Violetisimo, jei tas tėvas mūsų supratimu būtų kaip tėvas, jis imtų į rankas ginklą ir bent vieną islamistą patiestų. Jis gultųsi jiems po kojomis ir maldautų pasigailėti dukros. Esmė tame, kad jų kultūroje moteris - daiktas, šiukšlė. Ji neturi savo nuomonės, savo gyvenimo. Visiška priklausomybė nuo vyro.
Jei jau manote, kad visi tie plūstantys į Europą - tai bėgantys nuo karo, tai įsigilinkite į esmę. Mūsų kultūroje pirmiausia gelbėjami moterys ir vaikai. Pas juos - gelbėjasi vyrai. Ar tokio požiūrio mums reikia? Ar jie persiauklės tiek, kad imtų gerbti moteris?
Dar vaizdas paplūdimyje. Man būtų slogu žiūrėti į tokias vargšes Palangoje.
O dėl rusų Druskininkuose. O kodėl jie privalo gerai mokėti angliškai? Gal mokykloje jie mokėsi ispaniškai(žinau, kad ten daug kur kaip pagrindinė užsienio kalba buvo ispanų, gal dabar daugiau anglų) Susikalbu pati gal penkiomis kalbomis, beje, angliškai prasčiausiai. Nekeliu dėlto reikalavimų nei sau, nei kitiems. Jei susitikę du žmonės randą kalbą, kurią abu supranta, tai ir puiku. O reikalavimas : "Kalbekite angliškai" man primena senokai pamirštus laikus, kai viena tauta mums bandė primesti "Kalbėkite rusiškai"
O jei pažvelgsime kitu kampu, tai juk tai klientas
Atsimenu, kai tik Lietuvoje pasirodė kinai, jie tapo mūsų klientais. Mokėjo tik kinų kalbą, bet man reikėjo parduoti, jiems pirkti. Puikiausiai susibendravome. Net sugebėjome susitarti dėl tolesnio prekių tiekimo. Ženklais, piešiniais, visomis žinomomis kalbomis. Po metų jie jau pakenčiamai kalbėjo lietuviškai. Bet tai buvo
klientai.Be to, jie kūrė verslą Lietuvoje. Jei arabai bus klientai, susirodysiu. Jei bus išlaikytiniai, eina jie velniop.