skirtingai pagauna žuvyčių g.gif . Vakar 60, užvakar ledai neleido žvejot... O dar prieš dieną 160 ax.gif . Toli nevažiuoja. Persikelia keltu ir žvejoja. 4u.gif Tai beveik prie kelti, tai jachtklube. Dieną nekimba visai. Tik temstant pareina arčiau kranto. Tik reik šviesą vežtis, kad pasišviest į vandenį. blush2.gif

Aš džiaugiuosi ilguoju savaitgaliu ir anūkėliu.

Atsakyti
Laba dienelė,

Šventės

Kanada – Vėliavos diena;
Serbija – Tautos diena.
Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1569 – bendrame Lietuvos ir Lenkijos feodalų Seime Liubline Lietuva pateikė savo unijos projektą;
1905 – prasidėjo Vilniaus fabrikų ir amatų dirbtuvių darbininkų masiniai streikai, kurie tęsėsi iki kovo pradžios;
1920 – išleista pirmoji Lietuvos proginių pašto ženklų serija, skirta antrosioms Lietuvos nepriklausomybės metinėms;
1922 – Lietuvos Steigiamasis Seimas priėmė Žemės reformos įstatymą;
1990 – atkurta Lietuvos Šaulių sąjunga;
1998 – Širvintų rajono Draučių kaimo gyventojas Leonardas Zavistonovičius iššaudė beveik visą kaimą: savo kaimynus ir jų svečius;
2000 – Briuselyje prasidėjo oficialios Lietuvos derybos dėl narystės Europos Sąjungoje.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

399 – filosofas Sokratas nuteistas mirčiai;
1386 – Lenkijos karalius Jogaila Krokuvoje pasikrikštijo ir gavo Vladislovo vardą;
1804 – Niu Džersio valstija paskutinė JAV uždraudė vergovę;
1903 – Morisas Michtomas (Morris Michtom) su žmona Roza pagamino pirmąjį pliušinį meškiną (teddy bear) Amerikoje;
1913 – Niujorke surengta pirmoji avangardinio meno paroda;
1922 – įvyko pirmasis tarptautinio Hagos tribunolo posėdis;
1947 – specialiu SSRS vyriausybės nutarimu uždraustos SSRS piliečių santuokos su užsieniečiais;
1961 – lėktuvo katastrofoje žuvo visa JAV dailiojo čiuožimo rinktinė;
1969 – Kembridžo universitete pirmą kartą dirbtiniu būdu apvaisinta kiaušialąstė;
1989 – iš Afganistano išvesta sovietų kariuomenė;
2001 – Bahreine moterys pirmą kartą dalyvavo rinkimuose;
2007 – Vladimiras Putinas paskyrė Čečėnijos laikinuoju prezidentu Ramzaną Kadyrovą, kuris iki šiol buvo šios Šiaurės Kaukazo respublikos premjeras;
2013 – Šalia Čeliabinsko sprogo meteoras, nuo sprogimo išdužo pastatų langai, sužeista ~1500 gyventojų.

user posted image
Atsakyti
Žvejams pavydžiu.Gali ištisus metus džiaugtis.Ne taip kaip grybautojams. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2016 02 13, 14:26)
Prisimenam, Bangele  ax.gif . Kokiam amžiuj žmogus beišeitų, vis vien liūdna  verysad.gif . Bet amžių gražų nugyveno...
Pas mane žuvies dienos. Stintos prasidėjo. Jau džiovinam...  thumbup.gif

Teisingai Aurutė sako, kad ir kokiam amžiuje žmogus išeitų, artimiesiems skausmas. Bangele, užjaučiu . Amželis tai labai gražus nugyventas

Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Su mūsų švente Visas.
Atsakyti
QUOTE(VDG @ 2016 02 15, 08:44)

QUOTE(Molė @ 2016 02 15, 20:52)
Teisingai Aurutė sako, kad ir kokiam amžiuje žmogus išeitų, artimiesiems skausmas.

Ne mano giminė, o vyro, tai nelabai skauda.Bet aš tuo žmogum žavėjausi ax.gif Ir pavydėt jam reikia ne ilgo amžiaus, o sveiko proto iki pat pabaigos.Atgavęs savo žemę, jau būdamas virš aštuoniasdešimties metų, jis sodino naują sodą, skiepijo medelius.O, kai prieš 15 metų palaidojo savo žmoną, tai ištisom vasarom išvažiuodavo iš Klaipėdos ir apsigyvendavo sodyboj, prižiūrėjo sodą, daržą, tvėrė tvorą ir tt.Visus pažino, atsiminė iki pat pabaigos, skaitė laikraščius, domėjosi politika...
o mano mama jau kartais ir nebeatsimena, nesąmones pasako verysad.gif Deja...
Vėliavą pakabinau, bet ruošiamės važiuot malkų kirsti nup kokios 12 val, kai papietausim, pasišersim gyvuliukus.Jau nebe mūsų sveikatai dirbti miške nuo ryto iki vakaro blush2.gif Užteks ir kokių keturių valandų darbo ax.gif
Kai vakar viena mokytoja paklausė, kaip žadam švęst nepriklausomybės dieną, aš atsakiau, kad važiuosiu į mišką, bendradarbė pasakė, kad tapetuos kambarį, tai ji sureagavo-kokios jūs neįdomios biggrin.gif O mes džiaugiamės turėdami laisvą dieną ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Laba dienelė,

