Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2015 10 15, 00:40)
Manau didzioji dauguma cia rasanciu mato skirtuma tarp tikru karo pabegeliu ir apsimeteliu.

Tuo tarpu is jusu  postu atrodo, kad jie visi "roziniai ir pukuoti". Pagal jus visi musulmonai yra neispasakytai geri ir nuostabus  doh.gif

Ir manau, kad ne viena/s cia bendraujantis zino kitaip  cool.gif

Neradau nė vieno posto, kur Lapkričio aušra rašytų apie rožinius ir pūkuotus emigrantus. Netgi atvirkščiai. Jos mintis buvo kita: vakarai savo demokratijos įvedinėjimo būdais to nusipelno, gauna tą, ką patys pasėjo.
Atsakyti
Kiek sušvelninta retorika:

http://www.15min.lt/...renka-56-534364
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2015 10 15, 13:01)
tas moterų teisių komplektas lyginant su Lietuvos skiriasi tik keliais dešimtmečiais. Iki ~1970 metų pas arabus kažin ar ne daugiau pažangos toje srityje buvo, nei pas mus. Bet nuo tada atėjus naujiems islamo religiniams lyderiams su abdujusiomis nuo fanatizmo smegenimis moterys tapo kalinėmis visapusiškai. Bet aš pilna matau internete tų pačių arabų vyrų pasipiktinimą tokia moteris įkalinančia situacija. Tačiau kaip ji atėjo, taip ir išeis, anksčiau ar vėliau. Kaip kažkada iš Lietuvos

Tikiu, kad yra besipiktinančių, bet yra ir daugybė tokių, kuriems tai daugiau nei priimtina. Taip priimtina, kad net išvykus iš "moteris įkalinusios šalies" jie atsisako paplusti moteriai vadovei, gydytis pas moterį gydytoją ar mielai pasinaudoja proga išreikšti savo nuomonę apie "paleistuvišką" praeivės išvaizdą (t.y. neprisidengusios plaukų). Daugumoje tokių šalių moters padėtis niekada nebuvo lygi vyro. Ir pireiks daugybės metų, kol pasikeis ne tik įstatymai, bet, svabiausia, žmonių požiūris į šią (mūsų akimis) problemą.

QUOTE(Sirenete @ 2015 10 15, 13:11)
Neradau nė vieno posto, kur Lapkričio aušra rašytų apie rožinius ir pūkuotus emigrantus. Netgi atvirkščiai.

Ji rašo: Didžiąjai masei rašančiųjų temoj negali va arabams skaudėti, negali jie būti praradę namų, vaikų, jie tik gali tyčia ir labai sąmoningai verštis į Europą pašalpų. Dar pridedama kad jie berasščiai, kvaili, atsilikę, prievartautojai.
*
Kai absoliuti dauguma pritaria, kad tikriesiems padėgėliams reikia padėti, o štai ekonominiams migrantams...
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2015 10 15, 12:01)
tas moterų teisių komplektas lyginant su Lietuvos skiriasi tik keliais dešimtmečiais. Iki ~1970 metų pas arabus kažin ar ne daugiau pažangos toje srityje buvo, nei pas mus. Bet nuo tada atėjus naujiems islamo religiniams lyderiams su abdujusiomis nuo fanatizmo smegenimis moterys tapo kalinėmis visapusiškai. Bet aš pilna matau internete tų pačių arabų vyrų pasipiktinimą tokia moteris įkalinančia situacija. Tačiau kaip ji atėjo, taip ir išeis, anksčiau ar vėliau. Kaip kažkada iš Lietuvos

As tai manau, kad atsilikimas tikrai didesnis. Kaip ir sakiau, mano kolega egiptietis pataria man isivaizduoti europa 200 m atgal. Ir plius, ar jus daug arabu vyru pazistat? As n+1. Ir nevengiu niekada astriu temu. Esu sutikus tik viena, kuris moteri suvoke kaip lygia vyrui. Ir is mases elgesio labai aiskus ju poziuris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirenete)
„Vokiškai kalbantys žmonės tiesiog pasikviečia pas save kitaip kalbančius žmones ir tame jie nemato jokios politikos. Kada jie pamato, kad į jų šalį atvyko daugiau žmonių, negu gali priimti, jie pasiūlo juos išskirstyti kitiems žmonėms“, - nusivylimo neslėpė profesorius.

