Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

Turiu klausima sios srieties specams - gal kas zino ir buvo susidures su automatiniu kamino uzdarimo irenginiu (tipo kepure) kuris suveikia kai t nukrenta iki tam tikros nepavojingos smalkiu apsinuodijumu temperaturos.
Gal zinot gamintojus ar pardavejus Lietuvoje ar netolimame uzsienyje ?
Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 12 18, 15:35)
Turiu klausima sios srieties specams - gal kas zino ir buvo susidures su automatiniu kamino uzdarimo irenginiu (tipo kepure) kuris suveikia kai t nukrenta iki tam tikros nepavojingos smalkiu apsinuodijumu temperaturos.
Dekui  4u.gif

Tokie sandarūs vožtuvai uždrausti. Kamino viršus gali jau visiškai atšalti, bet žarijų dr gali būti ir uždarius orą susidarys kažkiek smalkių.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 12 18, 17:34)
Tokie sandarūs vožtuvai uždrausti. Kamino viršus gali jau visiškai atšalti, bet žarijų dr gali būti ir uždarius orą susidarys kažkiek smalkių.

Mechaninius JAV deda, kai per kamina i atvira zidini nuleistas trosas su rankena: baigi kurenti - uzdarai, nori pakurti - atidarai.
Elektrinis irgi neturetu buti didele problema, juk temp davikli irgi galima ikisti i zidinio degimo kamera g.gif Cia pas pazistama probema su Tulikivi zidiniu, -kai ijungia ismetimo ventiliacija (kad ir gartrauki, kur tiesiai i lauka iseina) pradeda dumus traukti per zidinio nesandarumus doh.gif Vat ir bando ratsi sprendima blink.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 12 18, 16:40)
Mechaninius JAV deda, kai per kamina i atvira zidini nuleistas trosas su rankena: baigi kurenti - uzdarai, nori pakurti - atidarai.
Elektrinis irgi neturetu buti didele problema, juk temp davikli irgi galima ikisti i zidinio degimo kamera  g.gif  Cia pas pazistama probema su Tulikivi zidiniu, -kai ijungia ismetimo ventiliacija (kad ir gartrauki, kur tiesiai i lauka iseina) pradeda dumus traukti per zidinio nesandarumus  doh.gif Vat ir bando ratsi sprendima  blink.gif

Krosnelių temoje viską išaiškintų apie "jušką"
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 12 18, 15:35)
Dekui  4u.gif

Nepavojingos smalkių apsinuodijimo temperatūros nebūna.

O kokia prasmė šitos sklendės?
Uždarote krosnelės/židinio oro padavimą ir viskas. Dar esame darę jog išorinį orą pilnai uždarai, sklende su silikonine tarpine papildomam sandarumui.

Šildymo prietaisas sandarus. Išorinis oras nepaduodamas. Kas išeina per kaminą? Šaltis leidžiasi?smile.gif
Projektuojuosi naują namuką, tikiuosi A+ žodžiu kuo šiltesnį, bet kamino uždarinėti net nesiruošiu...

Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2015 12 18, 16:40)
Elektrinis irgi neturetu buti didele problema, juk temp davikli irgi galima ikisti i zidinio degimo kamera  g.gif  Cia pas pazistama probema su Tulikivi zidiniu, -kai ijungia ismetimo ventiliacija (kad ir gartrauki, kur tiesiai i lauka iseina) pradeda dumus traukti per zidinio nesandarumus  doh.gif Vat ir bando ratsi sprendima  blink.gif

Tuli9kiviui sprendimo nerasite, konstrukcija ne ta. Nebent praversite langą.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 12 18, 14:30)
Taip, aprasojus durų vieta yra kambarinė, jau už visų gumų. Jokie darbai nevyksta, birželį tinkavo. Šios durys per sandarumo testą dūmų nepraleido ir laisvumo neturi.

Kitos durys klibėjimą turi ~1mm. Testo metu kai viduje vakuumas, jas pastūmus į vidų ėjo dūmai.

Tai kodėl tada jos rasoja, jei lauko durys sandarios? Tiesiog šalčio tiltas susidaro gumos vietoje? Jei su 1 mm laisvumu ėjo dūmai, tai su mano 1-2 mm laisvumu atrodytų, kad namas dega.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 12 18, 14:50)
Pamatavai ne ta ka reikia. Tau reikejo pamatuot vidine stakta ty ta kuri yra nepasiekiama kai durys uzdarytos.

Čia yra viena vidinės staktos pusė. Ji toje vietoje, kur yra liežuvėlis. Reikia pamatuoti kitą pusę, kur yra vyriai?
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2015 12 18, 14:30)
Bet jei įdomu tai nuotaikos pakėlimui- 2,6 biggrin.gif Dar bus vienas bandymas (prieš apdailą, pasitikrint ar teisingai viską darau).

Nieko juokingo nematau. Gerai, jei ištaisysi klaidas, nes sutaupysi šildymui. Kiti tikisi geresnių rezultatų, bet kai jau yra visa apdaila gauna ir 8 siekiantį sandarumą. Man taip pasakojo testuotojai.

