Kaip šlykštu skautyti apie bizūnus, kurių neva reikėjo. Apie afrikiečius, kurie neva be pašalpų Europoj neišgyventų ir panašias nesąmones. Iš mano patirties: mano aplinkoje daugybė afrikiečių iš įvairių šalių. Vienas teisininkas, antras programuotojas, visi kiti - karininkai. Saugo jūsų, rasistų, ramų miegą.
Kita patirtis: gyvenau DE ir patys nuistabiausi sutikti žmonės buvo turkai. Tokie, kurie susipažinus vedžiojant šunis, kviečia pas save vakarienės (moterys, kad nekiltų kokių iškreiptų minčių), tokie, kurie pamatę nelaimingą žmogų gatvėje, prieis, paklaus, kas negerai, padės. Tokie, kurie neliks abejingi. Ligi šiol turiu ten be galo artimų draugų turkų, bendraujam šeimom, atostogaujam kartu kartais ir pan. Kai tuo tarpu su vokiečiais išlikęs mandagus, bet per atstumą bendravimas.
QUOTE(Violetisimo @ 2015 10 25, 21:49)
Kaip šlykštu skautyti apie bizūnus, kurių neva reikėjo. Apie afrikiečius, kurie neva be pašalpų Europoj neišgyventų ir panašias nesąmones. Iš mano patirties: mano aplinkoje daugybė afrikiečių iš įvairių šalių. Vienas teisininkas, antras programuotojas, visi kiti - karininkai. Saugo jūsų, rasistų, ramų miegą.
Kita patirtis: gyvenau DE ir patys nuistabiausi sutikti žmonės buvo turkai. Tokie, kurie susipažinus vedžiojant šunis, kviečia pas save vakarienės (moterys, kad nekiltų kokių iškreiptų minčių), tokie, kurie pamatę nelaimingą žmogų gatvėje, prieis, paklaus, kas negerai, padės. Tokie, kurie neliks abejingi. Ligi šiol turiu ten be galo artimų draugų turkų, bendraujam šeimom, atostogaujam kartu kartais ir pan. Kai tuo tarpu su vokiečiais išlikęs mandagus, bet per atstumą bendravimas.
Super jums, šaunu, kai pataikot ant gerų žmonių. O pas mane patirtis byloja ką kitką, tad
QUOTE(Violetisimo @ 2015 10 25, 22:49)
Nesenai pusseserė ištekėjo už vokiečio. Vestuvės buvo Lietuvoj, iš Vokietijos apie 30 jų draugų buvo, visokių spalvų . Miela buvo žiūrėt kaip jie nuoširdžiai bendrauja . Be reikalo mes jau esam su išankstine nuomone prieš tą kultūrą, kurios nepažįstam. Dabar ilsiuosi Druskininkuose, aqua pirtyse vien rusai ir jaučiasi kaip pas save namuose . Ir pagalvoji, gal jau geriau musulmonai, nei ruskiai, kurie atvykę į svečią šalį net angliškai "nesupranta" , dabar sutikau kompaniją jau su dainom
QUOTE(Maja Di @ 2015 10 25, 23:37)
Nesenai pusseserė ištekėjo už vokiečio. Vestuvės buvo Lietuvoj, iš Vokietijos apie 30 jų draugų buvo, visokių spalvų . Miela buvo žiūrėt kaip jie nuoširdžiai bendrauja . Be reikalo mes jau esam su išankstine nuomone prieš tą kultūrą, kurios nepažįstam. Dabar ilsiuosi Druskininkuose, aqua pirtyse vien rusai ir jaučiasi kaip pas save namuose . Ir pagalvoji, gal jau geriau musulmonai, nei ruskiai, kurie atvykę į svečią šalį net angliškai "nesupranta" , dabar sutikau kompaniją jau su dainom
Dar viena ne rasiste ir ne nacionaliste, kai jai tai patogu...
QUOTE(Maja Di @ 2015 10 25, 22:37)
Dabar ilsiuosi Druskininkuose, aqua pirtyse vien rusai ir jaučiasi kaip pas save namuose . Ir pagalvoji, gal jau geriau musulmonai, nei ruskiai, kurie atvykę į svečią šalį net angliškai "nesupranta" , dabar sutikau kompaniją jau su dainom
kodėl tikiesi, kad bus kitaip?
