Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

idomu kodel?
Ypac, jei lauke totalus +.

QUOTE(*** @ 2015 10 12, 12:17)
Langu tai tikrai geriau nedarinet.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 13:17)
Be filtu as i ortakyna neleisciau nieko, is lauko per pusmeti labai daug visokio brudo priejo.. Uztektu tau su kanaliniu vent karts nuo karto ipust sviezio oro, duru nera pasiskirstys. Svarbu sildyt jai jau ketini ziema spakliuot. Langu tai tikrai geriau nedarinet.

Kalbi apie rekuperatoriaus filtrus? Tai jie tikrai turėtų būti? Ar dar kažkokius filtrus? O kas per daiktas kanalinis ventiliatorius? Kur jį statyti? O orą tai vis tiek reikia iš lauko imti.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 10 12, 13:24)
idomu kodel?
Ypac, jei lauke  totalus +.

Man žiema asocijuojasi su minusu. Bet jei pliusas gal ir galima praverti. Tik kai glaisto ir dažo bus labai daug visokių kvapų, drėgmės, todėl langų pradarymas gali nelabai padėti. Geriau kažkaip kitaip pravėdinti patalpas?

P.S. O kam tu vardus trini ir ***** pridedi?
Atsakyti
O tai ar jis dabar spakliuoja? Gal prades kai lauke -15 smile.gif ir seip langu apkaustai ir su kempine sveiciamas spaklis negerai..

QUOTE(arkava @ 2015 10 12, 13:24)
idomu kodel?
Ypac, jei lauke  totalus +.

Papildyta:
As kalbu jog dabar rekupo neturi, nera ir filtru kurie apsaugotu ortakius nuo nesvaraus lauko oro..

Atsaka kuri ima ora pas mane is lauko tai siaubingai uztersta, per pusmeti pajuodavo filtras, vorais apejo ir tt. Jai ne filtras rotoriui kapec butu..

Kanalini toki pirkau is senuku
http://www.e-senukai...id=000050583108
yra ivairiu diametru. Gali dar kokia aliumine gofra nutempt kad ispustu i mazdaug namo centra, tik kad nuo jos kondensato bus daug, o isputimas gausis per ismetima samatioku.

QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 13:50)
Kalbi apie rekuperatoriaus filtrus? Tai jie tikrai turėtų būti? Ar dar kažkokius filtrus? O kas per daiktas kanalinis ventiliatorius? Kur jį statyti? O orą tai vis tiek reikia iš lauko imti.
Papildyta:

Man žiema asocijuojasi su minusu. Bet jei pliusas gal ir galima praverti. Tik kai glaisto ir dažo bus labai daug visokių kvapų, drėgmės, todėl langų pradarymas gali nelabai padėti. Geriau kažkaip kitaip pravėdinti patalpas?

P.S. O kam tu vardus trini ir ***** pridedi?

Atsakyti
Kažkaip užkritę buvo, kad be 4m pločio vitrinos toje pačioje svetainėje yra dar ir kita 1,6m pločio vitrina. Bus atsarginis variantas tam gal kartui gyvenime smile.gif Varstomi pas mane tik mažiukai, iki metro pločio anga. Ko pro duris neįneši, tai per varstomą tuo labiau...
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 11:42)
Dėl langų, tai didžiuma langų juk platesni, nei durys, o ir išimti stiklo paketą, juk ne kasdien reiks. Gal tik kartą gyvenime, svarbu žinoti, kad galimybė yra. Beje, gal ir varstomo lango gali užtekti smile.gif. <{POST_SNAPBACK}>

Oro paėmimas iš kokios pusės - pietų, šiaurės? Jei iš pietų, siūlau ant oro paėmimo vietos užsidėti kad ir mažiuką orinį saulės kolektorių. Mažiukas patalpų gal ir nesušildys, bet tokiomis dienomis kaip šiandien, tai tikrai rekuperatoriaus rotorių sustabdžius galėtų tiekti šiltesnį orą nei patalpose.
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 10:40)
Neprišildo saulė pas mane. Grubiai iki pietų, mano langai šešėlyje, tai temperatūra tik krenta ir krenta, tuo labiau, dar ir dabar prie mano namo keli laipsniai žemiau nulio. Čia visuomet keliais laipsniais žemiau nei mieste būna. Tad mano name tik truputį virš 20 laipsnių, vėsoka, panašu, kad jau reikės pradėti šildyti. Nebent saulė po pietų užkaitins, ir temperatūrą name keliais laipsniais kilstels smile.gif. <{POST_SNAPBACK}>