A. Jokubaitis teigia, kad Europą šiuo metu ištiko reiškinys, kurį jis vadina „žmogaus religija“. Jo nuomone, tai vienas iš falsifikuotų krikščionybės pakaitalų. Tokios religijos esmė – tikėjimas, kad svarbiausias dalykas yra žmonių lygybė, kuriai nereikia kultūrinių tarpininkų.

Straipsnio neskaičiau, bet šita jūsų pacituota pastraipa užkliuvo. Nes man irgi sunkiai suvokiama, kaip vokiečiai pradžioj prisikviečia, o paskui nusprendžia pasidalinti.

Buitiškai tariant, tarkim, aš sugalvoju padaryti savo bute kviestinę vakarienę 20 žmonių, kuriems mano suopračiu reikia pagelbėti atsigauti, na...sakykim, po skyrybų...trauma drama, reikia padėti. Tačiau tie 20 su savim atsiveda vaikus, tėvus, seseris ir brolius, nes skyrybos vienaip ar kitaip paliečia ir juos. Greta jų atsiranda visai nekviestų personų, kurie dar tik planuoja skirtis, jau yra išsiskyrę ir gali pasidalinti patirtimi arba labai bijo galbūt išsiskirti ir nori įsigyti palaikymo komandą iš anksto. Žodžiu, vietoje planuotų 20 žmonių mano bute atsiranda 184 žmonės. Ir jie netelpa! Kai kurie iš jų yra vegetarai ir mano vakarienė juos papiktina. Kai kurie pasipiktina mano buto sienų spalva ir baldais, nes jiems tai primena kažką nemalonaus, ir jie reikalauja tuos daiktus sutvarkyti, kaip pageidauja jie. Na o aš tuo tarpu kviečiu kaimynus į laiptinę, į pasitarimą ir atviru tekstu jiems sakau, kad visi tie mano bute esantys žmonės yra bendra laiptinės bėda, ir kaimynai privalo paimti iš manęs žmonių perteklių ir surengti jiems analogiškas vakarienes. Kaip manote, kas nugalėtų kaimynuose - tolerancija ir krikščioniškas gailestingumas ar sveikas protas? Ir kas atsakingas už tokią situaciją? Klausimai ne Sirenetei, šiaip...pamąstymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peliauckų Jadzė.: 15 spalio 2015 - 14:25
QUOTE(kackac @ 2015 10 15, 14:20)

Nesupratau, kas čia sušvelninta? Taisyklės nesikeičia, kvotos irgi. Gal tiesiog įsiskaitėte, kas rašoma?

QUOTE(Pilango @ 2015 10 15, 15:00)
1. Tikiu, kad yra besipiktinančių, bet yra ir daugybė tokių, kuriems tai daugiau nei priimtina. Taip priimtina, kad net išvykus iš "moteris įkalinusios šalies" jie atsisako paplusti moteriai vadovei, gydytis pas moterį gydytoją ar mielai pasinaudoja proga išreikšti savo nuomonę apie "paleistuvišką" praeivės išvaizdą (t.y. neprisidengusios plaukų). Daugumoje tokių šalių moters padėtis niekada nebuvo lygi vyro. Ir pireiks daugybės metų, kol pasikeis ne tik įstatymai, bet, svabiausia, žmonių požiūris į šią (mūsų akimis) problemą.
2. Ji rašo: Didžiąjai masei rašančiųjų temoj negali va arabams skaudėti, negali jie būti praradę namų, vaikų, jie tik gali tyčia ir labai sąmoningai verštis į Europą pašalpų. Dar pridedama kad jie berasščiai, kvaili, atsilikę, prievartautojai.
*
Kai absoliuti dauguma pritaria, kad tikriesiems  padėgėliams reikia padėti, o štai ekonominiams migrantams...

