[quote=cibulis,2015 10 15, 11:56]
O jūsų pagrindinis šiltinimo sluoksnis yra perdangoje ar dar bus stoge? Jei perdangoje, tai aš nedėčiau ortakių į vatą, nes tai būtų šalčio tiltas. O mes juk kalbame apie šiltus namus.
O kas yra paskirstymo dėžutės? Gal jūs turite galvoje
kolektorines dėžes (tos dvi pilkos, skardinės). Jų niekaip nesumontuosi vatoje, nes jos turi būti kuo arčiau rekuperatoriaus (nors gal kažkas ir montuoja vatoje). Jei dėsite plastikinius ortakius, tai nebus ir jokių sujungimų: vamzdis eina nuo tos kolektorinės dėžės iki difuzoriaus vientisas be jokių sujungimų. Tiesa, vienas mano vamzdis turi sujungimą, nes iš pradžių norėjome vesti per vieną pusę, o vėliau padarėme per kitą, todėl reikėjo sujungimo. Štai jis - tas
melsvas. Bet jis plastikinis ir toje vietoje niekas nerasos ir nebus jokio kondensato.
Papildyta:
Taip, mano pagrindinis šiltinamas sluoksnis medinė perdanga, virš kurios bus šalta palėpė. Kad eliminuoti šalčio tiltą, vatą esu numatęs padengti tokiu pačiu vatos storiu, kad atitiktų bendrą sumuštinį t.y. perdanga šiltinu 40 cm, tai ties ortakiais apačioje bus 20 cm, tuomet ortakis apibertas ekovata ir ant viršaus 20 cm su persidengimu vėl vata.
Daugiausia rūpesčių kelia pajungimas į oro paskirstymo dėžutęs, į kurias ateina po 2 ar 3 plastikines šlangas. Deja dėžutes įsigijau ne tokias sandarias, kaip jūsų, o kažką panašaus į šias (pvz atsitiktinis iš interneto):
http://www.part.lt/p...da7afb77765.jpg
Tai dėl šių vietų labiausiai ir suku galvą, kad tie taškai netaptų kondensavimosi taškais.