QUOTE(trysketuri @ 2015 10 21, 21:34)
kokie praktiniai sprendimai su liuku į palėpę šiltame name? Palėpė bus šalta, tai manau tradiciniai su U-1 w/m2K bus kaip šlačio tiltas.
Gal, kas esate radę gudresnį sprendimą ir juo pasidalintų?
Mano supratimu lietuviai daro esminę klaida - šiltina tik perdangą, o ne visą stogą. Nesakau, kad taip daro visi, bet tikrai nemažai. Manau, kad tokį dalyką diktuoja taupumas. Taip, apšiltinti vien perdangą būtų pigiau, bet tikrai šiltam namui daug lengviau ir efektyviau šiltinti visą stogą.
Mano projekte pirminis sprendimas buvo šiltinti tik
perdangą. Toks sprendimas turi tik vieną esminį privalumą: namas su apšiltina perdanga panašėja į ovalą, o tokia namo forma yra viena efektyviausia. Bet šiltindami perdangą, turime išspręsti ir
frontonų šiltinimą iš vidaus. O juos gerai apšiltinti nėra lengva ir aišku ne pigu.
Įdomu, kokia jūsų stogo/perdangos U vertė (varža) ar kiek jis apšiltintas? Kodėl palėpė bus šalta?
Taip pat tikrai yra šiltesnių nei U-1 w/m2k palėpės liukų. Pvz., Fakto turi palėpės laiptus, kurių U vertė
0,51 W/m2k (3 psl.)
Bet dėl visų išvardintų priežasčių aš pasirinkau viso stogo šiltinimą. Tokiu būdu išvengiau frontonų problemos. Taip pat statysiu vidutiniškai šiltą liuką (U vertė lygtai 0,9, kaip tik šią savaitę montuosime liuką). Ir neturiu jokio galvos skausmo dėl šalčio tiltų, o palėpė tapo puikiu
30 kv. metrų sandėliu. Jei dar ne vėlu, siūlau ir jums šiltinti visą stogą. Tada galėsite nekreipti dėmesio į frontonų vidaus šiltinimą ir rinktis patį pigiausią, šalčiausią palėpės liuką.