Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 08, 21:24)
Ar tikrai kandziojasi ? Brendinis siu metu 4.4kw Samsungo modelis 2900 eur gerai pasiderejus?

Jei šis modelis apskaičiuotas darbui iki -25C, tuomet pačio įrenginio kaina tikrai gera, bet nereikia pamiršti, kad dar reikės ir grindinio šildymo sistemos, kuri, jei rinkti iš ne kinietiškų medžiagų, dar pusę tiek kainuos ir kaip standartas, nors ir sakai žmonėms kad nereikia, bet dar ir būtinai protingą grindinio šildymo valdymo sistemą žmonės įsistatys, ir bendroje sumoje antra oras-vanduo kaina gaunasi. Taip, kad bet kokiu atveju oras-vanduo bus brangiau už oras-oras pajungiamą prie įdiegtos vėdinimo sistemos. Bet pripažįstu, oras-vanduo stipriai atpigo, o ir grindis jei papigiai įrenginėti, tai neperstipriai išbrangtų.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2016 01 08, 21:50)
Na bet komfortas negali but pask vietoi. Katilinei ir virt skladeli nesildau grindu tai be slepeciu nesinori ant tokiu lipt. O 21c tai mazai jai su mazais vaikais..

O pričiom čia šildymas elektra ir komfortas? Jei jau kalba apie tai užėjo, tai elektrinis šildymas gali būti pats komfortiškiausias, nes neskaitant to, kad gali šildyti bet ką, bet ir taip tiksliai, kaip jokia kita šildymo sistema niekad gyvenime negalės šildyti. Taip kad truputį ne į temą wink.gif. O jei konkrečiai kalbėti apie grindų šiltumą, tai ir elektrinį šildymą aš pirmiausiai rekomenduočiau įdiegti būtent grindų šildymui. Be to, su elektriniais kabeliais galima grindis šildyti ir tolygiau nei bet kokia vandeninė šildymo sistema ir atvirkščiai, galima padaryti tam tikras zonas šiltesnes už kitas. Vienu žodžiu, kas liečia elektrinę šildymo sistemą ir komfortą, tai čia pati aukščiausia klasė wink.gif. Tiesa, tuomet tik su vėsinimu problemos, bet jei kanalinė kondiškė sumontuota, tai vėsinimas irgi ne problema smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 08 sausio 2016 - 23:11
Dabar nerandu kur bet tikrai pamenu kad kazkur minejai jog nors ir turi 21C bet jausmas vesus. Del to ir manau kad cia puti migla ir kazko nedapasakoji. O jai nera normaliu gyvenimui salygu kam rupi tie tavo skaiciai?

O vat jai viska padaryt tvarkingai kaip priklauso, normalius el radiatorius, norm el grindini sildyma Cibulis kazkada dejo skaicius kiek tai kainuoja, tikrai neka brangiau uz dujas ir grindini su salyga kad jos imanoma isivest, o islaidos maziausiai dvigubai didesnes.

QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 23:02)
O pričiom čia šildymas elektra ir komfortas? Jei jau kalba apie tai užėjo, tai elektrinis šildymas gali būti pats komfortiškiausias, nes neskaitant to, kad gali šildyti bet ką, bet ir taip tiksliai, kaip jokia kita šildymo sistema niekad gyvenime negalės šildyti. Taip kad truputį ne į temą wink.gif. O jei konkrečiai kalbėti apie grindų šiltumą, tai ir elektrinį šildymą aš pirmiausiai rekomenduočiau įdiegti būtent grindų šildymui. Be to, su elektriniais kabeliais galima grindis šildyti ir tolygiau nei bet kokia vandeninė šildymo sistema ir atvirkščiai, galima padaryti tam tikras zonas šiltesnes už kitas. Vienu žodžiu, kas liečia elektrinę šildymo sistemą ir komfortą, tai čia pati aukščiausia klasė wink.gif. Tiesa, tuomet tik su vėsinimu problemos, bet jei kanalinė kondiškė sumontuota, tai vėsinimas irgi ne problema smile.gif.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 09, 11:35)
Dabar nerandu kur bet tikrai pamenu kad kazkur minejai jog nors ir turi 21C bet jausmas vesus. Del to ir manau kad cia puti migla ir kazko nedapasakoji. O jai nera normaliu gyvenimui salygu kam rupi tie tavo skaiciai?