Šventės[

Lietuva – Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1270 – Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė įveikė Livonijos ordiną Karusės mūšyje.
1918 – Lietuvos taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės aktą, skelbiantį, kad Lietuvos Taryba atskiria Lietuvą nuo visų valstybinių ryšių, kada nors buvusių su kitomis tautomis.
1921 – Kaune atidarytas Karo muziejus.
1922 – Kaune įsteigtas Lietuvos universitetas (nuo 1930 m. Vytauto Didžiojo universitetas).
1923 – Ambasadorių konferencija Lietuvai pripažino Klaipėdos kraštą.
1944 – paskelbęs deklaraciją tautai, pradėjo veikti VLIK’as.
1949 – Mėnaičiuose paskelbta Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio deklaracija dėl nepriklausomybės.
1951 – radijo stoties „Amerikos balsas“ lietuviškos tarnybos veiklos pradžia.
1991 – Vilniuje pradėjo veikti pirmoji savanoriška psichologinės pagalbos telefonu tarnyba Lietuvoje „Jaunimo linija“.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1568 – Ispanijos inkvizicija paskelbė mirties nuosprendį visiems Nyderlandų gyventojams.
1918 – Lietuvos Taryba paskelbė apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą.
1937 – amerikiečių chemikas Volsas Karotersas užpatentavo nailoną.
1943 – Antrasis pasaulinis karas – sovietai atsiima Charkovą.
1967 – oficialiai pristatytas Antigvos ir Barbudos herbas.
1995 – San Franciske suimtas Kevinas Mitnikas – garsiausias tų laikų programišius.

user posted image

Juk myli tėviškę lietuvis
Jausmu, kaip Nemunas giliu!
Kaip Margiriai, Gražinos žuvę,
Byloja pelenas pilių.

Su švente mielosios! Ir visai nesvarbu, ar svesit triukšmingai ar tik širdyje!
Atsakyti
QUOTE(bangelee @ 2016 02 16, 10:23)
O mes džiaugiamės turėdami laisvą dieną ax.gif  blush2.gif

Mes irgi džiaugiamės turėdamos laisvą nuo darbo dieną. Namie šį tą naudingo nuveikiam. Va šiandien su anūkėliu raideles mokomės ax.gif . Picą su žuvim išsikepėm... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Su švente visas 4u.gif
Šiandien išsiviriau pietus ir su visais puodais ,bliūdais pas mamą.Jau senutė ta mano mama.Gyvena viena, pas nieką eiti nenori.Toks pastovus kaltės jausmas manyje.Bijau palikti vieną ,kartu gyventi neišeina.Oi ta senatvė....Prinešam malkų,vandens,nuperkam maisto ir viskas. smile.gif
Atsakyti
Nors mano mama dar nebuvo tiek sena, 75-76 metai tada buvo, bet dėl sąnarių nebegalėjo vaikščioti, tai mes du metus kas savaitę važiuodavom pas ją prinešti malkų ir nupirkti maisto iš parduotuvės.Šaltas vanduo ir kanalizacija buvo.Vasarą, aišku, dar reikėjo daržą pasėt, nuravėt, rudenį nurauti, gėles nuravėt, žolę nupjauti.O ugnį dar pasikurdavo ir valgyt pasidarydavo.Bet pabaigoj turbūt mažai bepasidarydavo g.gif , nes parsivežėm visai nusilpusią ir nebegalinčią atsisėsti.Reikėdavo padėt atsisėst, atsistot.Bet pas mus atsigavo, ir tai jau pati padaro, nereikia pagalbos.Išimtys, aišku, buvo, koma buvo, uždegimai, ligoninėj pora kartų gulėjo.Dabar jau 3,5 metų pas mane gyvena ax.gif Skaito knygas, aš parnešu iš bibliotekos, bet greit pavargsta ir daaaug miega g.gif Turbūt kokį 15-16 valandų per parą g.gif , nemiga tikrai jos nevargina.Mane neramina tas jos vis didėjantis poreikis miegui g.gif
Mama irgi nenorėjo niekur važiuoti, norėjo savo namuos gyventi.Bet, kai apvirto ir nebepajėgė atsikelti, suprato, kad taip gali negyvai sušalti ir pati paskambino, kad mes pasiimtume.Tada išgulėjo, kol kaimynė atėjo ir ją rado, neilgai, kokią valandą gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(siena @ 2016 02 16, 18:51)
Bijau palikti vieną ,kartu gyventi neišeina.Oi ta senatvė....Prinešam malkų,vandens,nuperkam maisto ir viskas. smile.gif

Ar pas jus nepatelpa, ar pati nesutinka?..

QUOTE(bangelee @ 2016 02 16, 20:00)
Mama irgi nenorėjo niekur važiuoti, norėjo savo namuos gyventi.Bet, kai apvirto ir nebepajėgė atsikelti, suprato, kad taip gali negyvai sušalti ir pati paskambino, kad mes pasiimtume.Tada išgulėjo, kol kaimynė atėjo ir ją rado, neilgai, kokią valandą gal g.gif

Mano mama irgi važiuot sutiko, tik kai nugriuvo ir pragulėjo kelias valandas koridoriuje. O iki tol, net kai ranką buvo susilaužius, nesutikdavo pas mus keltis. verysad.gif
Atsakyti