Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(Milao @ 2016 01 05, 16:20)
Čia panašiau kad ne rėmelio užrašas, o paketo. T.y. paketo gamintojai ant rėmelio užrašė paketo išmatavimus, stiklų storius, etc - visą info apie paketą. Šitas konkretus paketų gamintojas surašė, bet tikrai ne visi gamintojai surašo paketo duomenis ant rėmelio.

Pas *** nuotraukoje viskas vienoje vietoje. Pas mane rėmelio pavadinimas vienoje vietoje, o paketo duomenys įrašyti kampe ant remelio. Remelio pavadinimas ir serijinis isgraviruotas būna gamykloje, čia swisspacer atveju.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 01 05, 18:40)
Situacija pasikeitus. Nuo šiol VVTAT sprendimai bus privalomi. Kaip tik kitą savaitę gausiu sprendimą dėl "Saulės šilumos". Pradėjau judinti šitą reikalą lapkritį. Tik sausio pradžioje kažkas paaiškės. Aišku šventės įsimaišė, bet reikėjo laukti du mėnesius.
Papildyta:

Man "7 langų" montuotojas šiandieną sakė, kad jau girdėjo ne iš vieno žmogaus skundų dėl "Tilo" durų kokybės. Man lauko duris montavo "7 langai". Jie iš karto sakė, kad kažkas nesureguliuota, bet nelindo reguliuoti. Sakė, kad pataisys durininkai.

O vienas meistras, kuris prie namo dirbo tuo metu, kai statė duris, sakė girdėjo kaip "7 langų" montuotojai skundėsi, kad varčia kreiva. Jie sakė, kad čia ne mūsų (7 langų) reikalas. Mes tik sumontuojame ir viskas. Jie jau tada matė, man kažką sakė, bet aš iki galo neužfiksavau. Kad neišsigalvoju gali patvirtinti vaikis, nes jis kaip tik šiandieną buvo mano name, kai meistras papasakojo šią istorija. Jie dar stebėjosi: sako tokios brangios lauko durys, o tokia prasta kokybė.

būtent kad tas nevienodas tarpas puikiai matosi iš vidaus, nereikia net matuoti.
Kas liečia SKP ir Lanreta, tai čia galima sakyti jog vieną įmonę. Jie berods apsijunge, tik nežinau kada tiksliai tas įvyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 sausio 2016 - 19:10
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 05, 19:01)
Pas mane rėmelio pavadinimas vienoje vietoje, o paketo duomenys įrašyti kampe ant remelio.

Abu pirkome per tą pačią firmą ir langai tie patys (Rehau), bet įpakavimas skiriasi. Pas mane ant rėmelio jokios informacijos. Buvo tik lipdukas ant stiklo (stiklo paketo informacija) ir lipdukas ant rėmo. Ir dar rėmo lipdukai neatitiko užsakymo (buvo parašyta Rehau Geneo MD, o aš užsakinėjau Rehau Geneo PHZ). Tada buvo visa ta istorija su rėmo pjaustymu, aiškinimu, kad vadybininkas dirba su vokiška programa, o langų gamintojas su lietuviška programa, todėl taip stipriai neatitinka profilio pavadinimai.

Štai toks lipdukas buvo ant stiklo. Ten aiškiai nurodyta: SW juoda. Kad juoda - tai faktas, bet kad SW (swisspacer) - jokio užrašo ant pačio rėmelio. Ir dar "SKP stiklas", UAB "Lanreta". O toks lipdukas buvo ant rėmo. Irgi jokio gaminio indentifikavimo. O čia dar viena nuotrauka. Lipdukas ant stiklo apie stiklo paketą ir visas rėmas apklijuotas "Rau-Fibro" užrašu. Ir viskas. O čia išardytas stiklo paketas iš vidaus. Tenai irgi jokios informacijos apie swisspacer ir pan. Tiesiog juoda ir tiek. Aišku čia ne visas stiklo paketas, o tik dalis, bet įtariu, kad daugiau jokios informacijos tenai nėra.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 05, 19:23)
Abu pirkome per tą pačią firmą ir langai tie patys (Rehau), bet įpakavimas skiriasi. Pas mane ant rėmelio jokios informacijos. Buvo tik lipdukas ant stiklo (stiklo paketo informacija) ir lipdukas ant rėmo. Ir dar rėmo lipdukai neatitiko užsakymo (buvo parašyta Rehau Geneo MD, o aš užsakinėjau Rehau Geneo PHZ). Tada buvo visa ta istorija su rėmo pjaustymu, aiškinimu, kad vadybininkas dirba su vokiška programa, o langų gamintojas su lietuviška programa, todėl taip stipriai neatitinka profilio pavadinimai.

