Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(mintas @ 2016 01 09, 20:24)
Iš kitos pusės aš mėgstu šilumą, man šalta, o mano brangioji langus atsidarinėja.

O ko tuos langus daryt? Beje kokie reikalai su dregme?

Galima butu ir silta vonia ir normalius 22c ta pacia elektra turet bet moket uz el 150 200e nefasonas ane ? smile.gif

As kaip jau minejau uz 58e 203m2 dujom pasildau 22c.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 sausio 2016 - 10:09
QUOTE(b l e @ 2016 01 10, 12:08)

Ar cia vidutiniskai ar kaip ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 10 sausio 2016 - 11:50
QUOTE(korida @ 2016 01 10, 11:49)
Ar cia vidutiniskai ar kaip ?

Uz gruodi.
Atsakyti
man visos ziemos sildymas tiek kainuoja biggrin.gif zinoma be karsto vandens.
Jei uz men tiek mokeciau, plaukai nuslinktu biggrin.gif:D:D
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 10, 10:08)
O ko tuos langus daryt? Beje kokie reikalai su dregme?

Galima butu ir silta vonia ir normalius 22c ta pacia elektra turet bet moket uz el 150 200e nefasonas ane ? smile.gif

Dabar pas mane taipogi 22C patalpų viduje šildant vien elektra. Kodėl ne fasonas?

Dėl 150€ - 200€ perlenkiai. Minėjau, kad konkrečiai mano namui pačiu šalčiausiu Lietuvos istorijoje užfiksuotu mėnesiu namo šildymas elektra turėtų kainuoti maksimum 97,65€ palaikant viduje 20C. Jei norėtum palaikyti 22C tai sąnaudos šiek tiek pakils iki 105.46€ per mėnesį ir elektros įkainis ne naktinis/savaitgalinis, o skaičiuotas vidurkis, tarp dar praeitų metų brangesnių abiejų (dieninio ir naktinio) tarifų 0,1085 €/kWh.

Jei lyginti su tavo paminėta 58€ suma už dujinį šildymą, tai man šildymas elektra tiesiogiai už praeitus mėnesius ir 50€ nekainavo. Nors nepaminėjai, kad ta suma ir už karšto vandens ruošimą, bet vis tiek nėra tos dujos, jau tokia pigi šildymo sistema EE namui, tikrai galima paieškoti labiau tinkamos ir elektrinė šildymo sistema tandeme su orinu ŠS yra tikrai patraukliau besižiūrintis variantas.
Atsakyti
Nieko neparasei apie dregme ir kokia rekuperatoriuas oro apykaita.

Pas mane yra oras oras, bet as ji jungiu tik pavasari arba anksti rudeni, nezinau man siltas oras ir saltos grindys nepatinka. Duris reikia laikyt visas atviras, rekuperatorius kaip noretusi silumos neisnesioja. Nenoreciau kad mano mazyliai ant saltu grindu vaiksciotu..

QUOTE(mintas @ 2016 01 10, 14:04)
Dabar pas mane taipogi 22C patalpų viduje šildant vien elektra. Kodėl ne fasonas?

Dėl 150€ - 200€ perlenkiai. Minėjau, kad konkrečiai mano namui pačiu šalčiausiu Lietuvos istorijoje užfiksuotu mėnesiu namo šildymas elektra turėtų kainuoti maksimum 97,65€ palaikant viduje 20C. Jei norėtum palaikyti 22C tai sąnaudos šiek tiek pakils iki 105.46€ per mėnesį ir elektros įkainis ne naktinis/savaitgalinis, o skaičiuotas vidurkis, tarp dar praeitų metų brangesnių abiejų (dieninio ir naktinio) tarifų 0,1085 €/kWh.

Jei lyginti su tavo paminėta 58€ suma už dujinį šildymą, tai man šildymas elektra tiesiogiai už praeitus mėnesius ir 50€ nekainavo. Nors nepaminėjai, kad ta suma ir už karšto vandens ruošimą, bet vis tiek nėra tos dujos, jau tokia pigi šildymo sistema EE namui, tikrai galima paieškoti labiau tinkamos ir elektrinė šildymo sistema tandeme su orinu ŠS yra tikrai patraukliau besižiūrintis variantas.

Atsakyti
QUOTE(locato @ 2016 01 10, 12:44)
man visos ziemos sildymas tiek kainuoja biggrin.gif zinoma be karsto vandens.
Jei uz men tiek mokeciau, plaukai nuslinktu biggrin.gif:D:D

Man tokie pasisakymai geriausiai patinka, nei koks namas, ar suns buda, nei kiek kainuoja, ka norejo pacituoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 10, 14:27)
Nieko neparasei apie dregme ir kokia rekuperatoriuas oro apykaita.

Pas mane yra oras oras, bet as ji jungiu tik pavasari arba anksti rudeni, nezinau man siltas oras ir saltos grindys nepatinka. Duris reikia laikyt visas atviras, rekuperatorius kaip noretusi silumos neisnesioja. Nenoreciau kad mano mazyliai ant saltu grindu vaiksciotu..

Drėgmės lygio nematavau. Eilinių prietaisų su plačiu, to pačio drėgmės lygio, atvaizdavimo diapozonu, nematau prasmės pirkti. Kai lauke buvo ~ -20C ant stiklų apačios buvo kondensato, dabar, kai lauke tik ~ -5C kondensato nėra. Sakyčiau oro drėgmė komforto ribose. Rekuperatoriaus oro apykaita nustatyta 20%.

Oras-oras reikėtų žiūrėti į kanalinį modelį, tada apjungus su vėdinimo sistema nebus durų darinėjimo poreikio. Dėl grindų, tai jau šildyti reikėtų elektros pagalba ar būt suinvestavus ne į oras-oras, o kaip ir vaikis oras-vanduo.
Atsakyti
Labas vakaras,

Ar skydiniai namai = pasyvieji ?

Ar kasnors buvote patikeje statyba imonei ir galite rekomenduoti ?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 08, 21:24)
Ar tikrai kandziojasi ? Brendinis siu metu 4.4kw Samsungo modelis 2900 eur gerai pasiderejus?

Kuris čia modelis?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 19:44)
Pagal tai apskaičiavus namo šilumos poreikį prie temperatūrų skirtumo 43C gaunam, kad mano namo šilumos poreikis ~50W*43C = 2,150kW.

Gaunasi 16W/m2.

Labai geri rezultatai!
Papildyta:
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 01 10, 23:49)
Labas vakaras,

Ne, bet pasyvų namą galima pastatyti ir iš skydų. Ar sužavėjo greita jų statyba?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 01 11, 10:16)
Kuris čia modelis?

Samsung isorine dalis AE040JXEDEH, vidine dalis AE090JNYDEH
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 01 11, 00:49)
Labas vakaras,

labai abejoju ar pavyktu sandaruma gera is skydu padaryti.. Labai abejoju.
Atsakyti