Jei jau dabar reikalauja reikalauja reikalauja?
Ai nu, bus kitaip... įsigalėję uždraus bendras pirtis ir baseinus...
eisi pasimaudyt į Baltiją taip
Subjektyvi, kai eina kalba apie nuosavus būstus, reikia prisiminti, kad tai nerodo šalies turtingumo. Ypač - kai eina kalba apie jaunus profesionalus. Kažkada klasiokės klausiau, kodėl neperka namo, o vis nuomojasi. Paprasta - darbą gavo vienoje vietoje, jie buvo keturiese. Po to gavo geresnį darbą vyras, o jau augo keturi vaikai , nori nenori reikia didesnio namo. Dabar gyvena dar kitame name, nors dirba ten pat, bet vaikai šeši,. Antras bet - Sekančią vasarą vaikai kas du trys metai paliks namus, liks dviese - kam jiems dviems tas didžiulis namas? Jeigu gautų žymiai geresnį darbo pasiūlymą - nereiktų mąstyti apie privačios nuosavybės pardavimą, tiesiog išsinuomotų namą kitame mieste....
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 10 25, 23:49)
Dar viena ne rasiste ir ne nacionaliste, kai jai tai patogu...
Nei patogu man, nei ką. Pasakiau kokį įspūdį paliko nekurių tautybių žmonės . Ir neneigiu, kad bet kokių yra tarp visų tautybių ar tikėjimo žmonių, tiek tarp lietuvių, tiek tarp sirų, tiek tarp rusų, kaip ir tarp katalikų ar musulmonų .
Papildyta:
Karusia, poilsiavau Afrikoj, maudžiausi tarp apsirengusių moterų, bet niekas man nedraudė maudytis be suknios . Kodėl turėtų Europoj pradėt draust?
Karusia, nežinau kaip kas, bet žinau tokią paprastą tiesą - neturi tam pinigų ir tiek. Kas turi pinigų, palikimą kokį gavo su NT ar tiesiog NT, tai tas ir turi. Kiti su paskolom arba nuomojasi, arba gyvena socialiniame būste ir nesuka sau galvos, taip ir gyvena. Bet nenoriu labai plėtoti šios temos, nes visai oftopikas.
Maja Di, bet rusai tik pirtyse, jie ten atsipalaiduoja kaip moka, gal mums ir nepriimtinas jų stilius, ne bet kentėti juk galima, jei jau taip. Kita vertus, bet gi ta koncentracija tik ten, tokia specifinė ir išskirtinė. O ne visur, didėjanti geometrine progresija, absoliučiai svetimos kultūros, svetimų papročių rinkinys, kur nekalba jokia kalba, tik savaip. Ir meldžiasi kitiems dievams, ir valgo kitokį maistą, ir higienos lygis kitas, ir pradeda reguliuoti tavo bei mano gyvenimą, kaip man su tavimi gyventi gimtojoje žemėje.
Maja Di, bet rusai tik pirtyse, jie ten atsipalaiduoja kaip moka, gal mums ir nepriimtinas jų stilius, ne bet kentėti juk galima, jei jau taip. Kita vertus, bet gi ta koncentracija tik ten, tokia specifinė ir išskirtinė. O ne visur, didėjanti geometrine progresija, absoliučiai svetimos kultūros, svetimų papročių rinkinys, kur nekalba jokia kalba, tik savaip. Ir meldžiasi kitiems dievams, ir valgo kitokį maistą, ir higienos lygis kitas, ir pradeda reguliuoti tavo bei mano gyvenimą, kaip man su tavimi gyventi gimtojoje žemėje.
Subjektivi, tai aš ir nesakau, kad trokštu tos koncentracijos. Bet tas 1000 pabėgėlių ištirps kaip lašas jūroj, o mes čia galvas į sieną daužom, kad jie privers mus maudytis su sukniom, melstis mečetėse, ar privers mūsų dukras jiems vaikus gimdyt. Ir visai pritariu tam, kad reikia sustabdyti tuos srautus kažkaip. Bet nors minimaliai dalintis rūpesčiais su Europa irgi reikia. Ir nenusiteikti taip priešiškai, su išankstine nuomone.
