Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

Pagaliau sulaukėm žiemos, gražu, balta..., O šįryt jau 14 laipsnių šaltukas nosį žnaibė smile.gif
Buvau nuėjus aplankyt netolimos kaimynės, nes popiet šiandien į darbą nereikia ax.gif Labai nustebino jos anūko kalėdinė dovana-tėvai savo vienturčiui sūnui, einančiam į nulinę klasę padovanojo keturratį doh.gif , normalų, o ne kokį žaislinį.Tėvai darbe, vaikui atostogos, o seneliams galvos skausmas(gyvena viename name), kad neužsimuštų. doh.gif Vaikas, kaip sudegęs, nori važinėtis, gerai kad bent šalmą kol kas užsideda g.gif , ir dar klauso, kol kas į gatvę nevažiuoja.Tik kieme nukentėjo ne vietoj pasodintas rožių krūmas ir šiltnamio kampas buvo per daug atsikišęs biggrin.gif .Na, man atrodo, kad vaikas dar per mažas tokiai dovanai.Ką reikės jam dovanoti, kai sukaks dešimt, penkiolika, aštuoniolika metų g.gif
Aš savo anūkams šiemet padovanojau kinetinio smėlio 5 kilogramus biggrin.gif , tiesa, berniukui dar pridėjau traktorių žaislinį, o mergaitėms flamasterių ir spalvinimo knygučių.Čia lietuviukams, ne užsieniečiams ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bangelee @ 2015 12 29, 16:15)
Pagaliau sulaukėm žiemos, gražu, balta..., O šįryt jau 14 laipsnių šaltukas  nosį žnaibė smile.gif

Aš savo anūkams šiemet padovanojau kinetinio smėlio 5 kilogramus biggrin.gif , tiesa, berniukui dar pridėjau traktorių žaislinį, o mergaitėms flamasterių ir spalvinimo knygučių.Čia lietuviukams, ne užsieniečiams ax.gif

Pas mus sniego nėra. verysad.gif Jau šiemet ir nebus turbūt.Kas tas kinetinis smėlis?
Žaidimams?
Mes dar vis žaislus dovanojam anūkams.Jau darosi problema su tom dovanom,nelabai gali pradžiuginti,visko jie turi. biggrin.gif Va ir dabar išvažiavo į Laplandiją su visa šeima.Džiaugiuosi ,kad vaikai savo vaikams gali parodyti pasaulio.
Atsakyti
Kinetinis smėlis, 5kg

Kinetinis žaidimų smėlis – tai mokslininkų atradimas, smėlis nelimpantis prie rankų, byrantis iš lėto, lengvai keičiantis formą. Tai puiki pramoga ir žaislų pasaulio naujiena, kuri linksmina vaikučius ir gali padėti atsipalaiduoti tėveliams, grįžusiems po darbų.

Smėlis drėgnas ir nedžiūsta. Jis nekeičia savo savybių, tinkamas naudoti namuose.

Savybės:

kinetinis smėlis nuolat juda;
žaidimai su kinetiniu smėliu atpalaiduoja vaikus ir suaugusius;
žaidimas gali padėti susikoncentruoti dėmesį, nurimti (gali būti rekomenduojamas hiperaktyviems arba autizmu sergantiems vaikams);
puiki alternatyva plastilinui;
galima žaisti namuose, smėlio grūdeliai limpa tik vienas prie kito, namuose liks švaru;
kinetinis smėlis nelimpa prie rankų, nesubyra, byra iš lėto ir labai lengvai keičia formą;
smėlis neišdžiūsta;
sudėtis: 98% natūralaus smėlio, 2 % netoksinio polimero, suteikiančio masei plastiškumo.
Pagaminta Švedijoje.
nukopinau biggrin.gif Žinok ir aš su juo žaidžiau biggrin.gif ir laaabai patiko.Pirkau internetu, kaina su akcija buvo 25 eurai už 5 kg.Vyras juokiasi, kad tiems, kas sugebėjo ir iš smėlio paimti pinigus, reikia medalį įteikti lotuliukas.gif O jei pasiieškosi Goooglėj, tai ir filmukas apie jį yra
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Siaubas kažkoks, kad šešemečiui jau keturračius perka doh.gif . Aštuoniolikmečiuo jau džipo reikės. Ko gero paprastas automobilis netiks. Ale tėvai patys kalti, kad neišmoko vaiko vertinti daiktų blink.gif . Ir mieto mokyklose labai jaučiasi tas vaikų, o ir tėvų vartotojiškumas. Net graudu daros verysad.gif .

