Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 01 04, 15:31)
Cibuli, turiu klausimu del jusu stogo siltinimo.
1. Ar vatos (knauf unifit) paskutinis sluoksnis buvo risamas virvutemis (kad neatsirastu pilvu)?

2. Prie gegniu sukote/klijavote 5 cm PIR, bet kiek pamenu nebuvo jokiu skersai gegnems sukamu makaronu. Ar taip? Nebijote kad PIR plokste gali neatlaikyti vatos svorio?

1. Rišom.
2. Makaronų nebuvo. Su klijais ir smeigių galvomis prisukome PIR. Kai plokštės pridžiūvo, smeigių galvas išsukome ir užsandarinome pažeidimus. Vėliau prie PIR buvo sukamas ir klijuojamas GKP.

Aš irgi apie tai pagalvojau, kad vata gali išpūsti, atlupti PIR, bet nieko neatsitiko, o vėliau buvo prisuktas GKP. Viskas laikosi kuo puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 04, 20:09)
Atvažiuos. O kol kas tautą šviečiu. Ir atstovams, montuotojams siunčiu nuorodas. Ir jie tegul šviečiasi.

Retorinis klausimas. Jei su tokiais kiaurais langai pavyko pasiekti 0,21 sandarumą, tai koks jis būtų su normaliais langais?
Papildyta:

Su sąskaitom: ir langai, ir montavimas.

Tada atvažiuos.T.y. jau turėjo būti atvažiavę... Bet, žiūrint iš teisinės pusės: - kur parašyta jog langas ir durys neapšals? Juk tai normalu nes lauke šalta, o viduje nepakankamai šilta, be to nėra ventiliacijos, todėl ir apšąla. T.y. galbūt tai tik tavo nepagrįsti lūkesčiai?
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2016 01 04, 19:19)
Tada atvažiuos.T.y. jau turėjo būti atvažiavę...  Bet, žiūrint iš teisinės pusės: - kur parašyta jog langas ir durys neapšals? Juk tai normalu nes lauke šalta, o viduje nepakankamai šilta, be to nėra ventiliacijos, todėl ir apšąla. T.y. galbūt tai tik tavo nepagrįsti lūkesčiai?

doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 01 04, 20:16)
O gal cia salcio pasekme profiliui? Nors kazkaip isivaizduoju, kad truksta sone vieno pritraukejo ar kaip ten ji pavadinti.

Tas labiausiai apšalęs langas nuo kurio gramdau ledą peršalo todėl, kad varčia visiškai neprisispaudžia prie staktos. Girdisi kaip langas dunksi. Čia vienas ir tas pats langas. Būtent šis langas blogai darinėjosi (varčia lietė staktą), todėl buvo išimtas stiklo paketas, reguliuojant langą. Kiti antro aukšto langai (nuotraukos) yra aplediję tose vietose, kur ėjo dūmai per sandarumo testą.
Papildyta:
QUOTE(gllop @ 2016 01 04, 20:19)
Tada atvažiuos.T.y. jau turėjo būti atvažiavę...   Bet, žiūrint iš teisinės pusės: - kur parašyta jog langas ir durys neapšals? Juk tai normalu nes lauke šalta, o viduje nepakankamai šilta, be to nėra ventiliacijos, todėl ir apšąla. T.y. galbūt tai tik tavo nepagrįsti lūkesčiai?

