Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

Man stogininkai (tikrai patyre) primygtinai liepe sioj vietoj palikt nors 1 cm tarpa (stogo vedinimui), pleveliu "vaiksciojimui" ir pan. g.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 10 15, 09:25)
Štai jų kontaktai. Kalbėkite su techniniai vadovais: Laima arba Raimundu. O čia Knauf kontaktai (Saulius). Įdomu, ką jie jums pasakys. Gal aš kažką blogai supratau.

Papildyta:

Tik nepalikite toje vietoje tarpo, nes vėjas visą šilumą išpūs. Aš difuzinės ir EPS susikirtimo vietas suklijavau Siga juosta.

Atsakyti
QUOTE(trysketuri @ 2015 10 14, 21:40)
Ramybes neduoda, kad jei kur prades leisti paduodama ora sujungimuose su paskirstymo dezutemis, tai atsiras kondensato vatoje... Ar cia kaip garantas padetu plokstelinis rekupas, kuris skaitykim sausesni ora pucia?

O jūsų pagrindinis šiltinimo sluoksnis yra perdangoje ar dar bus stoge? Jei perdangoje, tai aš nedėčiau ortakių į vatą, nes tai būtų šalčio tiltas. O mes juk kalbame apie šiltus namus.

O kas yra paskirstymo dėžutės? Gal jūs turite galvoje kolektorines dėžes (tos dvi pilkos, skardinės). Jų niekaip nesumontuosi vatoje, nes jos turi būti kuo arčiau rekuperatoriaus (nors gal kažkas ir montuoja vatoje). Jei dėsite plastikinius ortakius, tai nebus ir jokių sujungimų: vamzdis eina nuo tos kolektorinės dėžės iki difuzoriaus vientisas be jokių sujungimų. Tiesa, vienas mano vamzdis turi sujungimą, nes iš pradžių norėjome vesti per vieną pusę, o vėliau padarėme per kitą, todėl reikėjo sujungimo. Štai jis - tas melsvas. Bet jis plastikinis ir toje vietoje niekas nerasos ir nebus jokio kondensato.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 10 15, 10:33)
Man stogininkai (tikrai patyre) primygtinai liepe sioj vietoj palikt nors 1 cm tarpa (stogo vedinimui), pleveliu "vaiksciojimui" ir pan.  g.gif

Painioji vietas. Šitoje vietoje tikrai nereikia jokio tarpo, nes vėjas pūstų tiesiai į vatą. Virš difuzinės eina "makaronai", kurie ir suformuoja oro tarpą stogo ventiliacijai.
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 10 15, 11:56]
O jūsų pagrindinis šiltinimo sluoksnis yra perdangoje ar dar bus stoge? Jei perdangoje, tai aš nedėčiau ortakių į vatą, nes tai būtų šalčio tiltas. O mes juk kalbame apie šiltus namus.

O kas yra paskirstymo dėžutės? Gal jūs turite galvoje kolektorines dėžes (tos dvi pilkos, skardinės). Jų niekaip nesumontuosi vatoje, nes jos turi būti kuo arčiau rekuperatoriaus (nors gal kažkas ir montuoja vatoje). Jei dėsite plastikinius ortakius, tai nebus ir jokių sujungimų: vamzdis eina nuo tos kolektorinės dėžės iki difuzoriaus vientisas be jokių sujungimų. Tiesa, vienas mano vamzdis turi sujungimą, nes iš pradžių norėjome vesti per vieną pusę, o vėliau padarėme per kitą, todėl reikėjo sujungimo. Štai jis - tas melsvas. Bet jis plastikinis ir toje vietoje niekas nerasos ir nebus jokio kondensato.
Papildyta:

Taip, mano pagrindinis šiltinamas sluoksnis medinė perdanga, virš kurios bus šalta palėpė. Kad eliminuoti šalčio tiltą, vatą esu numatęs padengti tokiu pačiu vatos storiu, kad atitiktų bendrą sumuštinį t.y. perdanga šiltinu 40 cm, tai ties ortakiais apačioje bus 20 cm, tuomet ortakis apibertas ekovata ir ant viršaus 20 cm su persidengimu vėl vata.