Štai toks lipdukas buvo ant stiklo. Ten aiškiai nurodyta: SW juoda. Kad juoda - tai faktas, bet kad SW (swisspacer) - jokio užrašo ant pačio rėmelio. Ir dar "SKP stiklas", UAB "Lanreta". O toks lipdukas buvo ant rėmo. Irgi jokio gaminio indentifikavimo. O čia dar viena nuotrauka. Lipdukas ant stiklo apie stiklo paketą ir visas rėmas apklijuotas "Rau-Fibro" užrašu. Ir viskas. O čia išardytas stiklo paketas iš vidaus. Tenai irgi jokios informacijos apie swisspacer ir pan. Tiesiog juoda ir tiek. Aišku čia ne visas stiklo paketas, o tik dalis, bet įtariu, kad daugiau jokios informacijos tenai nėra.

Pas mane irgi įdomi istorija. Pirkau iš tų pačių Septynių Langų Rehau PHZ su stiklo paketais kuriuose bus swisspacer ultimate remelis. Rėmai daryti Panevėžį Aulaukyje, stiklo paketai Alytuje Glass.lt. Finale gavau stiklo paketus su prastesniu rėmeliu swisspacer advance. Kas ir kur padarė klaidą neaišku man iki šiol, gal sugedęs telefonas tarp skirtingų vadybininkų.... Trumpas pokalbis su Septyniais Langais ir paketai buvo pakeisti į teisingus. Visada tikrinkite ką gaunate.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 sausio 2016 - 19:57
QUOTE(biesas66 @ 2016 01 05, 18:54)
lens.gif virsus 94,3 apacia 94,7.      is kur tas centimetras smile.gif  nent jau nuotraukoj tai nesimato.

p.s. O pas tave yra kasnors tiesaus?

biesai,gal jau nebemynki tiek ant skauduoles,o tai cibulis isvis prazils.... mirksiukas.gif biggrin.gif
cibuli,nu tikrai-uzuojauta paciam..... paskaitinejus (nebutinai vien tik sioje temoje),atrodo,kad visur viska zinai,visur viska gali pakomentuoti (kartais tas pakomentavimas,net ciut neperzengia normu...)....ale kaip cia tau taip?
Niekaip nesuprantu,ko tu tiek ilgai terliojiesi su jais? Jau reikejo truputi rimciau i visa tai reaguoti..... Moki brangiausiai,o gauni,......... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 01 05, 20:10)
cibuli,nu tikrai-uzuojauta paciam.....    paskaitinejus (nebutinai vien tik sioje temoje),atrodo,kad visur viska zinai,visur viska gali pakomentuoti (kartais tas pakomentavimas,net ciut neperzengia normu...)....ale kaip cia tau taip?

Jei tau, brangioji, vaidenasi, kad aš visur ir visiems patarinėju, - tai užuojauta. Žegnotis reikia, jei vaidenasi. Dar česnakas padeda (o ir šiaip lauke šalta, valgyk česnako, padės). Aš tik dalinuosi savo patartimi. Ir tai tik keliuose temose.

O jei aš neteisus, tai parodyk, kur aš patarinėju visur ir visiems. Ir viską galiu pakomentuoti. Faktus į sceną.

Ir man užuojautos nereikia. Žinau, kad tik menkystos mane puola ir galvoja, kad man nepasisekė. Stiprūs žmonės nebijo pripažinti ir parodyti savo klaidų. Aš tikrai nebijau parodyti, ką ir kur ne taip padariau, kas ne taip išėjo. Ir tai darau tik todėl, kad kiti atkreiptų dėmesį į klaidas, kurių galima išvengti. Žinau, kad ir kiti neišvengė klaidų, bet paprasčiausiai jas slepia. Pati greičiausiai jų pridarei savo name, bet arba neskelbi, arba net nesupranti, kur tavo namo problemos.