1. Na, sutikite, ir Lietuvoje vyrai vis dar yra "šiek tiek lygesni" už moteris. Ir nemažai tūkstančių prireikė, kol bent tokią padėtį pasiekėme.
2. Na, bet teisybę rašo - toks įspūdis išties susidaro, paskaičius kai kurių narių post'us. O turbūt žinote, kiek nedaug deguto reikia, kad medaus statinę pagadintų...

Papildyta:
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2015 10 15, 15:24)
Straipsnio neskaičiau, bet šita jūsų pacituota pastraipa užkliuvo. Nes man irgi sunkiai suvokiama, kaip vokiečiai pradžioj prisikviečia, o paskui nusprendžia pasidalinti.

Radžvilo pozicija aiški vien perskaičius jo pavardę (straipsnį perskaičiau ne dėl to, jis mano, bet kaip dėsto savo mintis). O Jokūbaičio nepažįstu. Na bet profesorius užsiiminėja gryna demagogija: Merkel žadėjo priimti pabėgėlius, ir to neatsisako, o paskirstytos kvotos yra tų pabėgėlių, kurie jau pasiekė Italiją ir Graikiją (kurios pabėgėlių nekvietė), arba tebėra Turkijos ar Libijos stovyklose, o ne iš Vokietijos. Vokietija, kaip ir kitos ES šalys, irgi gavo pabėgėlių, esančių Graikijoje ir Italijoje, kvotą.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 10 15, 16:16)

Radžvilo pozicija aiški vien perskaičius jo pavardę (straipsnį perskaičiau ne dėl to, jis mano, bet kaip dėsto savo mintis). O Jokūbaičio nepažįstu. Na bet profesorius užsiiminėja gryna demagogija: Merkel žadėjo priimti pabėgėlius, ir to neatsisako, o paskirstytos kvotos yra tų pabėgėlių, kurie jau pasiekė Italiją ir Graikiją (kurios pabėgėlių nekvietė), arba tebėra Turkijos ar Libijos stovyklose, o ne iš Vokietijos. Vokietija, kaip ir kitos ES šalys, irgi gavo pabėgėlių, esančių Graikijoje ir Italijoje, kvotą.

Jūs apie procedūras rašote. Aš daugiau apie tai, kad tokio rango politikei, kokia yra Merkel, taip bile kaip taškytis žodžiais iš serijos "priimsim visus" yra neatsakinga. Dėl to žmonės ir bijo, pamatę kokiais kiekiais ir kiek visokių individų plūstelėjo.
Atsakyti
https://www.facebook...60069604238219/ lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 10 15, 21:01)

ne veltui sakoma, kad iš afrikos kilom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2015 10 15, 21:34)
ne veltui sakoma, kad iš afrikos kilom  biggrin.gif

Tai kad čia, pagal mane, indai. Ar Bangladešo gyventojai.

Papildyta:
Nors, greičiausiai Mianmaras:

https://lt.wikipedia.../wiki/Mianmaras
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2015 10 15, 21:52)
Tai kad čia, pagal mane, indai. Ar Bangladešo gyventojai.
Papildyta:
Nors, greičiausiai Mianmaras:

https://lt.wikipedia.../wiki/Mianmaras

ne, vis tik Indija biggrin.gif bet ne veltui sakoma, kad mūsų kalbos panašios biggrin.gif
Atsakyti
Nušautas į Bulgariją patekti bandęs migrantas unsure.gif

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...s.d?id=69295214

vakar per LRT pas Jakilaitį buvo nebloga laida apie Siriją
Atsakyti