Daugiausia rūpesčių kelia pajungimas į oro paskirstymo dėžutęs, į kurias ateina po 2 ar 3 plastikines šlangas. Deja dėžutes įsigijau ne tokias sandarias, kaip jūsų, o kažką panašaus į šias (pvz atsitiktinis iš interneto):
http://www.part.lt/p...da7afb77765.jpg
Tai dėl šių vietų labiausiai ir suku galvą, kad tie taškai netaptų kondensavimosi taškais.

Atsakyti
QUOTE(trysketuri @ 2015 10 14, 21:40)
Sveiki visi. Klausimas del rekuperacijos plastikiniu ortakiu. Ar matote daug bedu, jei ortakius vedziociau perdangos vatoje? T. y. vatos viduryje eina ortakiai, kurie is visu pusiu minimum 200 mm butu apsupti vatos. Schema:
http://www.part.lt/i...d83aa29e849.jpg
Ramybes neduoda, kad jei kur prades leisti paduodama ora sujungimuose su paskirstymo dezutemis, tai atsiras kondensato vatoje... Ar cia kaip garantas padetu plokstelinis rekupas, kuris skaitykim sausesni ora pucia?

Jei supratau gerai, tai ortakiu eis ~ kambario temperatūros oras, tai kam jį šiltinimo sluoksniu izoliuoti nuo vidaus? Kloji tiesiai ant perdangos ir iš viršaus užmeti apšiltinimo sluoksnius.

Jei tuo ortakiu padavinėjamas lauko temperatūros oras, tai ir vėl kam jį atskirti apšiltinimo sluoksniu nuo lauko, kloji ant apšiltinimo viršaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 spalio 2015 - 13:01
QUOTE(mintas @ 2015 10 15, 13:00)
Jei supratau gerai, tai ortakiu eis ~ kambario temperatūros oras, tai kam jį šiltinimo sluoksniu izoliuoti nuo vidaus? Kloji tiesiai ant perdangos ir iš viršaus užmeti apšiltinimo sluoksnius.

Jei tuo ortakiu padavinėjamas lauko temperatūros oras, tai ir vėl kam jį atskirti apšiltinimo sluoksniu nuo lauko, kloji ant apšiltinimo viršaus.

esme kad zmogus nori sutaupyti lubu aukscio patalpuose, del to svarsto lankscius rekuperatoriaus ortakius vedzioti perdangoje. Is apacios vistiek bus apsiltinti 20cm (detusi ant pagrindiniu lubiniu balkiu) o paskui tiek pat virs ortakiu. Jeis bus istraukiams oras ir paduodamas oras i patalpas. tai +- tokios pat temperaturos kaip kambariu temperatura.
Atsakyti
QUOTE(trysketuri @ 2015 10 15, 11:13)
perdanga šiltinu 40 cm, tai ties ortakiais apačioje bus 20 cm, tuomet ortakis apibertas ekovata ir ant viršaus 20 cm su persidengimu vėl vata.

Kodėl norite ortakius kišti į vatą? Trūksta erdvės? Nelabai suprantu ir sumuštinį.
Papildyta:
QUOTE(trysketuri @ 2015 10 15, 11:13)
Daugiausia rūpesčių kelia pajungimas į oro paskirstymo dėžutęs, į kurias ateina po 2 ar 3 plastikines šlangas.

Papasakokite plačiau apie pačią ortakių sistemą, nes nesupratau jos principo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 15, 15:04)
Kodėl norite ortakius kišti į vatą? Trūksta erdvės? Nelabai suprantu ir sumuštinį.
Papildyta:

Papasakokite plačiau apie pačią ortakių sistemą, nes nesupratau jos principo.