Angos plotis nepaminėtas, bet iš duotų išmatavimų akivaizdu, kad ne mažiau 110cm. Tai matyt kad teks nusileisti žmonos raginimui platinti durų angą. Plius cm ant paklaidų, ir suapvalinus gausis 1111mm smile.gif Nors šiaip su rulete aplink po savo kvartalą pavaikštinėjęs tokių pločių neužtikau. Arba apie metrą anga (~90cm varčia), arba išvis vos ne dvimetrinės dvivėrės.
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 14:06)
Štai mano durų išoriniai matmenys. Vidiniai matmenys (nuo staktos iki staktos) yra 96 cm. Man tikrai pakanka, nors ir aš kartais pagalvoju apie didesnių daiktų įnešimą.<{POST_SNAPBACK}>

Kaip variantas - apdailos darbų periodu pajungti tik vieną ištraukimo ortakį, ant ortakio galo kambaryje uždėjus laikiną filtrą. Kad ir kokią kojinę užmauti ant karkaso. Karkaso vaidmenį galėtų atlikti pvz stalo įrankių džiovykla ar kažkas panašaus.
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 14:06)
Beje, kai darėte vidaus apdailą, jungėte ar ne jungėte vėdinimą? Aš norėčiau įjungti (pastatytumėme laikiną rekuperatorių), bet ar vėdinimo sistemos ortakiai neužsiterš. Kita vertus, jei žiemą darysime apdailą, tai be vėdinimo nelabai išeis išsiversti. Įjungiame šildymą, namas sandarus, vidų špakliuoja, dažo, pradės trūkti oro. Negi atidarinėsi langus? Būtų absurdas. Kaip geriau: įjungti vėdinimą ar nejungti? Ar įjungti, bet po apdailos pasidaryti ortakių pravalymą. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Tai gal šveis civilizuotai, su zirafa, su maiseliu (man per diena nusveite 280m2), beveik jokiu dulkiu.

QUOTE(*** @ 2015 10 12, 12:57)
O tai ar jis dabar spakliuoja? Gal prades kai lauke -15 smile.gif ir seip langu apkaustai ir su kempine sveiciamas spaklis negerai..
Papildyta:
As kalbu jog dabar rekupo neturi, nera ir filtru kurie apsaugotu ortakius nuo nesvaraus lauko oro..

Atsaka kuri ima ora pas mane is lauko tai siaubingai uztersta, per pusmeti pajuodavo filtras, vorais apejo ir tt. Jai ne filtras rotoriui kapec butu..

yra ivairiu diametru. Gali dar kokia aliumine gofra nutempt kad ispustu i mazdaug namo centra, tik kad nuo jos kondensato bus daug, o isputimas gausis per ismetima samatioku.

Atsakyti
Oj zinok remontu dares jau kokius 5 bet tokio dar varianto negirdejes smile.gif man viska su kempinikem..

QUOTE(arkava @ 2015 10 12, 14:00)
Tai gal šveis civilizuotai, su zirafa, su maiseliu (man per diena nusveite 280m2), beveik jokiu dulkiu.

Atsakyti
as tai irgi pyrma karta isgirdau biggrin.gif

kokia izoliacija geriausia lauke izoliuot vamzdzius? g.gif

QUOTE(*** @ 2015 10 12, 13:04)
Oj zinok remontu dares jau kokius 5 bet tokio dar varianto negirdejes smile.gif man viska su kempinikem..

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 13:57)

O tai kur jį siūlai statyti: prie paėmimo iš lauko vamzdžio? Statyti ant šito paėmimo vamzdžio? Gal geriau pasistatyti rekūpą su visais filtrais? Dėl lauko įtakos nebijau, nes bus filtrai. Bet ar per difuzorius į vamzdynus neprisineš dulkių? Štai ko bijau, kad vamzdynai iš vidaus apsineš ir juos reikės valyti.
Atsakyti
Laikiną filtrą vietoj difuzoriaus, kaip rašiau čia:<{POST_SNAPBACK}>
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 15:12)
O tai kur jį siūlai statyti: prie paėmimo iš lauko vamzdžio? Statyti ant šito paėmimo vamzdžio? Gal geriau pasistatyti rekūpą su visais filtrais? Dėl lauko įtakos nebijau, nes bus filtrai. Bet ar per difuzorius į vamzdynus neprisineš dulkių? Štai ko bijau, kad vamzdynai iš vidaus apsineš ir juos reikės valyti. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 13:58)
Angos plotis nepaminėtas, bet iš duotų išmatavimų akivaizdu, kad ne mažiau 110cm.

