Šildymui 2015 spalį sunaudota 259kWh, rekuperatorius (vėdinimui ir tiekiamo oro dašildymui iki 21C) sunaudojo 67kWh. Šildoma, šiuo metu, tiesiogiai elektra. Vandens šildymui sunaudotų kilovatvalandžių šį mėnesį neužfiksavau, bet paprastai elektrinis boileris prisuka apie 175kWh per mėnesį. Name palaikau 21C laipsnio temperatūrą.
Naktinis tarifas 0,092 /kWh, šildant tik naktiniu tarifu sunaudota 259kWh, šildymo kaina gaunasi 23,83. Vėdinimui sunaudota 67kWh dieninio ir naktinio tarifo elektros, kurios vidurkis būtų 0,1085 /kWh, tad vėdinimas kainavo apie 7,27. Viso šildymas ir vėdinimas už spalį man kainavo ~31,10 .
Bendros visos namo elektros energijos sąnaudos nuo 2015-11-01 17:40 iki 2015-12-31 7:10, o tai yra grubiai už du šildymo sezono mėnesius:
Dieninis tarifas: 455,2kWh
Naktinis tarifas: 1461,1kWh
Taigi bendrai sunaudota 1916,3kWh per du mėnesius.
Aritmetiškai padalinus į dvi lygias dalis, gaunam, kad per mėnesį grubiai sunaudojau:
Dieninis tarifas: 227,6kWh
Naktinis tarifas: 730,55kWh
Arba iš viso grubiai per lapkričio arba gruodžio mėnesį sunaudota 958,15kWh elektros energijos absoliučiai visiems namo poreikiams.
Namo šildymo išlaidos lapkričio mėnesiui. Skaitliukų parodymai nuimti 2015-11-01 17:40 ir 2015-12-01 7:08.
Viso sunaudota vandens 7m3
Boilerio sunaudota el. energija vandeniui pašildyti 181kWh
Rekuperatoriaus sunaudota elektros energija ventiliacijai ir tiekiamo oro pašildymui iki 21C laipsnio 111,59kWh
Namo šildymui name palaikant virš 20C laipsnių temperatūrą (realiai ~21C) elektriniu kaloriferiu sunaudota elektros energija 508,04kWh
Viso šildymui, vėdinimui ir karšto vandens ruošimui lapkritį sunaudota 800,63kWh
Karštas vanduo ir rekuperatoriaus darbas buvo abiem elektros tarifais, tad skaičiuojant vidurkį 0,1085 /kWh gaunasi, kad
karšto vandens ruošimas kainavo 19,34,
Rekuperatoriaus darbas 12,11, o šildoma buvo tik naktiniu tarifu 0,092 /kWh, tad
šildymas kainavo 46,74.
Viso per lapkritį vėdinimas, šildymas ir karšto vandens ruošimas kainavo 78,19.
Namo šildymo išlaidos gruodžio mėnesiui. Skaitliukų parodymai nuimti 2015-12-01 7:08 ir 2015-12-31 7:10:
Viso sunaudota vandens 5m3
Boilerio sunaudota el. energija vandeniui pašildyti 164,4kWh
Rekuperatoriaus sunaudota elektros energija ventiliacijai ir tiekiamo oro pašildymui iki 23C laipsnių 178,88kWh
Namo šildymui name palaikant virš 20C laipsnių temperatūrą elektriniu kaloriferiu sunaudota elektros energija 494,86kWh
Viso šildymui, vėdinimui ir karšto vandens ruošimui gruodį sunaudota 838,14kWh
Karštas vanduo ir rekuperatoriaus darbas buvo abiem elektros tarifais, tad skaičiuojant vidurkį 0,1085 /kWh gaunasi, kad
karšto vandens ruošimas kainavo 17,84,
Rekuperatoriaus darbas 19,41, o šildoma buvo tik naktiniu tarifu 0,092 /kWh, tad
šildymas kainavo 45,53.
Viso per gruodį vėdinimas, šildymas ir karšto vandens ruošimas kainavo 82,78.
QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 18:42)
Viso sunaudota vandens 7m3
Čia bendras namo vanduo,šaltas+ karštas, jei gerai suprantu?
Kadangi prie šildymo galingumo reikėtų sumuoti ir rekuperatoriaus teno darbą, tai bendrai rekuperatorius ir šildytuvas sunaudojo 619,63kWh. Lapkritis turi 30 dienų, tad iš sunaudotos energijos gaunam, kad lapkričio mėnesiui per akis 0,86kW galingumo šilumos šaltinio norint palaikyti 21C temperatūrą name 6,6W/m2, o gruodžio mėnesiui per akis 0,91kW galingumo šilumos šaltinio norint palaikyti ne mažesnę kaip 20C laipsnių temperatūrą name 7W/m2.
