Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

Paziurejau kad ne ta nuoroda tau pasiunciau, tas 1000m3 tikrai tau nereikalingas. As pirkau sau 350m3 varianta
http://www.e-senukai...ist_tab=actions

Didziuma gartraukiu per valanda ismeta daugiau kaip 800m3 oro ir nieko.. O seip tai jai ismetimo skyle neuzkista tai kiek pateks i vidu tiek ir pasisalins.

Kaip beje pats spresi gartraukio reikalus ?

QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 15:07)
Kita vertus, jei padaryčiau tik oro padavimą arba tik ištraukimą ar su laiku nesukurčiau per didelio oro slėgio skirtumo tarp vidaus ir išorės. Juk namas sandarus.

Del
http://www.part.lt/p...cc47e64e260.JPG
siulau raudonai apibrezta uzkimst.

prie paemimo pajungt ventiliatoriu, nuo jo nuves tokia gofra
i namo centra. Ismetima palikt neuzkimsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 12 spalio 2015 - 15:25
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 15:16)
O seip tai jai ismetimo skyle neuzkista tai kiek pateks i vidu tiek ir pasisalins.

Aš tai kaip tik galvojau išmetimo/paėmimo vamzdžius užkišti, kad neitų šaltis. Jei paėmimą naudojame padavimui, tai išmetimą būčiau užkišęs kokia EPS "tablete" (pats išsipjaučiau, nes turiu atliekų). Daug šilumos per 16/18 cm diametro angą išeitų.
Papildyta:
Kaip beje pats spresi gartraukio reikalus ?

Į plokštelinius (bent jau į mano) negalima jungti gartaukio, todėl aš darysiu su recirkuliacija. Gartaukyje būna anglinis filtras, per jį praeina nešvarus oras ir daugiau ar mažiau apvalytas šiltas oras grąžinimas į virtuvę. Jei visgi kokie prasti kvapai bandys veržtis į kitus kambarius, netoli gartraukio yra du virtuvės ištraukimo difuzoriai. Tikiuosi, kad bus gaivu, švaru ir šilta.
Papildyta:
Del
http://www.part.lt/p...cc47e64e260.JPG
siulau raudonai apibrezta uzkimst.

prie paemimo pajungt ventiliatoriu, nuo jo nuves tokia gofra
i namo centra. Ismetima palikt neuzkimsta.

Raudonai apibrėžtas užsandarintas celofano maišeliu. Reikės nuvažiuoti pažiūrėti kaip yra padaryta realiai.

Laikiną vėdinimo sistemą supratau. Tik ar gerai išmetimą palikti neužkišta? Į katilinę gali prieiti labai daug šalčio. O čia ir geoterminio siurblys stovi.
Atsakyti
Mano siūlytas variantas - sumontuoti rekuperatorių pagal pilną programą, ir palikti visus tuos raudonus kaiščius, išskyrus vieną padavimo vamzdį ir vieną ištraukimo. O ant atidarytojo ištraukimo vamzdžio pakabinti laikiną filtrą, kad dulkės būtų blokuojamos iki patenkant į vamzdį. Kadangi naudojamas tik vienas vamzdis iš daugybės, tai ir rekupeatoriaus apsukos atitinkamai turėtų būti minimalios. Šitas variantas nėra saugus, nes kažkiek dulkių gali praeiti tiek laikiną filtrą ant difuzoriaus, tiek rekuperatoriaus filtrą.
b.l.e variantas saugus - kol name dulkinasi - naudoti elementarią ventiliaciją, ir pakentėti su didesnėm energijos sąnaudom arba mažesnėm temperatūrom. Bet variantas iš tikro analogiškas pravertam langui.

QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 15:24)
Architektas buvo nurodęs 110 cm, mūrininkas padarė klaidą ir išėjo ar 114, ar 115 cm. Todėl ir durų praėjimas (nuo staktos iki staktos) išėjo ne 90 cm, o mano nurodyti 96 cm. Jei paskaičiuoti su PHPP, tai įtariu, kad situacija pablogėtų, nes lauko durys šiaurinėje pusėje. Kita bertus, kai skaičiavo namą, tai ėmė, kad lauko durų liamda 0,80, o "Tilas" nurodo, kad 0,58. Gal visgi išeitų balansas arba net geresnis variantas.
Papildyta:

Bent jau dabar name daug dulkių. Gal apdailos metu bus mažiau, bet jų tikrai bus. Ir įjungus rekūpą galima greitai užteršti ortakius.
Papildyta:

