Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(cibulis @ 2016 01 04, 21:25)
Tokie tikrai yra. Tik dabar nepamenu: kur varčioje ar staktoje. O ką?

Ai, dar šiandieną "7 langų" klausiau, kodėl niekur ant tarpinės neradau "Swisspacer" užrašo. Man vaikis aiškino, kad "Swisspecar" turi matytis, jei nesimato, tai greičiausiai TGI rėmeliai. O aš tikrai užsakinėjau "Swisspacer Ultimate" ar kažkokius panašius "Swisspacer" tuo metu šilčiausius rinkoje. Sakė, kai atvažiuos parodys ar pabandys parodyti. Man nepavyko rasti.

Tgi ir swisspacer vizualiai lengva atskirt. Tgi bent pas mane kaip juosta isvyniota sudurimas galimas belekur paketo vietoi kai tuo tarpu swisspacer kaip nelankstoma juostele sudurimai kampuose paketo
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 04, 21:41)
Tgi ir swisspacer vizualiai lengva atskirt. Tgi bent pas mane kaip juosta isvyniota sudurimas galimas belekur paketo vietoi kai tuo tarpu swisspacer kaip nelankstoma juostele sudurimai kampuose paketo

O TGI turi kokį įspausta serijini numerį? Neteko gyvai matyti dar. Pas kaimynus kaip tyčia visur swisspaceriai ir taip pat kaip pas mane įspaustas pavadinimas ir serijinis numeris.
Atsakyti
[quote=cibulis,2016 01 04, 20:25]
Tokie tikrai yra. Tik dabar nepamenu: kur varčioje ar staktoje. O ką?

Na jie staktoje, ju buna keliose vietose ziurint koksai lango didumas, paziurek ar iscentriniai varztai gerai ant ju uzeina, nes nuo to priklauso varcios prispaudimas. Pas mane nebuvo vieno fiksotoriaus prisukta, tai varcia vienoje vietoje ir neprisispaude prie remo.
Iscentrinis varztas toksai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 04 sausio 2016 - 21:54
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 04, 21:49)
O TGI turi kokį įspausta serijini numerį? Neteko gyvai matyti dar. Pas kaimynus kaip tyčia visur swisspaceriai ir taip pat kaip pas mane įspaustas pavadinimas ir serijinis numeris.

Turi

Http://dl.dropbox.com/s/bown4scupnwz74n/20...215109.jpg?dl=0
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 04, 21:54)

Neatsidaro tavo nuoroda. O aš ant savo langų rėmelių neradau jokių užrašų. Kažkokie no name. O gal tik žiūrėti nemoku, nors apžiūrėjau lyg ir visus langus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 sausio 2016 - 22:15
QUOTE(cibulis @ 2016 01 04, 22:14)
Neatsidaro tavo nuoroda. O aš ant savo langų rėmelių neradau jokių užrašų. Kažkokie no name. O gal tik žiūrėti nemoku, nors apžiūrėjau lyg ir visus langus.

Blogai kažkaip jam nuoroda įsidėjo, čia gera
Taip išeina jog kokie bebūtų remeliai, visi turi užrašus, pas kai kuriuos dar ir serijinis nr. Kada Cibuli būsi prie namo, ryt as apie 12 isvazinesiu nuo savo trobos ir galėčiau prasukti pro tamstos ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 04 sausio 2016 - 22:25
QUOTE(cibulis @ 2016 01 04, 23:14)

Sveikinu. Vel tave isdure biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 04, 22:20)
Blogai kažkaip jam nuoroda įsidėjo, čia gera
Taip išeina jog kokie bebūtų remeliai, visi turi užrašus, pas kai kuriuos dar ir serijinis nr. Kada Cibuli būsi prie namo, ryt as apie 12 isvazinesiu nuo savo trobos ir galėčiau prasukti pro tamstos ?

Nežinau. Pasuk, kai važiuosi gal pavyks privažiuoti. O gal Deimantas bus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 04, 13:06)
O tai kai gyveni, rekuperatorius nesusidoroja su drėgme ir langų kraštai vis tiek rasoja?