Papildyta:
Taip, viso, ir karšto ir šalto iš kurio boileris ir ruošė karštą vandenį. Norint, pagal boilerio suvartotą energiją, galima pasiskaičiuoti, kiek buvo suvartota karšto vandens, bet man tai neįdomu .
Nuotėkų šilumos rekuperacijos nesu įdiegęs.
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2016 01 08, 18:06)
Čia bendras namo vanduo,šaltas+ karštas, jei gerai suprantu?
Taip, viso, ir karšto ir šalto iš kurio boileris ir ruošė karštą vandenį. Norint, pagal boilerio suvartotą energiją, galima pasiskaičiuoti, kiek buvo suvartota karšto vandens, bet man tai neįdomu .
Nuotėkų šilumos rekuperacijos nesu įdiegęs.
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 08, 13:41)
o kiek dienu buna -20C ? Kaip sakau man praktinis aspektas zymiai idomesnis nei visi skaiciavima, ateinanti sildymo sezona viskas paaiskes.
Kažkada dėjau rezultatus - http://www.supermama...?...&p=68249783
Vidutiniškai apie 80 val. per metus.
Spalio mėn. vid. temperatūra - 5C laipsniai.
Lapkričio mėn. vid. temperatūra - 4C laipsniai.
Gruodžio mėn. vid. temperatūra - 1C laipsnis.
Vistik ši sistema nėra labai tiksli, nesimato laipsnio dalių. Gal kas turi tikslesnius duomenis su nuorodomis į oficialius šaltinius?
Lapkričio mėn. vid. temperatūra - 4C laipsniai.
Gruodžio mėn. vid. temperatūra - 1C laipsnis.
Vistik ši sistema nėra labai tiksli, nesimato laipsnio dalių. Gal kas turi tikslesnius duomenis su nuorodomis į oficialius šaltinius?
QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 17:42)
Šildymui 2015 spalį sunaudota 259kWh, rekuperatorius (vėdinimui ir tiekiamo oro dašildymui iki 21C) sunaudojo 67kWh. Šildoma, šiuo metu, tiesiogiai elektra. Vandens šildymui sunaudotų kilovatvalandžių šį mėnesį neužfiksavau, bet paprastai elektrinis boileris prisuka apie 175kWh per mėnesį. Name palaikau 21C laipsnio temperatūrą...
Gal čia tik man, bet kai tiek skaičių (ne tik tavo poste), kaip sakoma "per vieną ausį įėjo, per kitą išėjo"
Kalbant apie namų energinius poreikius priimta naudoti dimensiją kWh/m2 - tada kažkaip iš karto aišku, nes nebereikia kiekvieną kartą išsiskaičiuoti šių duomenų iš bendro pateikiamo namo kvadratų ir sunaudojamos energijos kiekio, kad suprastum apie namo šilumines savybes.
QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 18:20)
gruodžio mėnesiui per akis 0,91kW galingumo šilumos šaltinio norint palaikyti ne mažesnę kaip 20C laipsnių temperatūrą name 7W/m2.
Pabandžiau perskaičiuoti koks šildymo galingumo poreikis yra 1C laipsnio temperatūrų skirtumui, tarp lauko ir vidaus. Pagal lapkričio duomenis gavau 50W, o pagal gruodžio - 47W. Sakyčiau didokas skirtumas. Peržvelgiau skaičiavimus ir panašu, kad radau klaidą. Gruodžiui skaičiavau 31d, kai realiai reikėjo skaičiuoti tik 30d laikotarpį. tad gaunasi, kad gruodžio mėnesiui per akis 0,94kW galingumo šilumos šaltinio norint palaikyti ne mažesnę kaip 20C laipsnių temperatūrą name 7,2W/m2, o viso namo šildymo poreikis 1C laipsnio temperatūrų skirtumui gaunasi 49,25W. Vat šis skaičius jau gaunasi pakankamai panašus į lapkričio mėnesio.
Pagal tai apskaičiavus namo šilumos poreikį prie temperatūrų skirtumo 43C gaunam, kad mano namo šilumos poreikis ~50W*43C = 2,150kW.
Gaunasi 16W/m2.