O kurį ištraukimo ortakį pajungti? Štai čia mano ištraukimo ortakis, kuris jau išeina tiesia į lauką (statmenai einantis į viršų). Jei kanalinį ventiliatorių pastatyti ant šio ortakio, tai jis realiai trauks tik iš katilinės. O kaip padaryti iš kitų kambarių? Ar statyti vieną svetainėje ir vieną kažkuriam antro aukšto kambaryje? Tačiau kaip matyti nuotraukoje difuzorinė dėžė nėra sujungta su išmėtimo vamzdžiu, todėl dar reikėtų nuo difuzorinės dėžės (į ją sueina visi išmetimo vamzdžiai) daryti sujungimą su lauko vamzdžiu. Vien išmetimas nebus blogai? Gal reikėtų ir padavimo.

O jei visgi pastatyti rekuperatorių su visais filtrais? Kas gali užsiteršti? Logiškai mąstant tik namo viduje esantys ortakiai. <{POST_SNAPBACK}>

Slėgį jei sukurtum, tai ne su laiku, o iškart, ir tik tuo laikotarpiu, kol suksis ventiliatorius. Pagal b.l.e siūlymą naudojant ventiliatorių ant vienos skylės, reikalinga, kad būtų atvira ir antra skylė. Jei orui nebus pro kur išeiti, jis net neįeis.
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 16:07)
Kita vertus, jei padaryčiau tik oro padavimą arba tik ištraukimą ar su laiku nesukurčiau per didelio oro slėgio skirtumo tarp vidaus ir išorės. Juk namas sandarus. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 13:50)
P.S. O kam tu vardus trini ir ***** pridedi?

Tu tik dabar atkreipei dėmesį biggrin.gif

Jau gal mėnuo, kaip "b l e" vardo pacituot neleidžia, keiksmažodis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 spalio 2015 - 16:06
QUOTE(arkava @ 2015 10 12, 14:09)
kokia izoliacija geriausia lauke izoliuot vamzdzius?  g.gif

Aš bandysiu su burbuline atspindinčia termoizoliacija (panašiai kaip "Lupotherm") gerai apvynioti. Neįgeria drėgmės ir nereikia didelio storio.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 15:46)
Tu tik dabar atkreipei dėmesį  biggrin.gif

Jau gal mėnuo, kaip tavo vardo pacituot neleidžia, keiksmažodis  biggrin.gif

Nesuprau? Čia ne su mano vardu. Tavo atsakyme mano vardą rodo. Ai, čia B.L.E. neleidžia cituoti. Įdomiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 spalio 2015 - 16:03
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 13:06)

O negali čia būti rekuperatoriaus įtaka? Gal rotacinis rekuperatorius per daug atvėsina patalpas.

Beje, kai darėte vidaus apdailą, jungėte ar ne jungėte vėdinimą? Aš norėčiau įjungti (pastatytumėme laikiną rekuperatorių), bet ar vėdinimo sistemos ortakiai neužsiterš. Kita vertus, jei žiemą darysime apdailą, tai be vėdinimo nelabai išeis išsiversti. Įjungiame šildymą, namas sandarus, vidų špakliuoja, dažo, pradės trūkti oro. Negi atidarinėsi langus? Būtų absurdas. Kaip geriau: įjungti vėdinimą ar nejungti? Ar įjungti, bet po apdailos pasidaryti ortakių pravalymą.

Rekuperatorius pas mane jau su įjungtu tenu, tiekia 20C temperatūros orą, tad čia jau šilumos nuostoliai per atitvaras.

Vėdinimo sistemą jungiau tik į švarias patalpas. Nešvariose patalpose visi ortakiai užkišti, vėdinama atidarant langus, į šilumos nuostolius nekreipiama dėmesio. Tik per langus ir gali normaliai prasivėdinti.

Jei vėdinti per atskitą ortakį, razultate turėsi tą patį, kaip ir su atidarytais langais. Nematau prasmės, nes vargo pakurti daug, o naudos lyginant su atidarytais langais absoliučiai jokios. Ar per triūbą, ar per atidarytus langus bus pučiamas lauko temperatūros oras.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 16:02)
Nesuprau? Čia ne su mano vardu. Tavo atsakyme mano vardą rodo. Ai, čia B.L.E. neleidžia cituoti. Įdomiai.

visur kur rašo "b l e" visur sistema keičia į "***"
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 15:40)
Mano siūlytas variantas - sumontuoti rekuperatorių pagal pilną programą, ir palikti visus tuos raudonus kaiščius, išskyrus vieną padavimo vamzdį ir vieną ištraukimo.