Tikrai taip, Bangele. Kinetinis smėlis yra gėris thumbup.gif . Turiu jo ir aš. Nusipirkau vasarą, kai anūkai atostogavo. Labai geras žaislas. Man tai labiau patinka už plastiliną. Vaikai labai mėgsta žaist bigsmile.gif .

Anūkams dovanojau knygeles. Kiekvienam pagal jų amžių. Žaislais ir taip šiuolaikiniai vaikai aptekę irnesakyk.gif . O pas mane tai edukacija vyksta: pasakų skaitymas, lipdymasn (iš tikros tešlos), statymas, piešimas. Ir vaikai labiau mėgsta, kai su jais užsiimi darbeliais kokiais, o ne palieki kambary su krūva žaislų.
Dar sūnai užsieniečiai parsiuntė lego detalių didžiausią maišą, tai tos keturios dienos per trumpos buvo blush2.gif . Išvažiuodami net dalį rūbų pamiršo. Šiandien nešiau išsiųst.

Šaltukas jau ir pas mus atbėgo, tik sniego nematom.

Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1803 – į JAV sudėtį integruota Luiziana – prisijungus šiai 828 tūkst. kvadratinių mylių teritorijai, JAV plotas išaugo beveik dvigubai;
1817 – užveistos pirmosis kavos plantacijos;
1880 – Transvalis – afrikanerių, arba būrų, valstybė Pietų Afrikoje – pasiskelbė respublika;
1890 – devyniolikmetis Fiodoras Šaliapinas debiutavo kaip profesionalus dainininkas;
1903 – per gaisrą Čikagos „Iroquois Theatre“ žuvo 588 žmonės;
1915 – mažiausiai 330 žmonių žuvo, kai vokiečių povandeninis laivas per Pirmąjį pasaulinį karą torpedomis prie Kretos krantų apšaudė britų lainerį „P&O iner Persia“;
1922 – įkurta Sovietų Sąjunga su sostine Maskva;
1947 – paskelbus Rumunijos Liaudies Respubliką, karalius Mykolas buvo priverstas atsistatydinti;
1953 – JAV prekyboje pasirodė pirmasis spalvotas televizorius;
1988 – už kyšininkavimą 12 metų kalėjimo bausme nubaustas Leonido Brežnevo žentas Jurijus Čiurbanovas;
1992 – laikinasis Afganistano prezidentas Burhanuddinas Rabbanis išrinktas šalies prezidentu;
1999 – savo namuose užpultas ir sužeistas buvęs „Beatles“ grupės narys George Harrison su žmona;
2002 – Kenijos prezidento rinkimus laimėjo Mwai Kibakis, pakeitęs šiose pareigose 24 metus valdžiusį Danielį Arap Moi.

user posted image
Atsakyti
Tai sakot žiemos norit?Taip visa dušia džiaugiausi šiandien žiema-vien dėl tokio vaizdo reikia bent kelių dienų metuose TIKROS speiguotos žiemos.O dar naktį rūkas buvo, kuris sulipo į medžius šerkšno pavidalu
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
o čia antroji žiemos grožio pusė verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Vau, Bangele, kaip pas tave gražu user posted image

Man vaikai iš Airijos paskambino. Potvynis Midletone ir Corke doh.gif . Pagrindinė gatvė uždaryta... Jų namai kol kas saugūs. Antram aukšte gyvena. O vyresnėlis tai pirmam, bet ten dar vanduo neatėjo... Graudu, kai į nuotraukkas miestelio pažiūrėjau doh.gif .

