Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

Gal iki +16 atveso? Iki -16 neturetu net atvesti net visiskai nesiltintas ir visiskai nesildomas namas.
QUOTE(mintas @ 2016 01 07, 10:24)
namas tris savaites iš eilės buvo šildomas 2kW galingumu tik naktimis ir atvėso iki -16. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2016 01 07, 10:07)
Mano name langai skirtingų firmų, vieni geresni, kiti blogesni, bet visi ~5-8m. amžiaus.  Priestate 2m. Visi ekonominės klasės.  Nė vienuose nėra jokio ledo ar šerkšno.  Šalčio tilteliai atsispindi rasojimo vietose viduje.  Kad užšaltų reikia kad būtų tikrai kiauras langas arba nepakankama vidaus patalpų temperatūra.

Vėdinimas natūralus ar su rekuperacija? Jei su rekuperacija tai su drėgmės išsaugojimu ar be? Arba tiesiog, koks drėgmės lygis name?
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2016 01 07, 10:30)
Gal iki +16 atveso? Iki -16 neturetu net atvesti net visiskai nesiltintas ir visiskai nesildomas namas.

Taip, iki +16C smile.gif, pataisiau smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 sausio 2016 - 10:33
QUOTE(saaba @ 2016 01 04, 09:26)

Na ne taip stipriai, bet su kondensatu ant užrakto ir aš turiu problemų. Jau teko vakar naudoti automobiliams skirtą automobilių spynelių atitirpinimo tepaliuką, kad duris užrakinti iš lauko.

Ateitį reikės kažką galvoti dėl šio mazgo.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 04, 14:59)
O tu sedek ir klausyk vadybininku pasaku.

Man baisiai įdomu, kokie bus sumontuotų tokio dydžio langų eksploatacijos įspūdžiai smile.gif. Dabar, šiuo klausimu bendrauti su vaikiu nėra prasmės, nes šiuo metu jis gali remtis tik įsitikinimais apie idealius langus. Ženkliai vertingesni bus vaikio postai kai savo žodžius pagrįs savo praktika eksploatuojant langus.
Atsakyti
Taprasme kokie vitrinos naudojimo ispudziai? Geri, bet kazi ar ka siais laikais nustebinsi su daug stiklo..

QUOTE(mintas @ 2016 01 07, 11:43)
Man baisiai įdomu, kokie bus sumontuotų tokio dydžio langų eksploatacijos įspūdžiai smile.gif. Dabar, šiuo klausimu bendrauti su vaikiu nėra prasmės, nes šiuo metu jis gali remtis tik įsitikinimais apie idealius langus. Ženkliai vertingesni bus vaikio postai kai savo žodžius pagrįs savo praktika eksploatuojant langus.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 07, 14:56)
Taprasme kokie vitrinos naudojimo ispudziai? Geri, bet kazi ar ka siais laikais nustebinsi su daug stiklo..

~75 kv.m langu visai nera daug ~130 kv.m trobai smile.gif
Atsakyti
Nu bet ar tikrai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 07, 16:46)

Cia tavo name?

p.s. jei esi jautrus,neatsakyk,nereaguok.
Atsakyti
Pas mane ~ 70m2 i 203m2, 70-80% i pietus.

QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 07, 15:46)

Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 01 07, 16:32)
Nu bet ar tikrai? smile.gif

Tikrai, apie 85% tiesiai į pietų pusę. Praktiškai visas pietinis fasadas vien langai.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 07, 20:09)
Tikrai, apie 85% tiesiai į pietų pusę. Praktiškai visas pietinis fasadas vien langai.

Na idomus projektas, gera visiems toki pamatyti, savaime aisku ir sklypo padetis viska koreguoja, suplanuoti ivaziavimai. Vitrinos gerai dirba ziema, kai saule sviecia, taciau, kaip siandien tokia apniukusi diena savo daro.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 07, 21:09)

Buvau įsitikinęs kad daugiau nei 20% langų ploto į EE namą nereikėtų statyti, po tavo postų, teigiant priešingai perskaičiavau ir akurat, su šiltais langais visais metų mėnesiais yra tik pliusas. Vis tik įdomu, kodėl PN rekomendacijose yra nuostata nestiklinti daugiau nei 20% ploto. Reikalas tas, kad didžioji dalis PN namų statoma šiltesnio klimato kraštuose nei Lietuva, tad ten situacija didesniam langų plotui dar palankesnė.

Tikrai bus įdomu išgirsti atsiliepimus iš tokį namą eksploatuojančio žmogaus.

Vis tik, dėl langų kokybės esu įsitikinęs, kad teks nusivilti.
Atsakyti