Kažkaip užkritę buvo, kad be 4m pločio vitrinos toje pačioje svetainėje yra dar ir kita 1,6m pločio vitrina. Bus atsarginis variantas tam gal kartui gyvenime
Varstomi pas mane tik mažiukai, iki metro pločio anga. Ko pro duris neįneši, tai per varstomą tuo labiau...
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 11:42)
Dėl langų, tai didžiuma langų juk platesni, nei durys, o ir išimti stiklo paketą, juk ne kasdien reiks. Gal tik kartą gyvenime, svarbu žinoti, kad galimybė yra. Beje, gal ir varstomo lango gali užtekti
.
<{POST_SNAPBACK}>Oro paėmimas iš kokios pusės - pietų, šiaurės? Jei iš pietų, siūlau ant oro paėmimo vietos užsidėti kad ir mažiuką orinį saulės kolektorių. Mažiukas patalpų gal ir nesušildys, bet tokiomis dienomis kaip šiandien, tai tikrai rekuperatoriaus rotorių sustabdžius galėtų tiekti šiltesnį orą nei patalpose.
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 10:40)
Neprišildo saulė pas mane. Grubiai iki pietų, mano langai šešėlyje, tai temperatūra tik krenta ir krenta, tuo labiau, dar ir dabar prie mano namo keli laipsniai žemiau nulio. Čia visuomet keliais laipsniais žemiau nei mieste būna. Tad mano name tik truputį virš 20 laipsnių, vėsoka, panašu, kad jau reikės pradėti šildyti. Nebent saulė po pietų užkaitins, ir temperatūrą name keliais laipsniais kilstels
.
<{POST_SNAPBACK}>Angos plotis nepaminėtas, bet iš duotų išmatavimų akivaizdu, kad ne mažiau 110cm. Tai matyt kad teks nusileisti žmonos raginimui platinti durų angą. Plius cm ant paklaidų, ir suapvalinus gausis 1111mm
Nors šiaip su rulete aplink po savo kvartalą pavaikštinėjęs tokių pločių neužtikau. Arba apie metrą anga (~90cm varčia), arba išvis vos ne dvimetrinės dvivėrės.
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 14:06)
Štai mano durų
išoriniai matmenys. Vidiniai matmenys (nuo staktos iki staktos) yra
96 cm. Man tikrai pakanka, nors ir aš kartais pagalvoju apie didesnių daiktų įnešimą.
<{POST_SNAPBACK}>Kaip variantas - apdailos darbų periodu pajungti tik vieną ištraukimo ortakį, ant ortakio galo kambaryje uždėjus laikiną filtrą. Kad ir kokią kojinę užmauti ant karkaso. Karkaso vaidmenį galėtų atlikti pvz
stalo įrankių džiovykla ar kažkas panašaus.
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 14:06)
Beje, kai darėte vidaus apdailą, jungėte ar ne jungėte vėdinimą? Aš norėčiau įjungti (pastatytumėme laikiną rekuperatorių), bet ar vėdinimo sistemos ortakiai neužsiterš. Kita vertus, jei žiemą darysime apdailą, tai be vėdinimo nelabai išeis išsiversti. Įjungiame šildymą, namas sandarus, vidų špakliuoja, dažo, pradės trūkti oro. Negi atidarinėsi langus? Būtų absurdas. Kaip geriau: įjungti vėdinimą ar nejungti? Ar įjungti, bet po apdailos pasidaryti ortakių pravalymą.
<{POST_SNAPBACK}>