O vat jai viska padaryt tvarkingai kaip priklauso, normalius el radiatorius, norm el grindini sildyma Cibulis kazkada dejo skaicius kiek tai kainuoja, tikrai neka brangiau uz dujas ir grindini su salyga kad jos imanoma isivest, o islaidos maziausiai dvigubai didesnes.

aha puikiai pririmenu kaip cibulis skaiciavo ir kokius elektrinius radiatorius eme. jam gi paprassti uz keliasdesimt litu netinka, kazkokius dizainerinius uz aukso kaina issirinkes buvo. taip ir gavosi kad jam el. radiatoriu sidymo sistema vos ne tapati kaip geras katilas kainavo.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2016 01 08, 21:50)
Na bet komfortas negali but pask vietoi. Katilinei ir virt skladeli nesildau grindu tai be slepeciu nesinori ant tokiu lipt. O 21c tai mazai jai su mazais vaikais..

bet tai turbut nei sandeliuke nei katilinej masyvo gindu ner, ane? smile.gif siaip jei neplanuoji grindinio sildymo galima ir atitinkama, malonesne kojoms, grindu danga pasirinkt. Ir aplamai ar taip jau senai ta grindinio sildymo sistma tokia populiari pasidare? ir tai, vis dar kruva priesiniku turi - tipo miegamajam blogai, nesveika. tai ir daro pusej namo, tik pimam auskte, o antram radiatorius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 09 sausio 2016 - 15:40
QUOTE(madwifi @ 2016 01 09, 15:33)
aha puikiai pririmenu kaip cibulis skaiciavo ir kokius elektrinius radiatorius eme. jam gi paprassti uz keliasdesimt litu netinka, kazkokius dizainerinius uz aukso kaina issirinkes buvo. taip ir gavosi kad jam el. radiatoriu sidymo sistema vos ne tapati kaip geras katilas kainavo.

Pamenu tą diskusiją... O bet tačiau privynioti į grindis (ar pakloti po grindų danga) tiesiog elektrinio šildymo kilimėlių ar kabelių jau visai ne kosher? Kam tie radiatoriai, vietą tik užima...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 01 09, 15:40)
Pamenu tą diskusiją... O bet tačiau privynioti į grindis (ar pakloti po grindų danga) tiesiog elektrinio šildymo kilimėlių ar kabelių jau visai ne kosher? Kam tie radiatoriai, vietą tik užima...

bus brangiau nei paprasti pastatomi radiatoriai.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2016 01 09, 15:42)
bus brangiau nei paprasti pastatomi radiatoriai.

Bet pigiau, nei dizaineriški daiktai smile.gif Ir dabar kainas pažiūrėjęs net nesu tikras, ar bus labai brangiau už pastatomus - seniai šiandien, pvz, parduoda 60m ilgio 950W galios kabelius už 40 EUR. Sumetei tokius į kiekvieną kambarį, primityvus patalpos termostatas ant sienos ir kokių 400 EUR visam namui turėtų pakakti...

P.S. Ne, pats nerizikuosiu, vis tik ŠS pasistatysiu, kad smegenų elektros išlaidos per daug nespaustų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 01 09, 17:01)
Bet pigiau, nei dizaineriški daiktai smile.gif Ir dabar kainas pažiūrėjęs net nesu tikras, ar bus labai brangiau už pastatomus - seniai šiandien, pvz, parduoda 60m ilgio 950W galios kabelius už 40 EUR. Sumetei tokius į kiekvieną kambarį, primityvus patalpos termostatas ant sienos ir kokių 400 EUR visam namui turėtų pakakti...

Yra dar toks niuansas su šildymo kabeliais. Pasitaiko, kad jie perdega. Nesvarbu ar savireguliuojantis ar paprastas.
Atsakyti

Tai čia ir taip aišku, kad aukojamas komfortas, kad bent morališkai sau įrodyti, jog pasyvumo liga/hobis ekonomiškai atsiperka. To pasekmė:

A) vėdintis gali tik 20-30% našumu su rekuperatoriumi ir teigti, kad gaivu namie - gaila juk turėtų būti turėti 0,01 sandarumą ir didinti nuostolius dėl didesnio rekuratoriaus našumo. Todėl verčiau minimaliai vėdintis, bet jausti pasitenkinimą ir "gaivuma" namie, kad namo šilumos nuostoliai tik 16w/m2 per metus smile.gif
cool.gif vaikštyti turi basom ant 20-21c grindų ir teigti, kad jos maloniai šiltos:) matomais ta šiluma irgi tėra sukelta pasitenkinimo, kad namo šilumos nuostoliai tik 16w/m2 per metus smile.gif
C) prie dideliu šalčių junginėti tepalinius papildomus radiatorius 21 amžiuj pastatytam name....