Architektas buvo nurodęs 110 cm, mūrininkas padarė klaidą ir išėjo ar 114, ar 115 cm. Todėl ir durų praėjimas (nuo staktos iki staktos) išėjo ne 90 cm, o mano nurodyti 96 cm. Jei paskaičiuoti su PHPP, tai įtariu, kad situacija pablogėtų, nes lauko durys šiaurinėje pusėje. Kita bertus, kai skaičiavo namą, tai ėmė, kad lauko durų liamda 0,80, o "Tilas" nurodo, kad 0,58. Gal visgi išeitų balansas arba net geresnis variantas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 14:04)

Bent jau dabar name daug dulkių. Gal apdailos metu bus mažiau, bet jų tikrai bus. Ir įjungus rekūpą galima greitai užteršti ortakius.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 13:58)
Kaip variantas - apdailos darbų periodu pajungti tik vieną ištraukimo ortakį, ant ortakio galo kambaryje uždėjus laikiną filtrą. Kad ir kokią kojinę užmauti ant karkaso. Karkaso vaidmenį galėtų atlikti pvz stalo įrankių džiovykla ar kažkas panašaus.

O kurį ištraukimo ortakį pajungti? Štai čia mano ištraukimo ortakis, kuris jau išeina tiesia į lauką (statmenai einantis į viršų). Jei kanalinį ventiliatorių pastatyti ant šio ortakio, tai jis realiai trauks tik iš katilinės. O kaip padaryti iš kitų kambarių? Ar statyti vieną svetainėje ir vieną kažkuriam antro aukšto kambaryje? Tačiau kaip matyti nuotraukoje difuzorinė dėžė nėra sujungta su išmėtimo vamzdžiu, todėl dar reikėtų nuo difuzorinės dėžės (į ją sueina visi išmetimo vamzdžiai) daryti sujungimą su lauko vamzdžiu. Vien išmetimas nebus blogai? Gal reikėtų ir padavimo.

O jei visgi pastatyti rekuperatorių su visais filtrais? Kas gali užsiteršti? Logiškai mąstant tik namo viduje esantys ortakiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 spalio 2015 - 14:30
Visus difuzorius, visa vidaus vamzdyna uzkimsk uzklijuok ir pamirsk. As tau siulau jo siuo metu iki kol nebaigs apdaila, parketlenciu pjaustyma nenaudot visiskai.. Kaip sakiau jungi prie paemimo orotarkio sita ventiliatoriu, nuvedi ji kazkiek iki kambario centro ir turesi sviezio oro sociai nes jis per h daugiau kaip 300m3 ipus.

QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 14:12)
O tai kur jį siūlai statyti: prie paėmimo iš lauko vamzdžio? Statyti ant šito paėmimo vamzdžio? Gal geriau pasistatyti rekūpą su visais filtrais? Dėl lauko įtakos nebijau, nes bus filtrai. Bet ar per difuzorius į vamzdynus neprisineš dulkių? Štai ko bijau, kad vamzdynai iš vidaus apsineš ir juos reikės valyti.

Papildyta:
Yra rockwool vata su folija ir lipni folija smile.gif apvynioji apklijuoji..

QUOTE(arkava @ 2015 10 12, 14:09)
kokia izoliacija geriausia lauke izoliuot vamzdzius?  g.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 14:35)
Visus difuzorius, visa vidaus vamzdyna uzkimsk uzklijuok ir pamirsk. As tau siulau jo siuo metu iki kol nebaigs apdaila, parketlenciu pjaustyma nenaudot visiskai.. Kaip sakiau jungi prie paemimo orotarkio sita ventiliatoriu, nuvedi ji kazkiek iki kambario centro ir turesi sviezio oro sociai nes jis per h daugiau kaip 300m3 ipus.

Mano visi difuzoriai yra užkišti gamykliniais kaiščiais (raudoni). Juos sudėjome vos sumontavo ortakius. Izoliuotos ir kolektorinės dėžės. Tik neatsimenu ar užsandarinti paėmimo ir išmetimo ortakiai. Reikės pasitikrinti.

Dabar tavo oro padavimo idėją supratau.

Kita vertus, jei padaryčiau tik oro padavimą arba tik ištraukimą ar su laiku nesukurčiau per didelio oro slėgio skirtumo tarp vidaus ir išorės. Juk namas sandarus.
Atsakyti