Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 23:28)
Taip, tik kartas nuo karto, kada prisikaupia daug dulkių. Dulkių apmažėja, langus uždarai. Patalpos nespėja atšalti, apdailai nieko neatsitinka.

Man tai kita mintis įdomi. Tarkime namo viduje apdailą daro 2-4 meistrai. 1-2 glaisto, tiek pat meistrų klijuoja plyteles. Jei visi langai uždaryti, tai name esant 4 žmonėms po gero pusdienio truks oro. O kur dar visokie medžiagų kvapai. Natūralu, kad žmonės paims ir pradarys langus, kad įsileistų šiek tiek gaivaus oro. Štai ar tokiu atveju nepakenks apdailos medžiagoms. Kas ten žino, kiek jie tuos langus laikys pravertus. Arba gerai jei rūkantys papuls, tai kai eis parūkyti, pravėdins namą bent šiek tiek.
Atsakyti
Kam daryt problemas, tern kur ju nera biggrin.gif
Palieki langiukus ant microventiliacijos kai dirba - ir nevienas is tu 4 meistriuku nebus rastas nukrites nuo oro trukumo + vedinsis kazkiek.
Jei samoningi meistreliai - patys zinos kaip elgtis

QUOTE(cibulis @ 2015 10 13, 09:59)
Man tai kita mintis įdomi. Tarkime namo viduje apdailą daro 2-4 meistrai. 1-2 glaisto, tiek pat meistrų klijuoja plyteles. Jei visi langai uždaryti, tai name esant 4 žmonėms po gero pusdienio truks oro. O kur dar visokie medžiagų kvapai. Natūralu, kad žmonės paims ir pradarys langus, kad įsileistų šiek tiek gaivaus oro. Štai ar tokiu atveju nepakenks apdailos medžiagoms. Kas ten žino, kiek jie tuos langus laikys pravertus. Arba gerai jei rūkantys papuls, tai kai eis parūkyti, pravėdins namą bent šiek tiek.

Atsakyti
Lauzau galva del stogo siltinimo. Stogas elementarus - du slaitai, gegnes 5x25 cm (medis). Mazas trikampis (virs stygu) bus nesildomas (nuoroda)

Slaita planuoju siltinti panaisiai kaip Cibulis, tik mazesni storiai:
1. Tarp gegniu 25 cm Knauf unifit 32
2. Zemiau gegniu 8-10 cm PIR plokste

Klausimas ar neturetu buti dedama priesvejine vata is karto po difuzines pleveles? Paprastesnis darbas butu be priesvejines (nes papildomas raisiojimas), bet gal ji vis tik butina ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 13 spalio 2015 - 22:56
QUOTE(arkava @ 2015 10 13, 12:21)

būtent
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 13, 12:21)
Dar tokių nesirado. Ir išvis meistrui mąstyti ir galvoti negalima! Meistras turi tik paklusti nurodymams ir vykdyti kaip pasakyta. Geras meistras tas, kuriam atliekant darbus kyla problematiškose vietose klausimai kaip tai padaryti ir skambina šeimininkui. Jei klausimų nekyla, vadinasi blogai dirba. Žinoma, visada meistras gali išsakyti savo nuomonę/patarti, bet jokiais būdais negali priimti sprendimų.
Atsakyti
Na tai ir bus siuo atveju, kas 0,5 val skambuciai: Šeimininke, dūstam, atiidarom 1 langa. Po 10 min - Šeimininke - mes jau uždarom langa, salta... lotuliukas.gif

QUOTE(saaba @ 2015 10 14, 11:56)
Dar tokių nesirado. Ir išvis meistrui mąstyti ir galvoti negalima! Meistras turi tik paklusti nurodymams ir vykdyti kaip pasakyta. Geras meistras tas, kuriam atliekant darbus kyla problematiškose vietose klausimai kaip tai padaryti ir skambina šeimininkui. Jei klausimų nekyla, vadinasi blogai dirba. Žinoma, visada meistras gali išsakyti savo nuomonę/patarti, bet jokiais būdais negali priimti sprendimų.

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 10 13, 22:54)
Klausimas ar neturetu buti dedama priesvejine vata is karto po difuzines pleveles? Paprastesnis darbas butu be priesvejines (nes papildomas raisiojimas), bet gal ji vis tik butina ?