Vienok brangus tas pasyvumo hobis, bent jau komfortiškai..smile.gif

Mano namo kubatūra 600 kubų, identiškas rekupas dirba 75proc našumu, kur tikrai namie jaučiama, kad rekuperatorius duoda gaivumą, grindys komfortiškai šiltos basom vaikščionant ~27c, namie visada stabiliai 22c temperatūra, dujinis šildymas, sąskaitos už šildymą biški net mažesnės nei Minto elektros sąnaudos. Mano grindinio šildymo įrengimas su katilu kainavo manau panašiai kaip Minto papildomi 10cm neoporo ant sienų...
Atsakyti
QUOTE(budvykis @ 2016 01 09, 18:59)
...Mano namo kubatūra 600 kubų, identiškas rekupas dirba 75proc našumu, kur tikrai namie jaučiama, kad rekuperatorius duoda gaivumą, grindys komfortiškai šiltos basom vaikščionant ~27c, namie visada stabiliai 22c temperatūra, dujinis šildymas, sąskaitos už šildymą biški net mažesnės nei Minto elektros sąnaudos....

na o kokios tamstos elektros saskaitos ?
Atsakyti
Dabar nerandu kur bet tikrai pamenu kad kazkur minejai jog nors ir turi 21C bet jausmas vesus.

Taip, atkreipiau dėmesį į tai, kad kai veikia šildymo sistema atrodo šilčiau, prie tos pat temperatūros, nei kai namas nešildomas iš vis, nors ta pati temperatūra. Vis tik, mano elektrinė šildymo sistema absoliučiai neturi inercijos, išjungiai ir nustojo šildyti. Šildomų elektrinių grindų atveju būtų inertiškai veikianti šildymo sistema, tik išjungus elektrą šildyt nenustotų.

Iš kitos pusės aš mėgstu šilumą, man šalta, o mano brangioji langus atsidarinėja, nes jai karšta smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(budvykis @ 2016 01 09, 18:59)
Mano grindinio šildymo įrengimas su katilu kainavo manau panašiai kaip Minto papildomi 10cm neoporo ant sienų...

Mano visas putplastis kainavo ~14000 Lt. 10cm minusavus sutaupymas būtų ~5000Lt. (~1450Eur), o dėl viso kito teksto, tai išsikalbėk, išsikalbėk, gal palengvės, nors jei ne čia, o psichoanalitiko kabinete kalbėtum, gal ir pagelbėtų smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 sausio 2016 - 20:38
QUOTE(mintas @ 2016 01 09, 21:24)
Mano visas putplastis kainavo ~14000 Lt. 10cm minusavus sutaupymas būtų ~5000Lt. (~1450Eur), o dėl viso kito teksto, tai išsikalbėk, išsikalbėk, gal palengvės, nors jei ne čia, o psichoanalitiko kabinete kalbėtum, gal ir pagelbėtų  smile.gif.

Čia su darbais tiek kainavo ?
Jeigu šildaisi su rekupo tenu + retsykiais su papildomu elektriniu radiatorium, reik manyti, kad grindų temperatūra nėra didesnė už aplinkos ar ne? Vonios patalpoje grindų temperatūra +21 pačiam yra komfortiška?
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 01 09, 23:42)
Čia su darbais tiek kainavo ?
Jeigu šildaisi su rekupo tenu + retsykiais su papildomu elektriniu radiatorium, reik manyti, kad grindų temperatūra nėra didesnė už aplinkos ar ne? Vonios patalpoje grindų temperatūra +21 pačiam yra komfortiška?

Ne tik medžiagos, bet ir darbų kaina nuo putplasčio storio nesikeičia, tad darbai šiuo atžvilgiu neįdomūs.

Mano namo šilumos poreikis prie neseniai buvusio maždaug -20C yra apie 2kW. Tiek rekupas su 1kW tenų niekaip nepaveš.

Aš basom nevaikštau, o prieš einant į dušą, paleidi šiltą vandenį ir plytelės iškart šiltos smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 sausio 2016 - 01:11