Teisingai sako Robertas, tiesiog taupau lubų aukštį. Pridedu dar vieną schemą, gal bus aiškiau.
Ortakių sistema tradicinė, ateina kaip pvz dvi šlangos ir jungias į oro paskirstymo dėžutę, tiesiog oro paskirstymo dėžutės nekelia 100% pasitikėjimo, jos nėra kaip jūsų iš vientiso plastiko monolito, o lankstytos su perteptom jungtim. Vidaus erdvėje tas problemų nekeltų, bet čia paduodamas srautas gali patekti į virš garo izoliacijos esančią vatą.
Iš bėdos galvoju dar sykį visas sandūras prieš slėpdamas su vata praeiti su silikonu, bet gal šis darbas nereikalingas ir problemų neturėtų kilti?
http://www.part.lt/p...a214de64540.jpg
Atsakyti
QUOTE(trysketuri @ 2015 10 15, 15:47)
Teisingai sako Robertas, tiesiog taupau lubų aukštį. Pridedu dar vieną schemą, gal bus aiškiau.
Ortakių sistema tradicinė, ateina kaip pvz dvi šlangos ir jungias į oro paskirstymo dėžutę, tiesiog oro paskirstymo dėžutės nekelia 100% pasitikėjimo, jos nėra kaip jūsų iš vientiso plastiko monolito, o lankstytos su perteptom jungtim. Vidaus erdvėje tas problemų nekeltų, bet čia paduodamas srautas gali patekti į virš garo  izoliacijos esančią vatą.
Iš bėdos galvoju dar sykį visas sandūras prieš slėpdamas su vata praeiti su silikonu, bet gal šis darbas nereikalingas ir problemų neturėtų kilti?
http://www.part.lt/p...a214de64540.jpg

O kokį aukštį turite nuo grindų iki perdangos? Jei jūs bijote kondensato, drėgmės ir galvojate, kad yra ar gali būti nesandarių vietų, tai aš bijočiau, kad į vėdinimo sistemą gali papulti vatos dulkių. Tai irgi nieko gero nežadantis dalykas.

Gal visgi įmanoma sudėti vatą tarp ir virš balkių, o vėdinimo sistemą paleisti po balkiais, t.y. po vata? Jei neįmanoma, tai aš tada tikrai viską sandarinčiau dėl šventos ramybės.

O gal galite šiltinti visą stogą, jei stogas dvišlaitis, ir tada nebus visų čia išvardintų problemų. Ar stogas ne dvišlaitis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 spalio 2015 - 09:41
QUOTE(cibulis @ 2015 10 16, 10:28)
O kokį aukštį turite nuo grindų iki perdangos? Jei jūs bijote kondensato, drėgmės ir galvojate, kad yra ar gali būti nesandarių vietų, tai aš bijočiau, kad į vėdinimo sistemą gali papulti vatos dulkių. Tai irgi nieko gero nežadantis dalykas.

Gal visgi įmanoma sudėti vatą tarp ir virš balkių, o vėdinimo sistemą paleisti po balkiais, t.y. po vata? Jei neįmanoma, tai aš tada tikrai viską sandarinčiau dėl šventos ramybės.

O gal galite šiltinti visą stogą, jei stogas dvišlaitis, ir tada nebus visų čia išvardintų problemų. Ar stogas ne dvišlaitis?

Turiu tik 2.80. Stogas ne dvišlaitis. Į vėdinimo sistemą tikrai dulkių nepapuls smile.gif Nusprendžiau pertepti rizikingiausias jungtis, o jei ką visada galima ir kitomis alternatyvomis nesandarumus užtaisyti, jei jų išvis bus. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 15, 11:33)
Man stogininkai (tikrai patyre) primygtinai liepe sioj vietoj palikt nors 1 cm tarpa (stogo vedinimui), pleveliu "vaiksciojimui" ir pan.  g.gif

Na tokius "partyrusius specus" reiktu siusti i mokykla mokintis skaityti ir kartoti fizikos kurso doh.gif
Sitoj vietoj neturetu buti JOKIO tarpo 4u.gif
Atsakyti
Klausimas:
Karkasiniam name siuo metu angokrasciai padengti garo izoliacine plevele, iki pat lango remo.
Angokrasciai bus is ekstrd. putplascio.
Kaip tvirtinti puta?
Identiskas pvz. tik po OSB ne medinis karkasas o profiliai.
CIA
Atsakyti
Kaip jums technologija?
http://www.i-domehouse.com/

paprasta "supasyvinti" thumbup.gif
Atsakyti