QUOTE(Orginalus @ 2016 01 03, 23:50)
Pas mane visi langai apledeje, kadangi nezmoniskas kiekis dregmes ir rekuperatorius nesusitvarko su dregme, langu stiklo paketai prasti, tai kampuose prie -20 radau is vidaus apledejusius stiklo paketus, o katilineje kur vesiau apacioje perimetru vien ledas, ziauru. Manau recirkulecinis gartraukis buvo klaida, grazina siluma, bet deja grazina ir visa dregme.
Namas šildomas ar ne? Jei šildomas, neturėtų vidinėje pusėje būti ledo, ten turėtų būti tik drėgmė. Mano rekupas bus su recirkuliacija, nes kito varianto nematau. Ką siūlote šiltam namui? Aišku, jei įrenginys rotacinis, tai galima gartraukį pajungti į bendrą išmetimą, bet tada bus išmesta labai daug šilumos. O jei rekuperatorius plokštelinis, tai išmetimas nebent tiesiai į lauką, nes į bendrą ortakyną mano supratimu negalima. O jei tiesiai į lauką, tai kaminėlis (anga) didelis šalčio tiltas.
Papildyta:
QUOTE(AsAntonio @ 2016 01 04, 08:48)
klausiau pazistamu tai pas visus per pirmus/antrus metus iseidavo is namo dregme, tai iskart perspejo, kad stebuklu nebus, tai buvau jau nusiteikes kovot su tuo rasojimu.
aisku, kai jau gyveni, nervuoja sitie dalykai, tai padidinau vakar grindu sildyma iki 35 laipsniu, per kisene mus, bet rezultatas, tikrai sumazejes tas rasojimas.
O tai kai gyveni, rekuperatorius nesusidoroja su drėgme ir langų kraštai vis tiek rasoja?
Papildyta:
QUOTE(gllop @ 2016 01 04, 09:11)
Bet jei tavo langai būtų sandarūs, ten jokio ledo nebūtų.
Aš manau, kad jei mano langai būtų sandarūs, tai toje vietoje tikrai nebūtų ledo. Beje, sandarumo testas rodė, kad kai kuriuose vietose, kur dabar yra ledo, ėjo dūmai. Vadinasi langai nesandarūs. "7 langai" artimiausiu metu atvažiuos pažiūrėti ir padės išspręsti problemą. Jie kol kas siūlo tik padaryti didesnį prispaudimą, bet aš norėčiau, kad dar pakeistų ir gumas (tarpines). Dabartinės tikrai prastos. Gal ir langų prispaudimas ne koks, nors kai reguliavo prieš antrą sandarumo testą, tai prispaudimą kažkiek padidino. Nežinau ar dar galima didinti prispaudimą, nors kažkiek gal ir galima. Tik tokiu atveju greičiau susidėvės gumos.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2016 01 04, 09:26)
Pas mane durų tarpuose ir ties gumom ledo nebuvo. Bet kita bėda:
čia viskas gerai, o
užraktas pašalo.
Mano ta durų vieta iš vidaus šiek tiek šlapia, bet tikrai ne apledėjus. Visiškas pravalas su "Tilo" durimis.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2016 01 04, 11:06)
Del rasojimo manau pas visus taspats. Bet va tokia gausa ledo cia jau kazkas netaip. As kol turejau laikina pigia spyna statybom irgi panasiai buvo, su kita spyna tik kazkiek parasoja.
O tai tavo rekūpas nesusitvarko su drėgme? Ir dabar vis tiek rasoja vidinė durų spyna?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2016 01 04, 11:06)
Is vieno langininko teko girdet kad be armuotes languose kur didele varstoma dalis si beda dazna. Deformuojas plastikas ypac tamsaus padengimo is isores.
Mano languose nėra armuotės, bet ledo radau tik antro aukšto langų tarpuose. Pirmo aukšto vitrininiuose languose nieko panašaus nepastebėjau. Važiuosiu šiandieną geriau pažiūrėti.