Kaip tai viduje nepakankamai šilta? Šiandieną viduje buvo +21,2. Rekuperatorius dar neveikia, bet aš kartą į parą taip išvedinu namą, kad šiandieną buvau numušęs temperatūrą iki +8. Viduje jau tik +38 drėgmė. Ir kokie mano lūkesčiai nepagrįsti, jei kai kuriuose vietose yra matyti akivaizdus brokas. Ten, kur tik keli lašai vandens ar šerkšno, aš nekeliu vėjų ir nuotraukų nerodau: pavalau rankščluosčiu ir tiek. Nes žinau, kad kai bus rekuperarcija, tai tokie niekai išnyks. Bet tokių ledo luitų, kokias rodau viename lange, jokia ventiliacija nesutvarkys, nes tai brokas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 sausio 2016 - 20:32
[quote=cibulis,2016 01 04, 19:31]
Tas labiausiai apšalęs langas nuo kurio gramdau ledą peršalo todėl, kad varčia visiškai neprisispaudžia prie staktos. Girdisi kaip langas dunksi. Čia vienas ir tas pats langas. Būtent šis langas blogai darinėjosi (varčia lietė staktą), todėl buvo išimtas stiklo paketas, reguliuojant langą. Kiti antro aukšto langai (nuotraukos) yra aplediję tose vietose, kur ėjo dūmai per sandarumo testą.
Papildyta:

O fiksatorius ant staktos yra, pas mane taip buvo.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 01 04, 20:53)
O fiksatorius ant staktos yra, pas mane taip buvo.

Koks fiksatorius? Daug ten visokių metaliukų, fiksatorių ant staktos ir ant varčios.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 04, 19:58)
Koks fiksatorius? Daug ten visokių metaliukų, fiksatorių ant staktos ir ant varčios.
Na panasus i toki
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 04 sausio 2016 - 21:06
Apie apdailą.

Norėjau išorės plytų, na ilgaamžiškiau, mažiau priežiūros ir t.t. Bet kiek matau, visos apdailinės plytos tvirtinasi metaliniais ryšiais prie laikančiosios sienos, o jie sudarys šiltus šalčio tiltų...

Ar pasyviam namui galima daryti plytų apdailą, ar lieka tik tinkas? Šiltalas bus neoporas.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 01 04, 21:05)
Na panasus i toki

Tokie tikrai yra. Tik dabar nepamenu: kur varčioje ar staktoje. O ką?

Ai, dar šiandieną "7 langų" klausiau, kodėl niekur ant tarpinės neradau "Swisspacer" užrašo. Man vaikis aiškino, kad "Swisspecar" turi matytis, jei nesimato, tai greičiausiai TGI rėmeliai. O aš tikrai užsakinėjau "Swisspacer Ultimate" ar kažkokius panašius "Swisspacer" tuo metu šilčiausius rinkoje. Sakė, kai atvažiuos parodys ar pabandys parodyti. Man nepavyko rasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 sausio 2016 - 21:31
QUOTE(gllop @ 2016 01 04, 21:22)
Apie apdailą.

Norėjau išorės plytų, na ilgaamžiškiau, mažiau priežiūros ir t.t.  Bet kiek matau, visos apdailinės plytos tvirtinasi metaliniais ryšiais prie laikančiosios sienos, o jie sudarys šiltus šalčio tiltų...

Ar pasyviam namui galima daryti plytų apdailą, ar lieka tik tinkas? Šiltalas bus neoporas.

O kas trukdo naudoti stiklo pluošto armatūra rysiams?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 01 04, 21:25)
O kas trukdo naudoti stiklo pluošto armatūra rysiams?

Niekas. Buvau pamiršęs apie tokią. Ačiū drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 04, 21:25)
Tokie tikrai yra. Tik dabar nepamenu: kur varčioje ar staktoje. O ką?

Ai, dar šiandieną "7 langų" klausiau, kodėl niekur ant tarpinės neradau "Swisspacer" užrašo. Man vaikis aiškino, kad "Swisspecar" turi matytis, jei nesimato, tai greičiausiai TGI rėmeliai. O aš tikrai užsakinėjau "Swisspacer Ultimate" ar kažkokius panašius "Swisspacer" tuo metu šilčiausius rinkoje. Sakė, kai atvažiuos parodys ar pabandys parodyti. Man nepavyko rasti.

Viskas aiškiai turi matytis, čia įdedu Swisspacer advance pvz. Jeigu pats šilčiausias turi būti Ultimate variantas. Siūlyčiau sutartį pasikelti ir pasižiūrėti kas įrašyta.
Advance
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 04 sausio 2016 - 21:51