Jei oro apykaita per maza rasoja. Pas mane, tarkim, plotas 250m2, turis 250x2,5=625m3. Jei rekupas pucia 350-400m3/h nerasoja (isskyrus vonias po maudyniu), jei maziau 350 pradeda rasoti. Kuo lauke salciau, tuo rekupo nasumas turi buti didesnis norint, kad nerasotu. Kai lauke -5, nerasoja ir su 150m3/h. Kai lauke -15, reikia jau 350. Pas mane dujos sildo paduodama ora po rekupo. Paduoda apie 20 laipsniu i namus.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 01 04, 23:26)
Jei oro apykaita per maza rasoja. Pas mane, tarkim, plotas 250m2, turis 250x2,5=625m3. Jei rekupas pucia 350-400m3/h nerasoja (isskyrus vonias po maudyniu), jei maziau 350 pradeda rasoti. Kuo lauke salciau, tuo rekupo nasumas turi buti didesnis norint, kad nerasotu. Kai lauke -5, nerasoja ir su 150m3/h. Kai lauke -15, reikia jau 350. Pas mane dujos sildo paduodama ora po rekupo. Paduoda apie 20 laipsniu i namus.

Niekaip nesuprantu kaip gali rasot langai. vedinamo 105 kvadratai plokstelinis paduoda diena 60 vakare 80 kubu oro per valanda. namuos 35 proc dregnumas is kur tas vanduo gali susidaryt aplink langus jei namas sandarus ir vedinamas. Gal langia prasti dvieju stiklu su metaliniu remeliu tada taip tikiu kad persala.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2016 01 05, 13:07)
Niekaip nesuprantu kaip gali rasot langai. vedinamo 105 kvadratai plokstelinis paduoda diena 60 vakare 80 kubu oro per valanda. namuos 35 proc dregnumas is kur tas vanduo gali susidaryt aplink langus jei namas sandarus ir vedinamas. Gal langia prasti dvieju stiklu su metaliniu remeliu tada taip tikiu kad persala.

Rotorinis. Drėgnomačio neturiu. Langai trijų stiklų 4-18-4-18-4 su metaliniu rėmeliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 05 sausio 2016 - 13:48
Šį rytą tą labiausiai siusiojantį "Rehau Geneo PHZ" langą atidarinėjau filmuodamas. Štai kokių siurprizų radau. Šone iškrito piršto dydžio ledo gabalas, visos gumos (ir apačios, ir šonų) apledėję, kampe irgi ledas.

Tuomet išvaliau visus langus. Valiau vidų (tarp staktos ir varčios) ir valiau stiklo paketus iš vidaus. Tai buvo apie 9 val. ryto. Apie 12 val. kaip ir žadėjo į svečius atvyko vaikis. Iš vidaus stiklo paketai per tris valandas nebuvo aprasoję, o vieno lango (ne to, kur labiausiai siusioja) viduje štai koks ežeras telkšnojo. Galbūt aš rytą šią balą pražiopsojau, negi galėjo per 3 valandas tiek vandens susidaryti.

Kartu su vaikiu dar kartą apžiūrėjome stiklo paketų rėmelius. Nei jis, nei aš neradome jokio užrašo ant rėmelių. Kažkokie no name. Juodi ir tiek. Mistika. Vienintelis dalykas, kad galbūt rėmelio užrašas yra vidinėje dalyje ir neišėmus stiklo paketo iš rėmo jo nesimato. Bet kažkaip nesinori tikėti, kad būtų slepiamas "Swisspacer" užrašas. Galėtų vaikis papasakoti savo istoriją apie rėmelius. Tokius dalykus reikia viešinti.

Taip pat su vaikiu dar pamatavome durų varčią. Pasirodo, kad čia visiškas brokas. Viršus apie 94,5 cm, o apačia apie 95,5 cm. Neatitikimas apie vieną cm. Pamatavus durų įstrižainę, taip pat radome neatitikimą apie 1 cm. Štai jums ir stebuklingos "Tilo" (durų fabriko) durys. Iš pradžių padarė ne į tą pusę atsidarančias duris, perdarė varstymą (rankeną) ir greičiausiai skubėdami sumeistravo kreivą varčią. Įdomu ar tą pačią perdarinėjo ar naują tokią kreivią sumeistravo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 sausio 2016 - 16:08