QUOTE(Giords @ 2016 01 08, 18:37)
Gal čia tik man, bet kai tiek skaičių (ne tik tavo poste), kaip sakoma "per vieną ausį įėjo, per kitą išėjo"
Kalbant apie namų energinius poreikius priimta naudoti dimensiją kWh/m2 - tada kažkaip iš karto aišku, nes nebereikia kiekvieną kartą išsiskaičiuoti šių duomenų iš bendro pateikiamo namo kvadratų ir sunaudojamos energijos kiekio, kad suprastum apie namo šilumines savybes.
O kaip tik labai gerai, kad viskas isskaidyta, matyti kiek rekupas suvalgo elektros su tenu ir be jo. Kadangi yra tokiu egzemplioriu pasistato rekupa ir po kiek laiko isjungia, tipo elektros daug ryja ir t.t., keistuoliu daug siam pasaulyje esama.
QUOTE(Giords @ 2016 01 08, 19:37)
Kalbant apie namų energinius poreikius priimta naudoti dimensiją kWh/m2
Jei turėjot omenį kW/m2, tai parašiau apie tai sekančiuose postuose, jei kWh/m2 per metus, tai apie tai parašysiu po sezono pabaigos .
QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 19:44)
Pagal tai apskaičiavus namo šilumos poreikį prie temperatūrų skirtumo 43C gaunam, kad mano namo šilumos poreikis ~50W*43C = 2,150kW.
Imant šalčiausią vidutinę mėnesio temperatūrą -5C, mano namo šildymas tiesiogiai elektra ir vėdinimas elektros surytų 1,25kW*24h*30d = 900kWh per mėnesį.
Skaičiuojant mano elektros tarifų vidurkiu 0,1085 /kWh gaunasi, kad man 130m2 namo šildymas ir vėdinimas vien elektra, nepakitus elektros įkainiams, niekada nekainuos brangiau nei 97,65 (~340 Lt) per mėnesį.
Esu ne kartą minėjęs kad šilto namo šildymas vien elektros pagalba nėra brangus, jei kalba eina apie EE namą. Turint omenį, kad elektrinio šildymo sistemos įdiegimo kaina nepalyginamai mažesnė už visų kitų šildymo sistemų, tikrai verta pastorinti namo kailinius (mano namo sienų apšiltinimo storis tik 30cm), ir įsidiegti elektrinę šildymo sistemą, kaip vienintelę ir pagrindinę. Aišku, pagalbinė kanalinė kondiškė su recirkuliacija reikalo nepagadintų ir sistemos tikrai neišbrangintų, priešingai nei oras-vanduo sistema, kurios kaina šiai dienai kandžiojasi.
QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 20:26)
Aišku, pagalbinė kanalinė kondiškė su recirkuliacija reikalo nepagadintų ir sistemos tikrai neišbrangintų, priešingai nei oras-vanduo sistema, kurios kaina šiai dienai kandžiojasi.
Ar tikrai kandziojasi ? Brendinis siu metu 4.4kw Samsungo modelis 2900 eur gerai pasiderejus?
QUOTE(mintas @ 2016 01 08, 20:26)
Imant šalčiausią vidutinę mėnesio temperatūrą -5C, mano namo šildymas tiesiogiai elektra ir vėdinimas elektros surytų 1,25kW*24h*30d = 900kWh per mėnesį.
Skaičiuojant mano elektros tarifų vidurkiu 0,1085 /kWh gaunasi, kad man 130m2 namo šildymas ir vėdinimas vien elektra, nepakitus elektros įkainiams, niekada nekainuos brangiau nei 97,65 (~340 Lt) per mėnesį.
Esu ne kartą minėjęs kad šilto namo šildymas vien elektros pagalba nėra brangus, jei kalba eina apie EE namą. Turint omenį, kad elektrinio šildymo sistemos įdiegimo kaina nepalyginamai mažesnė už visų kitų šildymo sistemų, tikrai verta pastorinti namo kailinius (mano namo sienų apšiltinimo storis tik 30cm), ir įsidiegti elektrinę šildymo sistemą, kaip vienintelę ir pagrindinę. Aišku, pagalbinė kanalinė kondiškė su recirkuliacija reikalo nepagadintų ir sistemos tikrai neišbrangintų, priešingai nei oras-vanduo sistema, kurios kaina šiai dienai kandžiojasi.
Na bet komfortas negali but pask vietoi. Katilinei ir virt skladeli nesildau grindu tai be slepeciu nesinori ant tokiu lipt. O 21c tai mazai jai su mazais vaikais..