QUOTE(Maja Di @ 2015 10 25, 22:37)
- Be reikalo mes jau esam su išankstine nuomone prieš tą kultūrą, kurios nepažįstam.
- Dabar ilsiuosi Druskininkuose, aqua pirtyse vien rusai ir jaučiasi kaip pas save namuose . Ir pagalvoji, gal jau geriau musulmonai, nei ruskiai, kurie atvykę į svečią šalį net angliškai "nesupranta" , dabar sutikau kompaniją jau su dainom
- Dabar ilsiuosi Druskininkuose, aqua pirtyse vien rusai ir jaučiasi kaip pas save namuose . Ir pagalvoji, gal jau geriau musulmonai, nei ruskiai, kurie atvykę į svečią šalį net angliškai "nesupranta" , dabar sutikau kompaniją jau su dainom
- Ne su išankstine. Teko ir dirbti ir bendrauti su tais žmonėmis. Užteko.
- Tai pala, tau nemėgti rusų galima, o man nemėgti musulmonų negalima ar kaip?
Bet tu supranti, kad tas tūkstantis tik pradžia, kad tie, kurie mokėjo kontrabandininkams, kad visais keliais patektų į ES, jie visai nenusiteikę integruotis ir patapti lietuviais, vokiečiais ar norvegais? Ir kad ta pradžia yra grėsmės pradžia? Mūsų yra labai mažai, tad ir tas lašas jūroje yra labai daug. O jei jie vienoje vietoje, įsivaizduoji, kaip pildosi ir plečiasi tas darinys? Juk paskui juos ateis jų kiti šeimos nariai, giminės, artimieji, draugai, o giminė jų plati, vaikų daug, jų visų labai labai daug milijonų. Geranoriškas įsileidimas po kurio laiko taps kova už tai, kad jie paliktų šią šalį ir grįžtų į gimtas šalis, kur nebeliks karo, nes jie tikrai nesutiks palikti. Ką tada darysi? O tikrų karo pabėgėlių vienas proc., bet nelegalių ekonominių migrantų visai kitas procentas. Kur tu juos siųsti, be dokumentų, visus tuos neaiškius žmones?
QUOTE(Maja Di @ 2015 10 26, 00:16)
Subjektivi, tai aš ir nesakau, kad trokštu tos koncentracijos. Bet tas 1000 pabėgėlių ištirps kaip lašas jūroj, o mes čia galvas į sieną daužom, kad jie privers mus maudytis su sukniom, melstis mečetėse, ar privers mūsų dukras jiems vaikus gimdyt. Ir visai pritariu tam, kad reikia sustabdyti tuos srautus kažkaip. Bet nors minimaliai dalintis rūpesčiais su Europa irgi reikia. Ir nenusiteikti taip priešiškai, su išankstine nuomone.
Bent jau aš ne apie tuos 1000 pabėgėlių rašau, o apie bendrą Europos politiką migrantų, būtent šitų migrantų, kurie dabar plūsta šimtais tūkstančių, atžvilgiu. Ir pritariu požiūriui, kad jei Europa nesiims kažkokių priemonių, kaip riboti tuos žmones, Europos neliks.
Aš pvz. jaučiu tą nesaugumą, kuris nenumaldomai artėja ir tas liberalias šalis kažkoks lyg paralyžius sukaustęs, su begaline tolerancija. Na kažkuria prasme gerai, kad mes toliau nuo to, bet jie vis tiek ateina, jų daugėja Lietuvoje, net mano manikiūrininkė, kuri dirba grožio salone - vitrinoje Šiaurės miestelyje (čia Vilniaus centras) jų mato vis daugiau ir daugiau, būriais vaikšto. Gal skaitysite ir atrodys juokingai, bet man visai nejuokinga, nes žmogus realiai "sėdi vitrinoje" ir viską mato.
Tai jie nelegaliai tūkstančiais kerta sienas. Terorizuoja, kelia maištus, degina, agresyviai, per vaikus, per moterų ašaras, vis tiek pramuša ir tam tikros šalys praleidžia, tūkstančiais.
Tai jie nelegaliai tūkstančiais kerta sienas. Terorizuoja, kelia maištus, degina, agresyviai, per vaikus, per moterų ašaras, vis tiek pramuša ir tam tikros šalys praleidžia, tūkstančiais.