Man tik kitas aspektas įdomus: ar realiai prie bet kokio sandarumo galima dėti rekuperatorių ir jis atliks savo funkciją. Jei sandarumas 0,6, tai rekūpas būtinas. Bet jei sandarumas 2,5 ir daugiau ar realiai duotų kažką rekūpas? Galbūt per nesandarias vietas bus užtektinai oro? Nors aišku, kad rekupas nepamaišytų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 18, 18:29)
Bet jei sandarumas 2,5 ir daugiau ar realiai duotų kažką rekūpas? Galbūt per nesandarias vietas bus užtektinai oro? Nors aišku, kad rekupas nepamaišytų.

Neisivaizduoju koks galėtų būti kiauro standartinio daugiabučio sandarumas, manau žyyymiai daugiau už 2,5, bet net ir jame reikia vėdintis. Todėl manau, kad rekūpas visais atvejais naudingas.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 12 18, 19:03)
Neisivaizduoju koks galėtų būti kiauro standartinio daugiabučio sandarumas, manau žyyymiai daugiau už 2,5, bet net ir jame reikia vėdintis. Todėl manau, kad rekūpas visais atvejais naudingas.

Dabartiniai mano meistrai sakė, kad darė apdailą kažkuriame labai sandariame daugiabutyje (lyg ir Viršuliškėse). Jie man tokia istoriją pasakojo. Daro žmonės sandarumo testą, o mano meistriukai daro apdailą. Jiems karšta. Jie atsidaro langus. Sandarumo matuotojai atbėga ir klausia: nedarinėjote langų. Tie - ne, nedarinėjome. Jie tik išeina, tie vėl langus atidaro. O tada sako, kad turime labai sandarų daugiabutį su 0,4. Gal ir ne visai tas namas (galiu paklausti tiksliau), bet machinacijos ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gruodžio 2015 - 21:59
QUOTE(cibulis @ 2015 12 18, 20:58)
Dabartiniai mano meistrai sakė, kad darė apdailą kažkuriame labai sandariame daugiabutyje (lyg ir Viršuliškėse). Jie man tokia istoriją pasakojo. Daro žmonės sandarumo testą, o mano meistriukai daro apdailą. Jiems karšta. Jie atsidaro langus. Sandarumo matuotojai atbėga ir klausia: nedarinėjote langų. Tie - ne, nedarinėjome. Jie tik išeina, tie vėl langus atidaro. O tada sako, kad turime labai sandarų daugiabutį su 0,4. Gal ir ne visai tas namas (galiu paklausti tiksliau), bet machinacijos ir tiek.

Statybininkai, zvejai, medziotojai, pi...o proto profesionalai ir tiek.
Atsakyti
Nežinau kur rašyti tai klausiu čia, gal kas jau gyvenate pasyviame name kurio šildymas tik elektra(t.y.ir spinduliu šildytuvais) ir vedinimas rekopetorine spinta,kiek galetu kainuoti menesines islaidos,vieno aukšto 150m2 namukas.Gal kas galėtu pakonsultuoti,nes galvojame apie tokį namuką.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 12 17, 20:39)
Turi sureguliuoti spyną ,kad geriau pritrauktų ir nerasos .Nuotraukas padarysiu kur reguliuojasi
Cia reguliujasi su paprastu atsuktuvuhttps://www.dropbox....192439.jpg?dl=0    o cia sita vieta reguliuojant pasiduoda i kaire ar i desine https://www.dropbox....192449.jpg?dl=0

Korida, tavo duru stakta, spyna ir plyteles atrodo visiskai kaip mano smile.gif Kas liecia duru pritraukima, tai ji reguliuoja ne tie varztai (yra virsutinis ir apatinis) kur su atsuktuvu rodai. Bent jau pas mane, pritraukima reikia reguliuoti sukant varztus (ziauriai nepatogu) pro tas pailgas ispjovas, kur foto matosi prie pat sandarinimo tarpines (dvi ispjovos, viena virsuje, kita apacioje).
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 12 21, 01:53)
Korida, tavo duru stakta, spyna ir plyteles atrodo visiskai kaip mano smile.gif Kas liecia duru pritraukima, tai ji reguliuoja ne tie varztai (yra virsutinis ir apatinis) kur su atsuktuvu rodai.  Bent jau pas mane, pritraukima reikia reguliuoti sukant varztus (ziauriai nepatogu) pro tas pailgas ispjovas, kur foto matosi prie pat sandarinimo tarpines (dvi ispjovos, viena virsuje, kita apacioje).

Teisingai ,sumaišiau blush2.gif senai tą dariau ,pareguliavau prieš 2 metus jau ir pamiršau smile.gif ką dariau.Ne kėkvieną dieną tai darau smile.gif . Bet esme ta ,kad galima pasireguliuoti ir pritraukimą ir durų vyriais pasireguliuoti durų padėtį staktoje .
Atsakyti