Ar daryti ištraukimą/padavimą abiejuose aukštuose, ar pakaktų ir pirmame? Man atrodo, kad abiejuose būtų geriau. Kas blogiausio dėl dulkių gali nutikti vėdinimo sistemai?
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 15:40)
Bet variantas iš tikro analogiškas pravertam langui.

O kaip apdailos medžiagos reaguoja į pravertus langus? Lauke -20, glaistomos ar dažomos sienos. Ir nusprendžiame pravėdinti pradarydami langus? Įtariu, kad taip galima sugadinti visą apdailą. Ar vėdinimą daryti tik minimaliai pradarant langus, kad bent šiek tiek pasikeistų vidaus oras?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 16:04)
Nešvariose patalpose visi ortakiai užkišti, vėdinama atidarant langus, į šilumos nuostolius nekreipiama dėmesio. Tik per langus ir gali normaliai prasivėdinti.

Kiek praveri langus: daug ar mažai? Kiek laiko laikai pravertus? Kiek kartų į parą atidarinėji? Kokia tuo metu viduje daroma apdaila?
Papildyta:
Jei vėdinti per atskitą ortakį, razultate turėsi tą patį, kaip ir su atidarytais langais. Nematau prasmės, nes vargo pakurti daug, o naudos lyginant su atidarytais langais absoliučiai jokios. Ar per triūbą, ar per atidarytus langus bus pučiamas lauko temperatūros oras.

drinks_cheers.gif Labai logiška. Kaip ir neapsimoka daryti papildomos laikinos ventiliacinės sistemos.

Klausimas tik vienas:
1. Kol vyks apdaila bandyti prasivėdinti karts nuo karto atidarant langus?
2. Statyti rekuperatorių ir daryti po kelis ištraukimo/padavimo taškus abiejuose aukštuose?
Atsakyti
Pamenu seniau hrono langu lankstinuka varciau, buvo parasyta taip, jai glaistymo tinkavimo darbai atliekami prie atviru langu, garantija apkaustam iskarto nebetaikoma. Tai vedinti atviru langu kai sveicia spakliu nelabai patartina. Nuo grindu irgi gausybe dulkiu iki to momento kol sudes medines..

Papildyta:
visur kur rašo "b l e" visur sistema keičia į "***"

As ir nesiulau kiaura para vedint, gi minejau nuo pradziu jog per rozete su taimeriu.. O seip gali pasistatyt termometra su dregmes davikliu pasiziuret kokia situacija. Dregmes is spakliaus bus visai nemazai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 12 spalio 2015 - 19:24
QUOTE(cibulis @ 2015 10 09, 19:54)
...
Šiandieną "7 langų" vyrukai apklijavo šonus Siga juosta. Laukui skirta Siga juosta apklijavo ir slenksčio vietą (iš lauko pusės). O stiklo pluošto laikiklius aptepė Soudal klijais.
...

Pasiziurejau kaip juosta uzklijuota ant duru remo. Juosta uzlipa ant remo grubiai 5mm, t.y. kad neislystu ji is po apdailos. As buciau ja klijaves pries uzpuciant putas ant vidines statktos puses, tuomet galima ja uzleisti nors ir kelis cm. pvz: nuoroda.

Is lauko puses siga juostos buvo naudojamos tik langu/ duru apacioms, taip?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 10 12, 20:31)
Pasiziurejau kaip juosta uzklijuota ant duru remo. Juosta uzlipa ant remo grubiai 5mm, t.y. kad neislystu ji is po apdailos. As buciau ja klijaves pries uzpuciant putas ant vidines statktos puses, tuomet galima ja uzleisti nors ir kelis cm. pvz: nuoroda.

Is lauko puses siga juostos buvo naudojamos tik langu/ duru apacioms, taip?

Lygiai taip pat darė, kai klijavo langus. Daryti kaip jūs sakote neišėjo dėl per mažo tarpo. Bet viskas laiko. Iš lauko pusės klijavo tik slenkstį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 spalio 2015 - 20:47
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 19:08)

1. Kol vyks apdaila bandyti prasivėdinti karts nuo karto atidarant langus?

Taip, tik kartas nuo karto, kada prisikaupia daug dulkių. Dulkių apmažėja, langus uždarai. Patalpos nespėja atšalti, apdailai nieko neatsitinka.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 19:20)
Pamenu seniau hrono langu lankstinuka varciau,

Pilna gamintojų, kurie ko tik neprisigalvoja, kad tik garantijos netaikyti. Kad tai tik hrono sugalvota nesąmonė, pasiskaitinėkit bet kokių kitų langų gamintojų garantijos sąlygas.
Atsakyti