Mes buvom paskutinį kartą šiais metais prekintis user posted image . Dabar jau sėsliai lauksim Naujų user posted image .
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2015 12 30, 15:20)

Mes buvom paskutinį kartą šiais metais prekintis  user posted image  . Dabar jau sėsliai lauksim Naujų  user posted image .

Mudu irgi biggrin.gif Naujuosius sutiksim dviese smile.gif Pirkom putojančio ,mačiau nealkoholinio yra smile.gif Čia gera idėja vairuojantiems.
Mano kaimynas pievą šienauja.Keistai atro biggrin.gif do gruodžio pabaigoj.Kiek tos Lietuvos o va kaip orai skiriasi.
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif

Grįžtu į šeimą blush2.gif ar priimsite dar ax.gif ?

Su visomis praėjusiomis šventėmis 4u.gif sėkmingų, džiaugsmingų ir kas svarbiausiai - pilnų sveikatos metų, juk būs sveikatos, tada turėsime ireikia visko kito 4u.gif

Baigėsi mano maratonas, gruodis buvo kupinas renginių, dabar jau ramios dienos. Kitą savaitę sesė atskrenda, tai dar ir į mokyklą kelis šeštadienis neeisiu, planuojame kiek po šalį pakeliauti. Bet bus matyti kaip su orais bus, ar vėl koks svečias nenupūs visų planų. Kažkaip labai dažnai šiais metais tie štormai keičia vienas kitą.

Ingrida, kaip kelionė?

Aurute, VDG, kaip jūs jaučiatės? VDG, kaip mažiausias auga?

Bangele, kokie vaizdai wub.gif wub.gif wub.gif pasiilgau tokio vaizdo wub.gif wub.gif wub.gif pernai ir nemačiau, tai jau du metai bus kaip žiemos nemačius verysad.gif gal pavyks šią žiemą pamatyti mastau.gif beje, Bangele, mačiau fb pas tave drauguose Lolita yra. Jūs pažįstamos? O gal giminės?

Su dovanomis vaikams iš tiesų daugelis tėvų iš proto kraustosi doh.gif būna paklausia kokiam forume patarimo ką dovanoti, idėjų ieško, tai kai pradeda vardinti ką vaikas turi, tai tikrai klausimas kyla "o ką dovanos kai tam vaikui bus 18?". Apie žaidimus paprastus net kalbos nėra, telefonai, planšetės, kompiuteriai ir pan kokiam 7-8 metų vaikui jau atsibodę ir nežaidžia..... doh.gif

Mes Naujus namie, na bent jau kol kas nieko neplanuojama, tai gal jau ir neišlįs jokie netikėtumai. MB sunkiai kur nors ištempčiau, jis toks naminis, čia man lėkti reikia, veiklos, žmonių, šurmulio ir kuo daugiau hihihi.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif .

MamaEgle, pasiilgom, maratonininke tu mūsų bis.gif . Mačiau fb tavo veiklą. Net užpavydėjau tokio veiklumo ir energijos oro_buckis.gif .

Mano sveikata jau gera. Dar pasisaugoju, bet grynai iš baimės. Daktariukas tik du mėnesius liepė labai saugotis ir spec. gorsetą nešiot.

Linkiu visosms gardaus ir triukšmingo Naujų metų sutikimo yahoo.gif sokiai.gif 59.gif
Atsakyti

Labas rytas.
MamaEgle.tikrai pasiilgome Tavęs. 4u.gif 4u.gif
Kelionė puiki,reiks gal prisiruošti sukelti nuotraukas,dar neatsigaunu nuo kalėdų šurmulio,visi vaikai buvo suvažiavę,artimiausia giminė suėjųsi. mirksiukas.gif user posted image
Atsakyti