QUOTE(Pilango @ 2015 10 20, 19:29)
Aš jau kurį laiką norėjau jūsų paklausti iš kur toks besąlygiškas imigrantų palaikymas. Vos ne į kiekvieną jums nepatinkantį komentarą ar nuorodą į straipsnį atsakote iš serijos "kitose šalyse/kultūrose būna dar blogiau". Apie visokius ksenofobiškus komentarus nekalbu, man ir pačiai jie nepriimtini. Bet, pvz. ar nematote problemos, kad į ES teritoriją patenka kas tik nori. Kodėl renkasi nelegalų kelią. Kur dingsta tie neužsiregistavę "pabėgėliai". Ar tokiu būdu į ES neplūsta nusikalstamų ketinimų turintys asmenys ir pan. Tad klausiu be jokių paslėptų minčių, man tiesiog smalsu: kodėl toks besąlygiškas palaikymas? Gal artimųjų rate turite žmonių iš to regiono ir į situaciją žiūrite kitaip nei dauguma, gal iš principo palaikote silpniasnę pusę, gal...?
Atsakysiu ir aš, kadangi sutinku turbūt su didžiuma mjforever post'ų.
Taip, matau didelę problemą, kad nepakankamai kontroliuojamas patekimas į ES teritoriją, ir kad didelė dalis pabėgėlių yra iš šalių, kuriose jokio karo, neramumų ar diktatūros nėra, ir kad pabėgėlių registravimas vyksta lėčiau, nei priplūsta naujų pabėgėlių, ir kad dalis pabėgėlių nėra jokie karo pabėgėliai, o tiesiog ekonominiai migrantai, ir kad tarp jų gali būti nusikaltėlių ir t.t., ir pan. Nepaisant kultūrinių skirtumų, mane labiau neramina ne patys pabėgėliai, o tai, kad ES viduje gali atsirasti sienos tarp šalių (viena narė neseniai piktinosi prailgėjusiomis patikrinimo procedūromis oro uoste, bet juk tai ir daroma norint sukontroliuoti pabėgėlių srautą!), nuomonių skirtumai tarp senųjų ir naujųjų ES narių, pagaliau, abejojiu atskirų šalių galimybėmis susidoroti su iškilusia problema lygiai taip pat, kaip ir galimybėmis sukurti ir įgyvendinti vieningą visos ES strategiją.
Ir ne, aš neturiu artimųjų tame regione, bet jaučiu užuojautą tiek karo pabėgėliams (ypač jiems), tiek ekonominiams migrantams, nors, mano galva, nelegalai turėtų būti vienareikšmiškai grąžinami į tėvynę be teisės sugrįžti į bet kurią ES šalį.
Temą seku, ir retkarčiais parašau, perskaičiusi kokį nors ksenofobišką komentarą ar iš piršto laužtus narių kaltinimus komunistinėmis pažiūromis ir panašiai. Nes, mano supratimu, nutylėjimas reikštų tylų sutikimą su tuo, ką perskaitei.