Aš irgi taip norėjau daryti, bet vatos pardavėjų techniniai konsultantai įtikino, kad priešvėjinės vatos nereikia: dedi arba tik difuzinę, ar tik priešvėjinę vatą. Kitas dalykas, kokio storio priešvėjinę vatą norite dėti? Mano atveju būtų gana sudėtingas sumuštinis, nes būtų reikėję skirtingų storio vatų. Galima greitai susipainioti. Be to Knauf priešvėjinė vata labai brangi.

Aš pritarčiau Bangui, kad geriau vietoje difuzinės dėti medžio plaušo plokštes (MPP). Jei kada dar statyčiau namą, tai vietoje difuzinės dėčiau tik MPP. Joks vėjas neprapūs, vata gulės kaip inkstas taukuose. O jei jau difuzinę, tai ją priklijuokite prie gegnių specialiomis sandarinimo putomis ir gerai užsandarinkite sujungimus iš viršaus ir apačios. Štai čia sandarinimo medžiagos. Galima imti ir kitų gamintojų. Bet su MPP paprasčiau, nors brangiau.

Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2015 10 14, 12:56)
Geras meistras tas, kuriam atliekant darbus kyla problematiškose vietose klausimai kaip tai padaryti ir skambina šeimininkui. Jei klausimų nekyla, vadinasi blogai dirba. Žinoma, visada meistras gali išsakyti savo nuomonę/patarti, bet jokiais būdais negali priimti sprendimų.

drinks_cheers.gif Sutinku. Daugelis mano meistrų būtent taip ir elgdavosi. Buvo keli, kurie patys be mano atsiklausimo priimdavo sprendimus. Labai skausmingai su jais pykausi kol išmokiau, kad jei kas ne pagal planą, skambinkite man, o ne improvizuokite patys. Be to prieš kiekvieną darbų etapą reikia su meistrais aptarti ko nori ir kokio rezultato tikiesi, kad vėliau nei vienai pusei nebūtų siurprizų ir bereikalingo aiškinimosi.
Atsakyti
Pirmadienį po išvėdinimo (pravėriau visus langus ir duris) name buvo apie +15/+16. Šiandieną 19 val. radau +19 abiejuose aukštuose. Niekas name dvi paras nebuvo užėjęs. Šildymas ir vėdinimas neįjungtas.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 10 14, 13:05)
Na tai ir bus siuo atveju, kas 0,5 val skambuciai: Šeimininke, dūstam, atiidarom 1 langa. Po 10 min - Šeimininke - mes jau uždarom langa, salta...  lotuliukas.gif

O jei patys pabezdėtų - skambintų ar ne? Vėl kalbi pievas. Nuo tavo ir panašių pievų ir kyla visi barniai. 4u.gif O jei rimtai: tai tyčiojiesi ir iškraipai mintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 spalio 2015 - 21:07
Sveiki visi. Klausimas del rekuperacijos plastikiniu ortakiu. Ar matote daug bedu, jei ortakius vedziociau perdangos vatoje? T. y. vatos viduryje eina ortakiai, kurie is visu pusiu minimum 200 mm butu apsupti vatos. Schema:
http://www.part.lt/i...d83aa29e849.jpg
Ramybes neduoda, kad jei kur prades leisti paduodama ora sujungimuose su paskirstymo dezutemis, tai atsiras kondensato vatoje... Ar cia kaip garantas padetu plokstelinis rekupas, kuris skaitykim sausesni ora pucia?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 14, 13:22)
Aš irgi taip norėjau daryti, bet vatos pardavėjų techniniai konsultantai įtikino, kad priešvėjinės vatos nereikia: dedi arba tik difuzinę, ar tik priešvėjinę vatą. Kitas dalykas, kokio storio priešvėjinę vatą norite dėti? Mano atveju būtų gana sudėtingas sumuštinis, nes būtų reikėję skirtingų storio vatų. Galima greitai susipainioti. Be to Knauf priešvėjinė vata labai brangi.
...

Idomu kokie argumentai tech zmoniu buvo, t.y. kodel uztenka tik difuzines.