Ir dar, brangioji, kai pabandysi ne liežuviu, o praktikoje pastatyti A+/A++ klasės namą, kurio šildymas metams kainuoja apie 100 eurų, o sandarumas net su sušiktais langais yra 0,21, tada galėsi man aiškinti.
Papildyta:
QUOTE(Oksana79 @ 2016 01 05, 20:10)
Niekaip nesuprantu,ko tu tiek ilgai terliojiesi su jais? Jau reikejo truputi rimciau i visa tai reaguoti..... Moki brangiausiai,o gauni,.........  doh.gif

Kaip rimčiau? Ir iš kur ištraukei, kad moku brangiausiai? Pateik skaičius, kiek aš moku ir pateik savo skaičius. Laukiu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 05, 20:49)
praktikoje pastatyti A+/A++ klasės namą, kurio šildymas metams kainuoja apie 100 eurų, o sandarumas net su sušiktais langais yra 0,21, tada galėsi man aiškinti.
Papildyta:

Pas mane net nežinau kokios klasės namas, gal kokia Ž ir langai belekokie, bet bijau jog 100€ šildymui neišleidžiu...Čia su karštu vandeniu žiemą. Tiesa, apšiltintas šiek tiek, kiek įmanoma.

Paskutinės paros analizai: į pečių dvi tašės malkų. Kūrimas vieną kartą paroje. Katilas kieto kuro, centrometal, bačkos 2vnt (dėl vietos) po 660l -1320l. Tiesa, malkos iš savo miško. Gavrikai pripjovė ir parvežė, kainavo ~50€+spiritas, už skaldymą ir krovimą sumokėjau 30€. Malkų liks ir kitai žiemai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2016 01 05, 20:58)
Pas mane net nežinau kokios klasės namas, gal kokia Ž ir langai belekokie, bet bijau jog 100€ šildymui neišleidžiu...Čia su karštu vandeniu žiemą. Tiesa, apšiltintas šiek tiek, kiek įmanoma.

Paskutinės paros analizai:  į pečių dvi tašės malkų.  Kūrimas vieną kartą paroje. Katilas kieto kuro, centrometal, bačkos 2vnt (dėl vietos) po 660l -1320l.  Tiesa, malkos iš savo miško. Gavrikai pripjovė ir parvežė, kainavo ~50€+spiritas, už skaldymą ir krovimą sumokėjau 30€.  Malkų liks ir kitai žiemai smile.gif

Tu krūtas. Būsi pirmas Lietuvoje, kuris gaus A++. Sertifikuok. Gal ir sertifikatui pakaks 50 eurų + spirito. O jei nepavyks, tai eik malkų užmesk.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 05, 21:01)
Tu krūtas. Būsi pirmas Lietuvoje, kuris gaus A++. Sertifikuok. Gal ir sertifikatui pakaks 50 eurų + spirito. O jei nepavyks, tai eik malkų užmesk.

Naują namą sertifikuosiu. Bus kiek sandaresnis.
Šitą irgi sertifikuočiau, tik bijau kad atliekant sandarumo testą pūtikas nespės oro pripusti tiek, kad galėtų atlikti matavimus biggrin.gif

P.s. jei paleisčiau samanės aparatą ir su gavrikais atsiskaityčiau tik samagonu, tai jau kaip ir energy + gautūsi? thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 05 sausio 2016 - 21:08
QUOTE(gllop @ 2016 01 05, 21:06)
Naują namą sertifikuosiu. Bus kiek sandaresnis.
Šitą irgi sertifikuočiau, tik bijau kad atliekant sandarumo testą pūtikas nespės oro pripusti tiek, kad galėtų atlikti matavimus biggrin.gif

Krūtą čia vaidini. Viską supranti ir moki. Palauk pradėsi statyti, tai dar per šikną išlįs statybos. Pamatysi, kiek daug pastangų ir kantrybės reikia A klasės namui. Nebent už 50 eurų+spiritą nusipirksi popieriuką.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 05, 21:08)
Krūtą čia vaidini. Viską supranti ir moki. Palauk pradėsi statyti, tai dar per šikną išlįs statybos. Pamatysi, kiek daug pastangų ir kantrybės reikia A klasės namui. Nebent už 50 eurų+spiritą nusipirksi popieriuką.

Viską aš suprantu, nebūk toks jautrus, aukščiau nosį wink.gif Laukia ir manes tas vargelis. Vien projektuojant jau kiek vargo. O dar statybininkai laukia iš 10 - 9belekaip dirbantys. Jau šitą namą kai tvarkiau tiek prisižiūrėjau kad...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 05, 22:08)
pradėsi statyti, tai dar per šikną išlįs statybos.

Jau,prasidejo pas tave?

Ko ir reikejo tiketis.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sian patikrinau langu iscentravimo varztus, ar kaip jie ten vadinasi, tai visi buvo ant vasaros rezimo biggrin.gif
Atsakyti