Jei dedame priesvejine, tai butu pats ploniausias sluoksnis 3 cm, tuomet knaufo unifit 2 sluoksniai: 10cm ir 12m, taip uzpildom gegnes - 25cm.

QUOTE(cibulis @ 2015 10 14, 13:22)
Aš pritarčiau Bangui, kad geriau vietoje difuzinės dėti medžio plaušo plokštes (MPP). Jei kada dar statyčiau namą, tai vietoje difuzinės dėčiau tik MPP. Joks vėjas neprapūs, vata gulės kaip inkstas taukuose. O jei jau difuzinę, tai ją priklijuokite prie gegnių specialiomis sandarinimo putomis  ir gerai užsandarinkite sujungimus iš viršaus ir apačios. Štai čia sandarinimo medžiagos. Galima imti ir kitų gamintojų. Bet su MPP paprasčiau, nors brangiau.

MPP tik dengiant naujai stoga, bet ne kazka burti prie jau esamo stogo su difuzine tarp gegniu.. Putas monier'o naudojome, taciau nera sanadaru ties vadinamu karnizu - is lauko puses putplastis pakyla virs murloto ir beveik remaisi i plevele (pirsta ikisi tarp putplascio ir pleveles). Sitoje vietoje irgi negalima kelti putplatscio tiek kad isireztu i difuzine plevele, nes ateityje gali susidaryti kondensato kisenes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 14 spalio 2015 - 23:54
Niekas nesitycioja, taciau is kalbos taip išeina: jei visiskai nepasitikima meistrais - taip ir buna. Arba seimininkas arba jie kas 0,5 val. skambinejasi. O Saaba akcentavo, kad jie nieko nedarytu savo nuoziura smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 10 14, 19:52)
O jei patys pabezdėtų - skambintų ar ne? Vėl kalbi pievas. Nuo tavo ir panašių pievų ir kyla visi barniai.  4u.gif O jei rimtai: tai tyčiojiesi ir iškraipai mintis.

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 10 14, 23:53)
Idomu kokie argumentai tech zmoniu buvo, t.y. kodel uztenka tik difuzines. 

Štai jų kontaktai. Kalbėkite su techniniai vadovais: Laima arba Raimundu. O čia Knauf kontaktai (Saulius). Įdomu, ką jie jums pasakys. Gal aš kažką blogai supratau.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 10 14, 23:53)
is lauko puses putplastis pakyla virs murloto ir beveik remaisi i plevele (pirsta ikisi tarp putplascio ir pleveles). Sitoje vietoje irgi negalima kelti putplatscio tiek kad isireztu i difuzine plevele, nes ateityje gali susidaryti kondensato kisenes.

Tik nepalikite toje vietoje tarpo, nes vėjas visą šilumą išpūs. Aš difuzinės ir EPS susikirtimo vietas suklijavau Siga juosta.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 10 15, 06:27)
Niekas nesitycioja, taciau is kalbos taip išeina: jei visiskai nepasitikima meistrais - taip ir buna. Arba seimininkas arba jie kas 0,5 val. skambinejasi. O Saaba akcentavo, kad jie nieko nedarytu savo nuoziura smile.gif

Niekas meistrams ir neliepia skambinti dėl tokių banalių dalykų. Tačiau jei kažkuri vieta keičiasi iš esmės ir atitolsta nuo sutarto plano, tada būtina paskambinti. Man daugelis meistrų skambindavo, jei kažkas ne pagal planą būdavo. O tie kurie neskambindavo dažnai pridarydavo ne taip kaip norėdavau.

Pvz., praeitą savaitę kabino lietvamzdžius. Toje vietoje, kur klinkeris, jis norėjo sukti šituos plastikinius laikiklius. Gerai, kad buvau vietoje, nes matau, kad suka per jėgą, o laikiklio galva per didelė ir netilps tarp klinkerio siūlių. Sakau ar nematai, kad nieko neišeis. Panaudojome kitus laikiklius. Tai štai tokie šūdmeistrei ir pridaro chaltūrų. Todėl jei neišeina pakabinti su numatytu laikikliu, tai reikėtų skambinti šeimininkui ir klausti, ką darome, o ne gadinti fasadą ir bandyti visus turimus laikiklius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 spalio 2015 - 10:33